RYKTEN IN

 Carlos Bacca (AC Milan)
[08.09.1986, 181 cm, 77 kg, högerfotad, anfallare]
- [14.07.2016]: Carlos Bacca har blivit kallad till Milans försäsongsläger den 22 juli, men det kan mycket väl bli så att han lämnar klubben för spel på annat håll innan. West Ham är som bekant väldigt intresserade av att värva colombianen och förhandlingar är igång, men huvudpersonen själv har sagt åt engelsmännen att han vill vänta med ett slutgiltigt beslut fram tills morgondagen eftersom han alltjämt väntar på anbud från Atlético. Bacca prioriterar en återkomst till La Liga, men allt hänger på Chelsea som väntas ge svar på om man är beredda att släppa Diego Costa tillbaka till Spanien under torsdagen. Bacca uttalade sig dock i AS Colombia om sin framtid i samband med en intervju: "Alla är vi medvetna om att jag har fyra år kvar på mitt kontrakt med Milan. Det finns anbud och intresse från klubbar i England, Italien, Frankrike och Tyskland. Det är inte lätt att ta ett beslut. Vi har tid och vi är lugna i det avseendet. Min representant är i ständig kommunikation med klubbarna och med Milan. Min dröm är att spela Champions League-fotboll och det är något jag jobbar med dagligen för att åstadkomma. Jag skulle vilja spela turneringen med Milan, men vi lyckades tyvärr inte ta oss dit. Det faktum att vi inte spelar Champions League och att jag vill spela turneringen är ett tema som vi diskuterar med Milan. Vi kommer att ta vårt beslut baserat på Milans projekt den här säsongen och det gäller även de nya investerarna och spelarna som väntas komma till klubben" sade Bacca till tidningen från Colombia. 
- [13.07.2016]: I samband med gårdagens möte mellan Carlos Baccas representanter och West Hams dito brakade förhandlingarna mellan de båda parterna samman p.g.a. colombianens lönekrav. La Gazzetta dello Sport rapporterar att Bacca kräver en lön på €5 miljoner samtidigt som engelsmännen är beredda att erbjuda ungefär €4 miljoner per säsong. En av huvudanledningarna till att anfallaren skall ha ökat sina lönekrav är att han väntar på anbud från Atlético och Valencia. Bacca prioriterar nämligen en återkomst till La Liga under sommaren. 
- [12.07.2016]: Igår reste Carlos Baccas agenter till London för att inleda diskussioner med West Hams motsvarighet gällande colombianens lönekrav. Det rapporterade Sky Sport Italia natten till tisdag. Engelsmännen är överens med Milan sedan ett antal dagar tillbaka och försöker slutföra övergången, men de båda parterna har inte kommit överens om spelarens potentiella lön i samband med det första mötet. Bacca kräver €4 miljoner per säsong och West Ham erbjuder ungefär €3,5 miljoner. Samtidigt rapporterar The Guardian meddelar dock att West Ham är säkra på att få till en slutgiltig överenskommelse då spelaren skall ha tänkt om gällande spel i Premier League-klubben efter att ha tvekat om en sådan lösning inledningsvis. 
- [08.07.2016]: Milan har tagit emot ett anbud på €30 miljoner för sin colombianske landslagsman som de accepterat, men huvudpersonen själv är inte lika säker. Enligt uppgifter till Gianluca Di Marzio på Sky Sport Italia väntar Atlético runt hörnet ifall man inte skulle kunna komma överens med Chelsea om Diego Costa. Samtidigt har Fabrizio Romano på samma TV-station i Italien rapporterat att Bacca kommer kräva en lön på €4 miljoner per säsong. Inom kort väntas dessutom West Ham träffa Baccas agenter för att diskutera lönekrav och diverse detaljer i kontraktet. 
- [06.07.2016]: Atléticos tekniske direktör Andrea Berta reste visserligen till Italien under gårdagen, men det var inte för att inleda förhandlingar med Milan gällande Carlos Bacca. Det rapporterar alla huvudstadsbaserade sporttidningar sedan de konsulterat officiella källor inom Atlético. Den officiella versionen är att Berta befann sig i Italien för att lösa de sista detaljerna i kontraktet mellan Sassuolo och Atlético gällande Šime Vrsaljkos övergång som blev officiell under gårdagen. I samband med mötet diskuterade man en potentiell vänskapsmatch mellan de båda lagen som kompensation för de inskrivna bonusarna i kroatens kontrakt. 
- [05.07.2016]: La Gazzetta dello Sport rapporterar att Andrea Berta har befunnit sig i Milano under tisdagseftermiddagen och att huvudanledningen till besöket är kopplat till Carlos Bacca. La Gazzetta rapporterar att Atlético-ledningen inledde kontakter med spelarens omgivning gällande en potentiell återkomst till Spanien redan innan Copa América Centenario drog igång i USA förra månaden. Enligt uppgifter skall Atlético vara beredda att betala €25 miljoner för att lösa Bacca från Milan samtidigt som man lagt fram ett bud på €3,8 miljoner för colombianen i lön. Calciomercato rapporterar dock att ett möte skall äga rum mellan Berta och Adriano Galliani där Milan vill ha €26 miljoner för att släppa anfallaren under sommarens övergångsfönster. Atleti å sin sida skall ha en överenskommelse med Bacca om ett 3-årskontrakt med option på ett fjärde år med en lön på nära €4 miljoner per säsong enligt samma källa. 

  Diego Costa (Chelsea FC)
[07.10.1988, 188 cm, 85 kg, högerfotad, anfallare]
- [15.07.2016]: Diego Costa har meddelat Antonio Conte att han vill återvända till Atlético rapporterar AS i fredagens upplaga av tidningen. 27-åringen har även framfört sin önskan till ägaren Roman Abramovich, men anfallaren har inte för avsikt att sätta ännu större press på Chelsea då han känner en enorm respekt för dess klubbledning i och med att de tog honom till Stamford Bridge för två år sedan. London-klubben letar efter potentiella anfallsförstärkningar och har inte för avsikt att inleda förhandlingar med Atlético innan man hittat en anfallare som kan ersätta den spanske landslagsmannen. Diego Costa är det mest tillgängliga alternativet av de tre spelare som Diego Simeone bett Atléticos sportsliga ledning om under sommarens övergångsfönster. Den spanska huvudstadsklubben följer varje liten rörelse som Chelsea tar på övergångsmarknaden. 
- [14.07.2016]: Enligt uppgifter till Sky Sport Italia gör Atlético ett sista försök att värva Diego Costa. Chelsea väntas svara den spanska huvudstadsklubben under torsdagen. 
- [12.07.2016]: Atlético har inte ändrat fokus när det gäller vem man vill värva in som lagets förstaval i anfallet inför den kommande säsongen. Diego Costa fortsätter vara det primära valet och trots de uppgifter som engelska medier med The Telegraph publicerat under den senaste veckan skall 27-åringens största vilja vara att återvända till den spanska huvudstaden i sommar. Enligt uppgifter till MARCA väntar Atlético på att huvudpersonen själv skall ta det definitiva steget och meddela Chelsea om att han vill lämna för spel i Atlético. Allt för att Manzanaresklubben skall undvika fler duster med engelsmännen. Samtidigt rapporterar tidningen också att Diego Costas framtid kommer avgöras under de kommande veckorna. Det kan dock ta längre tid än så när det gäller en konkret värvning av en anfallare och det är tränarstaben väl medveten om p.g.a. hur det ser ut på övergångsmarknaden. The Telegraph fortsätter dock på det inslagna spåret och menar att Chelsea kommer säga nej till samtliga värvningsförsök av Diego Costa. 
- [10.07.2016]: Morgondagen väntas bli en viktig dag i Atléticos jakt på att knyta åt sig Diego Costa. Då inleder nämligen Chelsea sin försäsongsträning under Antonio Contes regim och i samband med detta väntas den italienske tränaren hålla diverse konversationer med nyckelspelare som exempelvis Diego Costa för att förklara sitt projekt i Londonklubben. Det är också huvudanledningen till att engelsmännen har sagt nej till Atléticos första anbud för anfallaren. Nu är det tänkt att Conte skall få Costa att glömma Diego Simeones upprepade försök att värva honom till Atlético. Det rapporterar AS i sin upplaga av tidningen under söndagen. Atlético tittar visserligen på andra alternativ än Diego Costa, men Simeone hoppas på en dominoliknande effekt på övergångsmarknaden som i slutändan skall ta antingen Álvaro Morata eller Gonzalo Higuaín till Stamford Bridge. I den förstnämndes fall verkar Madrid ha bestämt sig för att behålla honom, men det kan också vara en taktik för att få ut de €75 miljoner som man kräver för sin anfallare. I Higuaíns fall kommer det allt mer information om att Napolis president Aurelio De Laurentiis skall vara beredd att sätta sig ned för att omförhandla spelarens utköpsklausul med en högre lön. AS skriver också att Simeone vet att Diego Costa saknar Madrid och anser att Atléticos sportsliga projekt är bra mycket bättre än Chelseas i nuläget trots att rapporterna från London säger att anfallaren skall ha sagt ja till spel under Contes ledning. 
- [06.07.2016]: Det kommer fler och fler rapporter om att Diego Costa bestämt sig för att stanna i Chelsea den kommande säsongen. Igår rapporterade Daily Mail att anfallaren är förberedd på att slåss om en plats i Londonklubben samtidigt som Atlético börjar inse att en återkomst för Costa blir allt mer vag och antagligen inte kommer kunna genomföras den här sommaren. Miguel Ángel Gil Marín och Andrea Berta väntas träffa Diego Simeone efter morgondagens träning i Majadahonda för att informera honom om situationen kring övergångsmarknaden. I samband med mötet väntas man också meddela Simeone om svårigheterna som de primära anfallskandidaterna för med sig. Det i sin tur gör också att man kommer presentera andra anfallsalternativ som är betydligt mer tlllgängliga. 
- [05.07.2016]: Diego Costa kommer stanna i Chelsea även under den kommande säsongen om man skall tro pålitliga The Telegraphs rapporter kring spelarens framtid. Igår skrev Matt Law på den Londonbaserade tidningen att Diego Costa skall ha meddelat sina lagkamrater i Chelsea att han kommer inleda säsongen under Antonio Contes ledning. 
- [04.07.2016]: Diego Costas situation är på väg att förändras till det bättre för Atlético. Det rapporterar AS i sin upplaga av tidningen under måndagen. Enligt publikationen har Chelsea inga planer på att inleda förhandlingar med Atlético innan man värvat två anfallare. En av de är redan i hamn, dvs. Michy Batshuayi som anslöt från Olympique Marseille för €40 miljoner. Vem som är den andra anfallaren är desto mer oklart. AS anser att det är Gonzalo Higuaín, men Sky Sport Italias övergångsexpert Gianluca Di Marzio rapporterade att Antonio Conte har gjort Graziano Pellè till sitt förstaval efter värvningen av Batshuayi. Man är också på jakt efter Álvaro Morata för att komplettera sitt anfall så därför kan vi med stor sannolikhet inte förvänta oss några nyheter när det gäller Diego Costas framtid innan engelsmännen har hittat sin andra anfallare. 
- [01.07.2016]: The Mirror rapporterade under gårdagen att Chelsea är beredda att sälja Diego Costa efter att Michy Batshuayis övergång från Olympique Marseille går igenom. Enligt uppgifter till den brittiska tidningen har Atlético de Madrid dessutom öppnat förhandlingar med Chelsea gällande en affär som skall ligga i regionen på €42 miljoner. Betydligt mindre tillförlitliga Daily Star är inne på samma spår, men i deras fall rapporterar de att Costas övergång skulle kosta €48 miljoner sedan huvudpersonen själv begärt en flytt från Stamford Bridge. I den spanska huvudstaden är dock tongångarna annorlunda om man skall tro det MARCA skriver i sin pappersupplaga under fredagen. Enligt uppgifter till tidningen är Diego Costas chanser till en återkomst väldigt små eller i praktiken obefintliga. De fortsätter på det inslagna spåret, dvs. att Antonio Conte räknar med spelaren och att Chelsea vägrar ge sig in i förhandlingar med Atlético. 

  Gonzalo Higuaín (SSC Napoli)
[10.12.1987, 184 cm, 82 kg, högerfotad, anfallare]
- [14.07.2016]: Gonzalo Higuaín kan vara på väg till Juventus. Det rapporterar Sky Sport Italia under torsdagskvällen. Enligt uppgifter till den TV-kanalen kommer Juventus-ledningen att kontakta Napoli gällande Higuaíns tillgänglighet. De regerande italienska mästarna är väldigt intresserade av att inkludera spelare i en potentiell affär (Simone Zaza, Roberto Pereyra, Stefan Sturaro, Daniele Rugani) och om det inte skulle gå hem hos Napoli-presidenten Aurelio De Laurentiis överväger man att betala anfallarens utköpsklausul. Higuaín är själv överens om en lön på €7,5 miljoner per säsong med Juventus, men han överväger även andra alternativ. 
- [12.07.2016]: Sky Sport Italias övergångsexpert Gianluca Di Marzio rapporterade att Arsenal är beredda att erbjuda €60 miljoner plus Olivier Giroud för Gonzalo Higuaín, något som åtminstone verkar intressant ur Napolis synvinkel. Det är vad La Gazzetta dello Sport också skriver i sin pappersupplaga av tidningen under tisdagen, men i deras fall menar man också på att Arsenal kan tänka sig betala uppemot €65 miljoner för argentinaren. 
- [01.07.2016]: Det faktum att Gonzalo Higuaín vägrar förlänga sitt kontrakt med Napoli innebär också att italienarna måste sätta igång en process för att släppa anfallaren under sommarens övergångsfönster. Det rapporterar MARCA i sin pappersupplaga av tidningen under fredagen. Enligt uppgifter till tidningen vet Atlético-ledningen om att Napoli går med på att inleda förhandlingar för en summa i regionen på €60 miljoner plus någon spelare. Atlético kommer förstås inte inkludera spelare som Diego Simeone räknar med, men Óliver Torres, Luciano Vietto, Borja Bastón och Léo Baptistão är samtliga kandidater till att finnas med i en affär då Cholo inte räknar med någon av de. Samma källa uppger även det som klubben gått och hemlighållt under en längre tid, nämligen budgeten som man har att jobba med för att tillfredsställa Simeones krav på en ny anfallare. Atlético har i praktiken €60 miljoner att jobba med, men det skulle inte heller vara något problem att komma upp i €65 miljoner. Där går dock gränsen. I dagens pappersupplaga av La Gazzetta dello Sport rapporterar tidningen en ganska intressant detalj: de klubbar som vill värva Higuaín har 20 dagar på sig att göra det, därefter stänger Napoli butiken. Huvudanledningen till deadlinen skall vara att den italienska Serie A-klubben tror att det mer eller mindre kommer bli omöjligt att hitta en ersättare om argentinaren lämnar senare. Om ingen lyckas komma överens med Napoli innan den 20 juli från och med idag förkastar man inte möjligheten att förhandla med Higuaín om ett nytt kontrakt med en mycket lägre utköpsklausul och att han fortsätter en säsong till i Napoli-tröjan. 

  Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)
[18.06.1989, 187 cm, 80 kg, högerfotad, anfallare/ytterforward]
- [15.07.2016]: Pierre-Emerick Aubameyang är Atléticos andraval bakom Diego Costa i jakten på att tillfredsställa Diego Simeones krav på en toppanfallare som skall göra skillnad den kommande säsongen. I just Aubameyangs fall har det uppstått problem kring anfallarens lönekrav. Hans agenter kräver nämligen €12 miljoner per säsong vilket är €3 miljoner mer än vad Diego Costa tjänar i Chelsea för närvarande och dessutom är en tredubbling av Dortmund-spelarens nurvarande lön. Det rapporterar AS idag. Atléticos ekonomiska situation ser visserligen "optimistisk" ut enligt uppgifter till tidningen, men Miguel Ángel Gil Marín och den sportsliga ledningen är inte beredda att de röda siffrorna tar klubben i sina klor igen..och det är bara att instämma. 
- [05.07.2016]: Atlético siktar in sig på Pierre-Emerick Aubameyang och är beredda att erbjuda €60 miljoner för anfallaren. Det rapporterar den tyska tidningen Der Westen under tisdagskvällen. Enligt uppgifter skall Atleti vara medvetna om att Diego Costa inte kommer röra på sig under sommarens övergångsfönster och försöker därför värva Dortmund-anfallaren. Tidningen uppger att officiella källor inte kommenterar de här uppgifterna, men det är å andra sidan vanlig praxis från Dortmunds håll. En övergång skulle också vara svår att få till p.g.a. det faktum att klubben tvingats sälja tre nyckelspelare under sommarens fönster och ledningen är medvetna om att ytterligare en försäljning skulle göra saken ännu värre. 
- [03.07.2016]: Borussia Dortmund vill visserligen inte sälja Pierre-Emerick Aubameyang under sommarens övergångsfönster, men Atlético är fortsatt hoppfulla när det gäller att få till en potentiell övergång. Anledningarna är att Dortmund nästan alltid är beredda att öppna förhandlingar gällande sina spelare och en viss Óliver Torres. Enligt uppgifter till AS är Atlético beredda att inkludera canteranon i en potentiell affär för att få ned priset på Aubameyang. Först gäller det dock att se om Dortmunds intresse för Óliver är lika starkt som exempelvis i vintras. I vilket fall som helst är det en komplicerad affär eftersom Dortmund redan har sålt ett flertal viktiga pjäser under sommaren där den senaste i raden är Henrik Mkhitaryan. 

 Kévin Gameiro (Sevilla FC)
[09.05.1987, 173 cm, 67 kg, högerfotad, anfallare]
- [15.07.2016]: Sevillas president, José Castro, uttalade sig om Kévin Gameiros framtid i Nervión-klubben i samband med presentationen av beIN Sports nya La Liga-kanal i Spanien: "Det enda vi vill med Gameiro är att förnya hans kontrakt. Han har alltjämt två säsonger kvar på sitt nurvarande kontrakt med klubben och i nuläget tittar vi inte på anbud för spelaren" sade han till TV-kanalen. 
- [14.07.2016]: Atlético kan komma att köpa loss två anfallare istället för en beroende på vilken kaliber av spelare man klarar av att knyta åt sig under sommarens övergångsfönster. Enligt uppgifter till Antonio Ruiz på Cadena COPE är Kévin Gameiro ett av alternativen som Atlético-ledningen överväger. Källor inom Atlético har medgett att Gameiro är intressan och ett seriöst alternativ, men Sevilla är väldigt intresserade av Luciano Vietto som skulle kunna ingå i någon sorts affär. Relationerna mellan de båda klubbarna är förvånansvärt bra efter Matías Kranevitters utlåning till Nervión-klubben. 
- [13.07.2016]: I dagens pappersupplaga av L'Equipe skriver den franska tidningen att Atlético är väldigt intresserade av Kévin Gameiro. Enligt uppgifter till L'Equipe tog den spanska huvudstadsklubben kontakt med anfallarens omgivning för första gången i mitten av maj då han var på landslagsläger, men under de sista 15 dagarna har kontakterna mellan Gameiros och Atléticos representanter intensifierats. Samma källa uppger att 29-åringen är beredd att lämna Sevilla för spel i Atlético p.g.a. ett antal olika anledningar. Dels ligger Atleti högre upp på hans lista över prioriteringar än Barcelona p.g.a. han skulle få betydligt mer speltid under Diego Simeones ledning än om han vore ett komplement till katalanernas anfallstrio, men han är inte heller särskilt bekväm med rollen som "joker". Gameiro har testat på den i PSG, men kände då att det inte var något för honom. En annan anledning till att han är positivt inställd till en flytt från Sevilla är att han antagligen skulle ha mycket större chanser att komma med i Frankrikes VM-trupp 2018. Gameiro känner att hans 29 mål på 52 tävlingsmatcher har gått obemärkt förbi Didier Deschamps som bara tog med honom på reservlistan till EM-slutspelet på hemmaplan. Sevilla kräver dock €40 miljoner för fransmannen, men i nuläget är Atlético beredda att lägga ungefär €25-30 miljoner för spelaren. Relationerna mellan Atlético och Sevilla är bättre än på länge i och med Matías Kranevitters utlåning till andalusierna som också är intresserade av Luciano Vietto. Sevilla är beredda att erbjuda Gameiro ett nytt kontrakt, men i nuläget har deras sportchef andra saker som är av betydligt viktigare karaktär att ta sig igenom. 
- [10.07.2016]: Atléticos sportsliga ledning har flera listor på spelare som man väldigt gärna vill se i röd-vitrandigt. Kévin Gameiro figurerar visserligen inte på den så kallade A-listan utan återfinns på B-listan, men han är fortfarande intressant sett ur ett speciellt perspektiv. Sevilla är normalt sett totalt ointresserade av att förhandla med Atlético gällande sina spelare, men i Gameiros fall kan det enligt uppgifter till AS göras ett undantag. Dels p.g.a. låneaffären som nyligen genomförts mellan klubbarna där Matías Kranevitter gått till Sevilla och speciellt om Luciano Vietto skulle lånas ut eller säljas till Nerviónklubben. Fransmannen har kontrakt med Sevilla till den 30 juni 2018 och en utköpsklausul på €40 miljoner. De båda parterna har skjutit upp förhandlingarna om ett nytt kontrakt under sommaren trots att Sevilla vill belöna 29-åringen med en löneförhöjning. Från Sevilla-håll är man dock mest rädda för att Chelsea skulle vilja värva honom, även om Atlético finns med i bakgrunden. 

 Vitolo (Sevilla FC)
[02.11.1989, 184 cm, 80 kg, högerfotad, ytterforward]
- [08.07.2016 @ 19:20]: Atlético kommer sikta in sig på Vitolo för att ersätta Yannick Carrasco om belgaren skulle lämna för spel på annat håll under sommarens övergångsfönster. I samband med dagens avsnitt av "Deportes COPE" rapporterade radiostationen Cadena COPE att Atlético väntas öppna förhandlingar med Sevilla om Vitolo och dessa skulle i så fall underlättas av att Matías Kranevitter lånats ut till Nerviónklubben i dagarna och att Luciano Vietto mycket väl kan vara på väg mot samma destination. 

 Lucas Pérez (RC Deportivo de la Coruña)
[10.09.1988, 181 cm, 73 kg, vänsterfotad, anfallare/släpande anfallare/ytterforward]
- [14.07.2016]: Atléticos sportsliga ledning har tagit fram olika alternativ till den primära listan av anfallare som Diego Simeone vill se i röd-vitrandigt. På den här alternativa listan figurerar Lucas Pérez. Anfallaren, som har ett förflutet i Atlético-led, kommer med stor sannolikhet lämna A Coruña under sommarens övergångsfönster och det är något som Manzanaresklubben är väl medveten om. Uppgifter till Cadena COPE skvallrar om att Lucas kan bli en av två anfallare som ansluter till Atlético under sommarens övergångsfönster, något som beror helt på vilken typ av kaliber man lyckas knyta åt sig. 

 Axel Werner (Atlético de Rafaela)
[28.02.1996, 191 cm, 86 kg, högerfotad, målvakt]
- [13.07.2016]: Axel Werners övergång till Atlético väntas slutföras antingen idag eller imorgon. Enligt uppgifter till Diario Castellanos befinner sig representanter från den spanska huvudstadsklubben i Argentina för att försöka slutföra affären. Atlético Rafael har redan accepterat anbudet på €900,000 och betalningsvillkoren. Atlético de Madrid å sin sida kommer köpa loss spelarens rättigheter, men argentinarna har bakat in en vidareförsäljningsklausul på 10%. Werner väntas skriva på för fyra eller fem säsonger. Han kommer dock med stor sannolikhet att lånas ut under den kommande säsongen, men i nuläget verkar Portugal ligga närmare än ännu ett år i moderklubben där han helst av allt ville stanna. 
- [12.07.2016]: Atléticos sportsliga ledning har lagt ett bud på Axel Werner som ligger i regionen på €800,000 med en vidareförsäljningsvärde som uppgår i 10%. Affären är väldigt nära att gå igenom och huvudpersonen själv har pratat med diverse medier gällande sin potentiella framtid i Atlético-tröjan i samband med att han förbereder sig för OS i Rio: "Jag är medveten om att det pågår diskussioner sedan ett antal dagar tillbaka i tiden. Jag har känt en enorm glädje sedan jag fick reda på vad det är som händer. Det är en unik möjlighet för mig och för klubben. Jag är på väg till en gigantisk klubb i Europa. Det vore ett viktigt steg. Jag har inte varit i kontakt med någon från Atléticos tränarstab, men däremot har annat klubbfolk frågat mig om min situation och mina intentioner. I takt med att dagarna passerat har det hela också tagit form. Jag är på väg till en stor klubb där man vet vad man håller på med. Det spelar ingen roll vilket beslut de tar gällande min framtid och om jag lånas ut. Jag tänker kämpa oavsett vart jag befinner mig. Det är klart jag skulle vilja spela och vara Atléticos förstaval i målet, men om jag har inga problem med att starta min karriär på annat håll om jag så måste. Det är underförstått" sade Werner i en intervju med MARCA där han också avslöjade att han tänker fråga ut Ángel Correa om klubben. 
- [09.07.2016]: Samtidigt som Atléticos sportsliga ledning jobbar med att försöka värva en anfallare för att komplettera spelartruppen och hitta nya klubadresser till de som Diego Simeone inte räknar med, letas det talanger runtom i världen. Atlético Rafaels unge målvakt Axel Werner är ett sådant fall och det är något som MARCA uppmärksammar under lördagskvällen. Enligt uppgifter till tidningen är den spanska huvudstadsklubben på väg att göra klart med 20-åringen från Atlético Rafaela. I så fall kommer man med stor sannolikhet låna ut Werner så att han kan fortsätta sin utveckling som spelare. Atléticos intresse för Werner är något som avslöjades för ungefär en månad sedan, men det är först idag som nyheten verkligen presenteras i form av något seriöst. Affären kan komma att slutföras i samband med nästa vecka samtidigt som huvudpersonen förbereder sig för spel i OS med det argentinska landslaget. 

  Nicolás Schiappacasse (CA River Plate Uruguay)
[12.01.1999, 180 cm, 73 kg, högerfotad, anfallare/släpande anfallare/ytterforward]
- [15.07.2016]: Nicolás Schiappacasse väntas resa till Madrid för att slutföra sin övergång till Atlético under lördagskvällen eller natten till söndag. Därefter är det tänkt att 16-åringen skall ansluta till den spanska huvudstadsklubbens försäsongsläger i Los Ángeles de San Rafael. Det väntas ske under måndagen. Däremellan kommer övergången antagligen att bli av officiell karaktär mer än 19 månader efter den ursprungliga överenskommelsen mellan Atlético och River Plate i Uruguay. "Chapa" som han kallas reste till Italien under juni månad för att ordna ett italienskt pass och på så vis kommer han inte ta upp en icke EU-plats. Det mesta i nuläget tyder på att Atlético kommer låna ut den mångsidige anfallaren som gjorde sin debut i uruguyanska ligan som 15-åring. 
- [12.07.2016]: Det har gått drygt 1,5 år sedan Atlético lyckades nå en överenskommelse med uruguyanska River Plate gällande Nicolás Schiappacasse. Den mycket talangfulla anfallaren var 15 år gammal vid tillfället och har sedan dess spelat sin fotboll i moderklubben p.g.a. det faktum att han väntar på att bli myndig för att på så vis flytta till Spanien. Övergången, som ännu inte är av officiell karaktär, kommer kosta Atlético ungefär €1,5 miljoner. Schiappacasse väntades resa till Madrid redan för ett antal veckor sedan, men idag rapporterar MARCA att det kommer ske inom kort. Han förväntas träna med seniorlaget under en del av försäsongen för att tränarstaben med Diego Simeone i spetsen skall kunna evaluera hans fotbollskunskaper. 

  Thomas Lemar (AS Monaco)
[12.11.1995, 170 cm, 58 kg, vänsterfotad, offensiv mittfältare/ytterforward]
- [10.07.2016]: Atlético är ständigt på utkik efter unga och lovande spelare som kan komma att förstärka laget i det långa loppet. Thomas Lemar från Monaco är till viss del ett sådant fall, men den spanska huvudstadsklubben verkar ha intensifierat jakt på 20-åringen. Enligt uppgifter till Le10Sport i Frankrike är Atléticos sportsliga ledning beredda att lägga bud på Lemar under de kommande dagarna för att på så vis undvika att någon annan storklubb i Europa skall värva honom under sommarens övergångsfönster. Monaco å sin sida är osäkra på om de verkligen vill sälja anfallsspelaren redan i sommar då man är medvetna om att han mycket väl kan slå igenom rejält under den kommande säsongen. Atléticos scouter tittade på Lemar så sent som för ett antal dagar sedan när han gjorde två mål i en försäsongsmatch mot Lugano och det kan mycket väl vara så att man ser honom som en potentiell ersättare till Yannick Carrasco om belgaren skulle lämna. 

RYKTEN UT

  Yannick Carrasco
[04.09.1993, 180 cm, 71 kg, båda fötterna, ytterforward, släpande anfallare]
- [08.07.2016 @ 19:20]: I stort sett alla stora spanska radiostationer rapporterar om Barcelonas intresse för Yannick Carrasco. Den som var först ut med nyheten under gårdagen, dvs. Cadena SER, fortsatte att fylla på med information under fredagens "SER Deportivos". Enligt uppgifter till radiostationen har katalanerna varit i kontakt med spelarens agent för att utforska om han vill flytta i sommar. Agenten meddelade Barcelona att Carrasco ser positivt på spel i Barcelona och enligt hans omgivning skall 22-åringen dessutom anse att han är beredd att göra flytten redan i sommar. Det finns dock ett flertal hinder. Dels vill Blaugranaklubben få ned priset på spelaren eftersom man med stor sannolikhet inte kommer vilja använda sig av de återstående €40 miljonerna som finns tillgängliga i form av övergångsbudget efter värvningarna av Samuel Umtiti och Denis Suárez. Atlético å sin sida är fullständigt ointresserade av att sänka prislappen på den belgiske landslagsmannen och referar till de €40 miljoner som står inskrivna som utköpsklausul i spelarens kontrakt. Manzanaresklubbens intention är dessutom att förlänga Carrascos kontrakt, höja hans lön och höja utköpsklausulen. Man har försökt göra det under två månaders tid enligt uppgifter till SER, men inte lyckats ännu. 
- [08.07.2016 @ 13:00]: Barcelonas intresse för Yannick Carrasco har gjort att Atlético tvingats agera för att försöka säkra upp 22-åringens framtid i röd-vitrandigt. I dagens upplaga av AS rapporterar den huvudstadsbaserade tidningen att Atlético redan har erbjudit Carrasco en kontraktsförlängning, men att huvudpersonen sagt nej till erbjudandet. Enligt uppgifter till tidningen är den belgiske landslagsmannen inte nöjd med vad Atlético-ledningen erbjuder i form av löneanspråk vilket i sin tur också gör att man inte kan höja utköpsklausulen på €40 miljoner. Värvningen av Nico Gaitán gör också att kampen om Carrascos favoritposition till vänster tätnar. Carrasco är dessutom väl medveten om Barcelonas intresse för honom och han attraheras av möjligheten att spela sin fotboll i Katalonien, men AS rapporterar också att han inte kommer tvinga sig bort från Atlético eftersom han känner en stor respekt för såväl klubben som supporterbasen. Atlético-ledningen å sin sida tänker inte förhandla med katalanerna och förväntar sig att stå upp mot deras värvningsförsök. Samtidigt ser Blaugranaklubben Atlético som direkta rivaler vilket gör att de mer än gärna försöker plocka spelare från Diego Simeones manskap. 
- [07.07.2016]: Barcelona är på jakt efter ett komplement till sin anfallstrio och överväger två alternativ. Antingen värvar man en betydligt mer erfaren spelare för mindre pengar eller så investerar man en ganska hög summa i en yngre förmåga. I dagens avsnitt av "SER Deportivos" som går på radiostationen Cadena SER rapporterade Edu Polo att den katalanska klubbledningen vill investera i en yngre förmåga. Enligt uppgifter till Polo har Barcelona-ledningen fattat tycke för Carrasco p.g.a. hans ålder, nurvarande förmåga på planen, utvecklingspotentialen och att han mycket väl kan bli en stjärnspelare i framtiden. Barcelona har ungefär €40 miljoner kvar på banken efter att ha värvat Samuel Umtiti och Denis Suárez under sommarens övergångsfönster och det är precis vad Carrasco kostar då han har en utköpsklausul som ligger på den redan nämnda summan. En försäljning av Carrasco skulle inbringa €10,152 miljoner till AS Monaco eftersom de har skrivit in en försäljningsklausul i spelarens kontrakt som ligger på 25,38%. SER rapporterar att Luis Enrique har sista ordet när det gäller en potentiell värvning av Carrasco. 

 José María Giménez
[20.01.1995, 185 cm, 76 kg, högerfotad, mittförsvarare]
- [14.07.2016]: José María Giménez anslöt till Atléticos försäsongsläger i Los Ángeles de San Rafael under gårdagen, men det betyder inte att hans framtid är uppklarad. Enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA är ett flertal klubbar intresserade av den uruguyanske landslagsmannen och det är upp till honom själv att bestämma sig för om han tänker slåss om en plats i Atlético ihop med Stefan Savic och Lucas Hernández eller lämna för spel på annat håll. I nuläget har han ingen säker startplats bredvid Diego Godín i Atléticos mittförsvar. Real Madrid och Bayern München är intresserade av mittförsvararen, men i ärkerivalens fall refererar man till utköpsklausulen på €65 miljoner. 
- [04.07.2016]: I dagens upplaga av Mundo Deportivo rapporterar tidningen att José María Giménez är seriös i sitt övervägande att lämna Atlético under sommarens övergångsfönster. Huvudanledningen är att han inte känner sig fullt värderad i Atlético. Det gäller inte supportrarna och klubben trots att han erbjuds en lukrativare lön vid en flytt. Istället är det hela kopplat till Diego Simeones beslut att spela med Stefan Savic i UEFA Champions League-finalen. Det är något som Giménez har haft svårt att acceptera och som alltjämt gör ont till den grad att han skulle kunna tänka sig lämna klubben om Atlético skulle gå med på en sådan lösning eller om någon dyker upp och betalar uruguyanens utköpsklausul på €65 miljoner. Det är just här som Real Madrid äntrar scenen. De är fullt medvetna om att Giménez överväger att lämna Manzanares och har därför intensifierat kontakten med spelarens omgivning. Atlético är förstås också införstådda med situationen, men man referar i princip till utköpsklausulen, men enligt uppgifter till Mundo Deportivo skulle man ha svårt att säga nej till anbud på €50 miljoner eller om Álvaro Morata skulle bakas in i en affär. Detta ifall Giménez skulle försöka tvinga sig bort från Atlético. Giménez är beredd att lämna Atlético för spel på annat håll, men han är osäker på om spel i Real Madrid är rätt väg gå och han skulle inte känna sig bekväm med en sådan lösning p.g.a. vad det skulle innebära för röd-vitrandiga supportrarna. Utöver det har han väntat på Barcelona, men katalanernas beslut att värva Samuel Umtiti har stängt den dörren. Ett möte mellan Atlético och spelarens agent är inplanerat inom kort och då väntas vi även få fler nyheter kring Giménez framtid. 
- [03.07.2016]: José María Giménez kopplas samman med Real Madrid i såväl AS som Mundo Deportivo under söndagen. Enligt uppgifter till den förstnämnda tidningen vill Madrid försäkra sig om en ersättare ifall Raphäel Varane eller Nacho lämnar klubben under sommarens övergångsfönster. Samma källa uppger även att 21-åringens agent kan komma att träffa representanter från Madrid för att påbörja arbetet av en potentiell övergång. Det är dock ingen lätt affär att ro i hamn med tanke på att Giménez har en utköpsklausul på €65 miljoner som Atlético inte har någon som helst intention att sänka. Uppgifterna i Mundo Deportivo skiljer sig dock från de som publicerats i AS. Giménez agent väntas nämligen träffa Atléticos majoritetsägare Miguel Ángel Gil Marín som för närvarande befinner sig på Ibiza. Mötet mellan de båda parterna kan komma att hållas under söndagen, men det mest troliga är att det sker imorgon. Agentens intention är att försöka förhandla om utköpsklausulen å Real Madrids vägnar, men det är något som inte intresserar Gil Marín. Giménez å sin sida är medveten om att han skulle tjäna betydligt mer om han gick till Madrid, men han känner sig identifierad med Atlético-supportrarna och vet att det skulle göra att de vänder honom ryggen. 

 Ángel Correa
[09.03.1995, 174 cm, 70 kg, högerfotad, släpande anfallare/ytterforward]
- [14.07.2016]: Ángel Correa befinner sig i Buenos Aires där han för närvarande förbereder sig för OS i Rio ihop med det argentinska U23-landslaget. I samband med torsdagskvällen intervjuades "El Ángel de Boedo" av den argentinska TyC Sports där han förklarade vad det är som gäller när han återvänder till Atlético efter OS: "Atlético-ledningen vill att jag stannar och jag är väldigt nöjd där. Jag har lärt mig väldigt mycket under Cholos ledning det senaste året. Jag kommer att återvända dit för att slåss om en plats i laget. Jag känner en enorm tacksamhet gentemot Atlético. Det var tack vare de som jag kände mig pånyttfödd efter att läkarna hittat ett hjärtfel hos mig. Jag var aldrig rädd för att dö när de hittade felet, däremot var jag rädd att jag aldrig mer skulle kunna spela fotboll igen" sade Correa till TV-kanalen innan han på typiskt Correa-vis småflinade över att Andrea Berta ringer honom varje dag för att han ska genomföra försäsongen med laget. 
- [08.07.2016]: Sky Sport Italia rapporterar att Ángel Correa själv skall ha sagt nej till en flytt till Barcelona när katalanerna ville värva honom tidigare i somras. Enligt uppgifter till övergångsexperten Gianluca Di Marzio fick Atlético-ledningen ett anbud på €45 miljoner för Correa, men huvudpersonen själv skall ha sagt nej till en flytt eftersom han vill ge tillbaka till klubben för det förtroende som de visat för honom både innan han anslöt och strax innan övergången från San Lorenzo genomfördes. Atlético hjälpte även Correa ekonomiskt innan han tog steget till Europa, något som uppskattas i argentinarens fall då han kommer från en nödställd familj. Correa kommer därmed stanna i Atlético under den kommande säsongen. 
- [07.07.2016]: I dagens upplaga av AS rapporterar den huvudstadsbaserade tidningen att Barcelona har försökt värva Ángel Correa under sommarens övergångsfönster. Enligt uppgifter till AS har Barcelonas ledning följt argentinaren under en längre tid och tycker framförallt om hans individuella förmåga. Man skall också ha försökt lägga bud på Correa, men Atlético skall ha sagt nej till katalanernas värvningsförsök. Samtidigt rapporterar Calciomeracto att Juventus, som är på jakt efter att komplettera sin anfallsuppsättning, fortsätter vara väldigt intresserade av argentinaren. Enligt uppgifter till CM kommer Juventus sportchefer Beppe Marotta och Fabio Paratici träffa Correas agent, Agustín Jiménez i Milano under de kommande dagarna. Atlético är förstås inte alls intresserade av att sälja Correa. 

 Óliver Torres
[10.11.1994, 178 cm, 70 kg, högerfotad, offensiv mittfältare]
- [03.07.2016]: Óliver Torres kan visserligen komma att inkluderas i en potentiell affär med Pierre-Emerick Aubameyang om Borussia Dortmund skulle vara beredda att gå med på en sådan lösning för att få ned priset på anfallaren, men det finns även alternativ på annat håll. Enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA har 21-åringen anbud från Premier League vilket gör att han tvekar på en återkomst till Porto. Atlético anser att Ólivers marknadsvärde uppgår i över €20 miljoner och man vill helst av allt inkludera en återköpsklausul i spelarens kontrakt för att inte tappa kontrollen över hans rättigheter. 

  Luciano Vietto
[05.12.1993, 173 cm, 68 kg, högerfotad, anfallare/släpande anfallare]
- [15.07.2016]: SPORT rapporterar att Luciano Vietto väldigt nära spel i Sevilla den kommande säsongen. Enligt uppgifter till tidningen befinner sig förhandlingarna mellan Atlético och Sevilla i slutfasen samtidigt som Vietto själv skall vara beredd att gå till Nervión-klubben. Från Sevilla-håll finns det en övertygelse om att utlåningen av Vietto kommer slutföras inom de kommande dagarna. Den avgörande faktorn skall vara Jorge Sampaoli som dessutom skall ha ringt 22-åringen för att övertyga honom om rollen som han väntas ha i de regerande Europa League-mästarna. Atlético ser Sevilla som ett bra alternativ för Vietto eftersom man inte vill förstärka Barcelona, men man vill också behålla anfallarens rättigheter. Atlético förväntar sig ett anbud från katalanernas håll gällande Vietto, men man har också gjort så att Barcelona nu tvingas skynda sig för att nå en överenskommelse med argentinaren. 
- [14.07.2016]: Atlético vill inte göra sig av med Luciano Vietto utan att kunna kontrollera argentinarens framtid. Det rapporterar Antonio Ruiz i samband med torsdagens avsnitt av "Deportes COPE" vid 15-tiden. Många klubbar är väldigt intresserade av Vietto, men det är framförallt Barcelona och Sevilla som vill åt anfallarens tjänster. Enligt uppgifter till COPE kan Vietto komma att inkluderas i en övergång till Sevilla för att få ned Kévin Gameiros pris, men i så fall vill man kunna kontrollera spelarens framtid med någon sorts köpoption. Samtidigt rapporterar SPORT att Atlético är beredda att låna ut anfallaren till Barcelona, men i deras fall specifierar man inte om det i så fall skulle vara med någon sorts återköpsklausul. 
- [13.07.2016 @ 21:30]: Barcelona har påbörjat sin slutgiltiga offensiv för att försöka knyta åt sig Luciano Vietto. Det rapporterar Mundo Deportivo under onsdagskvällen. Enligt uppgifter till tidningen är anfallarens agent Jorge Cyterszpiler i ständig kontakt med Atlético-ledningen samtidigt som frasteg görs i förhandlingarna. En överenskommelse kan komma att falla på plats under de kommande dagarna då alla tre parter vill lösa situationen som 22-åringen befinner sig i. En överenskommelse mellan Barcelona och Vietto bör inte bli några som helst problem. Det är snarare en överenskommelse mellan de båda klubbarna som blir den svåra delen. Atlético vill inte gå minus på Vietto, därför tittar man på såväl ett låneavtal med köpoption i Barcelonas favör, men också en övergång. 
- [13.07.2016 @ 12:50]: Mundo Deportivo rapporterar att Barcelonas sportsliga ledning med Robert Fernández, Albert Soler och Raül Sanllehí har träffat Luciano Viettos agent Jorge Cyterszpiler i Madrid de senaste dagarna. Båda parterna är dock hemlighetsfulla gällande mötet och ingen har ännu sagt något om detaljerna som diskuterades kring Viettos framtid. 
- [08.07.2016]: Det råder optimism i Sevillas tränarstab gällande en inlåning av Luciano Vietto under den kommande säsongen. Enligt uppgifter till ABC Sevilla har andalusierna en ganska bra möjlighet att låna Vietto under sommarens övergångsfönster, men det är ingen lätt affär att få igenom p.g.a. antalet intressenter. Samtidigt rapporterar El Desmarque Sevilla att förhandlingar mellan de båda klubbarna pågår gällande en utlåning av argentinaren. Det är också huvudanledningen till att Vietto själv skall ha hoppat av spel i OS den kommande månaden. 
- [07.07.2016]: Den stora nyheten i Argentina under torsdagen är att Atlético har sagt nej till att låta Luciano Vietto representera sitt land under OS i Rio. Den andra nyheten är att 23-åringen är på väg till Sevilla på lån. Det rapporterar nämligen journalisten Chino Nazziconi på TyC Sports i samband med det argentinska landslagets utnämning av Julio Olarticoechea som ny förbundskapten för OS-laget. 

 Javi Manquillo
[05.05.1994, 180 cm, 72 kg, högerfotad, högerback/vänsterback]
- [03.07.2016]: Många klubbar runtom i Europa är intresserade av förstärka sitt lag med Javi Manquillo. Under de senaste dagarna har det dykt upp ytterligare intressenter, däribland italienska Sassuolo som faktiskt försökte baka in högerbacken i Šime Vrsaljkos övergång till Atlético. Den röd-vitrandiga klubbledningen har dock meddelat italienarna att en affär kommer ske individuellt, något som gjort att Sassuolo försökt ta hjälp av Juventus för att genomföra en övergång. Det rapporterade Sportmediaset och Mundo Deportivo under helgen. Idag uppger MARCA att Valencia är intresserade av Manquillo eftersom Antonio Barragán antagligen kommer lämna klubben i sommar. Atlético är i vanlig ordning ute efter en affär där man lånar ut spelaren eller säljer Manquillo och inkluderar en återköpsklausul för att inte förlora kontrollen över hans rättigheter. 

 Borja Bastón
[25.08.1992, 186 cm, 77 kg, högerfotad, anfallare]
- [14.07.2016]: Dagarna passerar, Borja jobbar på under försäsongslägret i Los Ángeles de San Rafael, men Atlético har ännu inte lyckats slutföra en övergång som gör att anfallaren lämnar sin moderklubb permanent. I dagens pappersupplaga av MARCA rapporterar tidningen att Borja sitter på två konkreta anbud från Premier League och att någon av de två klubbarna (fortfarande oklart vem som är den andra) blir hans nya adress den kommande säsongen. Atléticos sportsliga ledning vill ha ungefär €15 miljoner för att släppa Borja till de brittiska öarna, något som gör att ingen av klubbarna i Spanien där Sevilla, Valencia och Málaga intresserat sig för hans tjänster inte kan knyta åt sig anfallaren. Det finns förövrigt även intresse för Borja från Ryssland och Tyskland, men han vill helst av allt spela sin fotboll i Premier League. 
- [07.07.2016]: Enligt uppgifter till Javi Torres på TV-kanalen #0 har Borja två anbud från England och det mesta i nuläget tyder på att han spelar sin fotboll där den kommande säsongen. 

 Emiliano Velázquez
[30.04.1994, 185 cm, 79 kg, högerfotad, mittförsvarare]
- [06.07.2016]: Nyligen uppflyttade Leganés är på jakt efter förstärkningar i mittförsvaret och tittar på Emiliano Velázquez som ett alternativ ihop med Deportivo La Coruñas Pablo Insua. Enligt uppgifter till AS är Atlético positivt inställda till en utlåning av uruguyanen som ändå inte har någon plats i Diego Simeones lagbygge nästa säsong p.g.a. sportsliga och byråkratiska orsaker. Leganés vill knyta åt sig en försvarsspelare innan försäsongen drar igång den 13 juli. Atlético har i vanlig ordning det sista ordet. 

 Alessio Cerci
[23.07.1987, 180 cm, 78 kg, vänsterfotad, släpande anfallare/ytterforward]
- [06.07.2016]: En av huvudanledningarna till att Andrea Berta befann sig i Italien under tisdagen var för att försöka lösa Alessio Cercis framtid. Atlético räknar inte med Cerci sedan en lång tid tillbaka, men man är ansvariga för att hitta en ny klubb åt italienaren då hans låneperiod med Milan löpte ut den 1 juli. Bologna har visat intresse för Cerci och huvudpersonen har ett år kvar på sitt nurvarande kontrakt med Atlético som alltså löper ut den 30 juni 2017.