Glädjande nog klarade sig Zaragoza kvar i högsta ligan och trots att kapten Gabi varit den klart bästa spelaren under våren kan vi nog konstatera att Anders val att stanna antagligen varit avgörande för klubben.
 
Ander skrev ju motvilligt på för Athletic i vintras efter att Zaragoza mer eller mindre "tvingats" till en försäljning till följd av stora ekonmiska problem.

Athletic har jagat den unga talangen i många år då han som bekant är född i Bilbao och pappa Pedro Herrera spelat i alla Athletics led utan själva A-laget. Trots att Ander är född i Bilbao och att stora delar av släkten är Athletic supportrar finns hjärtat i Zaragoza där han vuxit upp och spenderat hela sin fotbollskarriär.

Igår var det så dags för 2 svåra presskonferenser, den första för att ta farväl av Zaragoza och den andra för att officiellt presenteras som Athletic spelare.

Läs Zaragoza reds utmärkta artikel om Anders avsked här

Några timmar senare klev ynglingen in på San Mames gräs och skakade hand med presidenten Macua och sa att
"jag är förväntansfull och hoppas göra Athletic till en ännu större klubb"

men förklarade också att
"det är en förhoppning att förverkliga min fars dröm om Athletic då han spelade i alla led utan  A-laget."

och

"jag har en enorm motivation och lust att  återgälda de ansträngningar klubben gjort"

Varför han valde Athletic istället för Sevilla och Villarreal förklarade han så här

"med all respekt för klubbar som Villarreal så kommer jag nu till en stor klubb med historia och samtidigt till en stad där jag har familj och vänner, det går liksom inte att jämföra"

Ander Herrera har skrivit på ett 5 års kontrakt och Athletic betalar  8,5 miljoner Euro till Zaragoza, den slutgiltiga summan kan stiga till nästan 11 miljoner euro beroende på vad Ander uträttar.
Utköpsklausluen kommer de 3 första åren att ligga på 36 miljoner och 40 miljoner de 2 sista åren.

Köpet av Ander Herrera är givetvis ett stort steg i den långsiktiga planen att bli ett topplag i Europa men jag är själv lite skeptisk till att köpa spelare som inget hellre vill än att stanna i sin  moderklubb.

Givetvis hoppas jag att jag har fel och med familj och goda vänner(Muniain, San Jose & Javi Martinez)  i staden och klubben gör väl kanske att han inte längtar hem alldeles för mycket.

Ongi Etorri Ander!