Carlos Bacca (AC Milan)
[08.09.1986, 181 cm, 77 kg, högerfotad, anfallare]
- [28.06.2016]: I samband med dagens avsnitt av radioprogrammet "SER Deportivos" som går på Cadena SER rapporterade pålitlige Edu Pidal att Atlético placerat Carlos Bacca högst upp på listan över prioriterade spelare till anfallslinjen den kommande säsongen. Enligt uppgifter till radiostationen börjar colombianens chanser till spel i röd-vitrandigt öka avsevärt p.g.a. de höga övergångssummorna som andra klubbar kräver för Atléticos förstaval. En övergång skulle kosta ungefär €30 miljoner vilket är betydligt mindre än de €70 miljoner som nämnts i vissa sammanhang. Atlético har dessutom varit i kontakt med spelarens omgivning, men Sky Sport Italia meddelade även att colombianen inte är förstavalet så sent som igår. Värt att nämna i sammanhanget är Bacca alltjämt inte har ett EU-pass samtidigt som Atlético redan fyllt icke EU-kvoten med José María Giménez, Ángel Correa och nyförvärvet Nico Gaitán (som dock väntas få EU-pass innan 2016 når sitt slut). 

  Diego Costa (Chelsea FC)
[07.10.1988, 188 cm, 85 kg, högerfotad, anfallare]
- [30.06.2016]: Atlético har presenterat tre formella anbud på tre olika anfallare så här långt under sommaren. En av dessa är Diego Costa som också är förstavalet sedan januari månad rapporterar MARCA i sin pappersupplaga under torsdagen. Anbuden rör sig mellan €50-60 miljoner, men Atlético-ledningen väntar på att Premier League-klubbarna och PSG skall genomföra sina värvningar innan de själva kan värva en anfallare. Diego Costa är medveten om termer som gäller vid en potentiell övergång. Att få till en affär är alltjämt komplicerat, men man jobbar åtminstone på att slutföra lagbygget inför nästa säsong även om kontraktsförlängningar, utlåningar och försäljningar har högre prioritet i nuläget. 
- [22.06.2016]: Diego Costas potentiella återkomst till Atlético hänger starkt ihop med Chelseas kommande drag på övergångsmarknaden. Enligt uppgifter till Sky Sport Italias övergångsexpert Gianluca Di Marzio vill engelsmännen värva Álvaro Morata i sommar och det i sin tur skulle öppna upp för Diego Costas återkomst till Atlético. Om man inte lyckas med Morata (som väntas genomföra fösäsongen med Madrid och som de även ryktas vilja behålla) finns en plan B i form av Romelu Lukaku. Mundo Atleti är inne på samma spår i sin onsdagsupplaga, men i deras fall skriver tidningen att det inte kommer göras några drag från Chelseas håll innan Italien blir utslagna ur EM-slutspelet i Frankrike. Enbart p.g.a. det faktum att Antonio Conte måste tillträda som ny tränare för London-klubben. Man planerar inte heller att sälja sin bästa anfallsspelare utan att ha en ersättare tillgänglig. Diego Costa å sin sida är beredd att gå ned i lön för att återvända till Atlético, men det är något som den röd-vitrandiga ledningen är medveten om sedan en tid tillbaka. 

  Gonzalo Higuaín (SSC Napoli)
[10.12.1987, 184 cm, 82 kg, högerfotad, anfallare]
- [30.06.2016]: Atlético jobbar på tre olika namn och Gonzalo Higuaín är mycket riktigt ett av dessa. Det rapporterar MARCA i sin pappersupplaga av tidningen under torsdagen. Att värva argentinaren är förstås en komplicerad uppgift och beror liksom Diego Costas potentiella övergång till Atlético på flertalet faktorer. Dels de olika dominoeffekterna på övergångsmarknaden, men i Higuaíns fall också Napolis vilja att släppa sin anfallare. Napolitanarna är inte särskilt intresserade av det sistnämnda. Enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av Corriere dello Sport skall Atlético meddelat argentinaren om sitt intresse för honom redan i slutet av maj när han förberedde sig för Copa América Centenario. Samma källa uppger att Atlético erbjuder Higuaín uppemot €8 miljoner per säsong och ett kontrakt till 2020. Med i beräkningarna finns också att den spanska huvudstadsklubben avsäger sig spelarens så kallade "image rights" vilket är en stor fördel. Atlético kan inte betala utköpsklausulen på €94 miljoner, men skall enligt såväl Corriere dello Sport som MARCA ha erbjudit uppemot €60 miljoner för spelarens tjänster. Den italienska tidningen talar dessutom om ett anbud där hela övergångssumman skulle betalas ut på en gång vilket är väldigt ovanligt. Atlético har dock €42 miljoner på banken från försäljningen av Jackson Martínez. Dessa pengar betalades ut på en gång när han såldes i januari. Förutom det finns de intjänade Champions League-pengarna (strax över €80 miljoner) och det nya TV-avtalet som träder i kraft den här säsongen (Atleti tjänar €35 miljoner mer än ifjol) som främsta vapen i kampen om att tillfredsställa Diego Simeones krav. 
- [28.08.2016]: Gonzalo Higuaíns bror och representant, Nicolás, gjorde en lång intervju med radiostationen Radio Continental AM 590 under tisdagskvällen där han uttalade sig om anfallarens framtid. På frågan om Higuaíns framtid i Napoli och en potentiell övergång till Atlético svarade brodern på följande vis: "Som du är medveten om är situationen den följande: Napolis president refererar hela tiden till Gonzalos utköpsklausul när det gäller en potentiell övergång. Å andra sidan har vi rätt att inte förlänga kontraktet med Napoli. Vi kom till Napoli med en idé om att de hade ett projekt för Champions League, ett projekt för att vinna ligan och ett ambitiöst projekt när det gäller omkringliggande saker som träningsanläggningen. Intentionen var att växa. Det svaret som vi har fått från föreningen har inte varit det mest korrekta. Aurelio (De Laurentis, president i Napoli, reds. anmärkning) har all rätt att kräva utköpsklausulen vid en övergång. Vi har valt att inte förlänga med Napoli och fortsätta med kontraktet som det är. Han kan fortsätta ytterligare ett år i Napoli för att sedemera lämna gratis året därpå när han är 30 år gammal. Vi kommer att respektera kontraktet som är påskrivet med Napoli, därefter vet jag inte vad som händer. Han kommer fortsätta träna på för fullt eftersom han är superprofessionell, men vi kommer inte förlänga kontraktet med Napoli under några omständigheter så länge de här kraven gäller" sade Nicolás Higuaín i radioprogrammet "Closs Continental"  under tisdagskvällen. 
- [22.06.2016]: Atléticos möjligheter att värva Gonzalo Higuaín är väldigt avlägsna enligt uppgifter till Mundo Atleti. Tidningen rapporterar att den spanska huvudstadsklubbens sportsliga ledning inte ser Higuaín som en möjlighet p.g.a. Napoli-presidenten Aurelio De Laurentis höga prislapp (€94 miljoner). Anfallaren väntas även få ett nytt kontrakt där han väntas tjäna ungefär €7 miljoner per säsong. Det är helt enkelt en alldeles för dyr investering. 
- [21.06.2016]: Atléticos tekniske direktör Andrea Berta går i stort sett aldrig ut i media och kommenterar sitt eller klubbens arbete, men gårdagen var ett sällsynt tillfälle. Berta blev nämligen tillfrågad om Gonzalo Higuaíns potentiella övergång till Atlético och svaret var väldigt tydligt: "Higuaín kommer inte gå till Atlético så staden Neapel kan vara lugn" sade han till Radio CRC under måndagen. Samtidigt meddelade Corriere dello Sport att Napoli kommer erbjuda Higuaín en kontraktsförlängning till den 30 juni 2020 med en lön på €7 miljoner per säsong. Huvudpersonen själv klargjorde att Napoli-supportrarna inte har något att oroa sig över efter Argentinas seger mot Venezuela natten till söndag samtidigt som Napolis president, Aurelio De Laurentis också uttalade sig också om Higuaíns framtid: "Om det stämmer att Higuaín sagt att Napoli-fansen kan vara lugna kommer han att spela i Napoli i minst fem år till. Jag är beredd att förnya hans kontrakt och jag skulle vilja att Higuaín stannar här för alltid" sade han till Radio Kis Kiss under gårdagen. 

  Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)
[18.06.1989, 187 cm, 80 kg, högerfotad, anfallare/ytterforward]
- [30.06.2016]: Atléticos lista av anfallare har skalats ned till tre spelare och däri finns Pierre-Emerick Aubameyang. I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar tidningen att Borussia Dortmund-anfallaren är en av tre anfallare som den spanska huvudstadsklubben har lagt bud på under sommaren, men precis som fallet är med Diego Costa och Gonzalo Higuaín väntar man på att andra klubbar i framförallt Premier League skall genomföra sina värvningar för att på så vis slippa ett budgivningskrig, som man ändå inte har en chans i. Detsamma gäller PSG. Diego Simeone har gett grönt ljus för Aubameyang förutom de två tidigare nämnda anfallarna, men samtliga affärer är väldigt komplicerade. Atlético räknar dock med det faktum att man har €42 miljoner från försäljningen av Jackson Martínez på banken (hela summan betalades ut på en gång av colombianens klubb i januari månad). Man har också €35 miljoner extra jämfört med ifjol p.g.a. det nya TV-kontraktet som träder i kraft den här säsongen och man väntas också få precis över €80 miljoner i diverse prispengar från förra säsongens Champions League-spel. Med det sagt går vissa delar av pengarna till andra utgifter av uppenbarliga anledningar. 
- [29.06.2016]: I nattens avsnitt av radioprogrammet "El Larguero" som går på Cadena SER rapporterade programledaren Yago de Vega att Atlético lagt ett bud på €60 miljoner för Pierre-Emerick Aubameyang, men att Borussia Dortmund inte ens vill sätta sig ned för att diskutera en potentiell övergång för den här summan. Samma källa uppger att det är Andrea Berta som vill se anfallaren i röd-vitrandigt och har därför gjort att han ligger högst upp på klubbens lista över nyförvärv. I nuläget skall även Atlético försöka övertyga Dortmund om att åtminstone sätta sig ned och förhandla om Aubameyang. Det återstår att se om de lyckas. 
- [22.06.2016]: Atlético-ledningen har visserligen kollat upp möjligheten att köpa loss Pierre-Emerick Aubameyang och man är optimistiska efter svaret som såväl spelaren, hans far och agenten gett, men det är ändå ingen lätt affär att genomföra. Det rapporterar såväl AS som Mundo Deportivo under onsdagen. Vissa saker går dock emot Atléticos intressen. Dels det faktum att Borussia Dortmund redan sålt Mats Hummels och Ilkay Gündogan, men också att Henrik Mkhtaryan pressar ledningen för att lämna i sommar. Enligt uppgifter till Mundo Deportivo kräver dessutom Dortmund ungefär €70 miljoner för Aubameyang, något som skulle vara utanför Atléticos möjligheter. Samtidigt rapporterade såväl The Times som Daily Mail att Atlético redan har lagt ett bud på Aubameyang, men att Dortmund har sagt nej till det. Budet skall ha varit bra mycket lägre än vad tyskarna väntar sig för att sälja honom. Atleti kan dock mycket väl återigen buda på spelaren. Huvudpersonen själv vill helst flytta till England eller Spanien, men föredrar enligt Daily Mail spel i ärkerivalen Real Madrid. Hans omgivning anser att Aubameyang kan flytta till 65% i sommar, men att han inte heller skulle ha något emot att stanna i Dortmund under den kommande säsongen. Manchester City är väldigt intresserade av spelaren också, men Stuart Brennan på Manchester Evening News rapporterade igår att engelsmännen tappade intresset för spelaren för en tid sedan. 
- [21.06.2016]: Atléticos sportsliga ledning har en lista på åtta anfallsspelare som man kan tänka sig köpa loss för att förstärka laget under sommarens övergångsfönster. Diego Costa är klubbens förstaval, men att genomföra en värvning är en komplicerad uppgift. Därför har man riktat in sig på Pierre-Emerick Aubameyang som ett av alternativen. Uppgifter i dagens upplaga av AS rapporterar att Atlético-ledningen varit i kontakt med anfallarens far Pierre-Francoise Aubameyang och agenten Oscar Damiani för att ta reda på om 27-åringen är intresserade av spel i röd-vitrandigt den kommande säsongen. Samma källa uppger även att Atlético är beredda att göra det mesta för att värva Aubameyang. Problemet är dock att Dortmund aldrig har gått med på att förhandla om anfallaren. Man kräver dessutom uppemot €83 miljoner för att släppa Aubameyang, något som inte ens Manchester City är beredda att göra i nuläget. Under gårdagen rapporterade även BILD att Aubameyang skall ha bestämt sig för att stanna i Dortmund trots att han på allvar övervägde att lämna klubben. 

 Šime Vrsaljko (UC Sassuolo)
[10.01.1992, 182 cm, 76 kg, högerfotad, högerback/vänsterback]
- [23.06.2016]: Atléticos president Enrique Cerezo har bekräftat att Šime Vrsaljko har genomfört läkarundersökningen i Frankrike och att övergången kommer offentliggöras inom kort: "De gjorde läkarundersökningen igår och jag antar att han kommer spela hos oss nästa säsong. Jag kommer få lära mig att uttala namnet då jag inte talar kroatiska för tillfället" sade han till Desayunos Deportivos de Europa Press under torsdagen. Med tanke på alla de haverier som Cerezo haft under diverse presentationer kan det vara dags att börja träna på hur Vrsaljkos namn uttalas..
- [22.06.2016]: Šime Vrsaljkos övergång till Atlético är i slutfasen efter den spanska huvudstadsklubbens möte med Sassuolo i Madrid i förra veckan. Det återstår små detaljer för att processen skall slutföras och enligt uppgifter till Sky Sport Italias övergångsexpert Gianluca Di Marzio väntas allt bli klart under onsdagen. Representanter från Sassuolo väntas nämligen resa till Madrid under dagen för att formalisera övergången. Samtidigt rapporterade Radio Nacional de España (RNE) att Atléticos chefsläkare José María Villalón har rest till Frankrike för att övervaka Vrsaljkos läkarundersökning. Den i sin tur skall ha genomförts under onsdagsmorgonen, något som La Gazzetta dello Sport rapporterar vid lunchtid. Vrsaljko skall också ha skrivit på sitt kontrakt med Atlético samtidigt som övergångssumman väntas hamna på €16 miljoner plus €2 miljoner i diverse bonusar. 

  Mateo Musacchio (Villarreal CF)
[26.08.1990, 182 cm, 75 kg, högerfotad, mittförsvarare]
- [20.06.2016]: Atlético är visserligen bara intresserade av att värva fyra spelare, potentiellt fem (om chansen ges) under sommarens övergångsfönster, men ibland sker oförutsägbara saker och då gäller det att vara förberedd. Det stora intresset för José María Giménez i Premier League har gjort att Atléticos sportsliga ledning förberett ett alternativ om någon av Manchester City, Manchester United eller Chelsea skulle betala uruguyanens utköpsklausul. Därför har man kontaktat Villarreal i dagarna och frågat om Mateo Musacchios tillgänglighet. Enligt AS är det en försiktighetsåtgärd i nuläget. 

RYKTEN UT

 José María Giménez
[20.01.1995, 185 cm, 76 kg, högerfotad, mittförsvarare]
- [20.06.2016]: Efter det misslyckade försöket att övertyga Aymeric Laporte att lämna för spel i Manchester City har Premier League-klubben riktat blickarna mot José María Giménez. Enligt uppgifter till AS passar Giménez in i den profil som Pep Guardiola letar efter för att förstärka engelsmännens mittförsvar, men han är inte ensam om att intressera sig för spelarens tjänster och det är något som Atlético-ledningen är väl medvetna om. José Mourinho skulle också vilja se Giménez, men tvärs över Manchester och Antonio Contes nya lagbygge i Chelsea är också beroende av en ny mittförsvarare. Det råder dock ett lugn inom den spanska huvudstadsklubben även om man tittat på potentiella alternativ för att försäkra sig om en god ersättare. Giménez har en utköpsklausul på €65 miljoner som framförallt de båda Manchester-klubbarna och i synnerhet City kan aktivera. 

 Fernando Torres
[20.03.1984, 185 cm, 79 kg, högerfotad, anfallare]
- [21.06.2016]: Fernando Torres kontraktsförlängning med Atlético är ännu ett bevis på att saker och ting kan förändras väldigt fort inom fotbollsvärlden. "El Niño" hade kommit överens med klubben om ett kontrakt som sträcker sig till 2018 med option på ytterligare ett år innan Champions League-finalen i Milano, men därefter fick han först vänta på att "tornadon Simeone" skulle blåsa förbi och när det väl var dags för kontraktsskrivning hade klubben plötsligt ändrat sig. Erbjudandet som Torres agentur Bahía Internacional mottog för ungefär en vecka sedan efter Miguel Ángel Gil Maríns och Andrea Bertas möte med Diego Simeone var ändrat till ett kontrakt som sträckte sig till sommaren 2017 med option på ytterligare en säsong, men baserat på Torres insatser den kommande säsongen. Det här har i sin tur skapat en obekväm situation mellan de båda parterna, men det hindre inte Torres från att skicka ett motbud: ett 1-årskontrakt utan option på ett andra år. Torres anser att hans meriter, erfarenhet och den andra halvan av 2015-2016 har varit tillräckligt bra för att han skall slippa fler "examensprov" för att stanna i sin moderklubb. Atléticos ståndpunkt är klar: man erbjuder enbart 1-årskontrakt till spelare som är 32 år eller äldre och motargumentet är att man gjort samma sak med Gabi (som väntas skriva på ett nytt kontrakt inom kort). AS rapporterar dock att Torres kommer skriva på för ytterligare ett år med Atlético när han återvänder från sin semester. 

 Ángel Correa
[09.03.1995, 174 cm, 70 kg, högerfotad, släpande anfallare/ytterforward]
- [30.06.2016]: Ángel Correa är fortfarande osäker på om han vill stanna i Atlético den kommande säsongen. Igår rapporterade Bélen Sánchez på La Sexta att 21-åringens agent Agustín Jiménez träffade Atlético-ledningen på Vicente Calderón för att diskutera sin klients framtid. Där klargjorde man att "det inte är rätt tillfälle att låta spelaren lämna". Idag spinner Mundo Deportivo och El Confidencial vidare på den här storyn. Enligt uppgifter till MD är Correa osäker på en fortsättning i Atlético eftersom han kommer missa försäsongen då Gerardo Martino tagit ut honom till det argentinska OS-laget. Correa vill ha en viktigare roll i Atlético och vara en ordinarie spelare, men det här är inget som klubben garanterar honom. Atletis sportsliga ledning har dock meddelat Correa att man tror starkt på honom och att han kommer bli en viktig spelare, men å andra sidan finns inga garantier utan det gäller att ha tålamod. Samtidigt rapporterar El Confidencial att agenten har haft ganska häftiga diskussioner med Andrea Berta, men ledningen står på sig och vägrar ge med sig trots Correas protester. 

  Lucas Hernández
[14.02.1996, 180 cm, 75 kg, vänsterfotad, mittförsvarare/vänsterback]
- [29.06.2016]: De senaste dagarna har det ryktats om Juventus intresse för Lucas, men det är i först idag som någon går på stort gällande fransmannens situation i Atlético. Efter att ha misslyckats med att övertyga Barcelona om att inleda förhandlingar om Javier Mascherano har Juventus vänt blickarna mot Lucas. Enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA skall de regerande Serie A-mästarna vara väldigt intresserade av 20-åringen, till den grad att de är beredda att betala försvarsspelarens utköpsklausul på €21 miljoner. Atlético är av uppenbarliga anledningar inte intresserade av att förhandla med Juventus och det är italienarna förstås mer än väl medvetna om. Lucas vill förstås lyckas i Atlético, men Juventus intresse har skapat en viss osäkerhet, speciellt då han inte spelade särskilt mycket under förra säsongen. 

  Matías Kranevitter
[21.05.1993, 179 cm, 76 kg, högerfotad, defensiv mittfältare]
- [30.06.2016]: Matías Kranevitter är på väg till Sevilla. I stort sett alla medier i Madrid och Nervión är rörande överens om att argentinaren lämnar för spel hos Jorge Sampaoli den kommande säsongen. I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar exempelvis tidningen att 23-åringen kommer bli utlånad till Sevilla utan någon köpoption. Sampaoli har själv bett om sin landsman som ersättare till flyktande Grzegorz Krychowiak. Samma källa uppger att övergången dessutom mycket väl kan komma att offentliggöras under torsdagen. 
- [29.06.2016]: Atlético letar efter en ny destination till Matías Kranevitter som i sin tur är på jakt efter speltid den kommande säsongen. I samband med gårdagskvällen rapporterade TyC Sports att Sevilla med stor sannolikhet blir argentinarens kommande destination och att det mer eller mindre är klart, men att de båda klubbarna måste komma överens om en köpoption. I dagens pappersupplaga av MARCA klargör dock tidningen att Atlético inte är intresserade av att göra sig av med Kranevitter eftersom man förväntar sig att han skall ta Tiagos plats i laget efter 2016-2017. En annan anledning är även att klubben med väldigt stor sannolikhet kommer få ett registreringsförbud från och med nästa övergångsfönster. AS meddelar att Galatasaray är väldigt intresserade av Kranevitter som Felipe Melos ersättare och att brodern till Galatasaray-presidenten väntas åka till Madrid inom kort för att försöka få till en inlåning med köpoption, men även i det här fallet rapporterar AS att Atlético inte vill göra sig av med Kranevitter utan att man bara är på jakt efter att han skall få speltid den kommande säsongen. Sevillas sportchef Monchi har enligt uppgifter till Estadio Deportivo konsulterat Jorge Sampaoli och fått grönt ljus av argentinaren, men spelarens agent Hernán Berman har alltjämt inte pratat med Atlético gällande en sådan möjlighet: "Jag har inga nyheter när det gäller Sevilla då jag alltjämt inte har pratat med Andrea Berta. Det är tänkt att jag ska göra det nu i dagarna. Vi har tagit emot några viktiga anbud för spelaren och vi tänker analysera de. Det gäller att se vad som är bäst för spelaren i fråga" sade Berman till Estadio Deportivo. Det sista ordet är som vanligt Diego Simeones. 

 Óliver Torres
[10.11.1994, 178 cm, 70 kg, högerfotad, offensiv mittfältare]
- [28.06.2016]: Många klubbar runtom i Europa är intresserade av Óliver Torres, men ingen har ännu nått Atléticos värdering av canteranon, dvs. en siffra i regionen på spelarens utköpsklausul på €26 miljoner. Enligt uppgifter till MARCA har de flesta konversationerna handlat om summor på €15 miljoner. 
- [26.06.2016]: Diego Simeone räknar inte med Óliver Torres inför den nya säsongen och Atlético har satt igång en process där man letar köpare till canteranon. Intresse finns, dels från Porto där han tidigare har spelat, men även från Bundesliga och Premier League. Borussia Dortmund är en av klubbarna som återigen visat intresse för Óli och detsamma gäller Pep Guardiola som tar över Manchester City i samband med att försäsongen drar igång. Engelsmännen är dock inte beredda att betala övergångssumman som Atlético kräver. Enligt uppgifter till portugisiska Record vill Atlético ha €30 miljoner för att släppa Óliver och även om Porto uppges ligga närmast en signatur är det alldels för mycket pengar i deras fall. Porto ja, Óliver har ju en historia med den portugisiska giganten vars president Pinto da Costa är väldigt förtjust i 21-åringens spelstil. Detsamma gäller nye tränare Nuno Espirítu Santo. Óliver själv då? Jo, han anser också att det är dags att röra på sig för att fortsätta utvecklas, även om han helst av allt hade viljat göra det i röd-vitrandigt. Spelaren har ett kontrakt som går ut den 30 juni 2018 och därför är ytterligare en utlåning inte av större intresse för klubben, däremot vill man inkludera en återköpsklausul i spelarens kontrakt om han skulle slå igenom. De kommande veckorna blir förstås avgörande för vart Óliver spelar sin fotboll när den nya säsongen drar igång. 

 Javi Manquillo
[05.05.1994, 180 cm, 72 kg, högerfotad, högerback/vänsterback]
- [21.06.2016]: Många klubbar runtom i Europa är intresserade av Javi Manquillo, men ingen har ännu lagt något konkret bud på spelaren. Det rapporterar Atlético-redaktionen på Mundo Deportivo under tisdagen. Olympique Marseille vill alltjämt låna in Manquillo i samband med nästa säsong samtidigt som Espanyol också är intresserade av högerbacken, därefter finns ett stort intresse för canteranon i framförallt Italien. Manquillo vill å sin sida fortsätta spela sin fotboll utanför Spaniens gränser, precis som fallet har varit de två senaste säsongerna. Ett alternativ kan vara en utlåning till Lazio där Marcelo Bielsa (som lånade in honom till OM ifjol innan han avgick i all hast) kommer ta över som tränare inom kort. 

  Léo Baptistão
[26.08.1992, 181 cm, 72 kg, högerfotad, anfallare/släpande anfallare]
- [21.06.2016]: Eftersom Villarreal inte använde sig av sin köpoption på Léo Baptistão och bara ville låna in honom under ytterligare en säsong har Atlético bestämt sig för att leta efter en ny destination till Léo Baptistão den kommande säsongen. Anfallaren har anbud från diverse klubbar utanför Spaniens gränser, men än så länge har inga övertygat den sportsliga ledningen. Baptistão kan komma att lånas ut ytterligare en säsong, men Atlético vill helst sälja honom för att tjäna en slant på brasilianaren. Det betyder dock inte att klubbledningen vill göra sig av med anfallaren permanent utan ifall att han skulle säljas så kommer man antagligen baka in en återköpsklausul i spelarens kontrakt. 

  Théo Hernández
[06.10.1997, 184 cm, 74 kg, vänsterfotad, vänsterback/mittförsvarare]
- [20.06.2016]: Det verkar inte kunna gå en enda sommar utan att Barcelona är på jakt efter en Atlético-spelare. För två år sedan var det Koke, ifjol Arda Turan och under förra säsongen jagade de såväl José María Giménez som Saúl. Den här sommaren har katalanerna riktat sig in på en av Atléticos allra största försvarstalanger. Théo Hernández spelar för närvarande i Juvenil A, men kommer flyttas upp i Atléticos seniorlag från och med 1 juli p.g.a. en klausul som finns inskriven i kontraktet. Under den gångna säsongen har han tränat regelbundet med seniorlaget för att lära sig rutinerna då Diego Simeone kan komma att använda sig av just Théo som back-up till Filipe Luís när 2016-2017 års upplaga väl sätter igång i augusti månad. I samma kontrakt finns dock en utköpsklausul som ligger på något mer än €10 miljoner och som Barcelona är beredda att aktivera för att roffa åt sig fransmannen. Det rapporterar Mundo Deportivos röd-vitrandiga redaktion Mundo Atleti under måndagen. Théo är nöjd med sin situation i Atlético och är väl medveten om att klubbledningen värderar honom högt. Detsamma gäller Simeone som är fascinerad av Théos mix av fysiska och tekniska egenskaper. Grundidéen är att Théo skall genomföra försäsongen med seniorlaget i sommar, men om han inte skulle ta en plats i laget den kommande säsongen vill man låna ut honom.