RYKTEN IN

  Diego Costa (Chelsea FC)
(07.10.1988, 188 cm, 85 kg, högerfotad, anfallare)
30.01.2016: Atlético vägrar ge sig i jakten på Diego Costa. Strax efter slutsignalen på Camp Nou rapporterar AS via Javier Matallanas att Atlético-ledningen lagt ett bud på €45 miljoner för Diego Costas återkomst till Manzanares, men Chelsea har sagt nej. Diego Simeone vill ha hem anfallaren från England och det har han klargjort för Miguel Ángel Gil Marín flera gånger under januarifönstret. Atlético-ledningen har lagt fram potentiella namn som exempelvis Lucas Pérez (Deportivo La Coruña) när det gäller anfallspositionen, men Simeone upprepar sig gång efter annan: "Jag vill ha Diego Costa". Det senaste mötet mellan Cholo och Gil Marín hölls i torsdags och efter detsamma bestämde sig Atlético med majoritetsägaren i spetsen att skicka ett anbud värt €45 miljoner för Diego Costa via spelarens agent Jorge Mendes. Engelsmännen har meddelat Atlético att man inte tänker sälja sin bästa anfallare och att han börjat prestera efter José Mourinho lämnat klubben. Det mesta i nuläget tyder på att Atlético kommer få spela klart säsongen med Jackson Martínez som klubben också skall ha försökt inkludera i en övergång med Chelsea så länge man inte höjer anbudet ytterligare. I värsta fall kan man tvingas ge upp Diego Costa om Augusto Fernández skada visar sig vara allvarlig. 
22.01.2016: Diego Simeone vill se Diego Costa i Atlético de Madrid igen. Det är visserligen ingen överraskning att argentinaren väldigt gärna skulle vilja att klubben värvade den spanske landslagsmannen, men tidigare har det bara viskats om den här möjligheten. Man är väl medvetna om Simeones önskan från klubbledningshåll och det är inget man längre verkar dölja enligt uppgifter till AS, men den huvudstadsbaserade tidningen rapporterar också att Atlético-ledningen känner till svårigheterna som en sådan affär för med sig i januari. Dels befinner sig Atlético i en svag förhandlingssituation med FIFA:s registreringsförbud hängandes över sig och Chelsea behöver av uppenbara skäl inte sälja spelaren i fråga. Atlético räknar dock med en fördel. Diego Costa vill återvända till Atlético efter en och en halv säsong i London där han aldrig lyckats acklimatisera sig till livet utanför fotbollen. 27-åringen har alltjämt en god relation med många av sina gamla lagkamrater i Atlético. Detsamma gäller hans relation med Simeone och klubbledningen. Simeone har meddelat Diego Costa att han vill att han återvänder till klubben samtidigt som anfallaren exempelvis träffade majoritetsägaren Miguel Ángel Gil Marín på Ibiza förra sommaren och instruerade Jorge Mendes att försöka ordna en övergång till Atlético, men den gången var det omöjligt. 

 Fernando Torres (AC Milan)
(20.03.1984, 186 cm, 78 kg, högerfotad, anfallare)
27.01.2016: I samband med tisdagens presskonferens inför returmatchen mot Celta Vigo i Copa del Rey klargjorde Diego Simeone att han talat med Fernando Torres gällande anfallarens framtid: "Vi har pratat med Fernando. Han är medveten om mina tankar och han har meddelat mig vad han tycker och tänker. Konversationen kommer jag behålla för mig själv. Vi har pratat och det ger oss ett lugn när vi går in i framtiden" sade argentinaren. Strax efter Atléticos träning på Cerro del Espino gick sedemera spansk media ut med det som Onda Cero rapporterade tidigare under dagen: Atlético kommer inte lösa Fernando Torres innan det pågående övergångsfönstret stänger, men man stänger inte dörren till en fortsättning i röd-vitrandigt om FIFA går med på att skjuta upp registreringsförbudet senare i år och spelaren gör sig förtjänt av en fortsättning med sina insatser på planen. Simeone och Torres träffades för att diskutera anfallarens framtid i måndags. Miguel Ángel Gil Marín närvarande även han vid mötet. Väl där klargjorde Cholo att han inte kan lova anfallaren någonting i nuläget och att det är upp till spelaren att förtjäna spel i röd-vitrandigt även nästa säsong. Uppgifter till radioprogrammet "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE säger att Simeone meddelat Torres att han inte har något emot att spelaren lyssnar på de anbud som han fått eftersom han inte kan garantera en fortsättning i Atlético-tröjan. Torres tog det hela med ro. Hans förstaval är att stanna i Atlético och han är dessutom beredd att gå ned avsevärt i lön för att få som han vill, men Cholo litar mer på Luciano Vietto, Jackson Martínez och Antoine Griezmann där han dessutom verkar vara beredd att vänta på colombianen som varit minst sagt undermålig sedan övergången från Porto. 
21.01.2016: Fernando Torres vara eller icke vara i Atlético är alltjämt oklart. Dels för att Diego Simeone och hans tränarstab fortfarande analyserar och utvärderar Torres år i röd-vitrandigt, men också för att klubben inte vet vad som kommer ske gällande FIFA:s registreringsförbud. I samband med gårdagskvällens match mot Celta Vigo avslöjade spelarens agent José Antonio Martin, mer känd som Petón i Atlético-kretsar att Torres har åtta anbud från olika klubbar runtom i fotbollsvärlden och att "El Niño" bör sätta sig ned med Simeone för att diskutera spelarens framtid: "Det gäller att Fernando och Simeone sätter sig ned för att prata med varandra. Han har ett anbud som skulle göra honom till den bäst betalde spelaren i världen. Allt beror på vad klubben vill göra. Jag får känslan av att det här är något som måste lösas och då pratar jag inte om att det ska lösas med Gil Marín och Berta utan att det är något som måste lösas mellan Simeone och Torres. De är tillräckligt bra vänner för att Simeone ska kunna säga om han räknar eller om han inte räknar med honom" sade Petón i Cadena COPE:s direktsändning i samband med Celta-Atlético under onsdagskvällen. Fernando Torres har anbud från Kina, USA och andra delar av världen som exempelvis Qatar. Han kommer med stor sannolikhet inte stanna i Europa om han inte stannar i Atlético. Den generella känslan är att Atlético inte kommer lösa Torres från hans kontrakt med Milan innan övergångsfönstret stänger vilket i så fall innebär att han inte kan fortsätta i röd-vitrandigt om FIFA:s registreringsförbud säkerställs. För närvarande ligger ärendet på is. Ett beslut kommer dock med stor sannolikhet att tas under den kommande veckan. 
15.01.2016: Efter en ganska bra start på den nurvarande säsongen såg det ut som Fernando Torres skulle få förlängt med Atlético de Madrid, men den långa måltorkan har satt sina spår. För ett antal dagar sedan klargjorde Diego Simeone att Torres framtid i röd-vitrandigt beror på hans insatser på planen och sett till dessa har han inte övertygat. Det var dock innan FIFA meddelade sitt straff till Atlético. Ett annat problem är att den spanska huvudstadsklubben måste lösa Torres från sitt kontrakt med Milan om man vill fortsätta räkna med Torres den kommande säsongen då han alltjämt tillhör Serie A-klubben. Det spelar ingen roll att "El Niño" blir kontraktslös i sommar eftersom registreringsförbudet även gäller bosmanfall. Ingen av Simeone, Atlético eller Torres har haft bråttom i kontraktsförhandlingarna, men om man vill räkna med spelaren till nästa säsong måste man lösa hans situation innan övergångsfönstret stänger i januari månad. En viktig sak att komma ihåg är att Atlético redan har 24 spelare inskrivna i LFP vilket innebär att man bara kan registrera en till spelare utan att sälja spelare. 

 Mário Rui (FC Empoli)
(27.05.1991, 170 cm, 67 kg, vänsterfotad, vänsterback)
15.01.2016: I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar den huvudstadsbaserade tidningen att Atléticos sportsliga ledning kommer hålla ett möte Diego Simeone, antingen under fredagen eller under de kommande dagarna för att bestämma sig för vilka positioner de måste förstärka innan övergångsfönstret stänger i januari. Radioprogrammet "SER Deportivos" som går på Cadena SER rapporterar samma sak och specifierar att mötet väntas äga rum idag. Enligt uppgifter till de båda medierna är vänsterbacksplatsen en position som Atlético kan tänka sig förstärka. Det stämmer i sin tur med de rapporter som italienska Sky Sport gick ut med igår gällande Empolis portugisiske vänsterback Mário Rui. Atléticos sportsliga ledning har följt 24-åringen på nära håll sedan en tid och det pågår kontakter mellan de båda klubbarna för spelaren. Sky:s övergångsexpert Gianluca di Marzio rapporterar att Atlético skulle vilja skynda på  processen för att värva honom redan under januarifönstret. Man förväntar sig också att det skall ske en utveckling i ärendet. 

 André Carrillo (Sporting CP)
(14.06.1991 180 cm, 73 kg, högerfotad, ytterforward/släpande anfallare)
14.01.2016: Atlético har blivit erbjudna möjligheten att värva André Carrillo i samband med att spelarens kontrakt går ut nästa sommar, men den spanska huvudstadsklubben har sagt nej till peruanen. Enligt uppgifter till portugisiska Record tittar Atlético-ledningen på helt andra alternativ inför nästa säsong där en av de mest prioriterade spelarna är Nico Gaitán. 
12.01.2016: Atléticos sportsliga ledning med José Luis Caminero och Andrea Berta sonderar övergångsmarknaden i ständig jakt på potentiella förstärkningar. Enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av portugisiska Jornal do Notícias kan sådan kan vara André Carrillo. Tidningen rapporterar nämligen att Atlético höll ett möte med spelarens representant Elio Casareto i förra veckan och att en potentiell överenskommelse mellan de båda parterna är nära. Den peruanske landslagsmannen har sex månader kvar på sitt nurvarande kontrakt med Sporting och har inte kunnat komma överens om en förlängning med de nurvarande portugisiska serieledarna. Carrillo vill ha €3 miljoner per säsong, något som Sporting inte är beredda att erbjuda, men som Atlético enligt uppgifter till JN erbjudit anfallsspelaren. Sporting skall ha erbjudit spelaren en lön på €500 i månaden och det såg Carrillo förstås som en nedvärderande gest gentemot hans person. Portugiserna är dessutom beredda att sälja honom för €9 miljoner under januarifönstret och Carrillo har inte spelat sedan den 13 september ifjol p.g.a. hans kontraktssituation. Atlético å sin sida har ingen plats för fler icke EU-spelare, men en spelare som José María Giménez borde kunna ansöka om spanskt pass redan i sommar. 

RYKTEN UT

 Jackson Martínez
(03.10.1986, 185 cm, 76 kg, båda fötterna, anfallare)
19.01.2016: Atlético har tackat nej till ett bud på €30 miljoner för Jackson Martínez enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA. Den huvudstadsbaserade tidningen rapporterar att Tottenham Hotspur är på jakt efter förstärkningar under januarifönstret för att på så vis kunna slåss om ligatiteln som ligger öppen i Premier League den här säsongen. Engelsmännen var i direktkontakt med Atlético gällande den colombianske landslagsmannen och använde sig således inte av några representanter eller mellanhänder. Atléticos sportsliga ledning avvisade anbudet eftersom det inte når upp i samma siffror som klubben betalade för Jackson förra sommaren. FIFA:s registreringsförbud och det faktum att man alltjämt inte vet vad som kommer hända kring den situationen är en annan anledning till att man sagt nej till Spurs bud. En kuriositet att ta med i beaktningen är det faktum att Jackson gav MARCA en riktig känga via Twitter efter segern mot Las Palmas där han fått reda på att de publicerat en artikel med ett citat som skall ha sagts "off the record", men som colombianen förnekade å det grövsta. 

 Óliver Torres
(10.11.1994, 178 cm, 74 kg, högerfotad, central mittfältare/offensiv mittfältare)
- 29.01.2016: Óliver stannar i Atlético de Madrid sedan han träffat den spanska huvudstadsklubbens sportsliga ledning och de båda parterna kommit överens om att man lägger samtliga erbjudanden. 21-åringen besökte Vicente Calderóns kontor ihop med sin agent Pablo Barquero efter lagets träning i Majadahonda under fredagen. Barquero presenterade de anbud som kommit för spelaren. Det handlade om diverse låneavtal, permanenta övergångar och även övergångar med en återköpsklausul. Gil Marín anslöt även han till mötet. Det är framförallt tre klubbar som har intresserat sig för spelarens framtid. Porto och Borussia Dortmund är två av klubbarna, men i tyskarnas fall har man erbjudit €15 miljoner för Óliver. Atlético sade nej till BVB:s anbud och klargjorde för spelaren att man vill att han skall kämpa för en ordinarie plats i laget till sommaren. Det rapporterade Jano Mori under dagens "Onda Deportiva" som går på radiostationen Onda Cero. MARCA är inne på samma spår. Óliver anser sig själv ha mycket mer att erbjuda och det är även Diego Simeones syn på saken. Argentinaren är en av de som insisterat på att Óliver skall stanna och får därmed igenom sin önskan i och med överenskommelsen mellan spelare och klubb. Cholo anser att Óliver har en unik spelarprofil som det inte finns av i den nurvarande truppen.
27.01.2016: Att Óliver Torres är på jakt efter speltid är ingen hemlighet. Detsamma gäller det faktum att många klubbar runtom i Europa gärna skulle vilja se 21-åringen i sina led, men de uppgifter som Sky Sport Italias övergångsexpert Gianluca Di Marzio presenterade under måndagskvällen stämmer inte. Óliver har varken skrivit under något kontrakt eller nått en överenskommelse med Borussia Dortmund. Det rapporterade tyska Kicker under tisdagskvällen. Däremot stämmer det att den Nordrhein-Westfalen-baserade klubbes sportchef Michael Zorc är intresserad av Óliver och att han potentiellt kommer försöka förhandla med Atlético om att lösa spelaren innan övergångsfönstret stänger. I nattens program av "El Larguero" som går på radiostationen Cadena SER berättade Hugo Condés att Atlético-ledningen vill behålla samtliga spelare för att kunna slåss om titlar under den andra halvan av säsongen. Enligt de uppgifter som Condés presenterade gäller detsamma Óliver, men vid potentiella anbud kommer det krävas att man hittar en fullgod ersättare innan fönstret stänger och det blir ett svårt uppdrag. Óliver har meddelat Atlético-ledningen att han vill lämna klubben via sin representant eftersom han anser att hans spelstil inte passar ihop med den som Diego Simeone använder sig av. Óliver prioriterar spel i Dortmund framför de många klubbar som hört av sig, men Ólivers önskan är en sak och lagets nödvändigheter en annan. MARCA rapporterar att Diego Simeone och Andrea Berta motsatt sig sig spelarens önskan och klargjort för Gil Marín att de inte tänker låta honom gå hur som helst. Laget är kvar i tre olika turneringar och att hitta en ersättare som är på samma nivå blir svårt med så få dagar tills fönstret stänger.* (27.01.2016 @ 12:40). Utöver Dortmund har Roma, Porto, mängder av spanska och ett antal engelska klubbar visat intresse för spelaren. 
10.01.2016: Den senaste månaden har inte varit särskilt bra för Óliver Torres som bara har deltagit i tre matcher sedan segern mot Benfica i Lissabon. Det har inte heller sett bra ut spelmässigt när Óliver har fått chansen och det faktum att han inte blev uttagen i spelartruppen mot Celta Vigo under söndagen har påverkat honom. De få möjligheterna som Óliver fått under den senaste månaden ihop med det faktum att Matías Kranevitter och Augusto Fernández anslutit till laget har gjort att han tänkt igenom sin situation i klubben. Enligt uppgifter till AS har Óliver tagit beslutet att lämna Atlético under januarifönstret i jakten på betydligt mer speltid, men det är oklart om klubben eller Simeone är beredda att låta honom gå. Det är också oklart om det handlar om en utlåning eller försäljning, men det mesta pekar mot det förstnämnda. 

 Saúl Ñiguéz
(21.11.1994, 181 cm, 74 kg, vänsterfotad, defensiv mittfältare/central mittfältare)
12.01.2016 (17:40): Manchester Uniteds delegation åkte till Madrid med intentionen att försöka värva Saúl, men de har fått flyga hem till England tomhänta för den här gången. Atlético-ledningen med Miguel Ángel Gil Marín i spetsen har sagt nej till engelsmännens anbud, det ena på €20 miljoner och det andra på €25 miljoner meddelar Antonio Ruiz på Cadena COPE under tisdagens avsnitt av "Deportes COPE". Han rapporterade även att engelsmännen varit i kontakt med såväl Jorge Mendes som Atlético och antagligen inte med huvudpersonen själv. Den spanska radiostationen intervjuade därefter Saúls far, José Antonio Ñiguéz, mer känd som Boria, som gjorde sammanlagt 237 matcher i Elche mellan 1981-1993 med mellanstopp i Sabadell, Figueres och Cartagena innan han avslutade karriären i Mensajero. Boria är väldigt involverad i Saúls karriär och fungerar mer eller mindre som hans rådgivare. Spelaren representeras däremot av Jorge Mendes. Han var glasklar gällande rapporterna i media: Jag fick reda på det här via medierna och vi vet absolut ingenting om detta. Det är alltid väldigt bra att en klubb av den här digniteten intresserar sig för Saúl och det är vi tacksamma för, men han har alltid sagt att han vill spela i Atlético de Madrid och precis som jag sagt tidigare vet vi ingenting om det här som ni och andra medier rapporterat om. Saúl har inte sagt något annat till mig" sade han till radiostationen innan programledaren José Luis Corrochano frågade Boria om Saúls utköpsklausul som alltså höjts avsevärt i jämförelse med de €24 miljoner som fanns inskrivna i det föregående kontraktet. Boria bekräftade att den nurvarande utköpsklausulen ligger på €45 miljoner. Corrochano följde upp med frågor kring Saúls status i laget: "Jag kan meddela att vi är väldigt nöjda med att vara i Atlético de Madrid efter det som har hänt under det senaste året. Tränaren har visat ett stort förtroende för honom och han är väldigt nöjd. Han är också nöjd över det faktum att det går bra för laget. Det ska väldigt mycket till om han skall lämna Atlético" sade Boria som dessutom nämnde att saker och ting förändrats radikalt för Saúl i jämförelse med förra vintern då Valencia drog i honom. Huvudpersonen själv klargjorde vad det är som gäller i samband med en intervju med bettingföretaget Sportium under tisdagen: "Det är en stor ära att försvara den här tröjan. Min största dröm är att vara i Atlético hela mitt liv och fortsätta vinna titlar" något som i sin tur stänger butiken för den här gången. Saúl stannar i Atlético de Madrid. 
12.01.2016 (12:30): I nattens avsnitt av "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE rapporterade Antonio Ruiz att Atlético har förkastat Manchester Uniteds bud på Saúl. Atlético-ledningen är av uppenbara anledningar inte intresserad av att inleda några förhandlingar om en försäljning av Saúl och det har man låtit Manchester Uniteds delegation veta under måndagen. Samma källa upger även att delegationen som engelsmännen skickat till Madrid sov över i den spanska huvudstaden, men det är praktiskt taget omöjligt att Saúl lämnar Atleti i januari. Med det sagt kommer Manchester United inte ge upp kampen om spelaren i framtiden, men i samma veva skall det mycket till om han lämnar även då. 
11.01.2016: Manchester Uniteds intresse för Saúl växer sig allt starkare. I dagens program av "Deportes COPE" som går på radiostationen Cadena COPE rapporterar Antonio Ruiz att engelsmännen tagit sitt intresse till en ny nivå. Enligt närliggande källor till Premier League-klubben kommer Manchester United skicka en delegation till den spanska huvudstaden för att hålla ett möte med Atlético de Madrids ledning med Miguel Ángel Gil Marín i spetsen gällande deras vilja att köpa loss spelaren. Atlético har ingenting emot att prata med engelsmännen gällande Saúl, men att få till en övergång kommer bli väldigt svårt då Diego Simeone inte har något intresse av att sälppa spelaren. Samma källa uppger även att Manchester United är beredda att höja sitt anbud från de ursprungliga €20 miljonerna till €25-26 miljoner. Saúl har lyckats spela till sig en startplats i Atlético under säsongen och är numera ett ordinarie inslag i Simeones startelva. Han vill förstås fortsätta på den inslagna vägen och ur ett individuellt perspektiv vill han se hur stort förtroende tränarstaben har för honom från och med nu och fram till slutet av säsongen. Saúl skrev på ett kontrakt som sträcker sig till 2020 med Atlético ifjol och i samband med det höjde man även hans utköpsklausul avsevärt från de €24 miljoner som stod inskrivna i det föregående kontraktet, men i nuläget är det okänt hur hög den är. 
09.01.2016: I samband med Barcelona-Granada rapporterade Antonio Ruiz på Cadena COPE att Manchester United är beredda att göra sitt yttersta för att värva Saúl under januarifönstret. Enligt uppgifter till Antonio Ruiz är engelsmännen beredda att betala €20 miljoner för Saúl och det är precis så mycket som man erbjuder för spelarens tjänster. Engelsmännen skall även ha inlett kontakter med Atlético om en potentiell värvning av Saúl, men det skall väldigt mycket till om den spanska huvudstadsklubben skall låta honom gå. Samma källa uppger att Manchester United kommer återvända i sommar om man inte lyckas värva honom i vinter. Antonio Ruiz hade inte stämt av med källor inom Atlético gällande spelarens tillgänglighet, men Atleti har ingen anledning att sälja spelaren varken nu eller i sommar med tanke på att Saúl mer eller mindre tagit en ordinarie startplats och dessutom bar kaptensbindeln mot Rayo i onsdags. Det är ingen hemlighet att Manchester United är intresserade av Saúl då man följt honom sedan hans tid i Atléticos ungdomslag. Sir. Alex Ferguson skickade exempelvis sin bror Martin för att han skulle scouta Saúl när han spelade i Juvenil A och Gary Neville gjorde detsamma å engelsmännens vägnar när han var på lån hos Rayo Vallecano. 

  Guilherme Siqueira
(28.04.1986, 183 cm, 76 kg, vänsterfotad, vänsterback)
30.01.2016: Atlético är på väg att låna ut Guilherme Siqueira, men inte till Newcastle. Det var precis innan matchen mot Barcelona som uppgifter i den spanska radiostationen Onda Cero dök upp om vänsterbackens potentiella destination som i det här fallet antagligen kommer bli Valencia. Dessa uppgifter bekräftades av Clemente Villaverade i samband med Canal+ direktsändning efter tillställningen på Camp Nou: "Vi ligger i förhandlingar med Valencia och det är möjligt att vi slutför den affären inom kort" klargjorde Villaverde. Det mesta i nuläget tyder på att Siqueira lämnar Atlético för spel i Valencia under 1,5 säsong med en inbakad köpoption i sitt kontrakt. Den spanska huvudstadsklubben kan med hjälp av en utlåning till Valencia också få bort Siqueiras lön på ungefär €2,2 miljone per säsong. 
29.01.2016: Sky Sports expert Guilliem Balague rapporterar att Guilherme Siqueira är på väg till Newcastle United. Enligt uppgifter till samme Balague är de båda klubbarna på väg att komma överens om ett låneavtal där brasilianaren får chansen till regelbunden speltid i Premier League innan övergångsfönstret stänger. Överenskommelsen är alltjämt inte fullständig mellan de tre parterna (spelare, Atlético och Newcastle). Det återstår att se om de lyckas nå en överenskommelse innan fönstret stänger, men i nuläget ser det åtminstone positivt ut. 
02.01.2016: Atlético är på jakt efter att göra sig av med minst en spelare under januarifönstret eftersom truppen växt till 24 spelare i och med Augusto Fernández och Matías Kranevitters respektive ankomster. Den utvalde är Guilherme Siqueira som inte fick spela mot Rayo trots att Filipe Luís var avstängd. En av huvudanledningarna till att man bestämt sig för att försöka hitta en ny destination till Siqueira är vänsterbackens lön, men också det faktum att Diego Simeone använt sig av Jesús Gámez de gångerna Filipe inte varit tillgänglig. Cholo vill dessutom behålla Lucas Hernández trots att fransmannen vill lånas ut för att spela regelbunden fotboll på annat håll. 
24.12.2015: Vänsterbackens framtid i Atlético fortsätter att vara oklar trots att den spanska huvudstadsklubben helst hade sett att han lämnade redan i somras. Siqueira har inte varit i närheten av att konkurrera ut Filipe Luís och det har ryktats friskt om hans potentiella återkomst till Benfica, men nu börjar även den möjligheten bli avlägsen. De regerande portugisiska mästarna är nämligen på väg att göra klart med Alejandro Grimaldo trots att man jagat Siqueira sedan i somras. Det återstår att se om det dyker upp intressenter för brasilianaren under januarifönstret. 

 Thomas Partey
(13.06.1993, 182 cm, 78 kg, högerfotad, central mittfältare/offensiv mittfältare)
05.01.2016: Intresset för Thomas är stort, speciellt efter hans insatser i de senaste ligamatcherna där han spelat en avgörande roll. Många klubbar har hört av sig gällande en inlåning, men det finns även de som meddelat Atlético att man vill köpa loss honom. I samband med att ghananen inte lyckades ta en plats i matchtrupperna visade Watford med Quique Sánchez Flores ett starkt intresse för Thomas. Man gick till och med så långt att man erbjöd €9 miljoner för spelaren, men Atlético förkastade budet på en gång. I samma veva fortsätter man att förkasta diverse lånebud eftersom Diego Simeone meddelat ledningen att han inte vill släppa honom. 
02.01.2016: Thomas utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt sedan han fick chansen att debutera i tävlingssammanhang mot Espanyol i slutet av november. Det som verkade vara självklart, dvs. att han skulle lånas ut till en ligakonkurrent under januarifönstret är inte alls lika säkert nu. Diego Simeone är väldigt nöjd med ghananens fina insatser under den tiden han varit på planen och vill fortsätta räkna med honom under den andra delen av säsongen. Om Atlético bestämmer sig för att låna ut 22-åringen kommer han antagligen gå till Rayo eller Getafe då klubbledningen inte vill att han skall lämna den spanska huvudstaden. I nuläget verkar det dock som om han stannar. 

  Lucas Hernández
(14.02.1996, 180 cm, 75 kg, vänsterfotad, mittförsvarare/vänsterback)
19.01.2016: Intresset kring Lucas är stort och många klubbar fortsätter höra av sig till Atlético gällande ett lån av försvarsspelaren. Saint-Etienne är senast i raden av intressenter som försöker få till en inlåning och Lucas är positivt inställd till en sådan lösning. Igår rapporterade nämligen radiokanalen RMC att 19-åringen är överens med ASSE, men att Atlético bromsat upp en utlåning eftersom man vill att Lucas skall anpassa sig till den spanska fotbollen istället. Rayo Vallecano har länge varit ett alternativ, men igår meddelade Cadena SER att Lucas antagligen inte kommer gå dit under januarifönstret. Utöver det figurerar även Sporting Gijón som alternativ då man fått grönt ljus av ligan att ersätta skadade Bernardo under detta övergångsfönster. 
02.01.2016: Januarifönstret har visserligen inte öppnat i Spanien än, men Diego Simeone verkar klar på sin sak: han vill inte låta Lucas lämna på lån under den resterande delen av säsongen. Det rapporterar MARCA i sin pappersversion idag. Det återstår att se vem som kommer få som han vill, Cholo eller Lucas. 
24.12.2015: Vad händer med Lucas? Det är frågan som fransmannen själv vill ha svar på under de kommande dagarna och i samband med att januarifönstret öppnar. Det har inte blivit överdrivet mycket speltid för den spanska huvudstadsklubbens mittförsvarare som befinner sig i en ålder där han själv känner att regelbunden speltid är viktigt för hans fortsatta utveckling. Fransmannens agent Manuel García Quilón har planerat att träffa Atléticos sportsliga ledning under de kommande dagarna för att komma överens om vad som är bäst för hans klient. Lucas har anbud från Spanien och utanför dess gränser. 19-åringens intention är att visa Atlético-ledningen att det är lika bra för hans utveckling att spela en halv säsong som att träna under Diego Simeones ledning. 

  Matías Kranevitter
(21.05.1993, 179 cm, 74 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
02.01.2016: Atlético kommer inte låna ut Matías Kranevitter under januarifönstret. Diego Simeone bekräftade detta under sin presskonferens på nyårsdagen. Planen är istället att låta Kranevitter anpassa sig till sin nya omgivning och lagets träningsmetoder. 
18.12.2015: Atlético har meddelat Matías Kranevitter att han skall infinna sig i den spanska huvudstaden den 27 december för att på så vis påbörja sin anpassningsprocess. Samtidigt rapporterar Cadena COPE:s lokala station i Vigo att Eduardo Berizzo har sagt nej till Kranevitter som Augusto Fernández ersättare vilket betyder att Celta kommer leta efter en ersättare till argentinaren på annat håll. 
17.12.2015: Matías Kranevitter besökte visserligen den spanska huvudstaden i samband med att han skrev på sitt 5-årskontrakt med Atlético de Madrid i somras, men hans första destination i Spanien kan mycket väl bli en annan under vinterns övergångsfönster. Enligt uppgifter till COPE Vigo kan argentinaren mycket väl utgöra en del av Celta Vigo under andra halvan av säsongen. I så fall skulle Kranevitter ingå i Augusto Fernández-affären där han lånas ut till galicierna för att få regelbunden speltid och fortsätta utvecklas. Samma källa uppger också att det är upp till Eduardo Berizzo att bestämma sig för om han vill ha Kranevitter som Augustos ersättare.