Diego Costa (Chelsea FC)
[07.10.1988, 188 cm, 85 kg, högerfotad, anfallare]
- [28.07.2016]: Fotbollsspelare, sociala medier och kryptiska meddelanden. Undertecknad tycker inte om den här typen av nyheter, men vad menar egentligen Diego Costa med sin senaste uppdatering på 
Instagram? Dålig engelska eller ett farväl? Bedöm själva..Samtidigt spelade huvudpersonen inte en minut mot Liverpool under torsdagsmorgonen svensk tid. 
- [27.07.2016 @ 18:40]: AS rapporterar att Diego Costa har ringt Diego Simeone under de senaste timmarna för att be argentinaren om ytterligare tid i de båda parternas jakt på att åstadkomma en återkomst till Manzanares. Anfallaren vill återvända till Atlético, men Chelsea vägrar ge med sig, något som skapat en situation där den spanska huvudstadsklubben vänt sig till Kévin Gameiro. Atlético har lagt en grund till Gameiros potentiella övergång, men inte slutfört affären ännu. Allt p.g.a. man vill vänta in Diego Costa. 
- [27.07.2016 @ 12:20]: Atléticos sportsliga ledning kommer göra ett sista försök att knyta åt sig Diego Costa under onsdagen. Det rapporterar ABC Sevilla. 27-åringen är Diego Simeones förstaval på topp inför den nya säsongen, men chanserna för att det skall lyckas är enligt källor till den spanska huvudstadsklubben ganska små. 
- [26.07.2016 @ 23:30]: Diego Costa fortsätter vara Atléticos primära val och det spelar ingen roll att den sportsliga ledning är på väg att slutföra Kévin Gameiros övergång från Sevilla. Enligt uppgifter till El Mundo kommer Atlético bestämma sig för vilken väg man tar i jakten på en anfallare någon gång innan söndagen, antagligen på lördag. Samma källa uppger att Miguel Ángel Gil Maríns goda relation med Roman Abramovichs högra hand Marina Granovskaia är god och att det därför finns ett visst hopp om att Chelsea skall gå med på att förhandla om anfallaren. 
- [26.07.2016 @ 01:03]: Atléticos förhandlingar med Sevilla gällande Kévin Gameiro är långt gångna, men den spanska huvudstadsklubben ger inte upp hoppet om Diego Costa. I nattens avsnitt av "El Larguero" som går på radiostationen Cadena SER rapporterade man att Atlético-ledningen alltjämt hoppas på att Chelsea skall gå med på att inleda förhandlingar om e potentiell försäljning av Diego Costa. Den stora anledningen till Atletis förhoppningar är att Chelsea har intensifierat jakten på Romelu Lukaku. Det återstår att se vart det här leder oss, men i nuläget ligger Kévin Gameiro betydligt bättre till att bli lagets anfallsvärvning under sommarens övergångsfönster. 
- [25.07.2016]: Atlético förhandlar visserligen om Kévin Gameiro med Sevilla sedan en månad tillbaka i tiden, men Diego Costa är fortsatt förstavalet på topp inför den nya säsongen. Enligt MARCA väntar man alltjämt på att övergångsmarknaden skall börja röra på sig och även om man inte har satt någon deadline för väntetiden på kort sikt så är en sak säker: man kommer inte vänta tills det att ligaspelet drar igång för att värva en anfallare. 
- [23.07.2016]: Atlético har visserligen inga större möjligheter att ro hem Diego Costa i nuläget, men man fortsätter vänta in potentiella händelser på övergångsmarknaden innan man bestämmer sig för att slå till. Det är klubbens strategi för närvarande och det är precis vad MARCA rapporterar om i sin pappersupplaga under lördagen. Atlético måste dock agera på hemmaplan i väntan på att det skall ske något på övergångsmarknaden. Det är nämligen en nödvändighet att man säljer spelare för att klara av UEFA:s Financial Fair Play-regler inför den kommande säsongen. De som sticker ut i det ledet är förstås Luciano Vietto, Óliver Torres och Borja Bastón. 
- [21.07.2016]: Atléticos sportsliga ledning har visserligen skiftat fokus i sökandet efter en anfallare, men man håller alltjämt ögonen på det som händer på övergångsmarknaden. Igårkväll rapporterade Sky Sport Italia att Chelsea har lagt ett bud på €60 miljoner för Romelu Lukaku och det kan enligt uppgifter till såväl den italienska TV-kanalen som MARCA bli en avgörande faktor för att engelsmännen säljer 27-åringen. Det återstår att se. Än så länge har i alla fall ingen av storklubbarna runtom i Europa värvat en dyr anfallare och det är nog en stor anledning till att det inte har blivit någon dominoeffekt som påföljd. Engelsk media är dock på det klara med att Diego Costa stannar i Chelsea och enligt vissa tidningar, däribland inte särskilt pålitliga Daily Star, känner Londonklubben att man vunnit bataljen mot Atleti. 
- [20.07.2016]: Atlético gör allt i sin makt för att värva Diego Costa, något som understryks av anfallarens närmaste vänner. Det rapporterade Antonio Ruiz i nattens program av "El Partido de las 12" som går på radiokanalen Cadena COPE. Samtidigt gick engelska The Sun på The Telegraphs linje gällande Chelsea ilska över att Atlético försöker värva Diego Costa med vad som anses "respektlösa metoder". En källa till The Sun skall ha sagt att engelsmännen är i full gång med att skriva ett nytt brev till Atlético-ledningen och om Manzanaresklubben fortsätter på den inslagna vägen har man inget val än rapporterar klubben till FIFA. Engelsmännen refererar förstås till de ord som Enrique Cerezo själv förnekade att han skulle ha sagt och som AS sedemera kollade upp efter att ha fått en ljudinspelning med intervjun från GazzaMercato. 
- [19.07.2016]: Atléticos chanser att värva Diego Costa är avlägsna i nuläget. Det rapporterar MARCA i sin tisdagsupplaga av tidningen. Chelsea vägrar helt enkelt att gå med på några som helst förhandlingar efter att ha förkastat ett bud på €60 miljoner tidigare under sommaren. I samband med värvningsförsöket klargjorde engelsmännen att det är lönlöst för Atleti att försöka buda på Diego Costa då de inte ens tänker analysera några anbud för spelaren. Huvudanledningen till att Chelsea vägrar sälja Diego Costa är helt enkelt att Antonio Conte vill ha tre riktigt bra anfallare att välja mellan under den kommande säsongen, något som han klargjorde i samband med dagens presskonferens i Österrike där laget befinner sig på försäsongsläger: "Diego är vår spelare. Han är en fantastisk spelare med en grundläggande betydelse och det finns inga problem. Han stannar hos oss, han jobbar väldigt hårt, han är glad över att jobba hårt med sina lagkamrater och med mig gentemot den nya fotbollsidéen som vi har. Han är en Chelsea-spelare. Han är en viktig spelare, en stark spelare, en av de bästa i världen och jag är säker på att han passar in i våra idéer och kommer göra många mål för oss" sade han inför matchen mot WAC RZ Pellets som spelas på onsdag. Samtidigt rapporterar The Telegraph att Chelsea-ledningen redan har skickat ett brev till Atlético där de varnar Manzanaresklubben för deras "aggressiva övergångstaktik" kring Diego Costa. Chelsea är dessutom beredda att skicka ytterligare ett brev med en "betydligt hårdare tillrättavisning" för att påminna Atlético om att Diego Costa är deras spelare och att den spanska huvudstadsklubben skall hålla sig undan. Chelsea känner att Atlético har varit respektlösa i sin jakt på spelaren och vill markera revir, speciellt efter Enrique Cerezos uttalanden i GazzaMercato där presidenten blev felciterad. Samma källa uppger också att Antonio Conte har pratat med Diego Costa om hans roll flera gånger sedan han skrev på för Chelsea och anfallaren skall ha lovat italienaren att han skall ge allt på planen. 
- [18.07.2016 @ 21:05]: Enrique Cerezo har gjort några överraskande uttalanden till GazzaMercato under måndagskvällen. Han pratade exempelvis om Diego Costas potentiella övergång till Atlético: "Vi tycker väldigt mycket om honom och det erkänner jag, men vi samtidigt jobbar vi på flera andra spelare" sade han till La Gazzetta dello Sports nätupplaga som är specialiserad på övergångar. 
- [18.07.2016 @ 19:40]: Diego Costa har inte bett om en "Transfer Request" rapporterade Evening Standard under måndagseftermiddagen. Enligt uppgifter till tidningen befinner sig Diego Costa i Österrike och tränar på precis som vanligt under Antonio Contes ledning. Samma källa uppger också att anfallaren inte skall ha bett Chelsea om att lämna samtidigt som Chelsea förväntar sig att han skall stanna i London när övergångsfönstret stänger. Cuatro fortsätter dock på det inslagna spåret och rapporterade även idag att Costa överväger att lämna in en "Transfer Request" för att återvända till Atlético. 
- [17.07.2016]: "Diego Costa är desperat och börjar tappa tålamodet. Han vill lämna för Atlético de Madrid. Brasilianaren vill inte fortsätta i den engelska klubben en minut till! Han vill återvända till det som han anser är hans hem. Han vill återvända till Vicente Calderón". Det är på det här viset som TV-kanalen Cuatro inleder sitt dagliga sportprogram "Cuatro Deportes" under söndagen. Därefter rapporterar samma källa att Diego Costa överväger två alternativ för att få till en övergång tillbaka till den spanska huvudstadsklubben. Antingen vägrar han spela mer för Chelsea (något som han antagligen inte kommer försöka göra) eller så ber han om att få lämna formellt genom att skicka in en "Transfer Request". Enligt Cuatro har Diego Costa dragit igång den här processen, men innan han gjorde det meddelade han såväl klubben som Antonio Conte att han vill lämna för Atlético och att engelsmännen sätter sig ned för att förhandla med Manzanaresklubben. Slutligen rapporterar även Cuatro att Diego Costas återkomst till Atlético är en fråga om "ett antal veckor". AS rapporterar att Atlético är beredda att betala €60 miljoner för anfallaren skall få återvända "hem". 

 Kévin Gameiro (Sevilla FC)
[09.05.1987, 173 cm, 67 kg, högerfotad, anfallare]
- [30.07.2016]: Diario de Sevilla rapporterar att Atlético har nått en preliminär överenskommelse för Kévin Gameiros övergång till den spanska huvudstadsklubben. Enligt uppgifter till tidningen skall de båda parterna återupptagit förhandlingarna under fredagen och överenskommelsen skall ha fallit på plats via lång telefonsamtal mellan klubbarnas respektive ledare. Det enda som skall återstå för att övergången skall få officiell karaktär är att de båda klubbarna gör i ordning dokumenten och skickar de till varandra. Samma källa uppger att Atlético kommer betala €32 miljoner för Gameiro. Utöver det skall ytterligare €5 miljoner finnas inskrivna i form av diverse bonusar där majoriteten (€4 miljoner) skall kunna uppnås ur ett realistiskt perspektiv. 
- [29.07.2016]: Sky Sport Italias övergångsexpert Gianluca Di Marzio rapporterar att Kévin Gameiro antagligen kommer genomföra den obligatoriska läkarundersökningen med Atlético på söndag. Samtidigt rapporterar Diario de Sevilla att det faktum att Gameiro spelade 90 minuter mot Mainz igårkväll antagligen inte spelar in särskilt mycket när det gäller utgången av affären. 
- [28.07.2016]: Diario de Sevilla rapporterar att inga nya framsteg gjorts i förhandlingarna mellan de båda klubbarna eftersom Atlético varit på resande fot det senaste dygnet. Samtidigt har Barcelona fått lite förhoppningar gällande Gameiro p.g.a. de båda parterna inte slutfört överenskommelsen. MARCA rapporterar dock att Gameiro är lugn eftersom han har kommit överens med Atlético om spel i röd-vitrandigt och om det inte skulle bli fallet så har han en kontraktsförlängning liggandes på bordet från Sevilla. 
- [27.07.2016 @ 19:35]: Sevilla har visserligen erbjudit Kévin Gameiro ett nytt kontrakt, men anfallaren har sagt nej till andalusiernas nya förslag. Det rapporterar AS under onsdagskvällen. Sevillas president José Castro försökte övertyga anfallaren om att förlänga sitt kontrakt, men fransmannen sade nej. Affären kommer antagligen inte slutföras innan Atlético återvänder från sin Australien-turné heller. Gameiro å sin sida förväntas kommer antagligen inte vilja spela i Sevillas träningsmatch mot Mainz under torsdagen för att på så vis pressa andalusierna för att de i sin tur skall nå en överenskommelse med Atlético så fort som möjligt. 
- [27.07.2016 @ 18:40]: Atlético väntar på att Chelsea skall meddela den spanska huvudstadsklubben om man är beredda att öppna upp förhandlingar gällande Diego Costa, men det kommer enbart ske om engelsmännen lyckas knyta åt sig en anfallare. I deras fall skall det handla om Romelu Lukaku. Samtidigt som Diego Costa har bett Diego Simeone om ytterligare tid via ett telefonsamtal enligt uppgifter till AS har Sevilla gjort ett sista försök att behålla Kévin Gameiro i sina led. Under dagen rapporterade nämligen Estadio Deportivo att Sevillas president Pepe Castro åkt till lagets försäsongsläger i Bad-Schönborn för att erbjuda Gameiro ett nytt kontrakt. Det nya kontraktsförslaget skulle göra fransmannen till lagets bäst betalde spelare med en lön på €3,6 miljoner per säsong. Gameiro har redan accepterat ett bud från Atlético på €4,2 miljoner per säsong. 
- [27.07.2016 @ 12:20]: Diskussionerna mellan de båda klubbarna kommer fortsätta under onsdagen, men man närmade sig vad som liknar en överenskommelse i samband med gårdagen. Nu filar man på detaljer kring betalningsvillkoren och de €5 miljonerna som bonusana väntas utgöra. Enligt uppgifter till ABC Sevilla är Atléticos tanke att baka in en potentiell ligaseger och spel i en Champions League-final som en del av bonussystemet. Idag väntas de båda parterna återuppta förhandlingarna om Gameiro. 
- [26.07.2016 @ 23:30]: Atlético-ledningen fortsätter förhandla med Sevilla om Kévin Gameiros övergång och även om de båda parterna har hittat en bas för vilka summor som gäller är man på jakt efter en definitiv överenskommelse. Enligt uppgifter till AS diskuterar de båda parterna betalningsvillkoren och diverse bonusar som skall skrivas in i kontraktet mellan klubbarna. Sevilla vill förstås försäkra sig om att den fasta övergångssumman skall vara högre samtidigt som man går med på att sänka diverse bonusar i utbyte. En annan viktig del i förhandlingsprocessen är betalningsvillkoren. Sevilla vill att övergångssumman betalas ut i två olika omgångar. Den ena innan 31 augusti i år och den andra innan juni 2017. Målet är att försöka slutföra de här detaljerna innan Sevillas kommande träningsmatch som spelas på torsdag. Samtidigt har källor till Atlético nekat att det skall finnas en preliminär överenskommelse mellan klubbarna när Mundo Deportivo försökt få affären bekräftad. Däremot har man lagt basen till att nå en överenskommelse och det väntas ske de kommande dagarna. Trots det faktum att Atlético är nära att slutföra Gameiros övergång så fortsätter fransmannen vara andravalet för den sportsliga ledningen, men det gäller bara tills på söndag. Då väntas man nämligen få ett slutgiltigt beslut i jakten på en viss Diego Costa. 
- [26.07.2016 @ 18:20]: Atlético har nått en preliminär överenskommelse med Sevilla gällande Kévin Gameiros övergång till Manzanaresklubben. Enligt uppgifter till MARCA skall den slutgiltiga övergångssumman hamna på €30 miljoner plus ytterligare €5 miljoner i diverse bonusar. Ett offentliggörande av den preliminära överenskommelsen mellan de båda klubbarna kommer inte att tillkännages under tisdagen eftersom det alltjämt återstår att lösa ett antal mindre detaljer innan kontraktsskrivningen. 
- [26.07.2016 @ 01:03]: Atlético ligger för närvarande i förhandlingar med Sevilla om en övergång gällande Kévin Gameiro. Enligt uppgifter till MARCA kan anfallaren hamna i Atlético för €30 miljoner plus ytterligare €5 miljoner i potentiella bonusar. Förhandlingarna mellan de båda parterna kommer fortsätta under tisdagen och tanken är att nå en slutgiltig överenskommelse. I nattens program av "El Larguero" som går på radiostationen Cadena SER rapporterade man att Gameiros övergång till Atlético är praktiskt taget klar. Luciano Vietto-affären underlättade förstås i förhandlingarna med Sevilla. Samtidigt meddelar AS att Gameiro sagt nej till Barcelona för att spela sin fotboll i Atlético från och med den kommande säsongen. En gest som tydligen uppskattats väldigt mycket i röd-vitrandiga led. Diego Simeone skall ha bestämt sig för Gameiro framför andra alternativ eftersom fransmannen är hungrig och bevisa sig själv. 
- [25.07.2016]: Vad gäller egentligen när det handlar om Kévin Gameiros framtid? Det är vad undertecknad hade tänkt reda ut i den här uppdateringen av Altas y Bajas. Efter att ha blivit struken av Jorge Sampaoli inför söndagskvällens träningsmatch mot Sandhausen i Bad-Schönborn satte sig fransmannen på läktaren ihop med sportchefen Monchi där den sistnämnde skall ha förhandlat om en övergång via telefonen. I halvtid dyker det upp rörliga bilder på Gameiro och Monchi där de båda klappar om varandra. Enligt ABC Sevillas utsända skall anfallaren tittat betydligt mer på sin mobiltelefon än själva matchen. Diario de Sevilla rapporterar å sin sida att andalusierna har sagt nej till ett bud på €24 miljoner från Barcelona. Detsamma gäller Atlético även om deras anbud skall vara "i samma region". Manzanaresklubben skall enligt uppgifter till DdS fila på ett nytt anbud som kan komma att övertyga Sevilla. Därefter publicerar Estadio Deportivo en artikel där de skriver att Gameiro har en överenskommelse med Atlético om ett 3-årskontrakt med en lön på €4 miljoner per säsong i väntan på att Atleti skall komma överens med Nerviónklubben som skall ha sagt nej till ett bud på €25 miljoner plus €8 miljoner i diverse bonusar. Därefter smäller det till rejält. SPORT rapporterar att Barcelona har nått en preliminär överenskommelse med Sevilla gällande ett köp av Gameiro. Överenskommelsen skall ha fallit på plats under söndagen. Allt som återstod var att Gameiro själv skulle bestämma sig för vart han vill spela och enligt SPORT valde han katalanerna. Åtta minuter efter att nyheten publicerats förnekar Barcelona en överenskommelse när Mundo Deportivo försöker få en bekräftelse. Luciano Vietto är Azulgranaklubbens första och enda anfallsval. En dryg halvtimme efteråt uppdaterar SPORT sin nyhet: nu är det klubbkällor i Sevilla som bekräftar att förhandlingarna mellan de båda klubbarna är långt gångna. Nu menar tidningen att Sevilla tar för givet att övergången går igenom, men att det är upp till anfallaren att själv bestämma sin framtid eftersom han har andra anbud att ta ställning till också. Atlético insisterar på att försöka värva honom och det kan ha gjort att situationen förändrats. Knappt 40 minuter senare är SPORT ute med en ny exklusiv nyhet: Atlético har lagt ett nytt bud på Gameiro i och med Barcelonas intresse för att värva spelaren. Det nya anbudet skall ligga på en siffra över €20 miljoner plus Luciano Vietto. Sevilla ser positivt på huvudstadsklubbens senaste anbud. Däremellan sticker Diario de Sevilla upp med ytterligare en nyhet: Atlético är närmast Gameiros signatur, men Barcelona har återupptagit kontakten med Sevilla. Det mest troliga är att Gameiro lämnar Sevilla för en övergångssumma som närmar sig de €40 miljoner som andaluiserna kräver, men här ingår även diverse bonusar. Samtidigt har inte Luciano Vietto skrivit på något med Barcelona. Sent under söndagskvällen rapporterade dock ABC Sevilla att Barcelona inte har flyttat fram positionerna gällande Gameiro sedan de fick reda på att Sevilla vill ha €40 miljoner för anfallaren. Det skall däremot Atlético ha gjort och inlett förhandlingar med ett Sevilla som har två anledningar att lyssna till huvudstadsklubben: 1) Gameiro har accepterat Atléticos anbud om spel i Manzanares och han ser positivt på att sätta punkt för sin tid i Sevilla. 2) Sevilla är mycket intresserade av Luciano Viettos tjänster. ABC Sevilla rapporterar också att Atlético vill värva Gameiro för ungefär €23 miljoner plus en utlåning av Vietto samtidigt som Sevilla kräver mer pengar och att man inkluderar en köpoption i argentinarens lånekontrakt. När det gäller köpoptionen skall den ligga på ungefär €16 miljoner. Det mesta i nuläget tyder på att fransmannen kommer lämna Sevillas försäsongsläger i Tyskland innan den 31 juli. Dagens pappersupplaga av MARCA är inne på samma spår som ABC lokalredaktion i Sevilla, nämligen att andalusierna förhandlar med Atlético om Gameiro och inte Barcelona och det sedan en månad tillbaka i tiden. Huvudpersonen själv tränade på som vanligt med Sevilla under måndagsmorgonen. 
- [24.07.2016]: Kévin Gameiro skulle ha spelat kvällens match mot Sandhausen i samband med Sevillas andra försäsongsläger, men ströks från startelvan strax innan tillställningen. Istället satte han sig med Sevillas sportchef Monchi för att betrakta matchen och väl i Bad-Schönborn sitter den sistnämnde och förhandlar fransmannens övergång till en annan klubb med telefonen mot örat. Det är värt att påminna om det faktum att Atléticos sportsliga ledning med Miguel Ángel Gil Marín, Andrea Berta, José Luis Caminero träffade Diego Simeone strax innan gårdagens match mot Numancia i Burgo de Osma där de tre förstnämnda uppdaterade Cholo om situationen på övergångsmarknaden. I samma veva är det också värt att poängtera att Gameiro inte ville spela en av försäsongsmatcherna under Sevillas USA-turné i samband med förra veckan, men ändå övertalades att göra det. Vad som händer härnäst återstår att se, men andalusierna vill åtminstone vad det verkar ha en summa som snuddar vid €40 miljoner för att släppa fransmannen. Estadio Deportivo rapporterar exempelvis att Atlético har erbjudit €25 miljoner plus ytterligare €8 miljoner i form av bonusar för spelarens tjänster, men att Sevilla har sagt nej till anbudet. Vidare rapporterar tidningen att Gameiro är överens med Atlético gällande ett kontrakt. Det skall handla om ett 3-årskontrakt med en lön på €4 miljoner. 
- [22.07.2016]: Det vimlar av rykten kring Kévin Gameiros framtid och det ena efter det andra skiljer sig från varandra. AS är inne på Cadena COPE:s linje från igår där Atlético försöker inkludera Luciano Vietto i en potentiell affär, men det är något som Sevilla inte är intresserade av. Nerviónklubben har valt en linje såväl offentligt som privat där man aktivt söker anfallarens utköpsklausul på €40 miljoner och det är något som Atlético-ledningen skall vara väl medveten om. Samtidigt som AS rapporterar att Gameiro har seglat upp som Atléticos förstaval meddelar MARCA att han inte är klubbens första prioritet eftersom man alltjämt inte har gett upp möjligheten att värva Diego Costa. En annan sak som komplicerar fransmannens potentiella övergång till Atlético är övergångssumman kontra åldern. Så länge man inte får ned priset till något mer rimligt (sett med Atleti-ögon) skall Gameiro inte vara något alternativ enligt tidningen. Samtidigt rapporterade Sky Sport Italias övergångsexpert Gianluca Di Marzio att Gameiro är väldigt nära spel i Atlético och att övergångssumman väntas hamna på €25 miljoner plus €5-6 miljoner i potentiella bonusar. Sevillas sportchef Monchi uttalade sig om Gameiros situation vid lunchtid under fredagen: "Vi har inga nyheter att rapportera om. Jag vet inte vad som kommer hända i framtiden, men vår tanke är att han ska förlänga sitt kontrakt med oss" sade Monchi. 
- [21.07.2016]: Atlético har tagit täten i jakten på Kévin Gameiro. Det rapporterade Cadena COPE:s journalist Antonio Ruiz i nattens avsnitt av "El Partido de las 12", men detsamma gäller AS i dagens upplaga av tidningen. Förutom att Gameiro skall ha sagt ja till spel i Atlético rent informellt rapporterade COPE att anfallaren bad Sevillas tränare Jorge Sampaoli att ställa över honom i den senaste försäsongsmatchen i USA. Det hela slutade dock med att Sampaoli och en Sevilla-ledare övertygade fransmannen om att spela matchen. Sevilla har aktivt sökt Gameiros utköpsklausul för att släppa honom, men enligt uppgifter till COPE kan det finnas en möjlighet att sänka andalusiernas krav på €40 miljoner genom att sälja Luciano Vietto för mer än €25 miljoner. Samtidigt rapporterar AS att Atlético alltjämt håller koll på Diego Costa och Pierre-Emerick Aubameyang, men i nuläget skall man också ha skiftat fokus i jakten på en anfallare och att Gameiro är förstavalet. Klubbledningen har lagt fram tre alternativ i form av fransmannen, Carlos Bacca och Mauro Icardi, men Diego Simeone tycker mest om Sevilla-anfallaren. Barcelona är också intresserade av Gameiro och har förhandlat med Sevilla om en övergång, men Mundo Deportivo rapporterar att katalanerna börjar ge upp möjligheten att värva honom eftersom Sevilla vägrar gå med på att sänka priset för spelaren. Huvudargumenten som andalusierna använder sig av är att Barcelona har betalat nästan €20 miljoner för en vänsterback och då är det logiskt att en anfallare av Gameiros kaliber kostar betydligt mer. 
- [20.07.2016]: I nattens program av "El Partido de las 12" som går på radiostationen Cadena COPE rapporterade Antonio Ruiz att Kévin Gameiro har accepterat spel i Atlético rent informellt om man inte skulle kunna lösa Diego Costa. 
- [19.07.2016]: SPORT rapporterar att Barcelona vänder sig till Kévin Gameiro för att förstärka anfallslinjen bakom sin supertrident. Enligt uppgifter till den katalanska tidningen är Barcelona beredda att erbjuda €25 miljoner för fransmannen, men det räcker inte för att Sevilla skall gå med på en övergång trots att pengarna i fråga kan betalas ut på en gång. Sevilla är dock intresserade av Alen Halilovic (på väg till HSV) och Sergi Samper vilket kan göra att katalanerna får ner priset någorlunda, men det är i princip vad Barcelona kan göra när det gäller en värvning av fransmannen så länge man inte säljer en spelare eftersom det bara återstår €24 miljoner av övergångsbudgeten. Gameiro är Luis Enriques förstaval, men klubbledningen har valt en annan linje. Samtidigt har officiella källor meddelat SPORT att Sevilla har erbjudit anfallaren ett nytt kontrakt, men spelaren har ännu inte skrivit på något. Hans omgivning förväntar sig också att Barcelona skall gå på för fullt för att försöka värva honom. Sevillas vicepresident José María del Nido Carrasco uttalade sig i Radio Sevilla om Gameiros situation: "Klubben har bestämt sig för att använda sig av en annan strategi med Gameiro. Om någon klubb vill värva Gameiro får de helt enkelt betala utköpsklausulen, annars stannar han i Sevilla nästa säsong" sade han från Sevillas försäsongsläger i Orlando, Florida under tisdagen. 
- [17.07.2016]: Vem värvar Atlético om Chelsea inte släpper Diego Costa till den spanska huvudstaden? Föga förvånande rapporterar AS att Kévin Gameiro ligger bäst till av alternativen. Atlético är nämligen beredda att betala Gameiros utköpsklausul på €40 miljoner, men Jorge Sampaoli vill behålla fransmannen. 

 Carlos Bacca (AC Milan)
[08.09.1986, 181 cm, 77 kg, högerfotad, anfallare]
- [18.07.2016]: Calciomercato rapporterar att Atlético har varit i kontakt med den colombianske landslagsmannens agent under måndagsmorgonen och meddelat honom att man inte har några intentioner att försöka värva Carlos Bacca i nuläget. Anfallaren är dels dyr i drift, men man vill också försöka lösa Diego Costa från Chelsea under de kommande dagarna. Enrique Cerezo uttalade sig till La Gazzetta dello Sports nätupplaga GazzaMercato om Bacca: "Han är en viktig anfallare, men vi kommer inte att köpa loss honom. Han finns inte med i våra planer. Carlos Bacca kommer inte ansluta till Atlético de Madrid. Jag kan även bekräfta att vi inte kommer värva några anfallare från den italienska ligan. Det gäller således såväl Bacca som Gonzalo Higuaín, men även de andra namnen som cirkulerar i den här regionen" sade han till journalisten Nicoló Schirà på GazzaMercato under måndagskvällen. 
- [16.07.2016]: Carlos Bacca har sagt nej till spel i West Ham. Det rapporterades av La Gazzetta dello Sport under fredagskvällen. Enligt uppgifter till tidningen vill den colombianske landslagsmannen spela Champions League-fotboll nästa säsong, något som Londonklubben inte kan erbjuda. 

  Nicolás Schiappacasse (CA River Plate Uruguay)
[12.01.1999, 180 cm, 73 kg, högerfotad, anfallare/släpande anfallare/ytterforward]
- [18.07.2016]: Atlético har offentliggjort Nicolás Schiappacasses inbjudan till sommarens försäsong. Man meddelar också att klubben kommer presentera de dokument som FIFA kräver för att man skall få till en övergång innan uruguyanen blir myndig. Schiappacasse kommer också lämna in de dokument som FIFA anser är nödvändiga så att hans övergång skall bli färdigställd och offentliggjord. Dokumentinlämningen väntas ske under de kommande dagarna. I väntan kommer huvudpersonen själv träna under Diego Simeones ledning. 
- [16.07.2016]: Nicolás Schiappacasse har landat i Madrid. Atlético gjorde visserligen klart med den uruguyanske U20-landslagsmannen för 1,5 år sedan, men p.g.a. åldersrestriktioner har han stannat i moderklubben River Plate. Atlético å sin sida har kontaktat FIFA för att kunna bjuda in Schiappacasse till klubben och fått grönt ljus av det internationella fotbollsförbundet på temporär basis. Han kommer till Atlético på inbjudan av River Plate innan han fyller 18 år i januari månad nästa år. "Chapa" kommer göra sina nya lagkamrater sällskap först under söndagskvällen när resten av laget återvänder till försäsongslägret i Los Ángeles de San Rafael. Väl där väntas Diego Simeone titta närmare på 17-åringen för att verifiera de mycket positiva rapporter som Atléticos scouter i Sydamerika har sammanställt. Därefter återstår det att se vad som händer med honom, men anfallaren väntas lånas ut under den kommande säsongen. 

RYKTEN UT

 José María Giménez
[20.01.1995, 185 cm, 76 kg, högerfotad, mittförsvarare]
- [20.07.2016]: I nattens avsnitt av "El Larguero" som går på radiostationen Cadena SER rapporterade journalisten David Alonso att Atlético de Madrid och Real Madrid funderade på att göra ett byte där José María Giménez och Álvaro Morata skulle gå i motsatt riktning. Atlético skall ha varit mer intresserade av en sådan lösning, men i slutändan ville inte Madrid förlora kontrollen över anfallaren och det hela slutade i att båda spelarna stannar i sina respektive klubbar. 

  Luciano Vietto
[05.12.1993, 173 cm, 68 kg, högerfotad, anfallare/släpande anfallare]
- [29.07.2016]: Sevilla har bekräftat att Luciano Vietto har genomfört läkarundesökningen i Tyskland och att han numera har Atléticos tillåtelse att träna med Nerviónklubben. 
- [28.07.2016]: Luciano Vietto genomförde den obligatoriska läkarundersökningen med Sevilla under gårdagen och tränade därefter separat, men i egna träningskläder. Det är vad officiella klubbkällor i Sevilla rapporterar om. Han väntar alltjämt på att skriva på sitt lånekontrakt med Sevilla, men när det väntas ske är alltjämt osäkert. 
- [27.07.2016]: Det börjar sakteligen dyka upp information om låneaffären mellan Atlético och Sevilla. Först och främst kommer Sevilla betala hela spelarens lön, något som underlättar för Atlético när det gäller LaLiga:s egna Financial Fair Play-regler. Idag skriver dessutom Diario de Sevilla att den spanska huvudstadsklubben har inkluderat en återköpsklausul i kontraktet mellan de båda föreningarna som är giltig under två säsonger. I samband med 2017 kan man annullera Sevillas köpoption på €20 miljoner genom att betala €24 miljoner och sommaren 2018 återfinns möjligheten också möjligheten, men då måste man betala €30 miljoner. 
- [26.07.2016 @ 23:30]: Luciano Vietto reste till Bad-Schönborn under tisdagskvällen. Han anlände till Sevillas försäsongsläger vid 23:40-tiden och därefter väntas han genomföra en läkarundersökning på en klinik i utkanten av Bad-Schönborn. Antagligen under onsdagen. Därefter väntas Vietto träna individuellt fram tills det att de båda klubbarna bestämmer sig för att offentliggöra övergången. Det rapporterar ABC Sevilla under tisdagskvällen. Sevilla ville att Vietto skulle ansluta till Tyskland för att integrera sig snabbare i spelartruppen. När det gäller själva affären verkar det som om Atlético kommer baka in en återköpsklausul, men i nuläget är det oklart vad den i så fall ligger på. 
- [26.07.2016 @ 17:00]: Atlético har lämnat Luciano Vietto utanför den trupp på 24 spelare som skall resa på Australien-turné i samband med tisdagskvällen. Vietto skall ha träffat sin agent i Madrid under tisdagen för att meddela honom om sitt slutgiltiga beslut. Han har dessutom tagit farväl av sina lagkamrater i Atlético och inväntar nu grönt ljus för att resa till Tyskland där Sevilla har sitt försäsongsläger. Utlåningen till Sevilla kommer med stor sannolikhet kosta Nerviónklubben mellan €3-3,5 miljoner för 2016-2017 och därefter kan man utnyttja en köpoption på €20 miljoner som finns inskriven i Viettos lånekontrakt, men enligt Sevilla-journalisten José Manuel García skall Atlético även ha inkluderat en återköpsklausul i Viettos kontrakt. 
- [26.07.2016 @ 01:03]: Luciano Vietto kommer lånas ut till Sevilla under den kommande säsongen. Det rapporterar samtliga medier i Madrid, Sevilla och Barcelona natten till tisdag. Först ut av samtliga var Diario de Sevilla som rapporterade om argentinarens utlåning till Nerviónklubben strax innan midnatt. Enligt uppgifter till DdS skall Sevilla betala €3 miljoner för lånet av anfallaren och därefter har man möjligheten att köpa loss honom för ungefär €20 miljoner i slutet av säsongen. Vietto väntas inte resa till Australien med Atlético utan andalusierna förväntar sig att han skall ta flyget till Sevillas försäsongsläger i Tyskland antingen under tisdagskvällen eller onsdagen. Vietto-affären väntas offentliggöras separat p.g.a. diverse byråkratiska anledningar. Klubbkällor inom Atlético ville inte bekräfta Viettos utlåning till Sevilla när Mundo Deportivo frågade om affären, men situationen kommer lösa sig under tisdagen, senast på onsdag enligt Atleti. 
- [25.07.2016]: I samband med söndagskvällen rapporterar TyC Sports att Atlético har nått en verbal överenskommelse med Sevilla gällande Luciano Vietto. Det skall handla om en utlåning till Nerviónklubben med en köpoption inkluderad i spelarens kontrakt som Sevilla kan utnyttja i slutet av säsongen. En av anledningarna till att Atlético har fått Sevilla att förhandla med de om Kévin Gameiro skall enligt ABC Sevilla vara att andalusierna är väldigt intresserade av Vietto. Samma källa uppger att Atlético är beredda att betala €23 miljoner plus en utlåning av argentinaren för att värva Kévin Gameiro, men Sevilla kräver mer pengar och vill dessutom inkludera en köpoption i regionen på €16 miljoner för Vietto. Idag rapporterar SPORT att Vietto med stor sannolikhet kommer hamna i Sevilla sedan Atlético-ledningen övertygat honom om spel i Nervión. Det skall röra sig om ett lån med en köpoption på €22 miljoner i Sevillas favör. 
- [24.07.2016]: Officiella källor till Atlético nekade sent igårkväll att man har en överenskommelse med Barcelona gällande Luciano Vietto. Det är vad AS rapporterar sedan de konsulterat dessa efter gårdagens första försäsongsmatch i Burgo de Osma. Enligt uppgifter till tidningen skall Atlético dessutom räkna med Vietto inför Australien-turnéen som går av stapeln på tisdag. Enligt uppgifter till José Luis Gil på Cadena COPE skall dock Vietto inte vilja åka på turnéen i Australien. I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar tidningen att förhandlingarna med Barcelona är i full rulle, men att katalanerna bara erbjuder ungefär €20 miljoner samtidigt som Atlético-ledningen värderar argentinaren till €30 miljoner. En överenskommelse mellan de båda parterna kan dock komma att nås halvvägs på ungefär €25 miljoner. Tre andra klubbar är intresserade av Vietto, men de måste i så fall matcha katalanernas bud. SPORT rapporterar att Barcelona har lagt ett bud på €22 miljoner plus ytterligare €3 miljoner i potentiella bonusar och att det nu är upp till Vietto själv att bestämma sig för vart han vill fortsätta sin karriär eftersom Atlético-ledningen är intresserade av att sälja anfallaren och accepterar anbudet. Samma källa uppger att Vietto väntas bestämma sig under måndagen för att affären skall kunna genomföras så fort som möjligt. Huvudpersonen själv vägrade prata med medier gällande sin framtid efter matchen mot Numancia i Burgo de Osma. 
- [23.07.2016]: Mundo Deportivo rapporterar att Atlético har nått en preliminär överenskommelse med Barcelona gällande en försäljning av Luciano Vietto. Övergångssumman skall ligga på ungefär €22 miljoner och för att affären skall kunna slutföras måste man slipa på vissa detaljer med spelaren, men det skall inte vara något överdrivet svårt uppdrag. Katalanerna skall ha lyckats övertyga anfallaren om spel i Barcelona med argumentet att han har en bra möjlighet att utvecklas som fotbollsspelare trots den skrala speltiden som han kommer få brottas med. Det återstår att se om informationen stämmer och om Vietto reser på Australien-turnéen ihop med resten Atlético den 26 juli. Han är i alla fall uttagen till den trupp som skall spela mot Numancia under lördagskvällen. 
- [22.07.2016]: Atlético kommer inte sälja Luciano Vietto. Det rapporterar Mundo Deportivo i sin fredagsupplaga. Enligt uppgifter till tidningen skall Atléticos sportsliga ledning bestämt sig för att låna ut argentinaren efter att ha stämt av med Diego Simeone. Med rätt destination skall Vietto kunna återvända till Atlético som en mer komplett fotbollsspelare, men det innebär att han också måste få regelbunden speltid. De senaste dagarna har dessutom Napoli och Porto dykt upp som potentiella destinationer för anfallaren. I just portugisernas fall har man förhandlat med Atlético under en längre tid, men under radarn. Det är visserligen bara en spekulation, men Andrea Berta såg en träningsmatch mellan PSV-Porto under gårdagen. Var det därför han var där? MD rapporterar också att Barcelona har pratat direkt med Vietto och lagt fram sina argument om varför argentinaren bör välja spel i Katalonien. Slutligen skall det också nämnas att Sevillas sportchef Monchi har bekräftat intresset för spelaren i samband med en presskonferens under torsdagen: "Vietto är en spelare som faller oss i smaken, som vi tycker om och som vi anpassar sig till profilen av anfallsspelare som vi letar efter. I nuläget har vi dock inte värderat någon form av affär" sade Monchi. Från Atlético-håll vill man att Viettos framtid skall lösas innan laget reser till Australien den 26 juli.  
- [21.07.2016]: Mundo Deportivo rapporterar att det mest troliga i Luciano Viettos fall är att anfallaren kommer åka på Atléticos försäsongsläger i Australien som påbörjas den 26 juli. I vilket fall som helst är bollen hos argentinaren och det återstår att se vilket beslut han fattar. I nattens avsnitt av "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE rapporterade Antonio Ruiz att en möjlighet kan vara att sälja Vietto för ungefär €25 miljoner och sedemera köpa Kévin Gameiro för €40 miljoner. Eller så inkluderar man argentinaren i en affär, men i så fall är det oklart vad som gäller om man vill köpa tillbaka spelaren. 
- [20.07.2016]: Luciano Vietto är inne i en viktig period av sin karriär då han är medveten om att han måste visa upp sig från sin bästa sida under den kommande säsongen. Därför kommer han också ta sitt slutgiltiga beslut kring en ny klubbadress i lugn och ro. Samtidigt som anfallaren överväger spel i Sevilla och Barcelona uttalade sig andalusiernas president Pepe Castro i nattens avsnitt av "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE: "Jag hoppas att vi ska kunna värva Vietto. Han är en magnifik fotbollsspelare. Det är viktigt att en spelare är där han själv vill vara. Om det nu är så att Vietto tycker mer om Barcelona så bör han gå dit" sade Castro när han blev tillfrågad om spelarens vilja att spela i de båda klubbarna som rycker i anfallaren. 
- [19.07.2016]: I dagens avsnitt av "Deportes COPE" rapporterade Helena Condis att Luciano Vietto kommer träffa sin agent, Jorge Cyterszpiler, för att gå igenom samtliga alternativ. Enligt uppgifter till COPE skall spelaren dessutom bestämma sig för vart han spelar innan slutet av den här veckan. 
- [18.07.2016 @ 21:05]: Turerna kring Luciano Vietto fortsätter. Ikväll rapporterar nämligen TyC Sports i Argentina att argentinaren kommer lånas ut till Sevilla under den kommande säsongen med en köpoption inbakad i argentinarens kontrakt. Det återstår att se om Atlético har en återköpsklausul. Samtidigt har Enrique Cerezo uttalat sig om anfallarens framtid i Estadio Deportivo: "Vietto till Sevilla? Allt är precis som förut.." sade han till den andalusiska sporttidningen. Samtidigt meddelar ED att Atlético antagligen inte kommer släppa Vietto innan de själva hittar en anfallare som de kan ersätta argentinaren med. 
- [18.07.2016 @ 19:40]: SPORT rapporterar att Luciano Vietto är väldigt nära en utlåning till Sevilla. Enligt uppgifter till den katalanska tidningen väntas anfallarens representant Jorge Cyterszpiler träffa Sevilla-ledningen under måndagskvällen för att nå en överenskommelse gällande Viettos kontrakt. Enligt Cadena SER skall Lionel Messi försökt övertala sin landsman att gå till Barcelona, men Vietto själv anser att han har mycket större möjligheter till spel i Sevilla. Anfallarens omgivning erkänner också att han är väldigt nära Sevilla i nuläget. SPORT instämmer i SER:s uppgifter när de anger att en annan av anledningarna till att Vietto med mycket stor sannolikhet spelar sin fotboll i Andalusien nästa säsong är länkad till just speltiden och det är ingenting som Barcelona kan garantera med sin supertrident närvarande. Atlético å sin sida vill inte göra sig av med Vietto eftersom det finns en övertygelse om att han skall kunna slå igenom rejält förr eller senare. Enligt SPORT anser man också att Barcelona är en direkt rival i kampen om nästa säsongs titlar, men framförallt så vill inte katalanerna betala de €20 miljoner som Atleti kräver för Vietto. 
- [17.07.2016]: Mundo Deportivo rapporterar under söndagen att Luciano Vietto har träffat sin agent och att de båda har diskuterat vad som är bäst för anfallaren. Huvudkandidaterna är Barcelona och Sevilla, men det verkar i nuläget som om andalusierna sitter i förarsätet. Barcelona är inte beredda att betala de €20 miljoner som Atlético kräver för en övergång och deras bästa anledning till en flytt är att han skulle få spela ihop med Lionel Messi. I Sevilla skulle han å andra sidan bli betydligt viktigare då Jorge Sampaoli verkligen vill ha sin landsman och där skulle han också få mycket mer speltid. De kommande dagarna väntas Vietto närma sig ett slutgiltigt beslut. 
- [16.07.2016]: I nattens avsnitt av radioprogrammet "El Partido de las 12" som går på Cadena COPE rapporterade Antonio Ruiz att Atlético planerar att sälja Luciano Vietto med en inbakad återköpsklausul eftersom man inte vill förlora kontrollen över spelaren ifall han skulle slå igenom rejält i nästa klubb som han representerar. Atlético kommer inte heller "ge bort" Vietto utan man vill ha en rejäl summa för att släppa anfallaren. Samtidigt rapporterar Helena Condis från samma radiostation att Barcelona ligger i förhandlingar med Atlético och att spelaren väntas träffa sin agent under lördagen för att se hur förhandlingarna med de olika klubbarna går. AS å sin sida klargjorde att Atlético-ledningen vill ha uppemot €20 miljoner för att släppa Vietto, men Barcelona, som är en av flera intressenter vill sänka priset. 

  Lucas Hernández
[14.02.1996, 180 cm, 75 kg, vänsterfotad, mittförsvarare/vänsterback]
- [28.07.2016]: Atlético har nått en överenskommelse med Lucas Hernández om en förlängning med en högre utköpsklausul. Anledningen till Lucas förlängning är liksom Théos intresse från diverse storklubbar runtom i Europa. AS rapporterar dock inte vad den nya utköpsklausulen ligger på, men det lär bli känt inom sinom tid. 
- [19.07.2016]: Atléticos sportsliga ledning har satt igång en process för att förlänga Lucas nurvarande kontrakt med klubben och dessutom höja utköpsklausulen på €25 miljoner. Anledningen är att många klubbar runtom i Europa har fått upp ögonen för försvarsspelaren efter hans insatser i Champions League till den grad att de är beredda att betala fransmannens utköpsklausul. Manchester City är beredda att tredubbla Lucas nurvarande lön för att locka honom till England och Juventus erbjuder försvarsspelaren ett 5-årskontrakt, men Atlético har satt igång en förhandlingsprocess för att säkra upp de båda bröderna samtidigt som man sagt nej till samtliga anbud som kommit under sommarens övergångsfönster. 

 Javi Manquillo
[05.05.1994, 180 cm, 72 kg, högerfotad, högerback/vänsterback]
- [22.07.2016]: Mundo Deportivo rapporterar att Atléticos sportsliga ledning väntar sig att Javi Manquillos framtid skall få en upplösning senast nästa vecka. Den spanska huvudstadsklubben väntas sälja försvarsspelaren, men inkludera en återköpsklausul i hans kontrakt ifall han skulle slå igenom ordentligt. Trots intresse från La Liga är det mest troliga att högerbacken lämnar Atlético för spel utanför Spaniens gränser. I nuläget är Olympique Marseille och Sassuolo de klubbar som ligger bäst till när det gäller en affär. Fransmännen har seglat upp som en potentiell kandidat sedan man betalat lånesumman som man var skyldiga Atlético. Italienarna är väldigt intresserade av Manquillo eftersom han uppfyller i stort sett samma profil som Šime Vrsaljko. 
- [21.07.2016]: Valencias intresse stannar inte enbart vid Borja Bastón utan sträcker sig även till Javi Manquillo. Enligt uppgifter till journalisten Rafa Villarejo på Cadena COPE vill Valencia även plocka på sig Manquillo under sommarens övergångsfönster. Jesús García Pitarch frågade Miguel Ángel Gil Marín om Manquillos tillgänglighet i samma samtal som de båda förde kring Borja. Atlético vill ha €10 miljoner för att släppa Manquillo. 
- [19.07.2016]: Mundo Deportivo rapporterar att Atlético vill förlänga Javi Manquillos kontrakt och skicka iväg honom på en ny lånesejour, men huvudpersonen själv är inte särskilt sugen på att återigen lånas ut. Manquillo, liksom Óliver och framförallt Borja Bastón, har tröttnat på ständiga utlåningar och få möjligheter i moderklubben. Alla är de förstående till klubbens vilja, men de är också på det klara med att om de vill satsa på de, så bör de göra det. I högerbackens fall vill Olympique Marseille låna honom igen, men det faktum att fransmännen (som har ekonomiska problem) alltjämt inte har betalat för förra säsongens lån försvårar en sådan lösning. Sassuolo är en annan möjlighet och det råder försiktig optimism i Serie A-klubben efter Šime Vrsaljko-affären. I bakgrunden finns även Roma. 
- [17.07.2016]: Sassuolos verkställande, Giovanni Carnevali, bekräftade Serie A-klubbens intresse för Javi Manquillo i samband med en kort intervju där han även nämnde Davide Zappacosta som alldeles för dyr i jakten på en ersättare till Šime Vrsaljko. Det återstår att se vart Manquillo spelar sin fotboll den kommande säsongen, men Sassuolos är seriöst intresserade av högerbacken. 
- [16.07.2016]: Sportmediasets övergångsexpert Alfredo Pedullà rapporterade att Sassuolo har siktat in sig på Javi Manquillo som Šime Vrsaljkos ersättare. Enligt uppgifter till Pedullà skall Manquillos agent träffat Sassuolo-ledningen i Milano för att diskutera spel i Serie A den kommande säsongen. Atlético är positivt inställda till att Manquillo fortsätter spela sin fotboll i Sassuolo och italienarna ligger på för att knyta åt sig högerbacken, men Olympique Marseille är också intresserade även om de för närvarande mest figurerar i bakgrunden. Italienarna har varit intresserade av Manquillo under ett års tid, men ifjol misslyckades man med att ta dit honom i en affär med Juventus som mellanstation. 

 Borja Bastón
[25.08.1992, 186 cm, 77 kg, högerfotad, anfallare]
- [27.07.2016]: Atléticos sportsliga ledning jobbar på att hitta en ny destination till Borja och tanken är att anfallaren skall lämna inom en inte allt för lång tid. 23-åringen återvände till träningsplanerna under gårdagen och gjorde därmed sitt första pass efter armbågsfrakturen. Han hade mycket väl kunnat hamna i Wolverhampton om det spanska landslaget inte hade kallat Julen Lopetegui för att bli förbundskapten, men intresset från England kvarstår, liksom det från Bundesliga och i Spanien är det Valencia som är mest intresserade. 
- [22.07.2016]: Borja Bastón har sagt nej till det kontraktsförslag som Atlético erbjöd honom i början av juli månad. Det rapporterar AS i sin nätupplaga under fredagen. 
- [21.07.2016]: I nattens avsnitt av Cadena COPE:s program "El Partido de las 12" rapporterade journalisten Rafa Villarejo att Valencias sportchef Jesús García Pitarch kontaktade Atléticos majoritetsägare Miguel Ángel Gil Marín för att försöka värva Borja Bastón. Enligt uppgifter till COPE skall kontakten mellan de båda skett för ett antal dagar sedan. Atlético är beredda att sälja anfallaren för €15 miljoner, men förhandlingarna väntas bli långdragna. 
- [19.07.2016]: Diego Simeone räknar inte med Borja Bastón inför den kommande säsongen, men Atlético-ledningen jobbar ändå mot att försöka förlänga anfallarens kontrakt för att ordna en bättre förhandlingssits i framtiden. Borja är förstås förstående till Atletis situation, men tittar också på sin egen och tänker liksom Javi Manquillo och Óliver Torres att klubben antingen satsar på honom eller så gör man det inte. Intresse finns från framförallt England där det ofta nämns att Tottenham och Everton skall ha honom högt upp på sin lista över potentiella förstärkningar. Fiorentina har också gjort anfallaren till en av sina prioriteter, men det återstår alltjämt att se vad som händer i hans fall. 

 Rafael Santos Borré
[15.09.1995, 174 cm, 70 kg, högerfotad, anfallare/släpande anfallare]
- [26.07.2016]: Rafael Santos Borré har gjort en ganska bra inledning på sommarens försäsong och det ger honom nu möjligheten att stanna i Atlético under den kommande säsongen. José María Giménez har öppnat upp en icke EU-plats i spelartruppen sedan han fick sitt dubbla medborgarskap. Rent teoretiskt är det Santos Borré och Diogo Jota som slåss om den allra sista platsen i laget, men det är colombianen som Simeone har fått upp ögonen för under försäsongsträningen så här långt. Den som inte stannar i spelartruppen kommer lånas ut till en klubb i La Liga. 

  Théo Hernández
[06.10.1997, 184 cm, 74 kg, vänsterfotad, vänsterback/mittförsvarare]
- [28.07.2016]: AS rapporterar att Théo Hernández har förlängt sitt kontrakt med Atlético. Enligt uppgifter till tidningen skall Atlético dessutom höjt försvarsspelarens utköpsklausul från €6 miljoner till €24 miljoner. Anledningen till kontraktsförlängningen är helt enkelt att Barcelona, Manchester City och andra storklubbar intresserat sig för vänsterbackens tjänster. De skall ha varit beredda att betala Théos utköpsklausul, men faran är över för den här gången. Nu gäller det att bestämma sig för vad man skall göra med Théo under den kommande säsongen. 18-åringen ser positivt på en utlåning till en klubb i Spanien, men den röd-vitrandiga tränarstaben vill helst att han stannar i Atlético. 
- [21.07.2016]: Atléticos sportsliga ledning arbetar för att nå en överenskommelse med Théos representanter gällande ett nytt kontrakt, men försvarsspelarens situation i den spanska huvudstadsklubben är ganska svår sett till de möjligheter som han väntas ges i form av speltid. Filipe Luís är förstås självskriven på vänsterbacken, men såväl brodern Lucas som nyförvärvet Šime Vrsaljko kan användas på samma position. Därför kan en lösning ligga i att Atlético lånar ut 18-åringen under den kommande säsongen. Nykomlingen Alavés har positionerat sig som en potentiell destination för Théo och man väntas fråga Atlético om ett lån. 
- [19.07.2016]: AS rapporterar att Atlético jobbar på ett nytt kontrakt till Théo i och med att han tagit steget upp i seniorverksamheten, men huvudanledningen är en annan: hans utköpsklausul på blott €6 miljoner. 18-åringens framfart i Atléticos ungdomsled har inte gått obemärkt förbi och det har i sin tur skapat ett intresse från andra klubbar. Manchester City och Barcelona har visat störst intresse för vänsterbacken, även om det är engelsmännen som varit mest intresserade. City-ledningen är nämligen beredda att betala Théos utköpsklausul och därför har Atleti satt igång en process att förlänga försvarsspelarens kontrakt med en betydligt högre utköpsklausul. Enligt uppgifter till AS väntas Théo förlänga med Atlético. 
- [16.07.2016]: Granadas sportchef Javier Torralbo besökte Vicente Calderón efter fredagens lottning av spelschemat för att fråga om ett antal spelare som andalusierna skulle kunna tänka sig köpa eller låna. En av dessa spelare var Théo Hernández, men Atlético-ledningen sade nej eftersom Diego Simeone räknar med fransmannen då han väntas utgöra konkurrens till Filipe Luís under den kommande säsongen. AS rapporterar att Atlético jobbar på en kontraktsförlängning för en av canterans mest talangfulla vänsterbackar på mycket länge för att på så vis undvika att någon kan aktivera den låga utköpsklausul på €6 miljoner.