RYKTEN IN

  Diego Costa (Chelsea FC)
[07.10.1988, 188 cm, 85 kg, högerfotad, anfallare]
- [03.08.2016]: Det blir inga fler nyförvärv för Atlético under sommarens övergångsfönster. Det enda som skulle kunna förändra klubbens stans är en långtidsskada på en spelare som tränarstaben med Diego Simeone räknar med eller om det presenteras en möjlighet som inte går att avböja. I just Diego Costas fall skulle det vara att Chelsea är beredda att öppna upp förhandlingar om anfallaren och vill sälja honom för betydligt mindre än vad Atlético har varit beredda att betala tidigare. Atleti kommer förstås också gå ut på övergångsmarknaden om en viktig spelare skulle försvinna, men tränarstaben har inga planer på sådana lösningar och det är inget som man räknar med från ledningshåll heller. 
- [31.07.2016 @ 17:40]: I söndagens avsnitt av CUATRO Deportes publicerade den spanska TV-kanalen en special där de följer Diego Costa innan och efter gårdagskvällens match mellan Real Madrid och Chelsea i International Champions Cup. Inslaget [SE VIDEO] börjar med att CUATRO:s journalist på plats frågar: "Diego, Diego, Diego..ses vi i Madrid?" men Costa hör inte journalisten innan han frågar samma sak för andra gången: "Ses vi i Madrid?". Costa är sedan på väg mot arenan när han gör en gest med pekfingret som tolkas som ett nej. Efter matchen träffar han Sergio Ramos och samtidigt som de båda spelarna kramar om varandra och börjar prata går Conte i bakgrunden med en seriös blick tittandes på Costa som undviker ögonkontakt. Konversationen mellan Ramos och Costa går sedan till enligt följande. Ramos frågar: "Varför lämnar du inte?" samtidigt som Costa svarar något, men eftersom han är med ryggen mot CUATRO:s kamera är det omöjligt att veta vad han säger. Därefter upprepar Ramos "De låter dig inte lämna? De låter dig inte lämna? De låter dig inte lämna?". Samtidigt som Costa svarar ser Ramos väldigt allvarlig ut och sedan förvånas han över det som anfallaren har att säga och svarar "Jaha..Gameiro anländer dit". Därefter fortsätter konversationen och Madrid-försvararen avslutar med ett "Uff.." samtidigt som blicken är allvarlig. När Costa väl har lämnat Michigan Stadium och skall möta pressen som står utanför arenan går han först och främst med två Chelsea-anställda och klargör därefter att han inte får prata med media genom att göra samma gest med pekfingret samtidigt som han ler: "De tillåter mig inte". CUATRO:s journalist som nu tagit sig in på området där Costa skriver autografer och tar bilder med supportrar med en Chelsea-anställd vakandes över honom frågar anfallaren: Diego..de tillåter dig inte va? De tillåter dig inte? Hur mår du? Är allt väl?" samtidigt som en leende Costa svarar "Väldigt bra" och menar på att allt är bra. 
- [31.07.2016 @ 05:58]: Samma dag som Atlético offentliggör värvningen av Kévin Gameiro börjar engelsk media ifrågasätta Diego Costas framtid i Chelsea på allvar, som man inte gjort tidigare. Anledningen är Antonio Contes uttalanden efter förlustmatchen i International Champions Cup mot Real Madrid under lördagen. Italienaren hade följande att säga om Costas situation med påstådda skador och spekulationer kring hans framtid: "Om vi talar om vad som gäller idag så är Costa en Chelsea-spelare idag. Om ni frågar mig om Costa kommer stanna hos oss så vet jag inte. Det jag kan säga är att Costa är en Chelsea-spelare idag. Han spelade inte idag (lördags, reds. anmärkning) p.g.a. en skada och det är möjligt att vi kan komma att få se honom mot Milan (på onsdag, reds. anmärkning), men det är allt jag kan säga er" sade Antonio Conte. Det tog inte lång tid innan Simon Johnson på Evening Standard hade undersökt situationen och rapporterat att Diego Costa mycket riktigt har bett Chelseas ledning om en flytt till Atlético. Han har dessutom gjort det flera gånger. Johnson rapporterar dessutom att Chelsea inte vill sälja Costa innan de hittat en ersättare till anfallaren (precis som spansk media skrivit i flera veckors tid) och i samma veva skall engelsmännen vara nära en värvning av Romelu Lukaku. Ser man till Atléticos ekonomiska möjligheter i nuläget skall det finnas ungefär €28-33 miljoner kvar av övergångsbudgeten (€60-65 miljoner) som var avsedd för Diego Costa eller en annan anfallare. Samtidigt rapporterar Edu Pidal på radiostationen Onda Cero att Diego Costa, som gjorde det mesta för att lämna, numera har en dålig relation med Conte eftersom han är medveten om att engelsmännens upprepade nej till en flytt har förstört hans chanser till spel i röd-vitrandigt. Slutar det här eller sker det fler vändningar? Det är ju en hel månad kvar på övergångsfönstret..

RYKTEN UT

 Diogo Jota
[04.12.1996, 178 cm, 70 kg, högerfotad, ytterforward/släpande anfallare]
- [06.08.2016]: Atlético förväntas låna ut Diogo Jota under den kommande säsongen. Enligt uppgifter till AS ligger portugisen sämre till i jämförelse med Rafael Santos Borré när det gäller den sista trupplatsen. En tydlig indikation på det är dessutom det faktum att Atleti har erbjudit 19-åringens tjänster till nyuppflyttade Leganés. Han skulle dock med stor sannolikhet få spela längre upp i banan än han annars brukar göra, nämligen som en släpande anfallare. 

 Rafael Santos Borré
[15.09.1995, 174 cm, 70 kg, högerfotad, anfallare/släpande anfallare]
- [03.08.2016]: Kampen om den sista platsen i spelartruppen mellan Rafael Santos Borré och Diogo Jota går vidare. Till skillnad från vad fallet var innan Atlético reste till Australien verkar situationen ha förändrats för colombianen. Enligt uppgifter till Mundo Deportivo ligger nämligen Santos Borré närmast en utlåning under sommarens övergångsfönster, men skillnaden mellan de båda spelarna är minimal. Diego Simeone tycker om båda, men måste låta en av de lånas ut. I nuläget är den spelaren Santos Borré. 

 Óliver Torres
[10.11.1994, 178 cm, 70 kg, högerfotad, offensiv mittfältare]
- [03.08.2016]: Atlético har börjat hitta destinationer till de spelarna som Diego Simeone inte räknar med inför den nya säsongen. Óliver Torres är ett sådant exempel där man från röd-vitrandigt håll mer eller mindre nådde en lösning med Porto gällande en försäljning av 21-åringen, men Ólivers agent skall ha bett om alldeles för hög provision och spelaren själv skall ha haft höga lönekrav vilket har gjort att övergången för närvarande är i "stand by"-läge. Trots det rapporterar MARCA att affären är långt gången, men det återstår att se när/om den kan slutföras. 

 Borja Bastón
[25.08.1992, 186 cm, 77 kg, högerfotad, anfallare]
- [08.08.2016]: Wales Online rapporterar att Borja väntas resa till Swansea för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen och sedemera skriva på sitt kontrakt under de kommande 24 timmarna, något som även MARCA rapporterar i sin pappersupplaga av tidningen. Informationen skiljer sig dock gällande övergångssumman. MARCA säger att det handlar om €15 miljoner, medan Wales Online pratar om ett övergångsrekord för Borja på ungefär £15 miljoner vilket alltså motsvarar €17,68 miljoner. 
- [06.08.2016 @ 23:55]: Swanseas tränare Francesco Guidolin uttalade sig offentligt om Borja Bastóns potentiella övergång till den walesiska Premier League-klubben i samband med lördagen: "Jag tror det är nära. Jag var nöjd med laget innan, men jag är ännu nöjdare nu. I och med värvningarna av Fernando Llorente och Borja Bastón tycker jag att vi har värvat två väldigt bra spelare, tvä väldigt viktiga spelare" sade han i samband med en presskonferens. BBC Sport rapporterar att Borja lämnar Atlético för ungefär £15 miljoner, dvs. motvsvarande €17,68 miljoner med lördagens växelkurs.
- [06.08.2016 @ 13:35]: Sky Sports rapporterar att Atlético ligger i förhandlingar med Swansea gällande Borja Bastón. Walesarna har nått en överenskommelse med West Ham gällande en försäljning av André Ayew, men den övergången kommer offentliggöras först när Swansea värvar en ersättare. I det här fallet Borja. Atlético är beredda att sälja anfallaren till Premier League, men vill i så fall inkludera en återköpsklausul då man tror på honom i det längre loppet. 
- [31.07.2016 @ 05:58]: Mundo Deportivo rapporterar att Atlético studerar de anbud som kommit in för anfallaren under sommarens övergångsfönster för att han skall kunna lämna. Diego Simeone vill helst av allt göra sig av med de spelarna som han inte räknar med inför den nya säsongen och Borja är en av dessa. Swansea City och West Bromwich Albion är de klubbar som visat starkast intresse för 23-åringen, men Atleti-ledningens tanke är att inkludera en återköpsklausul när man säljer honom för att kunna hämta hem honom igen om han skulle fortsätta på den inslagna vägen. 

  Théo Hernández
[06.10.1997, 184 cm, 74 kg, vänsterfotad, vänsterback/mittförsvarare]
- [03.08.2016]: Théo tränade inte med truppen som återvänt från Australien under förmiddagen och är på väg att lånas ut till Alavés. Förhandlingarna med nykomlingen är i slutskedet och väntas slutföras om inget oväntat sker. Tränarstaben med Diego Simeone i spetsen har bestämt sig för att låna ut försvarsspelaren eftersom man vill att han skall plocka upp den erfarenhet som krävs för att sedemera återvända till Atlético som en mer skolad spelare. Han väntas få gott om speltid i Alavés den kommande säsongen, något som också har gjort att Vitoria-Gasteiz-klubben fått chansen att låna fransmannen. 

 Emiliano Velázquez
[30.04.1994, 185 cm, 79 kg, högerfotad, mittförsvarare]
- [03.08.2016]: Det blir inget spel i Leganés för Emiliano Velázquez. Istället siktar den uruguyanske landslagsmannen in sig på en potentiell övergång till Alavés som enligt uppgifter till MARCA mer eller mindre väntar på att offentliggöra en affär. Förhandlingarna mellan de båda parterna för Velázquez är långt gångna och det mesta tyder på att han spelar sin fotboll hos nykomligen den kommande säsongen. I just hans fall kan det mycket väl bli så att Atlético säljer försvarsspelaren, men man förväntas inkludera en återköpsklausul i kontraktet ifall 22-åringen slår igenom.