Atléticos majoritetsägare Miguel Ángel Gil Marín besökte i vanlig ordning spelartruppen i Los Ángeles de San Rafael där Diego Simeones manskap ligger på försäsongsläger. I samband med besöket hade han även nyheter gällande en omstrukturering som skett inom den sportsliga ledningen.

José Luis Camineros tid som sportchef för Atlético de Madrid är nämligen förbi. Det kommer inte som någon överraskning utan det handlar istället om ett steg som planerats under en längre tid från röd-vitrandigt håll. Caminero hade möjligheten att lämna Atlético för en sportchefsroll i Getafe sedan Toni Muñoz bestämt sig för att flytta till Maccabi Haifa i sommar (en övergång som sedermera aldrig blev av p.g.a. familjeproblem), men "Cami" bestämde sig för att stanna i Atlético. Caminero har fått en ny roll i klubben som en del av omstruktureringen och är numera ansvarig för att allt runtomkring seniorlaget fungerar som det skall. Han kommer dels vara med och planera lagets resor, säkerheten kring spelare och ledare, men också klubbdelegater. Caminero kommer också ha direkt kontakt med den medicinska avdelningen, fystränarna, rehabtränarna och materialarna så att allt står korrekt till. 

Det här betyder också att Caminero separeras från Andrea Berta som blir ny sportchef i klubben. Italienaren kom till Atlético 2013 och hade en rådgivarroll i klubben under sin inledande tid, men i takt med tiden har Bertas inflytande växt och kort efter anställdes han som en del av lagets sportsliga ledning. Han har haft titeln som teknisk direktör och skött stora delar av den internationella scoutingverksamheten ihop med de anställda där. Under de senaste åren har han tagit över allt mer från Caminero och nu flyttas han alltså upp till rollen som sportchef. Han kommer jobba på lagbygget i Atlético ihop med Gil Marín och Simeone där argentinaren har det näst högsta inflytandet och majoritetsägaren bestämmer om vad som kan och inte kan genomföras.

Berta har en väldigt god relation med Simeone och det har inte gått några klubbar obemärkt förbi i Europa. Hans jobb i Atlético har gjort att många klubbar på kontinenten försökt värva honom, däribland Inter (2015), Milan (2015), Manchester United (2016) och PSG (2017). Fransmännen var närmast att värva honom som en del i sin plan att locka Simeone i maj, men Cholo såg till att Berta fick sig en löneförhöjning, något som sedermera resulterade i att han stannade.