Första halvlek:

Abel Resino valde samma startelva som startat de senaste två matcherna för Celta Vigo förutom att Iago Aspas tog plats längst fram efter sin avstängning. Det var en välkommen comeback.

Det regnade under matchen och planen blev blöt där vattnet skvätte omkring ibland. Det försvårade spelet men Celta inledde starkt och efter drygt en kvart sköt Natxo Insa ett farligt skott. Men tyvärr gick bollen utanför.
    Men några minuter senare nickade Augusto Fernández in 1-0 till de ljusblå. Celta tog ledningen, något som laget inte gjort på ett tag.

Bortalaget fortsatte spela bra medan spelarna i Levante inte såg särskilt engagerade och verkade spela på halvfart ibland. Resten av halvleken hade Celta Vigo bra koll på matchbilden och motståndarna.
    Levante hade väldigt svårt att skapa något framåt och behålla bollen inom laget medan de ljusblå försvarade sig med framgång. Ledningen höll sig till halvtid och bortalaget spelade bra de första 45 minuterna.

Andra halvlek:

Levante gjorde ett byte i halvtid och hemmalaget inledde den andra halvleken piggare. Men redan efter några minuter kontrade Celta och anfallet slutade med att Iago Aspas kom fri med målvakten. Anfallaren försökte runda sin motståndare men Navas fick ut en hand och petade bort bollen.
   Aspas valde sen att ramla och för det varnade domaren honom, det innebär att anfallaren missar nästa match på grund av att han samlat på sig fem gula kort. Spanjoren har precis kommit tillbaka från en fyra matchers avstängning och är nu borta igen.

Sedan dömde domaren straff för Levante i den 54:e minuten efter att Acquafresca ramlat av sig själv i straffområdet. Domaren passade även på att varna Jonny Castro som inte förstod någonting. Celta-spelarna protesterade och det var minst sagt ett underligt beslut att peka på elvameterspunkten.
   Bakero stegade fram för att ta straffen och sköt. Utanför. Mittfältaren missade straffen och Celta behöll sin ledning. Situationen visade ändå att bortalagets kvittering levde farligt och kunde försvinna, de ljusblå fick inte slappna av.
   Strax efter det kom Aspas till ett nytt bra läge och sköt, men tyvärr gick skottet rakt på målvakten som räddade. Efter det gjorde bortalaget sitt första byte när Natxo Insa gick ut och Levy Madinda kom in.   

Celtas taktik i den andra halvleken verkade vara att försvara ledningen och satsa på kontringar genom Aspas. Anfallaren är snabb men blir ofta för ensam i anfallen.
    När drygt en kvart kvar återstod varnades Roberto Lago och det innebär att även vänsterbacken missar nästa match. Resten av tiden fokuserade Celta på försvarsspel och laget lyckades sno åt sig bollen ibland för att passa runt den.

På tilläggstid sköt Levante sitt första skott på mål och det var farligt. Javi Varas boxade bort ett inlägg men returen gick till Simâo som sköt. Målvakten var ur position men räddade. Det blev nervösa sista minuter för Celta och fansen. Tiden gick och efter tre tilläggsminuter blåste domaren av matchen.

Sammanfattning:

Celta tog sin andra raka seger och tre viktiga poäng. Bortalaget gjorde en bra match och spelade jämnt, om inte bättre, än Levante. Segern innebär att de ljusblå kliver upp över nedflyttningsstrecket men det kan ändras i morgon.
    Álex López fortsätter att imponera i sin mer offensiva mittfältsroll. Det är även kul att se Levy Madinda som kom in och spelade bra. Mittfältaren är 20 år gammal och verkar lovande, även om han slog bort några passningar.
    Iago Aspas var tillbaka på topp och sprang mycket. Han är viktig men ramlade lätt i straffområdet och varnades. Anfallaren gör inte det bästa för att verka smart och missar nästa veckas viktiga match mot Athletic Bilbao.