RYKTEN IN

 Étienne Capoue (Tottenham Hotspur FC)
(11.07.1988, 189 cm, 80 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
28.05.2014: Enligt uppgifter till nattens avsnitt av radioprogrammet "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE kan Atlético de Madrid dammat av ett nygammalt spår i form av fransmannen Étienne Capoue. Den spanska huvudstadsklubben jagade Capoue under stora delar av förra sommaren sedan Málaga satt käppar i hjulen för Jérémy Toulalans övergång, men fick se sig besegrade av Tottenham Hotspur som erbjöd mycket mer pengar för spelaren. Capoue, som följts av Atlético under två års tid, har dock haft en minst sagt jobbig första säsong i England där han spelat väldigt sparsamt. Atlético försökte få till en övergång av spelaren i vintras, men den gången blev det ingenting av det hela.

 Fredy Guarín (FC Internazionale)
(30.06.1986, 183 cm, 77 kg, högerfotad, central mittfältare/offensiv mittfältare)
30.06.2014: Uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA säger att Fredy Guarín är en av spelarna som Atléticos sportsliga ledning med Diego Simeone och tränarstaben i spetsen samt klubbledningen vill värva inför kommande säsong. Atlético är dock inte ensamma om intresset för Guarín då det även finns andra klubbar som är förberedda på att värva honom i sommar.
26.06.2014: Inatt rapporterade Gianluca di Marzio att Inters sportchef, Piero Ausilio hade ett möte med Andrea Berta och Miguel Ángel Gil Marín i den spanska huvudstaden för att diskutera en potentiell värvning av Fredy Guarín. Det stora problemet i nuläget är spelarens lön. Colombianen tjänar nämligen €3 miljoner plus bonusar per säsong, något som Atlético inte är beredda att betala för att han skall spela i röd-vitrandigt. 

 Roberto Firmino (TSG 1899 Hoffenheim)
(02.10.1991, 181 cm, 76 kg, högerfotad, släpande anfallare/anfallare)
30.05.2014: I gårdagens avsnitt av COPE Deportes rapporterade Antonio Ruiz att Atlético de Madrid är intresserade av Roberto Firmino. Den brasilianske anfallaren ses som potentiell ersättare till Diego Ribas som lämnade klubben som bosman i dagarna. Firmino är en spelare som Diego Simeone tycker om och gärna skulle vilja se i Atlético.

 Alexis Sánchez (FC Barcelona)
(19.12.1988, 169 cm, 62 kg, båda fötterna, ytterforward/släpande anfallare)
18.06.2014: Atlético är intresserade av Alexis Sánchez. Barcelona är i sin tur på jakt efter en mittförsvarare vilket gör att den röd-vitrandiga huvudstadsklubben skulle vara beredd att försöka byta till sig chilenaren i form av att erbjuda Miranda. Försvarsspelaren har dock mer eller mindre kommit överens med Manchester United enligt AS, men Atlético vägrar förstås släppa honom billigt. Annars är Alexis en spelare som Diego Simeone känner till mer än väl och dessutom tycker väldigt mycket om då han tränade chilenaren i River Plate.

 Michu (Swansea City FC)
(21.03.1986, 190 cm, 76 kg, vänsterfotad, släpande anfallare/anfallare)
28.06.2014: Igår rapporterade Antonio Ruiz på Cadena COPE att Atlético fortsätter studera övergångsmarknaden för potentiella ersättare till Diego Costa. Den här gången skall den spanska huvudstadsklubben vara intresserad av Swanseas anfallare Michu. Från klubbledningshåll ser man just Michu som ett av alternativen till Diego Costa och man kommer göra ett försök att värva honom. Asturiern skulle kunna lämna Swansea för betydligt mindre än de €18 miljoner som walesarna värderade honom till innan hans skadeproblem under den gångna säsongen. 

 Santi Cazorla (Arsenal FC)
(13.12.1984, 169 cm, 66 kg, båda fötterna, playmaker)
29.06.2014: Atlético kommer, precis som väntat, få väldigt svårt att värva en spelare av Santi Cazorlas kaliber så länge man inte säljer någon i sommar. Den spanska huvudstadsklubben har fått en hel del erbjudanden för Arda Turan så här långt under sommarens övergångsfönster och Cazorla skulle kunna ses som en potentiell ersättare till turken om han lämnar. Det skall dock sägas att Atlético inte har några som helst planer på att sälja Arda, i just det här fallet handlar det om en nödlösning. Däremot skulle man kunna förstärka laget ytterligare genom att sälja Adrián, en möjlighet som klubben nu tittar på. Om Adrián skulle lämna Atlético så skulle pengarna från den affären gå till att värva Cazorla.
17.06.2014: Santi Cazorla gjorde en intervju med AS utsända journalister i Brasilien under gårdagen där de förstås frågade spelaren om möjligheterna för spel i Atlético existerar, precis som tidningen rapporterat den senaste veckan: "Jag vill inte tänka på det här innan VM är över. Jag har sagt åt mina agenter att inte säga någonting till mig för att undvika en massa rykten. Alla säger att Atlético är en bra klubb samtidigt som Koke och Juanfran är med här. Själv känner jag väl till Atlético, men jag vet inte om det finns något och jag vill inte heller veta innan VM är slut." sade Santi Cazorla i den sex minuter långa intervjun.
16.06.2014: Atléticos klubbledning tittar på möjligheterna att värva Santi Cazorla i sommar, men man har, precis som väntat stött på problem. Asturierns lön i Arsenal överskrider nämligen Atléticos lönetak vilket gör att den spanska huvudstadsklubben kommer tvingas gå alternativa vägar för att försöka värva spelaren. David Villa lämnade visserligen klubben för spel i MLS och frigjorde därmed €6 miljoner per år, men en stor del av det som var Villas lön kommer investeras i Kokes nya kontrakt där han blir lagets bäst betalda spelare. Cazorla tjänar för närvarande €5 miljoner per säsong efter att ha förlängt sitt kontrakt med London-klubben i mitten av mars. Därför hoppas man att Cazorla är villig att gå ned i lön för att man skall kunna genomföra en övergång som aldrig kommer vara under €20 miljoner. Ett annat alternativ är att erbjuda spelaren ett längre kontrakt där spelarens lön blir högre för varje år, men där Atlético har möjligheten att manövrera summorna det rör sig om och viktigast av allt: tid för att kunna få ihop saker och ting budgetmässigt.
13.06.2014: Atlético är på jakt efter en ersättare till Diego Ribas och verkar i nuläget riktat blickarna mot Santi Cazorla. José Félix Díaz på AS skriver att Atlético-ledningen till skillnad från förra sommaren skall veta att spelaren skulle kunna tänka sig en flytt till den spanska huvudstaden. Cazorla, som skrev på en förlängning med Arsenal nyligen skall sakna Spanien efter två år i London. Samma källa uppger även att Cazorla skulle kunna lämna Arsenal för ungefär €20 miljoner, men att den ekonomiska biten, precis som vanligt också är den svåraste för Atlético. Det skall även pågå diskussioner inom klubben om det är värt att värva Cazorla pg.a. hans ålder. På det spanska landslagets presskonferens i onsdags förra veckan sade Juanfran lite skämtsamt att vissa spelare i Spanien gärna skulle spela i Atlético samtidigt som Cazorla började skratta.

 Wesley Sneijder (Galatasaray SK)
(09.06.1984, 170 cm, 67 kg, båda fötterna, playmaker)
21.06.2014: Mundo Atleti rapporterar att Atlético har tittat på möjligheten att värva Wesley Sneijder av Galatasaray i sommar. Turkiska källor till tidningen uppger att den spanska huvudstadsklubben har informerat sig om vad Galatasaray kräver för att släppa den holländske landslagsmannen. Galatasarays sportchef, Bulten Tulun skall ha blivit tillfrågad om möjligheten att Atlético värvar Sneijder för ett par veckor sedan. Turkarna väntar sig ett anbud från Atlético de kommande veckorna enligt samma källor, men det finns ett problem i nuläget och det är Sneijders lön. Han tjänar €3,5 miljoner per säsong med bonusar.

 Cristian Tello (FC Barcelona)
(11.08.1991, 178 cm, 65 kg, båda fötterna, ytterforward)
16.06.2014: El Mundo Deportivo rapporterar att Atlético är intresserade av Cristian Tello och att det redan har skett kontakter mellan den spanska huvudstadsklubben och Barcelona kring en potentiell inlåning av ytterforwarden. Tello har haft väldigt svårt att ta en plats hos katalanerna de senaste säsongerna och räknar med väldigt lite speltid så länge Alexis Sánchez och Pedro är kvar i klubben. Diego Simeone tycker om Tello och vill ha en spelare av Tellos profil, något som man för närvarande bara har i Cebolla Rodríguez. En potentiell inlåning av spelaren skulle inte innebära någon överdriven ekonomisk satsning från röd-vitrandigt håll och inte heller ett sätt för Barcelona att försöka skaffa sig någon förtur på Koke som de är väldigt intresserade av. Till skillnad från förra sommaren är Tello själv väldigt intresserad av spel i röd-vitrandigt, men han har flera klubbar efter sig. I dagens pappersupplaga av Estadio Deportivo skriver tidningen att spelarens omgivning pratar om möjligheten till spel i Sevilla nästa säsong. Tellos representant, José María Orobigt kommer att träffa Barcelonas klubbledning för att diskutera spelarens framtid under morgondagen.

 Samir Handanovic (FC Internazionale)
(14.07.1984, 193 cm, 88 kg, högerfotad, målvakt)
30.06.2014: De senaste dagarna har det ryktats mycket om Inter-duon Samir Handanovic och Maur Icardi samt deras potentiella övergångar till Atlético i sommar. Idag bekräftades dessa rykten av Inters president, Erick Thohir: "Det stämmer. Atlético Madrid har frågat om Icardi och Handanovic, men det är vi som bestämmer om spelarna stannar eller lämnar. Efter att ha pratat med Ausilio (Inters sportchef, reds. anmärkning) har vi bestämt oss för att behålla båda spelarna. Det rör sig om två viktiga spelare i framtiden och jag kan inte se att det finns några tveksamheter kring deras situation." sade den indonesiske affärsmannen.

 Mauro Icardi (FC Internazionale)
(19.02.1993, 181 cm, 78 kg, båda fötterna, anfallare)
30.06.2014: Atlético har lagt ett bud värt €20-22 miljoner för Mauro Icardi enligt uppgifter till Sky Sport Italias övergångsexperter. Samma källa uppger att den spanska huvudstadsklubben tycker om argentinaren och att man gör det väldigt mycket. Inter har dock klargjort att man vill ha €35 miljoner för anfallaren. Under Samir Handanovics rubrik kan ni också läsa vad Inters president tycker om en försäljning av såväl Icardi som slovenen.
27.06.2014: Sky Sport Italia med Gianluca di Marzio i spetsen rapporterade under natten till fredag att Atlético de Madrid är intresserade av Mauro Icardi. Under mötet mellan Atlético och Inter för ett par dagar sedan diskuterades inte bara Mario Suárez och Fredy Guarín utan även argentinarens namn kom upp på bordet. Den spanska huvudstadsklubben har försökt värva Icardi tidigare enligt uppgifter till italienarna och under gårdagen skall Atlético ha lagt ett officiellt bud på honom. Det verkar dock som om Inter vill bygga kring anfallaren. Det återstår att se vart det här intresset tar vägen.

 Héctor Moreno (RCD Espanyol)
(17.01.1988, 183 cm, 80 kg, vänsterfotad, mittförsvarare)
18.06.2014: Atléticos sportsliga ledning har en lista med potentiella ersättare till João Miranda om brasilianaren skulle lämna den spanska huvudstaden i sommar. På den här listan figurerar ett gäng namn, men det verkar som om Héctor Moreno den som är mest intressant i nuläget. Den mexikanske landslagsmannen representerar för närvarande sitt hemland i VM vill lämna Espanyol och det är katalanerna väl medvetna om. Försvarsspelaren har kontrakt till sommaren 2016 med Espanyol och en utköpsklausul på €20 miljoner, något som inte skall behöva aktiveras för att han skall kunna lämna hans nurvarande klubbadress bakom sig. Allt detta har gjort att Espanyol är på jakt efter en mittförsvarare ifall mexikanen lämnar. Det som dock är oklart i nuläget är vem som äger vad av Morenos rättigheter. Förra året klargjorde Espanyol att man köpt loss 70% av Morenos rättigheter som då tillhörde en grupp investerare, något som är osäker i dagsläget.

 Nacho Monreal (Arsenal FC)
(26.02.1986, 178 cm, 72 kg, vänsterfotad, vänsterback)
16.06.2014: Daily Mail rapporterar att Atlético är intresserade av Nacho Monreal som Filipe Luís ersättare, men det de verkar ha missat är att Guilherme Siqueira redan är inköpt som sin landsmans ersättare. Det verkar i alla fall som om Atlético är på jakt efter en vänsterback ifall Filipe Luís slutligen lämnar eftersom Emiliano Insúas framtid i röd-vitrandigt minst sagt hänger på en väldigt skör tråd.

 Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)
(28.09.1984, 167 cm, 58 kg, högerfotad, playmaker) 
16.06.2014: Den Valencia-baserade publikationen Plaza Deportiva rapporterar att Atlético är intresserade av Mathieu Valbuena och har frågat om fransmannens tillgänglighet. Fransmannen har bestämt sig för att lämna OM i sommar efter åtta säsonger och har en del intresserade klubbar efter sig. Valencia är en av dessa och har kollat upp möjligheterna att värva honom via hans omgivning, men sedan dess har man inte gått framåt med intresset.

 Jota Peleteiro (Celta de Vigo)
(16.06.1991, 180 cm, 70 kg, vänsterfotad, playmaker)
12.06.2014: Atlético är intresserade av Celta Vigos anfallsspelare Jota som har gjort en riktigt bra säsong på lån hos Eibar. I gårdagens pappersversion av AS rapporterar tidningen att Atlético har erbjudit Jota ett 3-årskontrakt. Hans nurvarande går ut sommaren 2015.

 José María Callejón (SSC Napoli)
(11.02.1987, 178 cm, 73 kg, högerfotad, ytterforward)
15.06.2014: Precis som väntat så blir det ingen flytt för Napoli-spelaren vars agent själv valt att placera uppgifterna om att han skulle lämna Italien för Spanien för att försöka ordna ett bättre kontrakt till sin klient. Igår uttalade sig såväl José María Callejón som Manuel García Quilón i italiensk media där de klargjorde att anfallaren representerar Neapel-klubben nästa säsong: "Callejón stannar i Napoli." sade Manuel García Quilón som själv har en hel del öppna ärenden med den spanska huvudstadsklubben för närvarande.
09.06.2014: Atlético letar efter en spelare med liknande spelarprofil som Cebolla Rodríguez då uruguyanen vill lämna i sommar. Därför studerar den sportsliga ledningen möjligheten att värva José María Callejón av Napoli. Callejón representeras av Manuel García Quilón som representerar en hel del spelare i Atlético och AS rapporterar att en övergång skulle kunna genomföras för ungefär €18 miljoner.

  Tino Costa (Spartak Moskva)
(09.01.1985, 176 cm, 70 kg, vänsterfotad, central mittfältare)
11.06.2014: Atlético är på jakt efter en ersättare till Tiago, men det kommer, vad det verkar, inte bli Tino Costa. Uppgifter i dagens Mundo Atleti säger att argentinaren själv har erbjudit sina tjänster, men att man från röd-vitrandigt håll inte är intresserade av att låna in spelaren för tillfället. 
10.06.2014: Nu på morgonen slog en nyhet ned som en blixt från klarblå himmel. Roberto Gómez på Radio MARCA rapporterar att Atlético de Madrid skall vara nära att låna Tino Costa de kommande två säsongerna sedan spelaren och den spanska huvudstadsklubben skall ha kommit överens med varandra. Argentinaren vill lämna Spartak Moskva trots att han har kontrakt med klubben till sommaren 2017 och det verkar som om det är Diego Simeone som bett Atléticos klubbledning om spelaren för att ersätta Tiago. Nu måste Atlético komma överens med Spartak Moskva och en överenskommelse kan ske de kommande dagarna.

   Mateo Musacchio (Villarreal CF)
(26.08.1990, 182 cm, 80 kg, högerfotad, mittförsvarare)
12.06.2014: Atlético tittar på potentiella ersättare till Miranda om det skulle vara så att någon aktiverade mittförsvararens utköpsklausul. På den här listan finns Mateo Musacchio. En spelare som Diego Simeone tycker väldigt mycket om och gärna skulle se i röd-vitrandigt nästa säsong. Villarreal är dock inte intresserade av att sälja argentinaren som dessutom har en utköpsklausul på €50 miljoner.

 Raúl Albiol (SSC Napoli)
(04.09.1985, 190 cm, 80 kg, högerfotad, mittförsvarare)
10.06.2014: Plaza Valencia rapporterar att Atlético är väldigt nära en överenskommelse med Raúl Albiol om spel i röd-vitrandigt nästa säsong. Napoli-försvararen, som gjort en ganska bra säsong i Serie A vill återvända till Spanien pg.a. familjen och ser därmed positivt på spel i Atlético. Samma källa uppger att Atlético med stor sannolikhet också kommer sälja João Miranda till Manchester United för €30 miljoner, men det intresset har helt dementerats av engelsmännen.

  Carlos Vela (Real Sociedad)
(01.03.1989, 177 cm, 75 kg, vänsterfotad, ytterforward/anfallare)
22.06.2014: Carlos Vela har skrivit på ett nytt kontrakt med Real Sociedad. Det avslöjade hans lagkamrat Antoine Griezmann i en intervju med mexikanska ESPN under gårdagen: "Han är lugn och har skrivit på för Real Sociedad där han känner sig hemma." sade fransmannen från Brasilien. Därmed kan vi definitivt glömma Carlos Vela, men vi inväntar en officiell bekräftelse innan vi stryker mexikanen.
13.06.2014: Noticias de Gipuzkoa rapporterar att Jokin Aperribay skall ha en överenskommelse med Arsenal om att Carlos Vela spelar i Real Sociedad de kommande fyra säsongerna. Mexikanen, som inte vill återvända till England, skall i så fall kosta €11 miljoner. Övergången är helt beroende på om Real Sociedad lyckas komma överens med spelaren och inte tvärt om enligt lokaltidningen. Samtidigt erbjuder Velas agent spelarens tjänster till mängder av klubbar i Europa, något som gör att Real Sociedad känner att de måste värva spelaren innan någon kommer med "hela paketet" så att säga.
12.06.2014: Atlético övervakar för närvarande Carlos Velas situation där såväl Arsenal som Real Sociedad är inblandade. Man anser att det skulle vara bättre om engelsmännen aktiverade sin option på spelaren och köpte loss honom så att man kan förhandla med de om en övergång. Helt pg.a. det faktum att Real Sociedad vill ha €30 miljoner och Arsenal ungefär €20 miljoner för mexikanen.
11.06.2014: Igårkväll uttalade sig Real Sociedads president, Jokin Apperibay kring Carlos Vela och vem mexikanen kommer att representera nästa säsong: "Arsenal har meddelat oss att de är intresserade av spelaren återvänder för att spela sin fotboll i England. Vi har dock turen att Vela gärna vill stanna i Real Sociedad och Gipuzkoa. Det i sig är en fördel för oss. Låt oss se om det är möjligt att slutföra det hela. Just nu är det dock inte nära att vara fallet. Vi befinner oss i en komplicerad situation när det gäller att få vissa spelare att stanna i Real Sociedad." sade Apperibay. Samtidigt skall även Arsène Wenger ha sagt i fransk TV att Vela återvänder till Arsenal i sommar. Samtidigt pratas det om att engelsmännen vill ha uppemot €20 miljoner för att släppa honom.
09.06.2014: Det verkar som om Atlético har bestämt sig för ett anfall där Romelu Lukaku och Carlos Vela skall leda linjen. Uppgifter i dagens Mundo Atleti säger att Atlético har varit i kontakt med mexikanen och fått ett väldigt positivt svar om spel i röd-vitrandigt nästa säsong. Nästa steg blir att ta kontakt med Arsenal som redan äger 50% av spelarens rättigheter, men som också har en köpoption värd €4 miljoner för den resterande delen som de med stor sannolikhet vill använda sig av för att sälja vidare anfallaren då han själv inte vill representera engelsmännen. Det är här som det blir intressant. Real Sociedad skall enligt uppgifter vara rädda att Atlético redan har tagit kontakt med Arsenal och således lagt ett bud på Vela. Från röd-vitrandigt håll skall man tydligen också vara beredda att erbjuda Adrián i affären, en spelare som Arsène Wenger tycker om väldigt mycket. En värvning av spelaren skulle till skillnad från av tidigare källor sagt inte kosta €10 miljoner utan uppemot €20 miljoner. Under gårdagen återvände Real Sociedads president, Jokin Aperribay från London med försiktig optimism. Han har nämligen erbjudit €8 miljoner för den resterande delen av Velas rättigheter.
08.06.2014: Real Sociedads president, Jokin Aperribay, har rest till London för att träffa Arsenals ledning och försöka lösa en väldigt knepig situation, nämligen den som baskierna har satt sig i med Carlos Vela och Arsenal. Real Sociedad vill köpa loss den resterande halvan av spelarens rättigheter, men engelsmännen har mycket att säga till om. Mexikanens agent har erbjudit sin klients tjänster under en längre tid, men ingen har ännu nappat pg.a. den komplicerade kontraktssituationen. Real Sociedad å sin sida har en överenskommelse med spelaren om att han skall bli en av klubbens bäst betalda spelare någonsin om man lyckas lösa honom från Arsenal. Man har dessutom valt att ge upp Claudio Bravo för att kunna köpa loss Vela ifall Arsenal köper loss honom och väljer att sälja honom vidare. Igår påbörjades förhandlingarna med Arsenal. Det återstår att se vad som kommer hända..
06.06.2014: Atléticos sportsliga ledning är intresserade av Carlos Vela och har varit i kontakt med spelaren sedan man fick reda på intresset från andra klubbar för de egna anfallarna. Uppgifter till MARCA säger att spelaren har meddelat Real Sociedad om att han har ett erbjudande från Atlético som inte går att säga nej till. Samtidigt skall Arsenal redan ha utnyttjat sin klausul på spelaren och pålitlige Kike Marin säger att Atlético måste förhandla med Arsenal om en potentiell övergång.
01.06.2014: José Félix Díaz på El Confidencial rapporterar att Diego Simeone och Miguel Ángel Gil Marín är intresserade av att värva Carlos Vela som ersättare till Diego Costa om brasilianaren skulle lämna Atlético i sommar. Anfallaren skall vara positivt inställd till spel i Atlético de Madrid och en övergång skulle i så fall kosta uppemot €10 miljoner då det inte är Real Sociedad som bestämmer spelarens framtid. Arsenal har nämligen en köpoption på €4 miljoner som de med allra största sannolikhet kommer aktivera. Om så slutligen blir fallet har Arsenal möjligheten att behålla Vela eller sälja honom vidare och göra en plusaffär på en spelare de använt sig ytterst lite av. Det lutar åt det sistnämnda då mexikanen inte lyckades anpassa sig till varken spelet eller livet i England senast han var där. Hans relation med Arsene Wenger är inte heller särskilt bra. 

 Roberto Soldado (Tottenham Hotspur FC)
(27.05.1985, 179 cm, 72 kg, båda fötterna, anfallare)
13.06.2014: Atlético har visserligen gett sig in i jakten på att försöka värva Romelu Lukaku och Álvaro Negredo, men om den sistnämnde inte skulle gå att köpa loss så har man från röd-vitrandigt håll ögonen på Roberto Soldado.
05.06.2014: Igår rapporterade Daily Mail att Tottenham är beredda att betala €17 miljoner för Alberto Morenos tjänster och dessutom inkludera Roberto Soldado i en potentiell affär med Sevilla.
30.05.2014: I nattens program av "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE rapporterar radiostationen att Atlético är mycket nära en värvning av Roberto Soldado. Samma källa uppger att Soldado mer eller mindre har arrangerat för en flytt från London till hans hem i Madrid. Om han slutligen skulle ansluta till den spanska huvudstadsklubben så gör han det inte som Diego Costas ersättare, utan David Villas. Hugo Condés på Cadena SER presenterade liknande uppgifter i radioprogrammet "El Larguero" under natten. Diego Simeone tycker om Soldado som fotbollsspelare och försökte värva honom redan förra sommaren, men då var €21 miljoner plus bonusar alldeles för lågt för att Valencia skulle låta honom gå till en inhemsk rival. Om anfallaren överhuvudtaget skall spela i röd-vitrandigt nästa säsong så måste han gå ner i lön eftersom han tjänar väldigt mycket pengar i England. Liksom COPE är SER inne på att Soldado är en direkt ersättare till David Villa och inte Diego Costa.
29.05.2014: I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar tidningen att Atléticos förstaval vid en potentiell försäljning av Diego Costa i sommar är Roberto Soldado. Anfallaren har haft en riktigt svag säsong i Tottenham Hotspur sedan flytten från Valencia och är beredd att flytta hem till den spanska huvudstaden där han tidigare har representerat Getafe och Real Madrid. Det återstår dock att se vad Spurs nye tränare Mauricio Pochettino säger om en potentiell försäljning av anfallaren samtidigt som klubben inte är beredd att göra en stor förlust på spelaren rent ekonomiskt. Soldado är en spelare som Diego Simeone tycker mycket om.

 Federico Ricca (Danubio FC)
(01.12.1994, 179 cm, 72 kg, vänsterfotad, vänsterback/vänsterytter)
04.06.2014: Det var i mitten av maj som uruguyanska "Embajadores del Gol" rapporterade att Atlético skulle vara mycket nära att värva Federico Ricca som spelar sin fotboll i Danubio till vardags. Atléticos sportsliga ledning skall ha varit i kontakt med samma person som rekommenderade värvningen av José María Giménez i början av maj och den personen i sig, som vi misstänker är Andrea Berta skall ha rekommenderat att Atlético köper loss 75% av Riccas rättigheter. Tidigare har AS rapporterat att Atlético är mycket nära spelarens tjänster och idag är det ABC:s Atlético-sektion som säger att klubben vill värva honom som back-up till Guilherme Siqueira.  

 Mario Mandžukic (FC Bayern München)
(21.05.1986, 187 cm, 84 kg, högerfotad, anfallare)
20.06.2014: Atléticos sportsliga ledning har inte glömt bort Mario Mandžukic i jakten på anfallare till nästa säsong. Kroaten är en av tränarstabens favoritspelare på den här positionen och han kommer finnas där som ett potentiellt alternativ så länge som Atlético inte har värvat sina anfallare i sommar.
04.06.2014: Den kroatiske landslagsmannen befinner sig på Atléticos lista över potentiella nyförvärv den här sommaren. Pep Guardiola räknar inte med Mandžukic inför nästa säsong, något som i sin tur gör att spelare letar en ny klubbadress. AS rapporterar att Atlético har blivit erbjudna att köpa loss spelaren, men i nuläget verkar han ligga på en fjärdeplats över potentiella nyförvärv. 

 Romelu Lukaku (Chelsea FC)
(13.05.1993, 191 cm, 93 kg, vänsterfotad, anfallare)
30.06.2014: Den spanska huvudstadsklubben och Chelsea jobbar på att försöka slutföra Diego Costas övergång som kan bli klar under morgondagen. Atlético kommer också försöka slutföra en inlåning av Romelu Lukaku när de träffar engelsmännen.
23.06.2014: Atlético har ett inplanerat möte med Chelsea den här veckan där det är tänkt att man skall inleda förhandlingar där målet är att slutföra Diego Costas övergång till den engelska Premier League-klubben. Detsamma gäller dock Romelu Lukakus inlåning. Den spanska huvudstadsklubben har en överenskommelse om att belgaren spelar i röd-vitrandigt nästa säsong, men man väntar alltjämt på att Lukakus agent skall återvända från VM-slutspelet i Brasilien för att slutföra de sista detaljerna i lånekontraktet och därmed offentliggöra inlåningen. Å andra sidan rapporterar Sky Sport Italia med Gianluca di Marzio i spetsen att Chelsea inte är beredda att låna ut Lukaku eftersom han har två år kvar på sitt nurvarande kontrakt. Samtidigt bekräftar Toby Alderweireld att Lukaku har frågat honom om hur saker och ting fungerar i Atlético: "Det stämmer. Romelu frågade mig om vissa saker. Han förklarade att han har många anbud, men jag sade åt honom att sluta vara löjlig och komma till Atlético." sade han till Mundo Atleti under gårdagen. 
21.06.2014: Daily Mirror rapporterar att Miguel Ángel Gil Marín förhandlar med Chelsea om att låna in Romelu Lukaku och att den belgiske landslagsmannen mycket väl kan inkluderas i en övergång av Diego Costa i sommar. Lukaku skulle i så fall komma på lån, något som Chelsea är beredda att gå med på, men där José Mourinho har det sista ordet i frågan.
20.06.2014: Enligt uppgifter till AS kommer Atlético försöka slutföra en inlåning av Romelu Lukaku under de kommande dagarna eftersom belgaren har väldigt många intressenter runtom i Europa. Anfallaren är Atléticos förstaval när det gäller att ta in en anfallare. Samtidigt rapporterar Mundo Atleti att den spanska huvudstadsklubben har förhandlat med Chelsea under flera månaders tid när det gäller en inlåning av Lukaku i sommar. Det i sig skall vara en källa till optimism inom röd-vitrandiga kretsar.
18.06.2014: Gianluca di Marzio och hans team på Sky Sport Italia rapporterar att Chelsea vill ha €40 miljoner för att släppa den belgiske landslagsanfallaren permanent. Ingen kommer naturligtvis att betala den typen av pengar.
17.06.2014: Romelu Lukaku kommer med väldigt stor sannolikhet att bestämma sig för vart han spelar nästa säsong efter VM-slutspelet i Brasilien. Anfallaren vill koncentrera sig fullt ut på det belgiska landslaget och har därför lagt ett slutgiltigt beslut på is för närvarande.
13.06.2014: Igår rapporterade pålitlige Paco González på Cadena COPE att Romelu Lukaku är väldigt nära spel i Atlético nästa säsong. Det var ett par timmar innan matchen mellan Brasilien och Kroatien som han presenterade nyheten. Samtidigt rapporterar MARCA att Atlético inte kommer baka in några spelarförsäljningar utan att alla affärer man gör med Chelsea är helt oberoende av varandra. Man refererar som vanligt till utköpsklausulerna. Under tiden skall Lukaku ha sagt nej till spel i West Ham.
11.06.2014: Mundo Atleti har gjort en intervju med Joel Robles i dagens pappersupplaga där de pratar om den belgiske landslagsanfallaren: "Han har frågat mig om hur det är att spela i den spanska ligan och Atlético de Madrid. Han är väldigt intresserad av den spanska ligan. Jag har förstås gett honom goda referenser när det gäller Atlético eftersom jag är skyldig klubben så mycket." säger Joel och påpekar att Lukaku skulle passa in väldigt bra i spelargruppen, Diego Simeones spelsystem och att argentinaren skulle gilla honom mycket för hans karaktär.
09.06.2014: Uppgifter i dagens AS säger att Atlético har en överenskommelse med Chelsea om att den belgiske landslagsmannen spelar i röd-vitrandigt nästa säsong. Under gårdagen tog vi på Atlético-redaktionen kontakt med Dani Hidalgo gällande Lukaku och där fick vi reda på att inlåningen skall vara klar till 90%. I nuläget är det oklart om det finns en köpoption på spelaren.
07.06.2014: Romelu Lukaku har fått nog av att han aldrig får möjligheten i Chelsea och vill enligt honom själv, lämna Chelsea för spel på annat håll: "Chelsea köper en ny anfallare varje år. Nu kanske de vill sälja mig. Först måste jag göra ett bra VM-slutspel och jag hoppas vi ska göra det som ett lag. I sådana fall är alla en vinnare, speciellt de spelarna som är på jakt efter en övergång. Då kommer jag inte att ses som en ung utan fullfjädrad anfallare som vill spela och det är Chelsea medvetna om. Vi får se vad som händer efter VM." sade han till belgiska Heet Laatste Nieuws under fredagen. Förutom just Atlético så finns det gott om intresserade klubbar och Juventus är en av dessa. I dagens Gazzetta dello Sport går det att läsa att Turin-klubben är beredda att erbjuda Chelsea uppemot €15 miljoner för belgaren.
06.06.2014: AS rapporterar att Atlético har bestämt sig för att försöka ro hem Romelu Lukaku som Diego Costas ersättare. Den belgiske landslagsmannen har ingen plats i José Mourinhos lagbygge nästa säsong eftersom portugisen inte räknar med honom. Lukaku ser väldigt positivt på möjligheten att spela i röd-vitrandigt. Det är dock oklart hur länge eller vilken form anfallaren skulle anlända till den spanska huvudstadsklubben, men det lutar åt en inlåning. Vid en övergång vill Chelsea ha €25 miljoner. Det skall också sägas att Juventus är intresserade av spelaren, men att Chelsea inte är övertygade om en inlåning med köpoption.
04.06.2014: Atléticos sportsliga ledning är förtjust i Romelu Lukaku och jobbar för närvarande på att försöka inkludera just belgaren i Diego Costas övergång till Chelsea. Under gårdagskvällen dök det upp rapporter i radioprogrammet "Hora 25" som går på Cadena SER att klubben är beredd att låta Diego Costa lämna för Chelsea i utbyte mot Lukakus rättigheter och en summa pengar. AS är inne på samma spår, men tillägger att det också kan handla om en inlåning.
29.05.2014: Atlético är intresserade av Romelu Lukaku som potentiell ersättare till Diego Costa, om den spanske landslagsanfallaren skulle lämna i sommar. Det skulle dock enligt uppgifter till dagens pappersupplaga av MARCA bara röra sig om en inlåning av belgaren.

 Álvaro Negredo (Manchester City FC)
(20.08.1985, 186 cm, 79 kg, vänsterfotad, anfallare)
28.06.2014: Den spanska huvudstadsklubbens intresse för Álvaro Negredo verkar inte avta, tvärtom, inom Atlético skall man alltjämt vara väldigt intresserade av en värvning. Inatt rapporterade Sky Sport Italia med Gianluca di Marzio i spetsen att Atlético har en överenskommelse med Negredo, men att de båda klubbarna alltjämt inte har lyckats komma överens om en övergång. Manchester City sägs ha stoppat en potentiell övergång i nuläget som en del i en strategi att sälja spelaren ännu dyrare. 
25.06.2014: Atlético-sektionen i dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar liksom Sky Sport Italia att den spanska huvudstadsklubben har lagt ett bud värt €15 miljoner för Álvaro Negredos tjänster. Manchester City har dock varit väldigt tydliga gällande anbudet: man lyssnar inte på några anbud under €30 miljoner för Negredo. Dessutom nekar engelsmännen att de ligger i förhandlingar kring en försäljning av anfallaren då man, tvärtemot vad spansk media har sagt, inte har några planer på att sälja honom. Atlético-ledningen ser Manchester Citys krav som överdrivna, men man är ändå beredda att ge potentiella förhandlingar ett antal veckor innan man ger upp det här spåret. En av anledningarna till just det här är Negredos relation med Manuel Pellegrini och att spelaren själv vill lämna Manchester City.
24.06.2014: Sky Sport Italia rapporterar att Atlético och Manchester City är nära en överenskommelse när det gäller Álvaro Negredo. Den spanska huvudstadsklubben skall ha erbjudit €15 miljoner enligt samma källa.
21.06.2014: Anfallsspelaren har pratat med sina agenter där han erkänt att han inte vill fortsätta spela i Manchester City eftersom han helt enkelt inte lyckats anpassa sig till England. Hans agenter har i sin tur överfört den här informationen till Atléticos klubbledning som nu ser en möjlighet att värva honom. Alla inom Atlético, såväl Diego Simeone som hans tränarstab, de båda sportcheferna och Miguel Ángel Gil Marín tycker om Negredo och skulle gärna se honom i röd-vitrandigt, men Manchester City betalade €25 miljoner plus bonusar förra sommaren och är nog inte beredda att förlora mycket på en övergång.
20.06.2014: Den senaste tiden har Atléticos sportsliga ledning övervakat Álvaro Negredos situation i Manchester City för att se om möjligheten att knyta åt sig Vallecas-sonen skulle kunna dyka upp. Idag rapporterar AS att så kan vara fallet. Spelaren skall nämligen ha meddelat Atlético-ledningen att försöka lösa honom från den engelska Premier League-klubben. Precis som förra året skall Atlético räkna med spelarens vilja att spela i röd-vitrandigt nästa säsong då han inte är odiskutabel etta i Manchester City. Det kan även bli så att engelsmännen värvar ytterligare en anfallare i sommar vilket i så fall skulle innebära att Negredo får ännu svårare att ta en plats i laget. Negredo är, precis som undertecknad skrev ovan, från Vallecas. Han har också en väldigt god relation med Koke som kommer från samma del av den spanska huvudstaden.
19.06.2014: Den spanska huvudstadsklubben är återigen seriöst intresserade av Álvaro Negredo och kommer försöka värva honom i sommar, igen. Den här gången kommer det bli ännu svårare med tanke på att Manchester City är ekonomiskt oberoende i jämförelse med de röd-vitrandiga. Engelsmännen kommer vilja ha tillbaka minst vad man själva betalade för Negredo när han lämnade Sevilla förra sommaren: €25 miljoner. Spelaren skall vara intresserad av spel i Atlético, men det blir svårt att värva honom med Citys krav i åtanke.
13.06.2014: Atlético är på jakt efter två anfallare till nästa säsong och det verkar som om man riktat in sig på Premier League för att tillfredsställa Diego Simeones krav. Igår rapporterade såväl Cadena SER som Cadena COPE att Atlético-ledningen varit i kontakt med Negredo för att se om han skulle vilja spela i röd-vitrandigt nästa säsong. Det finns dock ett problem: enligt uppgifter till COPE är Manchester City inte beredda att sälja spelaren till varje pris. Cadena SER rapporterade själva att Atlético har en budget på €20 miljoner för att värva Negredo.
04.06.2014: Atlético är som bekant på jakt efter två anfallare den här sommaren och Álvaro Negredo är en av två spelare som ligger högt upp på listan över potentiella nyförvärv.
29.05.2014: MARCA rapporterar att Álvaro Negredo är ett av alternativen som Atlético undersöker vid en potentiell försäljning av Diego Costa i sommar. Klubben försökte värva anfallaren förra sommaren, men då gick han till Manchester City. 

 Jackson Martínez (FC Porto)
(03.10.1986, 185 cm, 85 kg, båda fötterna, anfallare)
29.06.2014: Efter 2-0-segern mot Uruguay, bekräftade den colombianske landslagsanfallaren att han mycket väl kan komma att lämna Porto i sommar: "Jag vet att det pågår diskussioner, men än finns ingen överenskommelse på plats. Min representant tar hand om de här sakerna medan jag är här och först efter VM kommer vi att lösa det som lösas måste." sade han till journalister i den mixade zonen. En av journalisterna frågade Jackson Martínez om Atlético de Madrid och på den frågan blev svaret kort: "Vi får se.." sade han.
25.06.2014: För ett par dagar sedan var portugisiska Ojogo i kontakt med Jackson Martínez representant, Luís Henrique Pompeu. Han i sin tur hade följande att säga om spelarens framtid: "FC Porto vill alltjämt förhandla om ett nytt kontrakt med Jackson." sade han till tidningen. Jackson är osäker till en förlängning. Framförallt pg.a. Portos höga utköpsklausuler. Atlético lade nyligen ett bud värt €25 miljoner och ytterligare €5 miljoner för eventuella bonusar, men Porto är, precis som vanligt, ute efter spelarens utköpsklausul på €40 miljoner.
21.06.2014: Atlético har presenterat ett bud värt €25+5 miljoner för Jackson Martínez rapporterar portugisiska Diário de Notícias idag. Den colombianske landslagsmannen skall också ha erbjudits en tredubblad lön av Atlético i jämförelse med vad han tjänar i Porto. Porto vill dock ha uppemot €40 miljoner och väntar alltjämt på ett anbud från Valencia som med stor sannolikhet har möjligheten att erbjuda ännu mer.
27.05.2014: Under gårdagens möte mellan Diego Simeone, José Luís Caminero, Andrea Berta, Miguel Ángel Gil Marín och Clemente Villaverde har Jackson Martínez namn kommit fram som potentiell ersättare till Diego Costa om den spanske landslagsanfallaren skulle lämna för spel på annat håll i sommar.

  Eliaquim Mangala (FC Porto)
(13.02.1991, 187 cm, 83 kg, båda fötterna, mittförsvarare)
28.05.2014: Atlético de Madrid är intresserade av Eliaquim Mangala som potentiell ersättare till João Miranda om mittförsvararen skulle lämna för spel på annat håll den här sommaren. Det har ryktats om en övergång för fransmannen under en längre tid, men han har blivit kvar i Porto pg.a. utköpsklausulen på €50 miljoner och det faktum att portugiserna är väldigt svåra att förhandla med. Atlético har länkats ihop med honom under flera månaders tid, men just då har det känts avlägset. Mangala representeras naturligtvis av Jorge Mendes och är en spelare som Diego Simeone tycker om. 

 Carlos Bacca (Sevilla FC)
(08.09.1986, 181 cm, 76 kg, högerfotad, anfallare)
- 29.05.2014: I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar tidningen att Atléticos sportsliga ledning inte är säker på om Carlos Bacca kan ge de röd-vitrandiga den utväxlingen man förväntar sig av en anfallare på samma höga nivå som exempelvis fyra andra kandidaterna man radat upp.
27.05.2014: Om det skulle vara så att Diego Costa lämnar Atlético de Madrid i sommar så kommer klubben att söka efter ersättare och då finns Carlos Bacca med på en sådan lista. Atléticos intresse för den colombianske landslagsanfallaren är dock knappast någon hemlighet då man följt honom en längre tid och dessutom övervägde att ersätta Radamel Falcao med just Bacca förra sommaren.

 Guillermo Ochoa (AJ Ajaccio)
(13.07.1985, 183 cm, 72 kg, högerfotad, målvakt)
24.06.2014: Guillermo Ochoas namn har länkats samman med en mängd olika klubbar den senaste tiden och Atlético är ett av dessa, men i nuläget är han bara tredjevalet bakom målvakter som Keylor Navas och Jan Oblak.

 Jan Oblak (SL Benfica)
(07.01.1993, 188 cm, 77 kg, högerfotad, målvakt)
24.06.2014: Valencia kommer med stor sannolikhet att skicka en representant till Lissabon för att förhandla om Benfica-spelare: Enzo Pérez och Jan Oblak. När det gäller slovenen så är klubben mycket intresserade av hans tjänster, så intresserade att man kan tänka sig betala hans utköpsklausul på €20 miljoner enligt uppgifter till portugisiska tidningen Récord.
22.06.2014: Diário de Notícias rapporterar att Valencia har lagt ett bud väldigt nära Jan Oblaks utköpsklausul under söndagen. Det skall röra sig om €18 miljoner. Slovenen har dock bestämt sig för att vänta med att ta några beslut då såväl Real Madrid som Atlético de Madrid är intresserade av hans tjänster enligt samma källa. Huvudpersonen blev själv tillfrågad av slovenska tidningen Ekipa om hans framtid, men han valde bara att säga att han själv inte vet vad som pågår.
21.06.2014: Den portugisiska tidningen Ojogo rapporterar att Atlético befinner sig i tidiga förhandlingar med Benfica om att värva Jan Oblak, men att den spanska huvudstadsklubben kommer få hård konkurrens av Valencia för målvaktens signatur. Uppgifter till tidningen säger att Atlético påbörjade en offensiv för att värva Oblak för ett tag sedan, men Valencia har analyserat situationen och vill köpa loss slovenen innan Atlético lyckas göra det. Ojogo rapporterar även att Oblak är prio ett för Diego Simeone i nuläget. Superdeporte rapporterar också att Valencia har satt en förhandlingsstrategi i rullning med Jorge Mendes som mellanhand. Tidningen påstår också att en värvning av Oblak kan komma att genomföras för ungefär €17 miljoner, trots att Benfica har en officiell ställning om att man inte tänker släppa honom för mindre än utköpsklausulen. 
18.06.2014: Superdeporte rapporterar att Valencia är intresserade av Jan Oblaks tjänster och att man den senaste tiden har samlat på sig information kring målvakten. Hans representanter skall enligt uppgifter till tidningen bekräftat att Oblak inte skulle ha någonting emot spel i Primera División, men Valencia får svårt att värva slovenen som har andra klubbar efter sig. Förutom de redan nämnda så är ytterligare två klubbar i Bundesliga intresserade samt en i Turkiet.
17.06.2014: Igår bekräftade Jan Oblaks agent, Mika Mlaka att såväl Real Madrid som Atlético är intresserade av hans klient även till AS. Han skall också ha klargjort för tidningen att de inte räknar med Valencia som ett alternativ. Benfica har klargjort att man inte vill sälja honom, men hans explosion har gjort att Real Madrid, Atlético och Juventus redan har frågat om hans tillgänglighet. Mlaka bekräftade att Madrid vid den första kontakten skall ha frågat representanten om målvakten är beredd att skriva på för klubben för att sedan skjuta upp diskussioner. Madrid har dock inte bekräftat om deras nurvarande målvakter stannar eller säljs vidare i sommar. Den slovenske landslagsmålvakten har kontrakt med Benfica till sommaren 2018 där utköpsklausulen ligger på €20 miljoner samtidigt som han tjänar ungefär €1,2 miljoner per säsong. Till skillnad från Real Madrid vill Atlético ha Oblak på en gång om Thibaut Courtois tvingas återvända till Chelsea. 
16.06.2014: Den portugisiska tidningen Abola har varit i kontakt med Jan Oblaks agent, Mika Mlaka som i sin tur bekräftar att såväl Atlético de Madrid som Real Madrid är intresserade av målvakten. Det som står klart är att Benfica inte vill sälja sin ordinarie målvakt och därmed refererar till hans utköpsklausul på €20 miljoner, men Real Madrid vill köpa loss honom för att sedan låna ut honom en eller två säsonger beroende på hur länge Iker Casillas fortsätter i klubben. Valencia skall också vara intresserade av Oblak och det intresset har kommit via deras nya ägare Peter Lim. Det som antagligen inte spelar i Atléticos fördel är att spelaren kom till Benfica med hjälp av Predrag Mijatovic och Jorge Mendes. Samtidigt befinner sig Mendes i en obekväm situation där han å ena sidan samarbetar med Lim och andra sidan skulle vilja ta honom till Madrid.
13.06.2014: Det blir vad det verkar ingen övergång för den slovenske landslagsmannen. Benfica anser nämligen att Jan Oblak är ovärderlig för klubben och man vill därmed inte sälja honom i sommar.
05.06.2014: Atléticos sportsliga ledning tycker väldigt mycket om det de har sett av Benficas slovenske landslagsmålvakt. Jan Oblak har slagit igenom med dunder och brak inom portugisisk fotboll den här säsongen och är en av de riktigt stora målvaktstalangerna på kontinenten. Han har kontrakt med Benfica till 2018 och skulle kosta uppemot €16 miljoner.

 David Ospina (OGC Nice)
(31.08.1988, 183 cm, 79 cm, högerfotad, målvakt)
06.06.2014: Atlético skall även vara intresserade av David Ospina som potentiell ersättare till Thibaut Courtois, men i det här fallet passar han inte alls in i profilen som klubben söker, så det får tas med en nypa salt.

 Keylor Navas (Levante UD)
(15.12.1986, 184 cm, 78 kg, högerfotad, målvakt)
28.06.2014: Atlético har inte varit i kontakt med varken Levante eller Keylor Navas under en längre tid samtidigt som Porto har en överenskommelse med målvakten. Samtidigt rapporterar lokalmedia i Valencia att Levante kan få problem att värva costaricanens tänkta ersättare om hans landslag fortsätter överraska alla i VM. Först måste man göra sig av med Keylor, sedan kan man värva portugisen Eduardo som dock vill ta ett beslut ganska omgående. Levante verkar dock vänta på att Atlético skall bestämma sig för vem man vill värva mellan stolparna. Samtidigt rapporterade även pålitlige Antonio Ruiz på Cadena COPE att Atlético har aktiverat en potentiell värvning av Keylor efter en längre tids velande. I övrigt rapporterade Sky Sport Italia att Bayern München är intresserade av Keylors tjänster och att man kommer försöka slutföra en övergång de kommande dagarna. Frågan är dock hur sugen costaricanen är på att sitta på bänken bakom Manuel Neuer, inte särskilt skulle undertecknad tippa.
27.06.2014: En av Mundo Atletis journalister i form av Francesc Aguilar träffade Keylor Navas under gårdagen i Brasilien för att fråga honom om en potentiell övergång till Atlético: "Spel i Atlético? Det vore sensationellt bra. Jag gillar deras lag väldigt mycket. Det har ett bra försvar och det i sig är mycket viktigt. Om man dessutom är en bra målvakt och är i bra form så är den en enda stor lyx att ha ett försvar som Atléticos. Om det nu vore möjligt skulle jag ersätta vad som redan är en enormt bra målvakt (Thibaut Courtois, reds. anmärkning) med stolthet. Såväl jag som min familj vill fortsätta bo i Spanien. Det är något som vi skulle tycka om." sade Keylor som har möjligheten att nå en kvartsfinal i VM om Costa Rica slår Grekland på söndag. Levantes president, Quico Catalán gjorde en stor intervju med Las Provincias under gårdagen: "Allt går att förhandla om i livet, men det måste vara en speciell siffra för att vi ska släppa honom. €6 är ingen sådan siffra. Det var vad vi fick för Iborra. Keylor är en av VM-slutspelets bästa målvakter och vi är medvetna om att det finns intresse från andra klubbar. När vi tar emot anbud som är bättre än de som vi fått kommer vi att värdera de. Keylor är medveten om att möjligheten till spel i Levante nästa säsong finns där. Antingen sker en rejäl förändring i jämförelse med vad som är fallet nu eller så spelar han i Levante nästa säsong." sade Quico Catalán som också pratade öppet om Levantes skuld på ungefär €40 miljoner som klubben håller på och betalar av. Målet är att eliminera den, men i nuläget behöver man bara betala in €5 miljoner.
26.06.2014: Det mesta tyder på att Keylor Navas kommer bestämma sig för vart han skall spela sin klubblagsfotboll efter VM-slutspelet i Brasilien. Igår uttalade han sig i just Sydamerika kring Atléticos intresse för honom: "Jag känner inte till Atléticos intresse. I nuläget njuter jag av VM och är väldigt lugn gällande min framtid. Det finns gott om tid att tänka på andra saker." sade han på en presskonferens med Costa Ricas landslag. Mundo Atleti rapporterar att mängder av klubbar, förutom just Atlético är intresserade av Keylor, däribland Arsenal, Liverpool, Everton och Porto.
25.06.2014: Las Provincias rapporterar att samtliga parter, spelare, representanter, klubbledning och potentiella köpare vill lösa situationen kring Keylor Navas framtid så fort det går. Levantes tränare, José Luís Mendilibar vill vara klar på vem som är lagets förstaval mellan stolparna så fort som möjligt för att på så vis slippa att en osäkerhet sprids inom hans manskap. Sedan tidigare är vi medvetna om att Porto har lagt ett bud på Keylor som Levante har sagt nej till, men portugiserna står kvar på samma ståndpunkt: de tänker inte erbjuda mer för närvarande. Porto är inte heller beredda att vänta hela sommaren då man till skillnad från tidigare säsonger måste ta sig igenom kvalet till UEFA Champions League den här gången. Keylors målvaktstränare, Luis Llopis är en viktig person i spelarens karriär och har gjort honom till den han är idag. Llopis är väldigt god vän med Portos målvaktstränare, Juan Carlos Arévalo och har gett såväl honom som tränare Julen Lopetegui väldigt goda referenser vilket har gjort att Porto är seriöst intresserade av målvakten. Den största anledningen till att costaricanen vill lämna Levante redan i sommar har att göra med en ny lag som träder i kraft den 1 januari 2015. Då kommer utländska fotbollsspelare kommer tvingas betala 47% skatt på sina respektive löner i jämförelse med de 24,75% som de betalat hittills. Atlético väntar alltjämt på Thibaut Courtois.
20.06.2014: Den Valencia-baserade tidningen Superdeporte rapporterar att Levante har nobbat ett bud på €3 miljoner och en okänd Porto-spelare för Keylor Navas. Portugiserna skall ha presenterat erbjudandet under ett kort möte med Levante i den spanska huvudstaden i måndags. Quico Catalán meddelade portugiserna att anbudet var alldeles för lågt för en av ligans bästa målvakter den gångna säsongen.
19.06.2014: Levantes president, Quico Catalán uttalade sig om Keylor Navas framtid under en spelarpresentation som hölls igår: "Det är ett faktum att olika klubbar är intresserade, men buden är inte i höjd med vad klubbledningen förväntar sig och i slutändan gäller det att upfylla de två parternas förväntningar, dvs. klubbens och spelarens. I nuläget är inte så fallet. Jag vet inte om vi kommer sälja honom under hans klausul." sade Catalán till de journalister som hade samlats för att ta del av Jaime Gaviláns presentation som ny Levante-spelare. Trots uttalandena så rapporterar Las Provincias att Keylor kan lämna för ungefär €5-6 miljoner och att Levante redan är på jakt efter en ersättare i form av portugisen Eduardo. Samma källa uppger också att Diego Simeone har sagt åt José Luis Caminero att värva Keylor, något som kan bli problematiskt om Porto, som också är seriöst intresserade av costaricanen skulle bestämma sig för att försöka värva honom. Just nu ligger Atlético och Porto bäst till vid en potentiell värvning av Keylor.
18.06.2014: Superdeporte rapporterar att Porto är väldigt intresserade av den costaricanske landslagsmannen. Enligt uppgifter till tidningen har portugisernas nye tränare Julen Lopetegui rekommenderat en värvning av Keylor Navas i sommar vilket i sin tur har gjort att Porto kan komma att bjuda på målvakten inom kort.
07.06.2014: Atléticos sportsliga ledning har gjort en djupdykning i Keylor Navas de senaste månaderna samtidigt som Diego Simeone och hans tränarstab har gett tummen upp till en potentiell värvning av costaricanen. Det sistnämnda gäller visserligen flertalet målvakter om Thibaut Courtois inte skulle stanna i Atlético, men det som gör Keylors fall extra intressant är att man enligt uppgifter till Mundo Atleti även skulle kunna komma överens med honom ganska lätt. I alla fall verbalt. Problemet är dock Levante: de vill ha €10 miljoner för sin målvakt, något som Atlético inte är beredda att betala.
31.05.2014: Den spanska huvudstadsklubben skall enligt upggifter till El Confidencial ligga i förhandlingar med Levante om en värvning av Keylor Navas. Problemet är att Levante refererar till costaricanens utköpsklausul på €10 miljoner. Trots det skall en övergång vara möjlig för en summa mellan €6-8 miljoner enligt samma källa.
30.05.2014: Atlético jobbar på en potentiell ersättare till Thibaut Courtois och Levante-målvaktens namn är ett av sammanlagt fem namn som klubben tittar närmare på. Det man däremot är lite osäker på är om Keylor kommer behålla samma, mycket höga nivå i en betydligt större klubb där kraven är högre. Levante vill dessutom ha €10 miljoner för Costa Ricas landslagsman, något som är väldigt mycket pengar för en målvakt som dessutom bara har ett år kvar på sitt nurvarande kontrakt.
27.05.2014: Ett av namnen som kom fram under gårdagens möte mellan Diego Simeone, de José Luís Caminero, Andrea Berta, Miguel Ángel Gil Marín och Clemente Villaverde är Keylor Navas. Costa Ricas landslagsmålvakt har gjort en enastående säsong i Levante och tagit hela ligan med storm. Atléticos intresse är dock knappast någon överraskning, men det återstår att se vem Simeone och tränarstaben slutligen bestämmer sig för om Thibaut Courtois tvingas lämna för spel i Chelsea.

 Kiko Casilla (RCD Espanyol)
(02.10.1986, 191 cm, 84 kg, högerfotad, målvakt)
30.05.2014: Atlético är intresserade av Kiko Casilla som potentiell ersättare till Thibaut Courtois, som man mer eller mindre har gett upp hoppet om från röd-vitrandigt håll. Espanyol-målvakten är ungefär lika viktig för sitt lag som Keylor Navas och sitter i exakt samma sits som costaricanen: han har ett år kvar av sitt kontrakt och en förlängning är inte aktuell i nuläget. 

  Willy Caballero (Málaga CF)
(28.09.1981, 186 cm, 80 kg, högerfotad, målvakt)
25.06.2014: Atlético har radat upp tre potentiella ersättare till Thibaut Courtois om Chelsea skulle säga nej till en förlängning av belgarens lån. Idag rapporterar AS att Willy Caballero är en av dessa. Vi på Atlético-redaktionen var i kontakt med Dani Hidalgo om just målvaktssituationen för ett tag sedan och enligt honom tycker Diego Simeone och hans tränarstab om Willy väldigt mycket. För ett par veckor sedan rapporterade Diario SUR att Willy visserligen har en utköpsklausul på €20 miljoner, men att Málaga vill ha mellan €8-12 miljoner för målvakten.
30.05.2014: I dagens pappersupplaga av MARCA kan man läsa att Atlético är intresserade av Willy Caballero som potentiell ersättare till Thibaut Courtois. Argentinaren har gjort det mycket bra sedan han kom till Málaga, men då han har kontrakt till sommaren 2017 och dessutom en utköpsklausul på €20 miljoner som Solkustklubben refererar till varje gång det börjar ryktas om honom, så är möjligheterna ganska små att han spelar i Atlético nästa säsong. Relationerna mellan klubbarna är inte heller särskilt bra.

 Gerónimo Rulli (Club Estudiantes de La Plata)
(20.05.1992, 189 cm, 80 kg, högerfotad, målvakt)
26.06.2014: Estudiantes har sålt 80% av Gerónimo Rullis rättigheter för ungefär $4,5 miljoner till en grupp brasilianska investerare. Den argentinska klubben försökte behålla målvakten ytterligare en säsong, men i slutändan blev investerarnas vilja för stark. Huvudpersonen själv vill spela sin fotboll i Spanien och det i sin tur har gjort att hans agent, den gamle Atlético-spelaren Luciano Galletti har en resa inplanerad till Spanien nästa vecka. Atlético de Madrid är en av sammanlagt fyra klubbar som är intresserade av argentinarens tjänster. Getafe, Real Sociedad och Rayo Vallecano är tre andra.
10.06.2014: Gerónimo Rulli kommer med väldigt stor sannolikhet att stanna i Estudiantes ytterligare en säsong. Den brasilianska grupp investerare som budat på hans rättigheter håller på att avsluta förhandlingarna med Estudiantes ledning. Atlético fortsätter dock följa argentinaren som kan bli aktuell vid ett annat tillfälle.
08.06.2014: TyC Sports mycket pålitlige journalist César Luis Merlo rapporterar att Gerónimo Rullis rättigheter med stor sannolikhet kommer att köpas loss av en grupp brasilianska investerare. Det är i varje fall det alternativ som verkar mest troligt i nuläget.
06.06.2014: Estudiantes fick slutligen ett anbud av en grupp brasilianska investerare under onsdagskvällen. Diario Olé rapporterar att erbjudandet låg på $4,5 miljoner samtidigt som målvakten stannade i La Pincha ytterligare en säsong, men det avslogs av deras ledning. Estudiantes vill ha €6 miljoner för sin målvakt.
04.06.2014: Atléticos målvaktstränare, Pablo Vercellone uttalade sig om den spanska huvudstadsklubbens målvaktssituation hemma i Argentina: "Atlético de Madrid är intresserade av fyra eller fem målvakter och en av de är Gerónimo Rulli. Rulli är en målvakt som vi tycker om. Klubben är på jakt efter en ung målvakt." sade han till fotbollsprogrammet "Fuera de Juego" under tisdagen. Estudiantes målvaktstalang har å sin sida instruerat sin representant och pappa att ta honom till Atlético. Ett gäng klubbar är intresserade av Rulli och inom kort skall en grupp investerare träffa Estudiantes klubbledning gällande spelarens framtid. Inom röd-vitrandiga kretsar väntar man alltjämt på att Chelsea skall bekräfta att Thibaut Courtois stannar i England nästa säsong, sedan väntas man ge sig in i kampen om Rulli.
03.06.2014: Enligt uppgifter till Diario Olé i Argentina är Atlético de Madrid beredda att lägga ett bud på €5 miljoner för 100% av Gerónimo Rullis rättigheter. Samtidigt uppger tidningen att Atléticos sportsliga ledning redan har kommit överens om ett 5-årskontrakt med spelarens agenter. Diego Simeone skall också ha gett grönt ljus för övergången. Rulli är bara intresserad av att lämna Estudiantes om han blir garanterad speltid och vet vem han skall representera, något som en grupp brasilianska investerare inte har kunnat avslöja så länge målvakten inte skriver på ett kontrakt med de. Det i sig intresserar inte argentinaren. 
30.05.2014: I nattens avsnitt av programmet "El Partido de las 12" som går på radiostationen Cadena COPE rapporterar man att Atlético har lagt ett bud värt $3,5 miljoner för Gerónimo Rulli. 
28.05.2014: Den spanska huvudstadsklubben har fått konkurrens om argentinaren potentiella signatur i form av Santos. En brasiliansk grupp investerare vill köpa loss målvaktens rättigheter för att sedan låna ut honom till. Estudiantes vill ha mellan €4-5 miljoner för att sälja Rulli, något som flertalet av de intresserade klubbarna har möjligheter att betala. Förutom just Santos och Atlético så har Napoli och Juventus visat intresse för den nyblivne 22-åringen.
26.05.2014: Atlético jobbar på en potentiell ersättare till Thibaut Courtois om Chelsea med José Mourinho i spetsen skulle bestämma att belgaren tvingas återvända till den engelska huvudstaden. Den sportsliga ledningen med José Luís Caminero har valt att vända sig till Estudiantes målvakt Gerónimo Rulli. Argentinaren är ett av alternativen som klubben kan tänka sig värva till Courtois.

  Esteban Cambiasso (FC Internazionale)
(18.08.1980, 177 cm, 75 kg, vänsterfotad, defensiv mittfältare)
20.06.2014: Sky Sport Italia rapporterar att Atlético de Madrid är beredda att erbjuda Esteban Cambiasso ett kontrakt då hans nurvarande med Inter går ut om ungefär tio dagar. Den spanska huvudstadsklubben är dock inte ensam i kampen om argentinaren då Sampdoria, Valencia och Villarreal samtliga är intresserade av veteranen som kommer att lämna Inter när övergångsfönstret öppnar upp dörrarna.

 José Manuel Reina (Liverpool FC)
(31.08.1982, 188 cm, 92 kg, högerfotad, målvakt)
30.05.2014: Atlético är intresserade av Pepe Reina som Liverpool inte räknar med inför nästa säsong, men från klubbledningshåll vill man bara låna in målvakten som själv ser väldigt positivt på spel i den klubb som hans pappa är en levande legend i. 
27.05.2014: Efter gårdagens möte mellan Diego Simeone, José Luís Caminero, Andrea Berta, Miguel Ángel Gil Marín och Clemente Villaverde har det kommit fram att Pepe Reina är ett av alternativen till Thibaut Courtois om belgaren skulle tvingas återvända till Chelsea i sommar. Reina har länge länkats ihop med Atlético och hans pappa är en levande legend inom röd-vitrandiga kretsar, men en övergång har aldrig blivit av.

RYKTEN UT

 Juanfran

(09.01.1985, 180 cm, 72 kg, högerfotad, högerback)
25.06.2014: Igårkväll anlände Juanfran till den spanska huvudstaden som en av väldigt få spelare som får godkänt för deras insats i VM-slutspelet. En natt senare befann han sig på Vicente Calderón tillsammans med Koke för att slutföra sina respektive kontraktsförlängningar med klubben. Högerbacken kommer, precis som AS avslöjade för en tid sedan, få en lönehöjning av Atlético som väntas offentliggöras inom en snar framtid. Juanfran har sagt nej till dubbelt så mycket i lön och spel Arsenal för andra sommaren i rad.
22.06.2014: Atlético kommer belöna Juanfran med ett bättre kontrakt för att visa sin tacksamhet mot spelaren, inte bara för att han gjort så bra ifrån sig sedan Diego Simeones ankomst utan även för att han sagt nej till bättre kontraktsförslag från exempelvis England. Juanfran identifierar sig väldigt mycket med den spanska huvudstadsklubben och vet att han är skyldig Simeone en hel del i gengäld för att argentinaren gjort honom till den spelaren han är idag.
04.06.2014: Den spanske landslagsmannen uttalade sig kring sin framtid i en mängd olika radiostationer under gårdagskvällen. Juanfran klargjorde också vad det är som gäller för honom: "Det finns ett intresse från Arsenals sida, det gjorde det även förra året, men jag har inte haft några erbjudanden. Min representant, Enrique Cerezo och vår tränare är alla medvetna om att det viktigaste för mig är att representera Atlético de Madrid. Jag vill stanna i Atlético de Madrid och är väldigt förenad med vår tränare." sade han till Cadena COPE och Onda Cero under tisdagsnatten.
30.05.2014: I nattens avsnitt av "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE rapporterade radiostationen att Juanfran har kommit överens om en kontraktsförlängning med Atlético efter att ha sagt nej till spel på annat håll. Uppgifter till programmet säger också att spelaren kommer förlänga med Atlético under nästa vecka.
29.05.2014: Dagens upplaga av AS rapporterar att Juanfran återigen har sagt nej till att lämna Atlético de Madrid för spel i Arsenal. Engelsmännen tog kontakt med Juanfrans representanter och den spanska huvudstadsklubben för ett par veckor sedan, men högerbacken, som identifierar sig väldigt starkt med Atlético och dess supportrar meddelade Arsenal att han inte är intresserad av spel någon annanstans för närvarande. 28-åringen värderar såväl kamratskapen som stämningen i omklädningsrummet hos Atlético väldigt högt.

 Toby Alderweireld
(02.03.1989, 187 cm, 80 kg, högerfotad, mittförsvarare/högerback)
30.06.2014: Napoli är intresserade av Atléticos belgiske landslagsman då Rafael Benítez är på jakt efter att föryngra sin backlinje den här sommaren. Inom Atlético vill man inte sälja Toby Alderweireld eftersom man litar på att han skall bli en väldigt viktig del inom den spanska huvudstadsklubbens försvarslinje i framtiden, speciellt då han är fem år yngre än exempelvis João Miranda.
25.06.2014: Sky Sport Italia rapporterar att Liverpool är intresserade av Toby Alderweireld då belgaren bidrar med en mångsidighet. 
09.06.2014: Tottenham Hotspur är intresserade av Toby Alderweireld, men Atlético kommer inte att ge med sig i det här fallet heller. Belgaren, som skrev på för den spanska huvudstadsklubben i slutet av förra sommarens övergångsfönster vill ha mer speltid och det är knappast någon hemlighet. I vintras ville han lämna, men då stängde Atlético-ledningen dörren för honom. Mycket beror på vad som händer med Miranda och Godín.

 Ángel Correa (CA San Lorenzo de Almagro)
(09.03.1995, 174 cm, 70 kg, båda fötterna, släpande anfallare/ytterforward)
05.06.2014: Diego Simeone vill se hur Ángel Correa fungerar på träning och i spelargruppen innan han tar ett slutgiltigt beslut om sin landsmans framtid.
04.06.2014: Det mest troliga i nuläget är att Ángel Correa stannar i Atlético under kommande säsong för att Diego Simeone skall formera honom som fotbollsspelare. Samtidigt är Profe Ortega i ständigt kontakt med San Lorenzos fystränare för att Correa skall vara på en någorlunda liknande nivå som Atlético-spelarna när han återvänder från Copa Libertadores-äventyret med San Lorenzo i sommar. 
03.06.2014: Rayo Vallecano är väldigt intresserade av att låna in Ángel Correa under nästkommande säsong, precis som det har rapporterats om tidigare. Inom kort kommer Atlético bestämma sig för vad man gör med spelaren under nästa säsong. Atlético och Rayo kommer med stor sannolikhet att ha ett möte om vilka spelare som är tillgängliga för utlåning.
02.06.2014: Atléticos första nyförvärv inför 2014-2015 har landat i den spanska huvudstaden. Ángel Correa emot av pressansvarige Juanjo Arnaut där han även gjorde ett par uttalanden till de journalister som samlats för att ta emot honom: "Jag ska prata med Cholo. Jag hoppas fortsätta växa som fotbollsspelare eftersom jag alltjämt är väldigt ung och jag kommer göra allt för att göra oss till ett bättre lag. I nuläget saknar jag en hel del för att jämföra mig med Kun Agüero. Jag skulle vilja stanna i Atlético." sade Correa när han blev tillfrågad kring hans status i klubben. Det återstår att se vad Simeone, tränarstaben och den sportsliga ledningen bestämmer sig för.
02.06.2014: Diario Olé skriver att Atlético de Madrid med stor sannolikhet kommer låna ut Ángel Correa under ett halvår, med stor sannolikhet eftersom argentinaren inte kommer kunna genomföra försäsongen under Profe Ortegas ledning. Rayo Vallecano och en klubb i Portugal är intresserade av spelaren, men det återstår att se vad FIFA säger om det här med att man vill inkludera San Lorenzos spel i Copa Libertadores under 2013-2014 års säsong.
01.06.2014: Försäsongen är en av de allra viktigaste ingredienserna i Atléticos framgångar de senaste säsongerna och det i sig är någonting som kan komma att göra att Ángel Correa inte spelar i Atlético under 2014-2015. Det faktum att Correa kommer spela i semifinalerna och potentiellt finalerna av Copa Libertadores gör att han inte kommer kunna genomföra försäsongen med Atlético. Därför tittar Atléticos sportsliga ledning på bästa tänkbara alternativ för anfallaren så att han på bästa möjliga vis skall anpassa sig till livet i Spanien och framförallt fotbollen på högsta nivå. Correa är närmast en utlåning till Rayo Vallecano som genast hörde av sig innan övergången ens var klar i mitten av den här veckan. Från klubbledningshåll måste Atlético även skriva till RFEF för att spelaren skall kunna lånas ut under nästa säsong då man inte får representera mer än två lag under en och samma säsong.

 Koke
(08.01.1992, 178 cm, 74 kg, högerfotad, defensiv mittfältare/central mittfältare/playmaker)
25.06.2014: Atléticos spanske landslagsman anlände från Brasilien under gårdagskvällen, men redan under onsdagseftermiddagen åkte han till Vicente Calderón för att slutföra förhandlingarna om sitt nya kontrakt med klubben. Atlético kommer, precis som AS rapporterade för ett tag sedan, att göra Koke till klubbens bäst betalda spelare med en lön på €6 miljoner per säsong. Atlético väntas offentliggöra det hela inom kort.
22.06.2014: Koke kommer att skriva på ett nytt kontrakt med Atlético med en lön på €6 miljoner per säsong när han återvänder från VM-slutspelet i Brasilien enligt uppgifter till dagens upplaga av AS. Han kommer därmed bli lagets bäst betalda spelare och det stora affischnamn utåt.
07.06.2014: AS rapporterar att Barcelona är beredda att lägga €50 miljoner för att försöka ro hem Atlético-spelarens signatur. Man erbjuder även Koke en lön på €10 miljoner per säsong, något som Atlético förstås inte kan konkurrera med då Gil Maríns kommande kontraktsförslag ligger på €6 miljoner, men spelaren har bestämt sig för att stanna och det finns inte mycket Azulgrana-klubben kan gör åt saken.
06.06.2014: Koke är väldigt eftertraktad i Europa, men den spanske landslagsmannen har klargjort i en mängd intervjuer att han stannar. Sedan finalen i Champions League har han sagt nej till spel i mängder av olika klubbar, något som Atlético-ledningen kommer att belöna med att ge honom ett nytt kontrakt. Från klubbledningshåll ser man på Koke som lagets ansikte utåt vilket med stor sannolikhet kommer göra honom till lagets bäst betalda spelare. Koke, som inte har bett om ett nytt kontrakt, väntas erbjudas mellan €5-6 miljoner per säsong där Atlético även vill höja utköpsklausulen till €80 miljoner. Utöver det finns även en möjlighet att förlänga med ytterligare något år.
04.06.2014: Uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA säger att Atlético har erbjudit Koke en ny kontraktsförlängning. Den här gången rör man inte utköpsklausulen på €60 miljoner utan koncentrerar sig på spelarens lön där han har möjligheten att gå från €2,5 miljoner till €4,5 miljoner per säsong. Koke kommer dock inte ge något svar omgående då han är helt koncentrerad på VM-slutspelet i Brasilien. Koke kommer att stanna i Atlético, men klubben vill göra honom till en av lagets bäst betalda spelare för att visa att man menar allvar. Samtidigt rapporterade Goncalo Lopes på Diario de Noticias i Portugal att José Mourinho föredrar spelare som Paul Pogba och just Koke framför en värvning av Cesc Fàbregas, men att Chelseas klubbledning vill värva katalanen. Inatt uttalade sig även spelarens agent i radioprogrammet "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE: "Jag har inte haft någon som helst kontakt med FC Barcelona, men om jag skulle säga att jag inte har tagit emot samtal från andra klubbar skulle jag ljuga. Det har inte funnits någon anledning att be Atlético om ett bättre kontrakt, det är snarare de som har värderat det. Han har en mycket stark känsla av samhörighet med Atlético, men man vet aldrig vad som kommer att hända." sade Iñaki Espizua till Cadena COPE under tisdagsnatten.
02.06.2014: Sky Sports i England rapporterar att Chelsea och Barcelona är på jakt efter Atléticos spanske landslagsman. Barcelona är intresserade av Koke som Cesc Fàbregas ersättare samtidigt som Chelsea rycker i allt som är röd-vitrandigt och spelar sin fotboll vid Manzanares-floden.
30.05.2014: I nattens avsnitt av "Al Primer Toque" som går på radiostationen Onda Cero, uttalade sig Barcelonas president om katalanernas intresse för Koke: "Han är spektakulär. Alla lag vill ha honom, men Atlético säljer inte eftersom de vill vara med i toppen." sade Josep María Bartomeu. I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar tidningen att Barcelona beredda att betala Kokes utköpsklausul på €60 miljoner. Den katalanska klubbledningen har varit i kontakt med Atléticos motsvarighet för att meddela att man är beredda att gå igenom med idéen. Från röd-vitrandigt håll har man varit väldigt klara på saker och ting: Koke är inte till salu och om någon vill värva honom så måste de betala utköpsklausulen plus skatter på det hela. Koke har ingen som helst intention att lämna Atlético och klargjorde det så sent som i tisdags under klubbens presentation av de nya matchtröjorn för 2014-2015: "Jag är lycklig här och Atlético är mitt hem. Jag kommer att fortsätta spela här under en väldigt lång tid." klargjorde spelaren. Det är dock inte bara Barcelona som är intresserade av Koke utan även Manchester United har visat ett starkt intresse och tvingade mer eller mindre Miguel Ángel Gil Marín att ge spelaren ett nytt kontrakt med en högre utköpsklausul i december. 

  Diego Godín
(16.02.1986, 186 cm, 78 kg, högerfotad, mittförsvarare)
27.06.2014: Mängder av klubbar är intresserade av Diego Godín samtidigt som några av de till och med har lagt bud på spelaren. I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar tidningen att Atlético har samlat på sig minst två rejäla anbud för spelarens tjänster på ungefär €20 miljoner, men inom klubben refererar man till Godíns utköpsklausul på €36 miljoner. Ett av anbuden kommer från England, det andra från Tyskland.
25.06.2014: Diego Simeone uttalade sig i en exklusiv intervju med Sony om vem han tycker är en av lagets viktigaste spelare, något som är väldigt ovanligt för argentinaren: "Godín är en av de viktigaste spelarna i klubben. Jag skulle aldrig låta honom lämna. Godín har blivit bättre inom alla avseenden; fotbollsmässigt, som ledare, som person. Jag uppskattar honom mycket och önskar honom alltid det bästa. Därför förväntar jag mig att han representerar oss i framtiden." sade Cholo i en sex delar lång intervju. Godín kommer, liksom Koke och Juanfran att få en löneförhöjning när han återvänder till den spanska huvudstaden från Brasilien. Atlético har mer eller mindre redan slutfört förhandlingar med uruguyanen om en kontraktsförbättring.
22.06.2014: Atlético har lagt upp en budget på ungefär €15 miljoner som kommer gå till att behålla de spelarna som Diego Simeone anser är viktiga. Diego Godín är en sådan. Han kommer att premieras med ett förbättrat kontrakt av Atléticos klubbledning för att han sagt nej till flertalet anbud under sommaren där bl.a. Chelsea och Manchester City varit seriöst intresserade av honom. 
21.06.2014: Den uruguyanske landslagsmannen klargjorde vad det är som gäller för honom efter VM-slutspelet i Brasilien och när 2014-2015 års upplaga av Primera División drar igång om ungefär två månader: "Det finns alltid intresserade klubbar, speciellt när det går bra för klubben. Det är inte konstigt att det pratas om Atléticos spelare. Det här är bara något att vara stolt över, men jag kommer att stanna i Atlético de Madrid nästa säsong eftersom jag trivs väldigt bra där. Där har jag fyra år kvar på mitt kontrakt." sade Diego Godín under en presskonferens på fredagen där han blev tillfrågad om sin framtid. Manchester City är en av klubbarna som intresserat sig för Godín och dessutom lagt bud på honom, men han har alltså inga planer på att lämna.
01.06.2014: AS rapporterar att José Mourinho är beredd att betala €100 miljoner för tre Atlético-spelare i form av Filipe Luís, Diego Costa och..Diego Godín. Den huvudstadsbaserade tidningen skriver att portugisen med hjälp av Roman Abramovichs förmögenhet är beredd att betala summor väldigt nära spelarnas respektive utköpsklausuler. 
30.05.2014: Uppgifter till Mundo Atleti säger att den uruguyanske landslagsmannen har kommunicerat att han inte vill lämna Atlético i sommar eftersom han, liksom Juanfran, identifierar sig helhjärtat med den röd-vitrandiga huvudstadsklubbens planer. Godín skall också vara positivt inställd till en kontraktsförlängning med Atlético där han i så fall premieras med en bättre lön och i så fall en högre utköpsklausul.

 Thibaut Courtois
(11.05.1992, 198 cm, 80 kg, vänsterfotad, målvakt)
30.06.2014: Atlético kommer att prata med Chelsea om en potentiell inlåning av Thibaut Courtois när de slutför Diego Costas övergång till London-klubben. Det skulle i så fall vara den fjärde raka inlåningen av belgaren. Courtois har fått order av José Mourinho om att infinna sig vid försäsongsträningen med Chelsea, men de är väl medvetna om att 22-åringen kommer fortsätta pressa för att stanna i Atleti ytterligare en säsong. Dessutom har Chelsea stött på problem vid en potentiell försäljning av Petr Cech pg.a. hans höga lön och som vi vet är Courtois inte intresserad av att slåss med tjecken om en startplats.
29.06.2014: Vozpópuli rapporterar att det finns en sista möjlighet för Thibaut Courtois att spela i röd-vitrandigt nästa säsong, nämligen att José Mourinho inte säljer Petr Cech i sommar. Arsène Wenger har försökt värva den tjeckiske landslagsmannen i sommar, men då har portugisen sagt nej till en försäljning. Samtidigt har Chelsea lagt upp samtliga utlånade spelare på sin officiella hemsida utan..just det, Thibaut Courtois. Små indikationer, men hoppet, om än väldigt litet, lever ännu..
25.06.2014: Atlético kommer inte att göra några som helst drag på övergångsmarknaden när det gäller målvakter så länge Chelsea inte har meddelat att Thibaut Courtois återvänder till London till 100%. De kommande dagarna skall de båda klubbarna sätta sig ned och diskutera en mängd olika ämnen, däribland Courtois framtid. Får man nej där, intensifierar man jakten på en ersättare.
23.06.2014: Efter matchen mellan Belgien och Ryssland igår tog sig den belgiske förbundskaptenen Marc Wilmots ett snack med Gerard Houllier, som själv kommenterar VM-slutspelet för TV-stationen RTBF. Deras TV-kameror råkade finnas på plats när de båda diskuterade en mängd olika ämnen, däribland Thibaut Courtois framtid. Tidigt in i konversationen frågade Houllier om Courtois kommer återvända till Chelsea varpå Wilmots bekräftade med ett "Ja, han återvänder till Chelsea" och när han sedan blev tillfrågad om engelsmännen vill sälja Petr Cech svarade den belgiske förbundskaptenen: "Ja, får de möjlighet så säljer de honom". Huvudpersonen uttalade sig själv om sin framtid efter matchen och även om han är riktigt motstridig gentemot att återvända till London så början även Courtois tappa hoppet om spel i röd-vitrandigt nästa säsong: "Det är inte läge att prata om min framtid eftersom jag är helt koncentrerad på VM-slutspelet. Även om det är svårt så är inte spel i Atlético är inte helt uteslutet. Just nu pågår VM. Efter turneringen är färdigspelad kommer vi att prata med varandra och se hur det hela ter sig." sade Courtois till de journalister som samlats i den mixade zonen för att ta del av belgarens tankar kring matchen mot Ryssland och målvaktens framtid.
21.06.2014: Igår rapporterade El Mundo att Thibaut Courtois flickvän, Marta Domínguez, har lämnat sitt jobb i den spanska huvudstaden och att hon sagt åt arbetsgivaren att hon flyttar till London i sommar. Samma källa uppger också att hon letar bostad åt den belgiske landslagsmannen i South Kensington som ligger i närheten av Stamford Bridge.
15.06.2014: José Mourinho uttalade sig i MARCA om Thibaut Courtois framtid och klargjorde hans tankar kring vad det är som gäller för belgaren nästa säsong: "I det här fallet finns det inget att snacka om. Så fort VM-slutspelet är färdigspelat återvänder Courtois till Stamford Bridge." sade portugisen vilket med väldigt stor sannolikhet också kommer bli utgången av den här affären.
14.06.2014: Atlético har visserligen bestämt sig för att ge Thibaut Courtois-affären ytterligare sju dagar, men det kan dröja längre än så då belgaren själv tror att hans egen framtid kommer lösas först efter VM-slutspelet i Brasilien. Inom Atlético finns det en optimism om att José Mourinho kan släppa honom på lån ytterligare en säsong då målvakten själv trycker på för en utlåning eftersom han inte vill konkurrera med Petr Cech. I så fall måste Chelsea förlänga hans kontrakt och Courtois tänker inte skriva på någon förlängning så länge han inte får som han vill, dvs. antingen är han etta mellan stolparna i Chelsea eller så återvänder han till Atlético för ytterligare en säsong i den spanska huvudstaden. Annars måste nästan engelsmännen sälja honom för att få ut hans marknadspris eftersom han bara har kontrakt till 2016.
13.06.2014: De senaste dagarna har det pratats om att Chelsea har erbjudit Thibaut Courtois ett nytt kontrakt, men det i sig är ingen hemlighet. Belgaren har länge sagt nej till en förlängning med Chelsea och inte ens Jorge Mendes har lyckats övertala honom. Uppgifter i dagens MARCA säger att engelsmännen kan komma att sälja Courtois om han inte förlänger med klubben och i så fall skulle Atlético inte ha någon större möjlighet att köpa loss honom eftersom Chelsea skulle kräva för mycket pengar vid en permanent övergång. Om han nu skulle förlänga så återstår ett väldigt svårt hinder: José Mourinho. Portugisen vägrar släppa Courtois och vill ha honom i London nästa säsong.
10.06.2014: Atlético har inte gett upp en inlåning av Thibaut Courtois, men det ser ganska mörkt ut i nuläget. Belgaren skall enligt uppgifter till AS redan vara medveten om att han kommer genomföra försäsongen med Chelsea. Det i sin tur har gjort att Atlético hamnat i ett mellanläge där man inte vet om man skall värva en målvakt innan slutet av juli då Petr Cech väntas vara tillbaka i spel eller om man skall vänta in Courtois som själv vill ha en garanterad plats mellan stolparna.
07.06.2014: Atléticos sportsliga ledning kommer ge situationen med Thibaut Courtois ytterligare 15 dagar för att de frågetecken som finns kring belgarens framtid skall räta ut sig. Om de inte skulle göra det då så har man bestämt sig för att ge sig in i jakten på Courtois ersättare på allvar.
06.06.2014: Trots att relationerna mellan Atlético och Chelsea inte skall vara bra så hoppas den spanska huvudstadsklubben att Thibaut Courtois skall stanna ytterligare en säsong. Juan Gato rapporterar att Atlético har meddelat engelsmännen att de vill ha belgaren ytterligare en säsong som effekt av att Chelsea vill värva tre röd-vitrandiga spelare i sommar. På andra håll har det dykt upp rykten om att Chelsea slipper betala inkomstskatt på värvningen av Diego Costa om belgaren stannar kvar i Atleti ytterligare en säsong.
31.05.2014: Cuatro förföljde Thibaut Courtois innan han förberedde sig för att flyga till London och lyckades få ett par ord av honom: "Jag har inte tagit farväl av någon på Calderón. Vi får prata om min framtid med Chelsea efter VM. Jag  trivs väldigt bra i Madrid och älskar att bo här, men ibland måste man även tänka på den sportsliga delen. Vi får se vad som  händer. Just nu kan jag inte säga någonting kopplat till min framtid. Först gäller VM." sade Courtois till den spanska TV-kanalen häromdagen. Igår landade han i Stockholm för en vänskapslandskamp mot Sverige.
30.05.2014: I dagens pappersupplaga av MARCA skriver tidningen att Atléticos klubbledning mer eller mindre har gett upp hoppet om att Thibaut Courtois representerar Atleti under nästa säsong. Anledningen till uppgivenheten kring belgaren är att José Mourinho har bestämt sig för att ge platsen mellan stolparna till Courtois vilket därmed betyder att portugisen med stor sannolikhet också kommer sälja Peter Cech i sommar.
26.05.2014: En av den sportsliga ledningens viktigaste uppgifter den här sommaren blir att försöka lösa målvaktssituationen. Atlético de Madrid har en överenskommelse med Chelsea om att belgaren stannar i den spanska huvudstaden ytterligare en säsong, men semifinalmötet i UEFA Champions League med Chelsea och Petr Cechs skada på Vicente Calderón har gjort att José Mourinho vill att spelaren återvänder till London. Förra veckan klargjorde Miguel Ángel Gil Marín att Atlético kommer göra sitt yttersta för att låna in Courtois ytterligare en säsong. Den belgiske landslagsmannen vill stanna i Atlético och det stack han inte under stol med efter finalen i lördags: "Det är uppenbart att jag är väldigt förenad med Atlético. Här har jag fått väldigt mycket kärlek av folket samtidigt som jag inte har någon som helst känslomässig relation med Chelsea. Att gå till Chelsea för att spela i FA Cupen och Ligacupen är inget alternativ för mig. Det har jag sagt många gånger. Vi får leta en lösning. Jag tror inte det är någon bra lösning att ha två målvakter som Cech och mig i samma lag." sade han i den mixade zonen. Chelseas målvaktstränare, Christophe Lollichon, som liksom Pablo Vercellone har varit viktig i Courtois utveckling, verkar dock för att belgaren stannar i den spanska huvudstaden nästa säsong.

  Diego Costa
(07.10.1988, 188 cm, 85 kg, högerfotad, anfallare)
30.06.2014: Atlético och Chelsea jobbar på att slutföra Diego Costas övergång under morgondagen. Den spanska huvudstadsklubben vill genomföra det hela så fort som möjligt då man är ute efter att värva en ersättare. 
25.06.2014: Chelsea har väntat på att Spanien skall åka ur VM-slutspelet i Brasilien för att på så vis undvika att köpa en spelare som löper risken att dra på sig en allvarlig skada under turneringen. Det som återstår i nuläget för att övergången skall vara i ett färdigställt läge är att Chelsea lägger upp betalningen för anfallaren. 
23.06.2014: Atléticos klubbledning har ett möte inplanerat med Chelseas motsvarighet under den här veckan. Väl där är det tänkt att de båda parterna skall slutföra Diego Costas övergång genom att komma överens om anfallarens prislapp. När spelaren förlängde med klubben förra sommaren gick man med på att förhandla om hans prislapp från klubbledningshåll. Detta gäller dock bara Diego Costa. Inget kommer dock offentliggöras innan Atlético har värvat en anfallare för att klubbledningen vill undvika att Diego Simeone och supportrarna visar sitt missnöje.
16.06.2014: Igår var det José Mourinho som uttalade sig om hur gärna han vill se Atléticos anfallare i Chelsea. Idag är det huvudpersonen själv som återigen bekräftar att han gärna vill flytta till England: "Varför skulle jag välja spel i Chelsea? Det är någonting som håller på att hända. Saker och ting rör sig i en riktning och om det fortsätter som det gör så kommer det vara laget jag spelar i nästa säsong. Jag har viljat spela i Premier League ett tag. Chelsea är en av de största klubbarna i världen så det finns många faktorer som gör att man tar ett beslut som detta." sade Diego Costa till den pålitlige journalisten Duncan Castles i Salvador där Spanien förlorade mot Nederländerna med 1-5 i sin öppningsmatch i VM. Samtidigt som Jorge Mendes uppenbarligen instruerar sina klienter att säga "rätt" saker i pressen så börjar Diego Costa bli allt mer impopulär bland de röd-vitrandiga supportrarna..men alla väljer vi det vi tror på.
15.06.2014: José Mourinho har tagit en gammal antagonist till hjälp för att förklara sitt intresse kring Atlético-anfallaren och han är övertygad om att Diego Costa spelar i Chelsea nästa säsong: "Costa är en spelare som jag vill ha i mitt lag. Det har jag klargjort för min klubb och jag är helt övertygad om att vi ska lyckas värva honom så att han slutligen spelar i Chelsea." sade han till MARCA av alla tidningar i dagens pappersupplaga. De rika är inte bara arroganta i sina ageranden på övergångsmarknaden, de är även arroganta när de uttalar sig om andras spelare.
08.06.2014: Anfallsspelaren intervjuades av Cadena COPE i den mixade zonen efter Spaniens seger mot El Salvador under natten till söndag. Väl där blev han naturligtvis tillfrågad om han lämnar Atlético för spel i Chelsea och svaret går inte att ta miste på: "Kanske det.." sade han precis innan han lämnade intervjumikrofonerna.
07.06.2014: Igår rapporterade Sky Sports att Chelsea vill genomföra övergången så fort som möjligt och helst innan VM-slutspelet drar igång nästa vecka. Samma källa uppger även att övergången bör vara klar senast tisdag. Samtidigt publicerade flertalet engelska medier att Chelsea har lagt ett bud på spelarens utköpsklausul.
06.06.2014: I nattens avsnitt av "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE rapporterade programledaren José Luis Corrochano att Diego Costa ringde Atléticos klubbledning från Washington, där det spanska laget förbereder sig inför VM-slutspelet i Brasilien, för att få tillstånd att genomföra en läkarundersökning med Chelsea, men Atlético sade nej. Han får i så fall inte göra läkarundersökningen så länge som engelsmännen inte tar direkt kontakt med Atlético. Enligt uppgifter till samma källa skall situationen mellan Atlético och Chelsea vara spänd pg.a. den klausul som den spanska huvudstadsklubben inte betalade när Thibaut Courtois spelade mot engelsmännen i UEFA Champions League i april. 
05.06.2014: Atlético har gjort sitt yttersta för att förhindra att Diego Costa lämnar klubben för spel i England, men inte lyckats. Man erbjöd exempelvis anfallaren en rejäl löneförhöjning från €3 miljoner till €5,5 miljoner med en utköpsklausul på €60 miljoner, något som han slutligen sade nej till efter påtryckningar från sin omgivning. Atléticos lönebud är visserligen inte i närheten av Chelseas, men anfallaren, som gjort sitt namn i röd-vitrandigt hade ändå väldigt många tvivel innan han slutligen bestämde sig för att lämna klubben. Från Atlético-håll säger man att han alltjämt inte har genomfört en läkarundersökning med Chelsea då det är lika med kontraktsbrott, men han kommer bli klar för Premier League-klubben inom kort då de kommer aktivera hans utköpsklausul.
04.06.2014 (22:45): Atlético förnekar att man haft någon som helst kontakt med Chelsea gällande Diego Costas övergång, varken för potentiella förhandlingar eller för att engelsmännen vill betala spelarens utköpsklausul, antingen direkt till klubben eller via ligaförbundet LFP. Från klubbledningshåll är man inte heller medvetna om att spelaren har genomfört en läkarundersökning med Chelsea.
04.06.2014 (17:45): The Telegraph rapporterar att Chelsea hoppas slutföra Diego Costas övergång i slutet av den här veckan. Idag rapporterar även Mundo Atleti att anfallaren skall ha sagt nej till en förlängning med Atlético under gårdagen. Den här gången formellt. Diego Costa skall också ha genomfört en läkarundersökning med Chelsea vilket i sin tur gör att övergången är ännu närmare att genomföras.
30.05.2014: I nattens avsnitt av programmet "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE rapporterade radiostationen att Diego Costa har sagt nej till en förlängning av sitt kontrakt med klubben. Detta trots att Atlético dubblat spelarens lön i ett försök att höja hans utköpsklausul. Samma källa uppger att Atlético mer eller mindre ser Diego Costa som förlorad efter det här så länge som Chelsea betalar hans utköpsklausul. Uppgifter till Mundo Atleti säger dock att anfallaren alltjämt inte har svarat på Atléticos kontraktserbjudande.
26.05.2014: Efter ligasegern uttalade sig Miguel Ángel Gil Marín i den spanska radiostationen Cadena COPE om just Diego Costas framtid i röd-vitrandigt: "För att spelaren i fråga skall lämna klubben så måste vi skriva på något. Vi har inte skrivit på någonting med någon. Vi har erbjudit honom ett nytt kontrakt. Den ekonomiska biten går att klara upp utan några svårigheter om spelaren själv vill stanna. Diego Costas namn har aldrig dykt upp i någon av de diskussionerna som jag har haft med Chelsea och vi har haft många sådana. Vid normala förutsättningar stannar Diego Costa hos oss." sade han till radioprogrammet "El Partido de las 12" under natten mellan lördag och söndag när Atlético bärgade sin 10:e ligatitel. Strax efter finalen i Lissabon klargjorde Atléticos majoritetsägare återigen vad det är som gäller: "Vi ska försöka se till att alla de viktigaste spelarna stannar här. Vi har gjort en aggressiv manöver för att Diego skall stanna i Atlético eftersom vi vill behålla vår dröm, men allting beror på honom. Vår intention är att inte sälja någon så länge spelarna själva inte vill lämna. Tack vare våra resultat i Champions League har vi pengarna för att på allvar inte sälja." sade han till spansk media efter Champions League-finalen i Lissabon.

 Arda Turan
(30.01.1987, 177 cm, 76 kg, båda fötterna, playmaker/yttermittfältare)
31.05.2014: Under de senaste dagarna har Arda Turan befunnit sig i Azerbajdzjan tillsammans med ett gäng klubbdirektörer från den spanska huvudstadsklubben som en del av sponsoravtalet man har med det asiatiska landet. Väl där uttalade han sig om sin framtid i röd-vitrandigt: "Jag vill inte säga någonting när det gäller övergångsmarknaden eftersom jag har tre år kvar på mitt kontrakt med Atlético. Det här är mitt hem och jag känner mig som en del av en stor familj." sade han till inhemska medier. Samtidigt har AS varit i kontakt med spelarens agent, Ahmet Bulut, som svarade på ett liknande vis: "Vi har inte en övergång i tankarna. Arda är väldigt lycklig i Atlético där han har ett kontrakt till 2017, men allt beror på Atlético. De bestämmer hans framtid." sade han till tidningen. Samma källa uppger även att Ahmet Bulut, tillsammans med hans kompanjon, Jorge Mendes, har träffat Barcelonas ledning den gångna veckan i Katalonien.
30.05.2014: Inatt uttalade sig Barcelonas president, Josep María Bartomeu om katalanernas påstådda intresse för den turkiske landslagsmannen. Han var klar på sin sak: "Han är en stor spelare, men ingen som vi är intresserade av att värva." sade han i programmet "Al Primer Toque". 
28.05.2014: AS rapporterar att Barcelona är intresserade av den turkiske landslagsmannen och att katalanerna har frågat Atlético om spelarens tillgänglighet. Intresset är på en sådan nivå att Blaugrana-klubbens sportchef, Andoni Zubizarreta och hans värvningsteam har gjort en hel utvärdering kring fotbollsspelaren Arda, men även privatpersonen Arda. Från turkarnas håll är man också imponerade av 27-åringens förmåga att offra sig för laget, men ändå kombinera en enorm spelskicklighet med det hela.

  Filipe Luís
(09.08.1985, 182 cm, 76 kg, vänsterfotad, vänsterback)
28.06.2014: Inom Atlético är man helt oförstående till varför Filipe Luís vill lämna klubben i sommar, men vad som än kommer fram bakom stängda dörrar så är det ingen överraskning. I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar tidningen att Filipe Luís redan ville lämna Atlético förra sommaren, men den gången övertygade klubben vänsterbacken att stanna i den spanska huvudstaden. Anledningen till det hela skall ha varit hans lön, speciellt när han växt ut till en av lagets viktigaste spelare under Diego Simeones ledning. Från klubbledningshåll är man alltjämt helt oförstående till varför han tackade nej till den kontraktsförlängning som Atlético erbjöd innan han gick på semester, speciellt då man tagit hand om honom och satsade på honom när spelaren drog på sig sin skada under de sex sista månaderna i Depor.
23.06.2014: Atlético kommer inte diskutera Filipe Luís framtid under mötet med Chelsea senare den här veckan. Där är den röd-vitrandiga huvudstadsklubbens ståndpunkt solklar: betala €25 miljoner och spelaren är er, annars stannar han i Atlético. AS rapporterar att ingen av parterna, dvs. varken Atlético eller Filipe Luís har hört av från varandra sedan vänsterbacken nobbade ett bättre kontrakt i början av juni. Från klubbledningshåll förväntar man sig inte heller några diskussioner med honom utan man väntar mest på spelaren nästkommande drag.
15.06.2014: José Mourinho uttalade sig visserligen om Diego Costa och Thibaut Courtois i den intervju som MARCA publicerade i sin papperstidning, men han gjorde det inte när det gäller vänsterbacken. Där fick tidningen inget som helst citat.
08.06.2014: Atlético har alltjämt inte hört av från Chelsea gällande deras intresse och en potentiell värvning av Filipe Luís. Hela den här affären verkar också rattas av Jorge Mendes som i så fall skall fungera som en mellanhand mellan de båda klubbarna eftersom José Mourinho har en väldigt nära relation med agenten. En sak är dock säker: Atlético kommer inte låta vänsterbacken lämna så länge engelsmännen inte betalar hans utköpsklausul. Det ligger dessutom i allas intresse att lösa situationen så fort som möjligt. I nuläget utesluter man inte att Filipe kan stanna nästa säsong om situationen inte löser sig och därmed konkurrera med Siqueira om startplatsen till vänster i backlinjen.
06.06.2014: Daily Mirror rapporterar att vänsterbacken med stor sannolikhet flyger till England för att slutföra en potentiell övergång till Chelsea genom att förhandla klart med engelsmännen om sitt kontrakt, som väntas ligga på €123,000 per vecka (ungefär €6,4 miljone per säsong). En läkarundersökning är i så fall också på tapeten.
04.06.2014: Atlético har klargjort för Filipe Luís att spelaren måste betala sin utköpsklausul som ligger på €25 miljoner innan slutet av den här veckan om Chelsea vill undvika att betala inkomstskatt för spelarens tjänster. Spelarens agent, Manuel García Quilón klargjorde för Cadena COPE i radioprogrammet "El Partido de las 12" att Chelsea alltjämt inte har kommit med något erbjudande. Det var så sent som inatt: "Jag har ingen information om att Atlético skulle ha ett konkret erbjudande för Filipe Luís, varken skriftligt eller verbalt." sade han. Chelsea behöver dock inte gå via Quilón för att slutföra en affär med vänsterbacken. Allt som krävs är att de betalar utköpsklausulen.
03.06.2014: Samtidigt som brasilianaren befinner sig på semester i hemlandet så fortsätter det att ryktas om hans framtid i röd-vitrandigt. I nattens avsnitt av "El Partido de las 12" rapporterade Antonio Ruiz att folk i spelarens umgängeskrets och omgivning tror att han kan ha kommit överens med Chelsea om ett kontrakt där engelsmännen slutligen betalar hans utköpsklausul och vänsterbacken flyttar vidare till London i sommar. Det återstår att se om så är fallet.
31.05.2014: Atlético gör sitt yttersta för att Filipe Luís inte skall lämna klubben i sommar, men enligt uppgifter i dagens AS har spelaren bestämt sig för att göra just det. Samma källa uppger att den spanska huvudstadsklubben har erbjudit vänsterbacken ett nytt kontrakt med dubbelt så hög lön, men att Filipe sagt nej. Trots det är situationen inte alls nära att lösa sig eftersom Atlético inte är intresserade av att förhandla om spelaren och refererar till utköpsklausulen på €25 miljoner. Atléticos nästkommande steg är att använda sig av Diego Simeone för att övertyga spelaren om att stanna. Imorgon, söndag, återvänder klubbledningen från sina resor till Azerbajdzjan och Qatar. Nästa vecka är det tänkt att spelarens agent, Manuel García Quilón skall träffa Atléticos klubbledning gällande Filipes framtid.
30.05.2014: Vänsterbackens agent, Manuel García Quilón, befann sig på Vicente Calderón under gårdagen av personliga skäl, men passade på att ge AS ett par uttalanden om vad det är som gäller: "Intresset finns där, men Atlético vill inte sälja. Från klubbhåll har man bestämt sig för att behålla en stor del av stommen inför den kommande säsongen. Vi får se vad som händer med andra spelare, men intentionen är att inte sälja någon." sade han till den huvudstadsbaserade sporttidningen. Samtidigt rapporterade Hugo Condés på Cadena SER att Filipe Luís har gott om erbjudanden utöver Chelsea, men att vänsterbacken själv inte vill lämna Atlético i sommar då han är övertygad om att stanna i den spanska huvudstaden. Chelsea gör dock sitt yttersta för att övertyga honom om att flytta till London.
28.05.2014: Igår avslöjade Javier Amaro del Arc på Radio MARCA att Chelsea är seriöst intresserade av att värva Filipe Luís i sommar. London-klubben, som mer eller mindre har gjort klart med en återkomst för Tiago och är på jakt efter ytterligare två röd-vitrandiga spelare, är beredda att aktivera Filipes utköpsklausul som ligger på €25 miljoner. I dagens pappersupplaga uppger MARCA också att spelaren är frestad att tacka ja då engelsmännen erbjuder en lön på €5 miljoner per säsong. Filipes relation med Tiago och Diego Costa, som är de andra portugisiskt talande spelarna som kopplas samman med Chelsea, är mycket viktig för honom. Å andra sidan känner Filipe en stark samhörighet med Atlético de Madrid då klubben investerade mycket pengar för att värva honom från Deportivo La Coruña sommaren 2010 efter en allvarlig skada som hotade hans spelarkarriär. Filipe är också väldigt knuten till Diego Simeone då argentinaren har fått ut det bästa av honom som fotbollsspelare. Nu är det upp till Simeone att övertyga vänsterbacken att stanna i Atlético.
26.05.2014: Filipe Luís har gjort en enormt bra säsong i röd-vitrandigt, men i slutändan räckte det inte för att finnas med i den brasilianska VM-truppen. Det faktum att Luiz Felipe Scolari inte tog ut honom gör dock inte att klubbar runtom i Europa och framförallt på de brittiska öarna är väldigt intresserade av att köpa loss honom i sommar. José Mourinho behöver ersätta Ashley Cole som inte fick förlängt med engelsmännen och har riktat blickarna mot just Filipe. Atlético har, precis som Miguel Ángel Gil Marín klargjort, ingen som helst intention att sälja sina viktigaste spelare i sommar så länge inte spelarna själva vill lämna klubben. Igår gjorde Filipe Luís en intervju med brasilianska O'Globo där han klargjorde sina intentioner: "Jag har ett kontrakt som sträcker sig ytterligare tre säsonger och min tanke är att fortsätta representera Atlético." sade vänsterbacken som just nu är en av världens bästa ytterbackar alla kategorier.

 Mario Suárez
(24.02.1987, 188 cm, 80 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
26.06.2014: Inters sportchef, Piero Ausilio, reste till Spanien under gårdagen för att träffa Andrea Berta och Miguel Ángel Gil Marín gällande ett par ämnen. Ett av dessa var Mario Suárez tillgänglighet. Atlético refererade, precis som vanligt till spelarens utköpsklausul på €24 miljoner, något som gör en övergång till Inter väldigt svår att genomföra. Den spanska huvudstadsklubben är helt enkelt inte intresserade av att förhandla om Mario. Samtidigt rapporterar Mundo Atleti att Mario och Godín ligger närmast en kontraktsförlängning med klubben, speciellt mittfältaren då han återvänder från sin semester inom kort.
15.06.2014: Atlético-ledningen har visserligen klargjort vad man tycker och hur man ser på Mario, men spelaren själv känner att han skulle fått en större chans i slutet av förra säsongen, något som Diego Simeone också erkände efter ligasegern mot Barcelona på Camp Nou. Atlético vill inte låta spelaren gå i sommar.
14.06.2014: Igår träffade Atléticos ledning agenten Manuel García Quilón för att klargöra att Mario har en garanterad plats i truppen och att spelaren dessutom kommer bli en viktig pjäs under 2014-2015. Diego Simeone har också visat sitt fulla stöd i den här frågan. 
07.06.2014: Trots rejält intresse för Atlético-spelaren blir ingen flytt i sommar. Mario vill helt enkelt inte lämna den spanska huvudstadsklubben och har redan sagt nej till såväl Inter som Napoli sedan säsongen tog slut. Napoli var betydligt mer konkreta i sitt försök att värva spelaren, men Mario sade alltså nej.
04.06.2014: Marios agent, Manuel García Quilón gästade Cadena COPE under gårdagskvällen. Väl där uttalade han sig om Atlético-spelarens framtid: "Det finns erbjudanden från klubbar i England och Italien för Mario" sade han innan han fortsatte analysera de andra klienterna från hans agentfirma. Han passade på att ge Diego Simeone en liten känga för att Mario inte har spelat lika mycket efter jättematchen som han gjorde på Stamford Bridge i slutet av april, men i princip så har inte Atlético några planer på att sälja spelaren. Han har dock kopplats ihop med Everton, Inter och Napoli de senaste veckorna.
30.05.2014: Atlético är inte beredda att göra sig av med Mario inför den kommande säsongen då han anses vara en viktig del i lagbygget. Uppgifter till AS säger att det finns ett rejält intresse för canteranon, men att den spanska huvudstadsklubben knappast är intresserad av en försäljning.
29.05.2014: Gianluca Di Marzio och hans team på Sky Sport Italia rapporterar att Mario har flera klubbar efter sig i Serie A. Det handlar främst om Inter, som har erbjudit pengar och spelare vid en potentiell affär. Atlético har dock sagt nej till samtliga bud där Fredy Guarín och Ricky Álvarez misstänks ha funnits med.

 João Miranda
(07.09.1984, 185 cm, 78 kg, högerfotad, mittförsvarare)
18.06.2014: Atlético-ledningen är relativt lugna när det gäller Mirandas framtid i röd-vitrandigt, trots mittförsvararens uttalanden i brasiliansk radio för lite drygt en vecka sedan. Inom klubben är man beredda att justera spelarens nurvarande kontrakt för att han skall fortsätta spela i Atlético nästa säsong. Det skulle i så fall kunna innebära att spelaren erbjuds ett nytt kontrakt med bättre lön som förlängs med ytterligare en eller två säsonger.
11.06.2014: João Miranda vill lämna Atlético och det har han klargjort för såväl klubbledningen som sin representant. Erbjudandena som försvarsspelaren talade om i måndags kommer från Manchester United och Barcelona. Ingen av de två klubbarna är dock intresserade av att betala Mirandas utköpsklausul på €30 miljoner, något som Atlético-ledningen håller sig stenhårt till i nuläget. Inom Atlético är man överraskade och besvikna över spelarens uttalanden då man dessutom inte haft några som helst nyheter från hans agent. Det skall dock sägas att Miranda avslöjat för sin omgivning och umgängeskrets att han kommer lämna Madrid senast i augusti. Innan han åkte på semester organiserade han även en fest för sina barn så att de kunde ta farväl av sina kompisar från skolan. Uppgifter till El Confidencial skvallrar om att Manchester United ligger bäst till och att engelsmännen erbjuder försvararen ett 4-årskontrakt med €5,5 miljoner per säsong. Atlético skall också ha blivit erbjudna spelare som Nani, Anderson och Javier Hernández för att sänka sina krav på en försäljning av Miranda.
10.06.2014: Atlético-försvararen intervjuades av ESPN Radio i Brasilien under gårdagskvällen och väl där avslöjade han att det finns erbjudanden på bordet för hans tjänster: "Jag kommer fortsätta min karriär i Atlético de Madrid eller en annan klubb. Jag har vissa erbjudanden. Vi ligger i förhandlingar. Erbjudandena kommer från La Liga, Premier League och andra mindre kända ställen. Min representant befinner sig i Europa för att lösa min framtid. Min klausul med Atlético de Madrid ligger på €30 miljoner, men den går att förhandla om." sade Miranda till radiostationen under måndagskvällen när han blev tillfrågad om sin framtid och varför han inte är med i landslaget.
08.06.2014: Daily Mirror rapporterar att José Mourinho vill värva ytterligare en spelare av Atlético i sommar. Den här gången rör det sig om João Miranda. Chelsea tros vara beredda att erbjuda ungefär €13 miljoner för spelarens tjänster, men Atlético är knappast intresserade av att lyssna på så låga bud i relativitet med utköpsklausulen på €30 miljoner.
30.05.2014: Atléticos brasilianske mittförsvarare har ögonen på sig efter ytterligare en mycket bra säsong i röd-vitrandigt, men ingen verkar vara beredd att betala hans utköpsklausul sedan det framkommit att Manchester United letar förstärkningar på annat håll. Uppgifter till Mundo Atleti säger också att Miranda inte är beredd att bråka sig bort från klubben då det finns en vilja från Atléticos sida att förbättra spelarens kontrakt. I nattens program av "El Larguero" som går på Cadena SER rapporterade Hugo Condés att Atlético är beredda att sälja spelaren om det kommer ett bra erbjudande för honom. Inom klubben anser man redan ha en mycket bra ersättare i form av Toby Alderweireld. Samtidigt är Barcelona på jakt efter en mittförsvarare av en annan profil i uppbyggnadsspelet vilket gör att katalanernas intresse för Miranda inte alls är lika starkt. 
29.05.2014: I dagens Manchester Evening News rapporterar James Robson att Manchester Uniteds nye tränare, Louis van Gaal inte är intresserade av João Miranda och att källor nära klubben säger att man istället är intresserade av Mats Hummels samt Bruno Martins Indi.
28.05.2014: AS rapporterar att João Miranda gjorde sin sista match i röd-vitrandigt under UEFA Champions League-finalen i lördags. Brasilianarens kommande destination kommer med stor sannolikhet att bli Manchester United som vill påbörja en nysatsning efter fiaskot med David Moyes vid rodret. Atléticos klubbledning är inte beredd att sälja Miranda, men om klubbar med ekonomiska muskler kommer in och betalar spelarens utköpsklausul finns det inte mycket man kan göra. Tidigare under veckan har Barcelona frågat om spelarens tillgänglighet i ett möte med Jorge Mendes, men då fick man samma svar. AS uppger också att engelsmännen kommer betala en summa nära mittförsvararens utköpsklausul som ligger på €30 miljoner. För att spä på ryktet ytterligare så dök det upp rykten i Atlético-kretsar om att Miranda redan letar platser till sina respektive söner i England.
27.05.2014: I nattens upplaga av radioprogrammet "Al Primer Toque" som går på Onda Cero rapporterade José Félix Díaz att João Mirandas representanter befann sig i Barcelona under gårdagen för att träffa Barcelonas dito. Det skall dock sägas att Miranda är en av spelarna som Atlético inte är intresserade av att sälja i sommar och att katalanerna med stor sannolikhet kommer refereras till utköpsklausulen på €30 miljoner vid ett potentiellt försök att köpa loss honom.

 Tiago Mendes
(02.05.1981, 183 cm, 71 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
27.05.2014: I dagens pappersupplaga skriver MARCA att Tiago lämnar Atlético de Madrid efter 4,5 år i den spanska huvudstaden. Klubbledning har erbjudit portugisen ett 2-årskontrakt med ungefär samma lön som förra säsongen, men Tiagos intention är att skriva på ett sista stort kontrakt innan han avslutar karriären. Han kommer med stor sannolikhet att meddela Miguel Ángel Gil Marín om sina intentioner under lagkaptenernas resa till Azerbajdzjan där man skall visa upp La Liga-troféen. Simeone vill behålla Tiago, men det verkar som om 33-åringen har bestämt sig. Som om det inte vore nog har Chelsea erbjudit portugisen ett kontrakt att fortsätta spela på högsta nivå.
26.05.2014: Atlético jobbar på att förlänga Tiagos kontrakt med ytterligare en eller två säsonger. Portugisen är en av de viktigaste spelarna på och utanför planen för Diego Simeone, något som har gjort att argentinaren, likt förra sommaren, sagt åt ledningen att förlänga 33-åringens kontrakt. Tiago klargjorde vad den här klubben och Simeone betyder för honom under presskonferensen inför UEFA Champions League-finalen samtidigt som Cholo själv sagt att han själv har pratat med spelaren vid två skilda tillfällen under säsongen.

  Josuha Guilavogui
(19.09.1990, 187 cm, 77 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
30.06.2014: Josuha Guilavogui är inte beredd att lämna Atlético utan att göra ett gott intryck på den spanska huvudstadsklubbens tränarstab med Diego Simeone i spetsen. Klubben letar visserligen en potentiell destination för spelaren, men Guilavogui vill slåss om en plats i Atléticos trupp inför nästa säsong och enligt rapporterna har mittfältaren tränat väldigt hårt de senaste veckorna för att vara på topp när han återvänder till försäsongsträningen med Atlético den 7 juli. Han vill inte att samma sak som förra året inträffar, nämligen att han är långt efter sina lagkamrater intensitetsmässigt och därmed inte får chansen att visa upp sig. Atlético-ledningen kommer dock inte att låta Guilavogui lämna för mindre än vad man investerade i honom för ungefär ett år sedan. Inom klubben finns även en osäkerhet kring en försäljning pg.a. fransmannens ringa ålder. Guilavogui har dock satt upp ett mål: att spela i Champions League med Atleti och ta sig tillbaka till det franska landslaget.
14.06.2014: Atlético har alltjämt inte bestämt sig för vad man skall göra med fransmannen som varit på lån hos Saint-Etienne den gångna våren. Joshua Guilavogui har erbjudanden från England, men i slutändan är det tränarstaben som tar det avgörande beslutet kring spelarens framtid.
07.06.2014: Det verkar inte finnas något intresse från någon av parterna att fortsätta sitt samarbete. Atlético är intresserade av att sälja fransmannen och Guilavogui vill säkerligen fortsätta sin utveckling på annat håll.
02.06.2014: Efter en ganska misslyckad säsong där Jousha Guilavogui inte spelade särskilt mycket i röd-vitrandigt sedan ankomsten och sedan gick sönder någon månad innan Didier Deschamps offentliggjorde Frankrikes VM-trupp så är den defensiva mittfältarens framtid i Atlético de Madrid är osäker. En del klubbar runtom i Europa har visat intresse för spelaren, däribland Everton och Wolfsburg, men det återstår att se vad Atlético kommer göra med honom i slutändan. Idéen med utlåningen i vintras var att låta honom utvecklas samtidigt som klubben kunde satsa vidare genom att lösa upp en del av lönesituationen för värvningar i januari.

 Adrián López
(08.01.1988, 180 cm, 71 kg, högerfotad, anfallare)
29.06.2014: AS rapporterar att Atlético lyssnar på diverse anbud för Adrián i sommar. Anledningen till det hela är att asturiern har varit väldigt ojämn under de senaste två säsongerna och att han helt enkelt inte kommer upp i samma nivå som under sin första säsong i röd-vitrandigt.
28.06.2014: Om det skulle bli så att Adrián lämnar Atlético i sommar så gör han det med hjälp av sin agent. Jorge Mendes verkar vara väldigt intresserad av att flytta asturiern till någon av klubbarna som har använt sig av just portugisens inflytande det senaste året: Monaco och Valencia. Förra sommaren var han oerhört nära en utlåning till Monaco, men den gången lyckades Atlético inte hitta en ersättare vilket gjorde att Adrián stannade i den spanska huvudstaden.
08.06.2014: Den senaste veckan har flertalet källor i Spanien, såväl tidningar som radiostationer rapporterat att det finns en möjlighet att Adrián lämnar Atlético i sommar för spel på annat håll. I dagens pappersupplaga av MARCA talas det om att Monaco skall vara en av klubbarna som är intresserade av spelarens tjänster.
26.05.2014: Det är alltjämt osäkert om Adrián kommer att representera Atlético de Madrid under 2014-2015. Asturianen har haft en svag säsong sett till hans prestationer i det hela, men spelat upp sig under vissa delar av våren. Hans insatser i UEFA Champions League mot Barcelona och Chelsea var mycket positiva, men det återstår att se om Simeone och tränarstaben kommer ge honom ytterligare en säsong. Utgången av det hela vet vi säkerligen efter måndagens möte mellan tränarstaben, sportcheferna och klubbledningen när de planerar nästa säsong tillsammans.

 Saúl Ñiguéz
(21.11.1994, 182 cm, 70 kg, vänsterfotad, central mittfältare/defensiv mittfältare)
24.06.2014: För ett antal veckor sedan klargjorde Atlético att Saúl Ñiguéz återvänder till den spanska huvudstadsklubben för att genomföra försäsongen. Idag rapporterar AS att 19-åringen kommer utgöra en del i Diego Simeones trupp under 2014-2015, trots att Atlético är på jakt efter en mittfältsmotor på övergångsmarknaden. Saúl fick beskedet av José Luís Caminero för ett par dagar sedan när de båda åt middag tillsammans i den spanska huvudstaden. Väldigt många klubbar runtom i Primera División och en del i utlandet har intresserat sig för spelarens tjänster, men inom klubben har man slagit fast att Simeone behöver honom under kommande säsong och att Saúl kommer få chansen att visa upp sig på allvar.
16.06.2014: Ojogo rapporterar att Porto är intresserade av att köpa loss Saúl i sommar då deras nye tränare Julen Lopetegui tycker om spelaren väldigt mycket. Problemet är att Atlético inte är intresserade av att förhandla med portugiserna. Det måste vara första gången som rollerna är omfördelade på många, många år mellan de båda klubbarna..
09.06.2014: Celta Vigo och speciellt deras nye tränare Eduardo Berizzo är väldigt intresserade av att låna Saúl under 2014-2015. Berizzo har sedan han anlände till den galiciska klubben studerat spelare som klubben skulle kunna värva eller låna och blivit väldigt imponerad av Saúl, något som gjort att han gått så långt som att fråga Atléticos tränarstab om att sätta Celta högst upp bland intresserade klubbar om Diego Simeone skulle välja att låna ut honom igen efter försäsongen. Berizzo är väldigt god vän med Atléticos argentinska tränarstab, därav förfrågningen. Som argument har de lagt fram att Rafinha gjorde det väldigt bra i Celta förra säsongen och att spelare som Mario och Diego Costa utvecklades väl i klubben under deras respektive utlåningar där.
08.06.2014: Väldigt mycket tyder på att Atlético kommer ta tillbaka Saúl inför kommande säsong och att han dessutom får en plats i truppen. Förra sommaren gav Diego Simeone sitt ord till spelaren att han skulle få återvända till Atlético om han visade upp en tillräckligt hög nivå och spelade i Rayo Vallecano.
02.06.2014: Saúl återvänder till Atlético efter att ha tillbringat en säsong på lån hos Rayo Vallecano för att se vilken nivå spelaren befinner sig på inför kommande säsong. 19-åringen kommer ges chansen under försäsongen där det är upp till honom att visa upp sig för Atléticos tränarstab med Diego Simeone i spetsen. Saúl vill ha speltid för att fortsätta utvecklas, så om han inte skulle övertyga kommer Atleti med stor sannolikhet skicka ut honom på lån igen.

  Yassine Bounou
(05.04.1991, 192 cm, 78 kg, vänsterfotad, målvakt)
28.06.2014: Yassine Bounou vet i nuläget inte vad hans roll kommer bli under nästa säsong. Något spel i Segunda B kommer det i varje fall inte bli då han redan är 23 år gammal och därmed inte kan skifta mellan seniorlaget och Atlético B. Därför tittar Atlético nu på möjligheten att låna ut marockanen vars landslagsplats börjar ställas under hot av förbundskaptenen Zaki Badou som vill att han utvecklas genom att vara ordinarie i någon annan klubb. Inom Atlético tycker man om Bounou, men nu verkar det som om han måste lämna för att fortsätta utvecklas. Lens har visat intresse för målvakten tidigare under sommaren.

 Rubén Pérez
(26.04.1989, 178 cm, 72 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
30.06.2014: Atlético har kallat Rubén Pérez till försäsongsstarten den 7 juli, men han kommer med stor sannolikhet att spela sin fotboll på annat håll. Klubben tittar på möjligheten att återigen låna ut mittfältaren, men det kan också bli så att man säljer honom. De senaste fyra säsongerna har han tillbringat i fyra olika klubbar, något som nu mycket väl kan bli en femte. Rubén har sagt åt Atlético att han vill stanna i Elche om klubben inte tar tillbaka honom, men Atleti å sin sida verkar inte överdrivet intresserade av det alternativet. Inatt rapporterade även Sky Sport Italia att tisdagen är en viktig dag om en övergång till Torino skall genomföras. 
29.06.2014: Sky Sport Italia rapporterar att Atlético har fått ett anbud av Torino för Rubén Pérez. Italienarna är väldigt intresserade av 25-åringen, något som har gjort att de bett om att få låna in honom med krav att köpa loss spelaren i slutet av nästa säsong. Atlético har dock klargjort att man vill ha €5 miljoner för Rubén Pérez, en summa som Torino kan nå upp i.

 Thomas
(13.06.1993, 182 cm, 78 kg, högerfotad, defensiv mittfältare/offensiv mittfältare)
28.06.2014: Atlético jobbar på att förlänga Thomas kontrakt med klubben för att sedan skicka iväg honom på ytterligare en utlåning så att han på så vis skall kunna fortsätta sin utveckling. Nästa vecka analyserar man spelarens situation. I nuläget har han en säsong kvar på sitt kontrakt med en utköpsklausul på €6 miljoner.
15.06.2014: Thomas har gjort en bra säsong i Mallorca-tröjan vilket har gjort att vissa klubbar i Primera División börjat intressera sig för hans tjänster. Elche är en av dessa. Fran Escribà vill nämligen låna in Thomas till nästa säsong och förhandlingarna skall redan vara långt gångna mellan de båda klubbarna. Det skulle nog med stor sannolikhet också innebära att han förlänger sitt kontrakt med Atlético som själva räknar med ghananen i framtiden.

 Sílvio
(28.09.1987, 178 cm, 72 kg, båda fötterna, högerback/vänsterback)
30.06.2014: Récord rapporterar att Benfica ligger i förhandlingar med Atlético om att lösa Sílvio från hans kontrakt med den spanska huvudstadsklubben. Atlético räknar inte med ytterbacken som för närvarande återhämtar sig från en fraktur i såväl skenbenet som vadbenet. Spelarens lånekontrakt med Benfica går visserligen ut idag, men Atlético har gått med på att Sílvio fortsätter återhämta sig från sin skada med låneklubben. Portugiserna är väldigt nöjda med vad han har presterat i Benfica-tröjan fram till skadan mot AZ Alkmaar vilket nu har gjort att deras president, Luís Filipe Viera förhandlar med Atleti om att värva spelaren permanent.

 Javi Manquillo
(05.05.1994, 180 cm, 76 kg, högerfotad, högerback)
30.06.2014: Javi Manquillo kommer lämna Atlético i sommar och det finns gott om anbud för högerbackens tjänster. Rayo Vallecano, Elche, Celta Vigo och Olympique Marseille är alla intresserade av att låna in honom, men den spanska huvudstadsklubben föredrar att han stannar inom regionen och lånas ut till Getafe som en del där man även sänker Miguel Ángel Moyàs övergång från Los Azulones till Atleti. Marcelo Bielsa är mycket intresserad av Manquillo, något som har gjort att fransmännen lagt ett lånebud på spelaren där man också vill ha en köpoption i affären. Huvudpersonen själv vill spela, det är hans huvudmål. Därför utesluter han själv varken en utlåning eller övergång.
14.06.2014: Atlético kommer låna ut Javi Manquillo under 2014-2015, men i nuläget har man inte bestämt sig vart han skall spela sin fotboll. Intresse finns det gott om. Utöver de klubbarna som nämnts nedan i det här stycket så har Getafe och Elche frågat om spelarens tillgänglighet, men det är en klubb utanför Spanien som har visat störst intresse för högerbacken. Olympique Marseille är mycket intresserade av Manquillos tjänster och stor del i det intresset tillskrivs Marcelo Bielsa. Fransmännen har varit i kontakt med spelaren för att se om han skulle vilja spela i OM nästa säsong. Bielsa har följt Manquillo i de spanska ungdomslandslagen och tycker om spelarens profil väldigt mycket. Atlético skulle dock helst vilja att Manquillo fortsätter sin utveckling i Spanien, men det återstår att se vad som kommer ske.
10.06.2014: Högerbacken har gott om intresse, men alltjämt inga konkreta erbjudanden runtom i Spanien. Tre klubbar i form av Villarreal, Celta Vigo och Rayo Vallecano har visat intresse för honom, men eftersom Diego Simeone inte har tagit något slutgiltigt beslut om Manquillos framtid så återstår det att se vad man gör med honom.
08.06.2014: Javi Manquillo vill ha speltid och kommer därför att lämna Atlético i sommar. Det rör sig dock bara om ett lån, men den spanska huvudstadsklubben har inte fått några erbjudaden för högerbacken ännu.
02.06.2014: Efter en tung säsong i röd-vitrandigt där det bara blev sju tävlingsmatcher så tittar Atlético på möjligheten att ge Javi Manquillo regelbunden speltid på annat håll. Föredömet är Saúl som har gjort 34 matcher i Rayo Vallecano den gångna äsongen och fortsatt sin utveckling i positiv riktning. Atlético-försvararen behöver liknande förtroende kommande säsong.

 José María Giménez
(20.01.1995, 185 cm, 80 kg, högerfotad, mittförsvarare/högerback)
29.06.2014: Sky Sport Italia rapporterar att Atlético är beredda att höja José María Giménez utköpsklausul från €24 miljoner till €40 miljoner. Den uruguyanske landslagsmannen har gjort mycket bra ifrån sig i VM-slutspelet vilket i sin tur har gjort att intresset från andra klubbar för försvarsspelaren varit stort.
26.06.2014: En av Grupo Casals agenter, Daniel Delgado, gjorde en kort intervju med TuttoMercatoWeb i Italien under natten där han uttalade sig om José María Giménez framtid: "José María Giménez har haft turen att träna med två försvarsspelare som Godín och Miranda. Han har lärt sig mycket. Det senaste året har varit som att ta en master i försvarsspel för honom. Nu är han redo. Om någon av Godín eller Miranda skulle lämna är han beredd att ta en ordinarie plats i Atlético. Annars finns möjligheten att han lånas ut till exempelvis England. Under januarifönstret ville tio olika klubbar låna in honom." sade Delgado till italienarna. 
08.06.2014: Getafe är intresserade av den uruguyanske landslagsmannen och Atlético i sin tur vill låna ut honom så att han skall fortsätta sin utveckling som fotbollsspelare. Det är möjligt att Giménez hamnar i regionsklubben.
05.06.2014: José María Giménez kommer med ganska stor sannolikhet att lånas ut under nästa säsong. Diego Simeone tycker om den uruguyanske landslagsmannen, men det faktum att han är oerfaren på toppnivå i Europa har gjort att Giménez bara har spelat två tävlingsmatcher sedan ankomsten till Spanien. Rayo Vallecano har hört av sig och vill låna mittförsvararen och Simeone ser positivt på spel i Vallecas-klubben nästa säsong då han har formerat honom under en hel säsong i Atlético. 

 Óliver Torres
(10.11.1994, 178 cm, 70 kg, högerfotad, playmaker)
28.06.2014: Igårkväll vid 20-tiden anlände Óliver Torres till Portos flygplats tillsammans med sin agent, Pablo Barquero för att spendera natten i den portugisiska staden. Han togs emot av Portos team manager, Anácio Valentim på flygplatsen. Maisfutebol har varit i kontakt med Ólivers pappa som säger följande om hans sons besök i Porto: "Det stämmer, han befinner sig redan i Porto. Hela familjen är väldigt glad. Han är där med sin agent, Pablo Barquero, en väldigt god vän till oss och någon som vi litar på. Innan de åkte sade de till mig att de kommer ha ett möte ikväll (fredag, reds. anmärkning)." sade Tomás Torres till tidningen. 19-åringen kommer enligt uppgifter till Récord att besöka Estádio do Dragão under lördagen. Det återstår att se om han också genomför läkarundersökningen och skriver under sitt lånekontrakt med portugiserna.
27.06.2014: Villarreals klubbdirektör, Roig Negueroles uttalade sig i Radio Vila-Real kring en potentiell inlåning av Óliver Torres: "Óliver är ett alternativ, men spelaren har andra mycket bra erbjudanden och i slutändan är det han själv som avgör vart han spelar. Vi skulle kunna säga att han mer eller mindre inte kommer spela i Villarreal vilket i sin tur gör att vi måste leta efter andra möjligheter." sade han till radiostationen. Villarreal har en låneoption på spelaren, men Ólivers relation med Julen Lopetegui gör att det mesta pekar på spel i Porto nästa säsong.
20.06.2014: Atlético och Porto förhandlar för närvarande om att portugiserna skall låna in Óliver Torres under 2014-2015, men ingenting är slutfört ännu: "Det pågår förhandlingar mellan Porto och Atlético för närvarande. Porto är inte den enda klubben som är intresserade av spelaren, men vi sticker inte under stol med att det är ett väldigt fint alternativ för Ólivers fortsatta karriär. Just nu är det viktigaste att de två klubbarna finner en överenskommelse så att vi själva kan göra det med Porto. Det här är för närvarande det mest troliga alternativet eftersom intentionerna tilltalar samtliga parter." sade spelarens agent, Pablo Barquero till portugisiska Ojogo under fredagen. Många andra portugisiska tidningar rapporterar att utlåningen av Óliver är väldigt nära att genomföras.
19.06.2014: Enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA kommer Óliver Torres lämna Atlético de Madrid för spel i Porto. Den spanska huvudstadsklubben skall nämligen ha en överenskommelse om att låna ut honom till portugiserna den kommande säsongen. Atlético har haft mängder av alternativ när det gäller Óliver, men det faktum att Porto är en storklubb som slåss på mängder av fronter och dessutom spelar i UEFA Champions League har gjort att man bestämt sig för att skicka honom till Dragão. En annan av anledningarna till att klubbledningen ser positivt på möjligheten att låna ut Óliver till just Porto är Julen Lopetegui som gav honom chansen i de spanska ungdomslandslagen. Porto får såklart ingen köpoption på spelaren.
10.06.2014: Det är mycket möjligt att Óliver Torres inkluderas i en försäljning av Sergio Asenjo och därmed lånas ut till Villarreal. 19-åringen ingår inte i Diego Simeones planer inför 2014-2015 års lagbygge och har mer eller mindre bestämt sig för att han vill spela i Villarreal.
03.06.2014: Rayo Vallecano är också intresserade av att låna in Óliver Torres under 2014-2015 års upplaga av Primera División. Ekonomiskt kan de inte mäta sig med Villarreal, men de flesta som gått dit från Atlético har också gjort det mycket bra i Vallecas-klubben.
30.05.2014: Villarreal vill behålla Óliver Torres ytterligare en säsong på lån och har därför bestämt ett möte med Atléticos sportsliga ledning för att förhandla om spelaren. Mötet väntas ske efter Castellón-klubbens Asien-turné inom de kommande dagarna. Óliver själv är positivt inställd och tycker att hans första sex månader i Villarreal har varit positiva.

  Léo Baptistão
(26.08.1992, 181 cm, 74 kg, släpande anfallare/ytterforward)
28.06.2014: Mundo Atleti rapporterar att Atlético har kallat Léo Baptistão till försäsongsstarten den 7 juli. Anfallsspelaren, vars utlåning till Villarreal mer eller mindre skall vara klar, kan komma att genomföra den första delen av försäsongen innan turnén till Sydamerika tillsammans med Atlético i Los Ángeles de San Rafael. Samma källa uppger att spelaren även skulle kunna följa med för spel i Copa Euroamericana beroende på vad Diego Simeone bestämmer sig för. Mycket beror på de potentiella värvningarna som kommer in till Atlético under den här perioden.
17.06.2014: Léo Baptistãos utlåning till Villarreal kommer med stor sannolikhet vara en indikation på att Atlético har gjort klart med en ersättare till antingen Diego Costa eller David Villa. Den spanska huvudstadsklubben kommer nämligen inte släppa honom innan man har kompletterat laget i form av en eller två värvningar av anfallare.
10.06.2014: Atlético ligger i förhandlingar med Villarreal om Sergio Asenjo och väl där kan Léo Baptistão inkluderas i en övergång som utlånad spelare tillsammans med Óliver Torres eftersom Villarreal inte lyckas nå upp i de €5 miljoner som Atlético vill ha för att släppa målvakten.
08.06.2014: Diego Simeone räknar inte med Léo Baptistão inför nästa säsong vilket innebär att Atlético redan letar efter en potentiell klubbadress till anfallaren. Det saknas dock inte förfrågningar och intresse från andra klubbar: Villarreal, Getafe, Rayo Vallecano, Levante och Granada har samtliga på ett eller annat sätt frågat efter spelarens tillgänglighet. Léo själv vill dock helst spela i Villarreal nästa säsong.
03.06.2014: Rayo Vallecano är, liksom Villarreal, intresserade av att låna Léo Baptistão under den kommande ligasäsongen. Detta trots att Atlético körde över Vallecas-klubben och dess option på spelaren i vintras när Miguel Ángel Gil Marín lånade ut anfallaren till Real Betis vilket i sin tur gjorde att spelaren blev väldigt impopulär hos Rayo-supportrarna.
30.05.2014: Villarreal är intresserade av att låna in Léo Baptistão under 2014-2015 års upplaga av Primera División. Anfallarens spelarprofil passar väl in i Villarreals sätt att spela fotboll på och därför kommer ett möte mellan de båda klubbarna att äga rum efter den Asien-turné som "El Submarino Amarillo" befinner sig på för närvarande. Léo är själv ute efter speltid och därmed fortsätta sin utveckling på den högsta nivån i Spanien.

 Sergio Asenjo
(28.06.1989, 189 cm, 85 kg, högerfotad, målvakt)
27.06.2014: Villarreals klubbdirektör, Roig Negueroles uttalade sig om en potentiell värvning av Sergio Asenjo i Radio Vila-Real under gårdagen: "Asenjo är en stor målvakt. Han är den målvakten som vi vill förstärka vår trupp med och därmed ger vi honom största möjliga prioritet. Förhandlingen går bra och man skulle kunna säga att vi är på väg att slutföra det hela." sade han till radiostationen. Negueroles bekräftade också att de siffror som har nämnts i media gällande en värvning av Asenjo inte stämmer.
18.06.2014: Atlético och Villarreal ligger i förhandlingar om Sergio Asenjo sedan en tid tillbaka, men man har alltjämt inte kommit överens om spelarens övergång. Den spanska huvudstadsklubben har dock klargjort vad det är som gäller. Uppgifter till Cadena SER säger att det kommer kosta Castellón-klubben €6 miljoner för att köpa loss Asenjo och låna in Óliver Torres samt Léo Baptistão nästa säsong.
10.06.2014: Igår reste klubbledare från Villarreal till den spanska huvudstaden för att inleda förhandlingar om Sergio Asenjo. Efter gårdagens möte är Palencia-sonen också nära en övergång till "El Submarino Amarillo". En överenskommelse mellan de båda klubbarna för målvakten är nära att nås och det mesta i nuläget tyder på att Villarreal betalar €5 miljoner för Asenjos tjänster trots att man egentligen vill sänka kostnaden. Uppgifter till Mundo Atleti säger att såväl Óliver som Léo Baptistão kan inkluderas i målvaktens övergång som utlånade spelare.
30.05.2014: Sergio Asenjo vill stanna i Villarreal, något som har gjort att Atlético de Madrids sportsliga ledning kommer att träffa Castellón-klubbens dito de kommande dagarna. Hans framtid är av högre prioritet, men Villarreal är inte beredda att betala de €5 miljoner som de båda klubbarna kom överens om i lånekontraktet för att lösa honom. Istället satsar man på att försöka sänka målvaktens pris.

 José Ernesto Sosa
(19.06.1985, 181 cm, 77 kg, högerfotad, yttermittfältare/playmaker)
28.06.2014: José Sosa har bestämt sig för att stanna i Atlético, något som Metalist är väl medvetna om i nuläget. Därför verkar ukrainarna bestämt sig för att gå med på förhandlingar kring spelarens prislapp för att han skall kunna göra flytten till den spanska huvudstaden. Atlético är förberedda att erbjuda långt under de €10 miljoner som köpoptionen ligger på för spelaren. 
25.06.2014: Atlético jobbar på att lösa José Sosa från Metalist då Diego Simeone gärna vill se sin landsman i röd-vitrandigt igen. Argentinaren har fått ett par extra dagars vila och behöver inte dyka upp på ukrainarnas försäsong ännu. Under den här perioden väntas Atlético intensifiera förhandlingarna med Metalist om att lösa spelaren. Atlético är som bekant bara beredda att betala en låg övergångssumma för Sosa eller gå via lånesystemet igen där de sistnämnda inte intresserar ukrainarna. 
24.06.2014: José Sosa har klargjort att han vill lämna Metalist för spel på annat håll, men det är upp till ukrainarna att släppa honom. Förra veckan träffade spelarens agenter Metalists ledning för att diskutera hans framtid, men klubben har klargjort att man inte släpper honom för mindre än €10 miljoner. Det är exakt den här summan som finns inskriven i Sosas lånekontrakt med Atlético, men de röd-vitrandiga kommer inte betala så mycket för en spelare som har ett år kvar på sitt kontrakt. Atlético är bara intresserade av att betala en lägre summa för argentinaren eller låna in honom igen och det sistnämnda är väldigt otänkbart då Metalist i värsta fall vill ha tillbaka en del av det man investerade i spelaren när man köpte loss honom från Napoli för ett antal år sedan. Sosa har ett par andra alternativ förutom Atlético, men liksom den röd-vitrandiga huvudstadsklubben så är ingen av klubbarna beredda att betala särskilt mycket för att värva honom.
12.06.2014: Atlético vill behålla José Sosa och argentinarens önskan är att fortsätta spela sin fotboll i röd-vitrandigt nästa säsong, men ingen har hört av sig till Metalist om intentionerna. Ukrainarnas tränare, Igor Rakhev uttalade sig om spelarens framtid under gårdagen: "Atlético har inte tagit något slutgiltigt beslut om de ska köpa loss honom eller inte, därför väntar vi på spelaren återvänder till Kharkov." sade han till ukrainsk media. Atlético är inte beredda att betala €10 miljoner för Sosa vilket i sin tur med stor sannolikhet innebär att de båda klubbarna kommer tvingas sätta sig ned och förhandla med varandra.
07.06.2014: Enrique Cerezo gjorde en ganska kort och intetsägande intervju som TuttoMercatoWeb publicerade under natten. Där uttalade han sig kort om José Sosas framtid och att det är upp till Diego Simeone om argentinaren stannar i Atlético nästa säsong.
26.05.2014: Argentinarens lånekontrakt med Atlético går ut i slutet av juni, men Diego Simeone har klargjort för ledningen att han vill behålla "El Principito". Sosas intention är att lämna Ukraina för spel i Atlético, men köpoptionen på €10 miljoner sätter käppar i hjulen för Atléticos ledning. Uppgifter i ukrainska tidningar säger att Metalist vill sälja spelaren då han bara har ett år kvar på sitt nurvarande kontrakt med klubben. Därmed kommer det inte bli några fler utlåningar.

  Cebolla Rodríguez
(30.09.1985, 178 cm, 81 kg, vänsterfotad, yttermittfältare/ytterforward)
08.06.2014: Atlético jobbar på att försöka hitta en utväg till uruguyanen som alltid har gjort allt för den spanska huvudstadsklubben. Inom röd-vitrandiga kretsar pratas det om att Atleti letar efter alternativ i Primera División och Premier League. Det återstår i nuläget att se vart han hamnar.
26.05.2014: Att uruguyanen har haft en väldigt stark vilja att lämna Atlético de Madrid i sommar är ingen större hemlighet. När han uttalar sig i media gör han det väldigt öppet och tydligt. Det var precis vad Cebolla gjorde i en intervju med El País efter segern på San Siro i februari och dagen innan mötet med Valencia i uruguyansk media: "Alla fotbollsspelare vill spela och det jag vill är att spela i ett lag där jag har möjligheten att vara ordinarie, där man tror mer på mig. Jag vill egentligen inte lämna, men jag måste. I min ålder är idealet att spela mer. Om jag stannar ytterligare ett år kommer samma sak att upprepa sig. Därför vill jag lämna." sade han i programmet "Embajadores" på radiostationen Sport 890 i Uruguay för lite drygt tre veckor sedan. 

  Emiliano Insúa
(07.01.1989, 179 cm, 85 kg, vänsterfotad, vänsterback)
28.05.2014: Dagens upplaga av Tuttosport rapporterar att Inters sportchef, Piero Ausilio har varit i kontakt med Andrea Berta om en potentiell övergång av Emiliano Insúa och Mario Suárez. Italienarna har lagt ett flertal bud på spelarna, men Atlético har förkastat samtliga, till och med de där Inter försökte baka in Fredy Guarín och Ricky Álvarez. Milano-klubben kommer inte kuna köpa loss varken Insúa eller Mario så länge de inte säljer några spelare i sommar då Atlético bara är intresserade av pengar.
26.05.2014: Argentinarens framtid i röd-vitrandigt är osäker. Insúa har inte lyckats övertyga sedan han anslöt till Atlético de Madrid i januari 2013 då Filipe Luís helt enkelt inte har gett honom någon som helst möjlighet att sno åt sig vänsterbacksplatsen. Insúa var på väg bort redan förra sommaren, men den gången behöll Atlético honom som back-up. 25-åringen har dock inte alls övertygat när han väl fått chansen att visa upp sig. Atlético-ledningen med Miguel Ángel Gil Marín och Enrique Cerezo skall träffa Diego Simeone, José Luís Caminero och Andrea Berta för att diskutera bygget inför kommande säsong under måndagen. Det återstår att se om Insúa utgör en del i nästa års trupp.

AVSKRIVNA RYKTEN

  Ivan Rakitic (Sevilla FC)
(10.03.1988, 184 cm, 76 kg, högerfotad, central mittfältare/playmaker)
17.06.2014: Den kroatiske landslagsmannen har skrivit på ett 5-årskontrakt med Barcelona. Övergången är numera officiell.