Amorebieta föddes i Cantaura Venezuela 1985 av Baskiska föräldrar men redan vid 2 års ålder flyttade Fernando med familjen tillbaka till Spanien. Amorebieta har spelat sig igenom all Athletics undgomslag och debuterade för A-laget säsongen 2005/2006.

Han var även del av det Spanska U-19 laget som vann EM 2004 och i Augusti 2008 togs han ut av Del Bosque i truppen som mötte Danmark i en vänskapsmatch. Amorebieta fick aldrig hoppa in och har sedan dess inte tagits ut något mer i det Spanska landslaget.

Redan 2008 tog Venezuela kontakt med Fernando för att höra sig för om att ev represnetar sitt "hemland", dåvarande Athletic coach Caparros tyckte att han b0rde fortsätta att försöka ta en plats i de Spanska Landslaget och Amorebieta tackade då nej.

Men i Augusti i år tröttnade han på att vänta då Del Bosque istället för honom tog ut Botia , Montoya och Dominguez i landslagstruppen.

Resten är historia och nu är han hela Venezuelas hjälte efter att i VM kvalet mot Argentina nickat in  matchens enda mål, tror knappast att han ångrar sig för tillfället...

Kolla på hyllningarna efter målet!

Bara att fortsätta på mål-vägen i Athletic också!

Klicka på youtube ikonen för att se målet!Tror destämt att det var Venezuelas första vinst över Argentina någonsin, någon som vet säkert?