RYKTEN IN

 Nico Gaitán (SL Benfica)
(23.02.1988, 174 cm, 69 kg, vänsterfotad, ytterforward/offensiv mittfältare)
07.07.2015: Ingenting har förändrats när det gäller förhandlingarna mellan Atlético och Benfica. Förhandlingsbordet är visserligen fullpackat med alternativ till de €30-35 miljoner som portugiserna kräver i kompensation för att släppa Nico Gaitán, men gensvaret verkar bara bli mer och mer orimlig. Förhandlingarna fortsätter visserligen mellan de båda parterna, men de har stannat av rejält. Idag rapporterar Record att Benfica vill ha Atléticos hälft av Pizzis ekonomiska rättigheter eftersom de anser att portugisen kan öka ännu mer i värde för att sedan säljas vidare om några år. Det slutar dock inte där: man vill även ha Ángel Correa, men i just det här fallet är det oklart om det handlar om en inlåning av spelaren (Atlético skulle aldrig gå med på något annat) eller om de verkligen vill ha hans ekonomiska rättigheter också. 
06.07.2015: Förhandlingarna med Benfica om Nico Gaitán fortsätter, men de går inte framåt. Det är vad AS rapporterar under måndagen. Enligt uppgifter till AS har de regerande portugisiska mästarna med presidenten Luís Filipe Vieira dragit en linje som de följer slaviskt: €30 miljoner och att dessa pengar betalas ut i ett enda svep. Atlético anser att Benficas värdering av Gaitán är överdriven, speciellt med tanke på att 27-åringen inte ens fanns med i Gerardo Martinos trupp till Copa América under sommaren. Vieira använder sig av den överenskommelse med Manchester United på just €30 miljoner med förmånliga betalningsvillkor som ett verktyg för att uppnå det han vill vid en försäljning av argentinaren. Atléticos sportsliga ledning är föga imponerad av portugisernas taktik och har inte bråttom med att nå en överenskommelse så länge Arda inte är såld. Trots det fortsätter förhandlingarna mellan de båda parterna och den stora anledningen stavas Diego Simeone. Atlético-tränaren vill se Gaitán i röd-vitrandigt nästa säsong och det har han klargjort för Andrea Berta. Därför har Atleti försökt med flera olika metoder för att få till en överenskommelse som passar samtliga parter, men i nuläget saknas en sådan. I nuläget verkar Benfica inte ha accepterat Ángel Correas potentiella inklusion i en affär. I portugisiska O JOGO rapporterar den Porto-baserade tidningen att Luís Filipe Vieira helst ser att Gaitán-affären inte drar iväg även under den här veckan och får en upplösning så fort som möjligt. Bästa möjliga scenario skulle vara om Gaitán inte följde med resten av Ruí Vitorias lag på USA-turnéen. Ett positivt tecken på att förhandlingarna kanske ändå lider mot sitt slut kan vara att Benfica-presidenten är beredd att ringa in Gaitáns agent till Lissabon. Lösningen på Atléticos och Benficas meningsskiljaktigheter kan vara en väldigt oväntad sådan. Minns ni Pizzi? Atlético sålde 50% av Pizzis ekonomiska rättigheter till just Benfica för €6 miljoner sommaren 2013, men man innehar alltjämt den andra halvan av portugisens ekonomiska rättigheter. Att inkludera den andra delen av Pizzis rättigheter skulle kunna göra att Benfica går med på att sänka priset på Gaitán. 
04.07.2015 (18:55): Den argentinska TV-kanalen TyC Sports rapporterar att Benfica har meddelat Atlético att de vill inkludera Ángel Correa i Nico Gaitán-affären och att det är upp till Diego Simeone att bestämma sig för om han vill släppa 20-åringen till Portugal. Simeone skall ha varit positivt inställd till en sådan lösning och sagt ja till förslaget. Enligt TyC Sports återstår det alltjämt att se hur mycket en sådan lösning sänker själva affären. 
04.07.2015 (18:15): Nico Gaitán befinner sig visserligen i Lissabon och har inlett försäsongen med Benfica, men enligt portugisiska Record är argentinaren väl medveten om att hans karriär antagligen fortsätter på annat håll innan sommarens övergångsfönster stänger. Den första ronden i förhandlingarna mellan Atlético och Benfica slutade med att de båda klubbarna inte kom överens om en övergångssumma. De regerande portugisiska mästarna vill ha €35 miljoner för att släppa Gaitán, men så här långt har den spanska huvudstadsklubben bara lyckats komma upp i €30 miljoner. När portugiserna således tackade nej till anbudet försökte Atlético inkludera spelare i förhandlingen, men även den gången sade Benficas president Luís Filipe Vieira nej. Record uppger att Gaitán har fått grönt ljus av Vieira att lämna klubben i sommar och kommer därför inte sätta någon press på Benfica. Istället kommer argentinaren vänta in sin övergång under sommaren. Samma källa uppger att Simeone har accepterat att Arda lämnar Atlético så länge Gaitán kommer som turkens ersättare. Atleti skall inte heller ha radat upp några seriösa alternativ till argentinaren vilket säger en del om klubbens intresse för spelaren. Gaitán skall ha meddelat Atlético att han är intresserad av spel i röd-vitrandigt, men påminde också om att han har ett kontrakt och att de båda klubbarna måste komma överens innan han ger ett definitivt svar på om han vill spela i Atlético den kommande säsongen. Precis som fallet är med Arda vill såväl klubb som spelare att man får ärendet ur världen. Miguel Ángel Gil Marín är i ständig kontakt med Benficas president Luís Filipe Vieira och Jorge Mendes (som agerar mellanhand i förhandlingarna mellan klubbarna) gällande Nico Gaitán. I dagens papperspplaga av O JOGO skriver den Porto-baserade tidningen att Luís Filipe Vieira planerar att sälja Gaitán för €30 miljoner för att på så vis kunna gå ut på övergångsmarknaden i en starkare position när det gäller det egna lagbygget inför den kommande säsongen. Tidningen uppger att Luís Filipe Vieira har några väldefinerade mål på sommarens övergångsmarknad som han vill genomföra med hjälp av pengarna som Gaitán väntas generera. 
03.07.2015: Det var nog en och en annan Benfica-supporter som satte hjärtat i halsgropen när de första rapporterna om att Nico Gaitán inte hade infunnit sig på klubbens träningsanläggning under gårdagen blev kända. En ny Oblak-incident avfärdades dock snabbt och Gaitán, som valt att göra saker på ett annat sätt än slovenen hade bara hamnat på ett flyg som drabbats av problem på väg till Lissabon. Argentinaren genomförde istället de obligatoriska testerna under fredagen och gjorde sedan sina nurvarande lagkamrater sällskap på Seixals träningsanläggning. Han landade i Lissabon under gårdagskvällen och uttalade sig till ett pressuppbåd som samlats för att ta del av hans tankar kring en potentiell flytt: "Jag mår bra i Benfica och har kontrakt med klubben. Under semestern menade media på att jag blivit såld, men som ni ser står jag här idag. Det är alltid samma visa. Jag vill jobba i lugn och ro" sade Gaitán till A BOLA TV under torsdagskvällen. Det är dock inte så enkelt. Benfica måste sälja spelare för att få ekonomin att gå ihop och även om grundidéen var att Toto Salvio skulle lämna i sommar så kommer det inte bli så. Salvio är skadad och blir borta i flera månader. Därför letar man nu lösningar genom att sälja Gaitán och enligt A BOLA är förhandlingarna med Atlético långt gångna då den spanska huvudstadsklubben själva erkänt att man närmar sig spelarens utköpsklausul. O JOGO är inne på samma linje, men rapporterar numera också att de båda klubbarna har skapat en grund att stå på i förhandlingarna: budgivningen börjar från €30 miljoner, även om Benficas president Luís Filipe Vieira inte är överdrivet intresserad av att sänka sina krav på att Atlético måste betala Gaitáns utköpsklausul om de verkligen vill värva honom. Samtidigt rapporterar portugisiska Record (med stark anknytning till Benfica) att Diego Simeone pressar Atléticos sportsliga ledning för att få till en överenskommelse mellan klubbarna. Gaitán är Simeones förstaval och det är något som även Antonio Ruiz på Cadena COPE rapporterade i nattens avsnitt av "El Partido de las 12". Simeone skall ha varit den som avblåst Yehven Konoplyanka-affären för att han vill ha sin landsman. 
02.07.2015 (13:45): Atlético vill inte betala €35 miljoner för Nico Gaitán rapporterar AS i deras nätupplaga under torsdagen. Det har gjort att klubben tittat på andra möjligheter tillsammans med Benfica för att affären inte skall gå i stå. Enligt AS kan Atlético ha erbjudit Benfica möjligheten att inkludera Raúl Jiménez på lån eller till och med i en övergång för att få ner priset på Gaitán. Samma källa uppger dessutom att den spanska huvudstadsklubben skall ha erbjudit Óliver Torres på lån, men Benfica var inte intresserade av ett sådant förslag. Portugisiska O JOGO rapporterar att Atlético skall ha erbjudit spelarna i början av förhandlingarna med Benfica och även om man tackade nej till ett sådant förslag så verkar de båda parterna har närmat sig varandra. AS menar att Benfica är väldigt krävande och att man till en början helst vill ha €35 miljoner för argentinaren samtidigt som gränsen för lägsta möjliga övergångssumma går vid €30 miljoner. Lissabon-klubben har även klargjort för Atlético att man har en verbal överenskommelse med Manchester United om Ángel Di María slutligen lämnar Old Trafford under sommarens övergångsfönster. Ett annat problem är Gaitáns status som icke EU-spelare, något som i så fall skulle tvinga iväg Ángel Correa på lån under den kommande säsongen. MARCA å sin sida rapporterar att Atlético har lagt ett första bud på Gaitán som är värt €30 miljoner, men Benfica har sagt nej till ett sådant förslag och mycket i nuläget tyder på att Gaitán bara kommer lämna portugiserna om Atlético kommer upp i en summa över spelarens utköpsklausul på €35 miljoner. Om man aktiverar utköpsklausulen måste man också betala hela summan på en gång, något som väldigt få klubbar runtom i världen kan göra och som Atlético inte vill göra. En gemensam överenskommelse mellan de båda klubbarna skulle innebära att övergången kan betalas i flera olika ronder, något som Benficas president Luís Filipe Vieira helst ser skall hända. Det finns alltjämt plats för en definitiv överenskommelse mellan de båda parterna då såväl Diego Simeone som Nico Gaitán gärna vill se spelaren i Atlético och där Gaitán gör sitt yttersta för att få lämna Benfica i sommar, men i så fall måste överenskommelse ske innan slutet av den här veckan. Det är i varje fall så som Atlético har uppfattat situationen. Därför blir Jorge Mendes roll i förhandlingarna mycket viktig. 
02.07.2015 (01:50): I gårdagens avsnitt av "Onda Deportiva" som går på radiostationen Onda Cero rapporterade Alberto Barbero (som även jobbar på MARCA) att den spanska huvudstadsklubbens förstaval som ersättare till Arda är Nico Gaitán. Det skall visserligen inte ha funnits någon överenskommelse mellan de båda parterna under gårdagen, men enligt uppgifter till Barbero skall Atlético närmat sig Benficas krav för en övergång. Enligt uppgifter till radiostationen finns även möjligheten att Atlético inkluderar spelare i affären. Barbero rapporterade även att om Atlético inte lyckas göra klart med Gaitán innan söndag, senast måndag kommer man göra ett försök på någon annan. Samtidigt kommer det uppgifter från argentinska TyC Sports-journalisten Germán Garcia Grova som säger att Gaitán är nära en övergång till Atlético för ungefär €30 miljoner, något som även portugisiska TVI24 pratat om natten till torsdag. 
01.07.2015: I dagens pappersupplaga av MARCA skriver tidningen att Miguel Ángel Gil Marín träffade Benficas president Luís Filipe Vieira under tisdagen. De båda lunchade ihop i den spanska huvudstaden och huvudanledningen till mötet stvas Nico Gaitán. Enligt de uppgifter som MARCA tagit fram skall Gaitán vara Atléticos förstaval när det gäller ersättare till Arda. Gaitán förlängde med Benfica till sommaren 2018 i slutet av förra året samtidigt som hans utköpsklausul sänktes från €45 miljoner till €35 miljoner. De båda parterna skall ha försökt komma överens om en övergångssumma för argentinaren där Atlético vill sänka Benficas krav p.g.a. LFP:s egna Financial Fair Play-regler. Diego Simeone har gett grönt ljus för en potentiell värvning av Gaitán och tycker om hans mångsidighet. Ett slutgiltigt beslut väntas ta under onsdagen. 

 Vitolo (Sevilla FC)
(02.11.1989, 184 cm, 79 kg, högerfotad, ytterforward)
07.07.2015: Atlético är intresserade av Vitolo som ersättare till Arda. Det rapporterar TV-kanalen Cuatro och radiostationen Cadena COPE under tisdagseftermiddagen. Enligt uppgifter till COPE tycker Diego Simeone om Vitolos mångsidighet (han kan användas på båda kanterna) och förmåga att blanda fysik med fart och skicklighet match efter match. Atlético skall befinna sig i förhandlingar med Sevilla om ytterforwarden vars utköpsklausul ligger på €25 miljoner sedan han förlängt sitt kontrakt med de regerande UEFA Europa League-mästarna till sommaren 2019. Atlético väntas kontakta Sevilla under de kommande dagarna, men från Sevilla-håll förväntar man sig att Vitolo inte skall komma överens med Atlético om att lämna klubben för spel i röd-vitrandigt. I vilket fall som helst kommer Sevilla knappast förhandla om spelarens prislapp, det gör de i stort sett aldrig. Till skillnad från exempelvis Gaitán och Ferreira Carrasco är Vitolo ett alternativ som klubben inte bekräftat. 

  Thiago Motta (PSG)
(28.08.1982, 187 cm, 83 kg, vänsterfotad, defensiv mittfältare)
15.07.2015: Från röd-vitrandigt håll är man nöjda med Thiago Mottas uttalanden i La Gazzetta dello Sport under gårdagen. Man anser det vara ett steg i rätt riktning. Det har också gjort att PSG börjat leta efter potentiella ersättare till Motta. 
14.07.2015: I dagens upplaga av AS rapporterar tidningen att Thiago Motta inte kommer bråka sig bort från PSG för att få det han helst av allt vill: nämligen riva kontraktet. Trots det går 32-åringen ut i dagens pappersupplaga av La Gazzetta dello Sport och gör precis det som Carlos Tévez inte gjorde när Diego Simeone bad honom om det. I en intervju med tidningen klargör han för vad det är som gäller: "Det har gått 3,5 år sedan jag kom hit, men det känns som mycket längre än så. PSG har växt mycket under den här perioden. Att fortsätta påtvingat här vore det mest bekväma, men det vore inte ärligt varken mot mig eller mot en klubb som jag har lärt mig att tycka om. Det handlar inte om pengar utan om stimulans. Jag har pratat med Blanc mellan fyra ögon och detsamma gäller ledningen som båda vill att jag stannar. En situation fungerar bara om alla är 100% överens om något och så känner inte jag. Jag har vunnit allt i Frankrike och nu känner jag ungefär samma sak som när jag lämnade Inter då jag också hade vunnit allt. Att återvända till Milano vore stimulerande och en utmaning. Detsamma gäller Atlético som dock slåss i toppen av Europa och Spanien och det är inte särskilt lätt när man har Madrid och Barcelona som rivaler. Det vore väldigt motiverande att återvända dit och jag skulle ge allt jag har. Det kunde jag inte göra första gången p.g.a. alla skador som jag drabbades av" sade Thiago Motta. Det återstår dock att se om Motta får möjligheten att revanschera sig för den otursamma säsongen för åtta år sedan. Samtidigt har Antoine Griezmanns bror, Theo 
twittrat ut att Thiago Motta är på väg till Atlético. Har brorsan möjligtvis avslöjat något eller är det en av alla dessa Playstation-referenser som Theo håller på med?
13.07.2015: Thiago Mottas situation i PSG fortsätter vara låst. Kontraktsförhandlingarna med fransmännen fortsätter, men det tar sannerligen sin tid. Samtidigt väntar Atlético på utgången av mittfältsspelarens förhandlingar och om han lyckas bryta sitt kontrakt. Igår uttalade sig dock Laurent Blanc om Motta-situationen: "Jag vill att han stannar och det vill även klubben. Han är en fundamental spelare för laget och mycket viktig för PSG:s spel. Därför vill vi att han stannar under den kommande säsongen. Det gäller att göra en kraftansträngning för att han ska fortsätta spela sin fotboll här. I den här typen av situationer beror allt på spelarna. Det finns vissa spelare som meddelat oss att de vill lämna. Klubben och jag har lyssnat på de, men det gäller också att klubbens och spelarens intressen förenas med varandra" sade Blanc under en presskonferens under söndagen. Diego Simeone har meddelat Atléticos sportsliga ledning att han vill ha samtliga nyförvärv tillgängliga under andra veckans träningsläger i Los Ángeles de San Rafael, men det verkar som om Motta-situationen kommer dra ut på tiden. 
07.07.2015: Thiago Motta är igång med försäsongsträningen i Paris, men han har alltjämt inte fått något slutgiltigt svar från PSG gällande den egna kontraktssituationen. Mittfältsveteranen tog tillfället i akt för att prata med Laurent Blanc om vad han egentligen vill: nämligen att lämna för spel i Atlético. Om han skulle klara av att ordna en fri transfer tillsammans med agenten Alessandro Canovi står den spanska huvudstadsklubben redo att skriva ett 2-årskontrakt med spelaren. Trots det oroar sig Atlético-ledningen för att PSG kan ändra sig och erbjuda Motta bättre villkor i sista stund vilket i så fall med stor sannolikhet skulle innebära en vändning i förhandlingarna med spelaren. Det återstår att se vad som händer i Motta-affären, men i nuläget är inte fransmännen beredda att låta honom gå gratis. Inte ännu i varje fall..
06.07.2015: Det fortsätter stå stilla i Thiago Motta-affären och idag återvänder han till PSG för att påbörja försäsongsträningen. Det har således inte skett några förändringar trots att såväl Motta som Atlético gärna ville se att han skulle finnas på plats i Madrid och inte Paris när försäsongen drog igång. Därför väntas mittfältsveteranen meddela såväl ledning som tränarstab i PSG det agenten Alessandro Canovi redan har klargjort för fransmännens ledning, nämligen att han vill lämna. Det rapporterar MARCA. Motta vill visserligen inte bråka sig bort från klubben, men i nuläget är ingenting uteslutet. I vilket fall som helst är planen att slippa åka på de regerande Ligue 1-mästarnas turné i USA som går av stapeln den 15 juli. Från röd-vitrandigt håll är man försiktigt optimistiska och har inga som helst planer på att skapa en konflikt. Planen är att Motta går gratis till den spanska huvudstadsklubben, men för att det skall ske måste PSG ge med sig och det är något som de sällan har gått med på under den nurvarande ledningen. Därför väntar man även på upplösningen. 
03.07.2015: Nej, det har inte hänt något i Thiago Mottas potentiella övergång till Atlético under sommarens övergångsfönster. Det bekräftas av spelarens agent Alessandro Canovi i fransk press under gårdagen: "Inget har förändrats sedan sista gången. Vi pratar fortsatt med varandra och snart kommer vi att ha nyheter från PSG. De är väl medvetna om vad vi vill och vad våra intentioner är. Thiago Motta har förstås gott om anbud, men jag kan inte säga något om de. Först gäller det att se hur saker och ting kommer bli med PSG, men i det här fallet handlar det inte om pengar" sade Canovi. Igårkväll rapporterade La Gazzetta dello Sport att Atlético ligger närmast till hands som ny destination för mittfältaren, men ingenting är ännu säkert, speciellt med tanke på hur många gånger spelare och klubbar använt de röd-vitrandigas namn för att få till ett bättre kontrakt. 

  William Carvalho (Sporting CP)
(07.04.1992, 187 cm, 89 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
13.07.2015: Atlético är intresserade av William Carvalho, men det är man inte ensamma om rapporterar portugisiska Record i måndagens upplaga av tidningen. Det är redan känt att Real Madrid planerar att ersätta Asier Illarramendi med 23-åringen om Illarra skulle lämna den spanska huvudstaden för spel i England under sommarens övergångsfönster, men det ingen räknat med är att Atlético också skall vara intresserade av den portugisiske landslagsmannen. Enligt uppgifter i Record tittar Atléticos sportsliga ledning på att försöka stärka upp lagets centrala mittfält genom att värva just William Carvalho, men det kommer inte bli lätt. Förutom just Atlético och Madrid har mängder av klubbar runtom i England visat intresse för honom och han har dessutom en utköpsklausul på €45 miljoner. De båda Madrid-baserade klubbarna är dock beredda att sänka priset på spelaren genom att inkludera spelare i en potentiell övergång. Sportings nurvarande tränare Jorge Jesus räknar inte med att William Carvalho skall lämna under sommarens övergångsfönster trots det faktum att han bara tjänar €600,000 per säsong. Därför har Sporting jobbat på att höja spelarens lön till åtminstone €1 miljon vilket i så fall skulle göra honom till en av lagets bäst betalda spelare. William Carvalhos kontrakt går ut sommaren 2018. 

  Filipe Luís (Chelsea FC)
(09.08.1985, 188 cm, 77 kg, vänsterfotad, vänsterback)
14.07.2015"Om det är någon som är värd det så är det Filipe" lyder rubriken i dagens pappersupplaga av MARCA och anspelar på att Atlético är beredda att betala en övergångssumma för att vänsterbacken skall återvända till den spanska huvudstaden igen. Enligt uppgifter till tidningen har Atlético mer eller mindre förlikat sig med att Chelsea inte kommer släppa Filipe Luís på lån och att fortsätta jobba på en sådan lösning skulle bara förlänga väntan på att komplettera spelartruppen inför den nya säsongen. Därför är Atlético beredda att betala en övergångssumma för Filipe, men inte de €20 miljoner som Chelsea köpte loss honom för ifjol. Däremot kan man tänka sig investera en summa i den regionen för att Simeone skall få hem vänsterbacken. Den brasilianske landslagsmannen är för närvarande på semester, men väntas snart återvända till Chelseas försäsong där Atlético förväntar sig att han skall genomföra ett samtal med José Mourinho som i sin tur väntas bli viktig för hans framtid. 
13.07.2015: Diego Simeone har meddelat Atléticos sportsliga ledning att han vill ha samtliga nyförvärv på plats i Los Ángeles de San Rafael innan nästa veckas träningar sätter igång. Det gäller förstås Filipe Luís också, men det skall nog ganska mycket till om brasilianaren ansluter till Atlético redan då. Den spanska huvudstadsklubben vill bara låna Filipe och det förstås något som Chelsea inte är intresserade av i nuläget. Hela den här affären kan dra ut på tiden och inom Atlético blir man inte förvånade om parterna inte hittar en slutgiltig lösning på förhandlingarna innan slutet av sommarens övergångsfönster. Om det skulle ske är det inte alls lika problematiskt för Simeone då Filipe känner till såväl argentinarens som Profe Ortegas träningsmetoder. 
02.07.2015: Enligt uppgifter till pålitlige Rob Beasley på The Sun som dessutom har en mycket god relation med José Mourinho har Filipe Luís meddelat Chelsea att han är olycklig i London, att han vill lämna klubben och återvända till Atlético. Den spanska huvudstadsklubben har i sin tur försökt få till en affär med engelsmännen genom att erbjuda spelare i gengäld, men det är något som Chelsea inte skall vara intresserade av. London-klubben vill ha det de betalade för den brasilianske landslagsmannen ifjol, nämligen €20 miljoner.

  Antonio Rüdiger (VfB Stuttgart)
(03.03.1993, 190 cm, 85 kg, högerfotad, mittförsvarare/högerback/defensiv mittfältare)
15.07.2015: Det kommer med stor sannolikhet inte bli någon övergång till Atlético för Stuttgarts tyske landslagsman Antonio Rüdiger under sommarens övergångsfönster. Anledningen är enkel: han har haft en efterhängsen knäskada som tyskarna vill avlägsna genom att göra en titthålsoperation. 
10.07.2015 (18:30): Att Atlético är intresserade av Antonio Rüdiger råder det ingen tvekan om, men enligt försvarsspelarens halvbror och agent, Sahr Senesie har ingen från Atlético varit i kontakt med honom: "Vi är alltjämt i Tyskland. Ingen från Atlético har kontakt mig så här långt" sade han till Stuttgarter Zeitung under gårdagen. Samtidigt har sportchefen Robin Dutt bekräftat att en grupp storklubbar är på jakt efter försvarsspelaren: "Det stämmer en grupp storklubbar är intresserade av Antonio Rüdiger. Vi har våra förväntningar och kommer inte att frångå dessa" sade han till BILD under fredagen. Dessa förväntningar är att någon skall komma med €18 miljoner för att köpa loss honom. 
10.07.2015: Atlético verkar ha bestämt sig för att ersätta João Miranda och Toby Alderweireld med Stuttgarts tyske landslagsman Antonio Rüdiger. Enligt rapporter till Sky Sport Deutschland är den spanska huvudstadsklubben är väldigt intresserade av Rüdiger och nu verkar man dessutom ha positionerat sig väl i kampen om försvarsspelaren. 22-åringen har inte tränat med Stuttgart under de senaste dagarna och även om den officiella anledningen skall vara en skada så har lokaltidningar i Stuttgart rapporterat att Rüdiger och hans agent Sahr Senesie träffat klubbens sportchef Robin Dutt för att diskutera en övergång. Stuttgart skall ha fått anbud från Chelsea och Atlético för försvarsspelaren. Båda anbuden skall vara uppemot de €18 miljoner som VfB kräver för att släppa Rüdiger, men från tyskt håll hoppas man på ett budkrig mellan engelsmännen och spanjorerna. Mundo Deportivo rapporterar att Rüdiger väldigt gärna skulle vilja lämna Stuttgart för Atlético. Därför har han också bett VfB-ledningen att förhandla med Atlético om en potentiell övergång. Rüdiger vill visserligen spela i UEFA Champions League den kommande säsongen, men han vill också göra det regelbundet och med så mycket speltid som möjligt för att nå EM-slutspelet i Frankrike nästa sommar. Därför föredrar han helst av allt en övergång till Wolfsburg som också är mycket intresserade av honom, men "Die Wölfes" bud på €12 miljoner är alldeles för lågt. 
08.07.2015: Atlético fortsätter jakten på potentiella nyförvärv i mittförsvaret som skall konkurrera med José María Giménez om en startplats. AS rapporterar att Antonio Rüdiger är ett av alternativen som den spanska huvudstadsklubben överväger för en sådan roll. den tyske landslagsmannen har större chanser att hamna i Atlético än exempelvis Aymen Abdennour som inte innehar ett EU-pass. 

 Aymen Abdennour (AS Monaco)
(06.08.1989, 187 cm, 84 kg, vänsterfotad, mittförsvarare)
12.07.2015: I samband med att Miguel Ángel Gil Marín åkte till Monaco för att slutföra Yannick Ferreira Carrascos övergång till Atlético passade han på att fråga om Aymen Abdennours prislapp. Monegaskerna klargjorde att man vill ha €20 miljoner för den tunisiske landslagsmannen. Det har gjort att Abdennour förvandlats till det dyraste alternativet av de tre spelarna som klubben för närvarande jobbar på att försöka värva. 
10.07.2015: Under förhandlingarna mellan Atlético och Monaco om Yannick Ferreira Carrasco kom även Aymen Abdennours namn upp på bordet. Den spanska huvudstadsklubben är väldigt intresserad av försvarsspelaren som ersättare till Toby Alderweireld och det klargjorde man för monegaskerna under gårdagens möte. Abdennour är det dyraste av samtliga alternativ som Atlético överväger, men det som är till hans fördel är det faktum att han inte upptar en icke EU-plats p.g.a. en överenskommelse mellan EU och Tunisien.  
08.07.2015 (17:55): Atléticos intresse för Aymen Abdennour nådde under onsdagskvällen Frankrike. Enligt uppgifter till Foot Mercato skall den spanska huvudstadsklubben lagt ett bud på €16 miljoner för försvarsspelaren, men Monaco kräver minst €20 miljoner för tunisiern. Samma källa uppger att Abdennours representanter befann sig i Madrid under onsdagen för att diskutera en potentiell övergång. Konversationen mellan de båda parterna fick ett mycket positivt utfall där Atléticos erbjudande ligger på €1,5 miljoner netto per säsong och ett potentiellt 5-årskontrakt om man skulle komma överens med monegaskerna om en övergång. 
08.07.2015 (12:30): AS har varit i kontakt med Aymen Abdennours familj som bekräftar att Atlético är intresserade av den tunisiske landslagsmannen: "Vi har kontakt, men detsamma gäller andra klubbar i Italien, England och Spanien. I nuläget har inte Abdennour någon klubb som han skulle vilja spela i. Milan, West Ham och Liverpool har samtliga visat intresse för honom. Han vill dock vänta på en överenskommelse mellan Monaco och någon av klubbarna för att ta ett slutgiltigt beslut om sin framtid" sade oidentifierade familjemedlemmar till Abdennour till den spanska tidningen. Trots Atléticos intresse för mittförsvararen finns ett ganska stort problem: Abdennour saknar EU-pass och skulle i så fall skicka iväg Ángel Correa på lån under den kommande säsongen. 
07.07.2015: Atlético har visserligen tittat på Chancel Mbemba som potentiell ersättare till Toby Alderweireld, men Diego Simeone har meddelat den sportsliga ledningen att han är på jakt efter en mittförsvarare med rutin från spel i någon av de stora turneringarna i Europa som skall spetsa till konkurrensen med José María Giménez och Diego Godín under den kommande säsongen. Därför har Atlético frågat Monaco om deras tunisiske landslagsman Aymen Abdennour med idéen att han blir en del av förhandlingarna med monegaskerna om Yannick Ferreira Carrasco. Försvarsspelaren kommer från en stark säsong i Monaco och sitter för närvarande på ett kontrakt till sommaren 2019. Atlético har väldigt goda rapporter om Abdennour och den sportsliga ledningen tycker om tunisierns profil väldigt mycket. En potentiell värvning av Abdennour skulle dock innebära att Atlético tvingas låna ut Ángel Correa eftersom ingen av spelarna har ett EU-pass. En ersättare till Alderweireld kommer dock inte bli klar särskilt fort då den spanska huvudstadsklubben prioriterar andra saker högre i nuläget, exempelvis Ardas ersättare. 

 Stefan Savic (ACF Fiorentina)
(08.01.1991, 186 cm, 78 kg, högerfotad, mittförsvarare/högerback)
15.07.2015: Det har uppstått problem i förhandlingarna mellan Atlético och Fiorentina gällande Stefan Savics potentiella övergång till den spanska huvudstaden, men det är varken någon av klubbarna eller montenegrinen som sätter käppar i hjulen. Istället är det Mario som håller tillbaka affären efter att ha tackat nej till ett anbud på €1,8 miljoner per säsong i lön. Det i sig är dock förståeligt då Mario tjänar mer i Atlético och har betydligt bättre lönebud på annat håll. Trots bakslaget fortsätter Atlético vara väldigt intresserade av montenegrinen och letar nu lösningar på annat vis. Samtidigt börjar allt fler klubbar visa intresse för Savic: Juventus och Manchester United är de senaste i raden. 
13.07.2015: I enlighet med uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA jobbar Atlético för fullt på att försöka värva Stefan Savic, men väldigt mycket beror på Marios slutgiltiga svar kring spel i Fiorentina. Samtidigt har montenegrinens agent Žarko Pelicic uttalat sig om Savics potentiella flytt till den spanska huvudstaden: "Det kommer alltid finnas fina historier om Stefan. För närvarande finns det inget konkret att prata om och Savics fokus ligger på Fiorentina" sade han till CalcioNews 24 under måndagen. 
12.07.2015: Atlético har undersökt möjligheten att göra en bytesaffär med Fiorentina för att ro hem Stefan Savics signatur under sommarens övergångsfönster. I så fall skulle det innebära att Mario går i motsatt riktning då Fiorentina är väldigt intresserade av honom. Det rapporterar MARCA i dagens pappersupplaga av tidningen. Den montenegrinske landslagsförsvararen vill väldigt gärna spela i röd-vitrandigt nästa säsong och därför ser också Atlético chansen att få ned priset rejält genom att inkludera en spelare som Diego Simeone inte räknar med. Det återstår dock att se om Mario är beredd att acceptera en övergång til Fiorentina, men en sak är i varje fall säker: italienarna ser gärna Mario i Fiorentina-tröjan. Försvarsspelaren har ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2019 och värderas till ungefär €15 miljoner av Fiorentina. Viola har redan sagt nej till ett anbud från ryska Zenit under sommarens övergångsfönster. Många klubbar är intresserade av montenegrinen: Manchester United, Arsenal, Liverpool och Monaco (ifall Abdennour skulle lämna för Atlético) är bara några av hans potentiella klubbadresser. Den kommande veckan blir avgörande för om Savic spelar i Atlético eller inte. 
11.07.2015: Atlético skiftar fokus: efter värvningen av Yannick Ferreira Carrasco intensifierar den spanska huvudstadsklubben jakten på en ny mittförsvarare. Den sportsliga ledningen är intresserade av Stefan Savic och enligt uppgifter i dagens upplaga av AS är försvarsspelaren även förstavalet på listan över potentiella nyförvärv. Atlético har frågat Fiorentina om priset för montenegrinen: €15 miljoner skall italienarna ha sagt. Enligt uppgifter till samma tidning kan dock Savic lämna för €12 miljoner i slutändan. 
10.07.2015: Atlético har en lista med potentiella nyförvärv i mittförsvaret som toppas av Fiorentinas montenegrinske landslagsman Stefan Savic. AS rapporterar att Diego Simeone helst föredrar en värvning av Savic, men just 24-åringen har ganska många klubbars ögon på sig efter att ha gjort det mycket bra i Fiorentina. 

 Chancel Mbemba (RSC Anderlecht)
(08.08.1994, 182 cm, 80 kg, högerfotad, mittförsvarare/högerback)
09.07.2015: Det skrivs visserligen ganska mycket om den kongolesiske mittförsvararens potentiella övergång till Atlético i belgisk media, men det skall mycket till om Chancel Mbemba hamnar i den spanska huvudstaden. Atlético är som bekant på jakt efter en betydligt mer rutinerad försvarsspelare och Mbemba passar inte in i den profilen. 
07.07.2015: Atlético letar efter en annan typ av profil än den som Chancel Mbemba erbjuder i dagsläget. Diego Simeone vill ha någon med rutin från spel i någon av de kontinentala turneringarna, men som också är äldre än kongolesen. Den spanska huvudstadsklubben har blivit erbjudna möjligheten att värva Mbemba av spelarens agent Christophe Henrotay, men i dagsläget har man inte tagit något slutgiltigt beslut. Högst upp på listan över prioriteringar ligger Ardas ersättare och under tiden som man letar efter en sådan kommer man att lägga upp alternativen och strategin för vad som gäller kring Toby Aldereweirelds ersättare.
05.07.2015: Dagens stora nyhet sett med röd-vitrandiga ögon förutom Toby Aldereweirelds möjliga flytt till Tottenham Hotspur är Chancel Mbembas övergång till Atlético som belgarens ersättare. För ett par dagar sedan rapporterade tidningen Derniere Heure att Mbemba mycket väl kan genomföra en läkarundersökning med Atlético i den spanska huvudstaden på måndag. Det här späddes på ännu mer av det faktum att den kongolesiske försvarsspelaren ställdes över under Anderlechts träningsmatch mot Seraing United igår "på klubbens order" eftersom "man inte vill förstöra en framtida affär" enligt tränare Besnik Hasis tränarstab. Han skall också ha "agerat som om han lämnar Anderlecht inom kort" enligt belgisk press. Inom kort vet vi vad det är som gäller. 
04.07.2015: Atlético är på jakt efter potentiella ersättare till Toby Alderweireld och i nuläget är Chancel Mbemba ett av alternativen. Intresset för kongolesen är inget nytt då man följt honom under den gångna säsongen och samlat på sig god information på och utanför planen. Huvudpersonen själv uttalade sig i belgisk media efter att han återvänt från sin semester och påbörjat försäsongsträningen med Anderlecht: "Jag lägger inte fokus på en potentiell övergång. Det är min agents jobb. En sak är säker. Jag har kontrakt med Anderlecht till 2017. Om de inte kommer överens med en annan klubb om en potentiell övergång så kommer jag att stanna, men jag kommer inte att förlänga. Det finns alltid en stor risk att en spelare lämnar för en låg övergångssumma när han har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben. I värsta fall kan ha gå gratis" sade han till belgisk media. 20-åringen ingår i en grupp av mittförsvarare som Atlético överväger inför framtiden, men klubben kommer inte göra något drag på övergångsmarknaden innan Toby Alderweirelds situation är löst. 
02.07.2015: I och med João Mirandas övergång till Inter är Atlético på jakt efter en ny mittförsvarare. Atlético är intresserade av Chancel Mbemba som brasilianarens potentiella ersättare och det är ingen tillfällighet. Man har följt kongolesen under en längre tid och har väldigt positiva rapporter kring försvarsspelaren. Mundo Atlético rapporterar att Anderlechts sportchef Herman Van Holsbeeck befinner sig i den spanska huvudstaden för att diskutera en potentiell övergång för Mbemba. Anderlecht behöver sälja spelare för att kompensera för missat spel i UEFA Champions League. Nyheten uppdagades i belgiska Heet Laatste Nieuws som också avslöjade att Van Holsbeeck reser till Madrid för att försöka komma överens om en övergångssumma. Enligt uppgifter till tidningen tror de att Atlético kommer betala de €10 miljoner som Anderlecht kräver för att släppa Mbemba under sommarens övergångsfönster. I just den här affären agerar den välkände belgiske spelaragenten Christophe Henrotay mellanhand. Han har en väldigt god relation till Andrea Berta. Atlético är dock inte ensamma om att vara intresserade av Mbemba, det gäller även Valencia enligt uppgifter till HLN. 
01.07.2015: Det är ingen hemlighet att Atlético har visat intresse för Chancel Mbemba under det senaste halvåret, men en övergång har alltid varit mer aktuell i belgisk media än just spansk. Ingen skillnad den här gången heller. Enligt uppgifter till belgiska tidningen DH är Atlético alltjämt intresserade av Mbemba, något som också bekräftas av spelarens omgivning. Anderlecht kräver alltjämt €10 miljoner för Mbemba och kommer bli mycket svåra att övertyga om en lägre övergångssumma. 

  Matías Kranevitter (CA River Plate)
(21.05.1993, 179 cm, 74 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
05.07.2015: I söndagens upplaga av Diario Olé rapporterar den argentinska tidningen att Matías Kranevitter närmar sig en övergång till Atlético de Madrid. Enligt den Buenos Aires-baserade tidningen skall River Plates intention vara att slutföra förhandlingarna med Atlético under de kommande dagarna och övergångssumman väntas hamna på ungefär $8 miljoner vilket motsvarar €7,2 miljoner. Förhandlingarna mellan de båda klubbarna har pågått under en längre tid och en av de viktigaste punkterna har varit när Kranevitter skall lämna River. Argentinarna har tagit sig till semifinal i Copa Libertadores och har viljat behålla 22-åringen till december om Marcelo Gallardos manskap skulle vinna turneringen och därmed kvalificera sig till Klubblags-VM senare i år. Man kan även nå mästerskapet om man skulle förlora i en potentiell final mot mexikanska Tigres då de inte kan representera Sydamerika p.g.a. de är inbjudna till Copa Libertadores och befinner sig i en annan konfederation. De båda klubbarna skall mer eller mindre ha kommit överens om en sådan lösning, men ifall River blir utslagna och inte når Klubblags-VM kommer Kranevitter resa till Spanien och ansluta till Atléticos försäsongsträning. Därmed får alla som de vill. 

RYKTEN UT

 Jan Oblak
(07.01.1993, 186 cm, 87 kg, högerfotad, målvakt)
12.07.2015: Manchester United är intresserade av Jan Oblak som David de Geas potentiella ersättare mellan stolparna på Old Trafford. Det hela är Louis Van Gaals idé då holländaren anser att Oblak har en ännu högre utvecklingspotential än De Gea. Engelsmännen har varit i kontakt med Atlético gällande den slovenske landslagsmannens tillgänglighet, men Atlético har meddelat att Oblak endast lämnar för sin utköpsklausul på €45 miljoner. Enligt AS har Manchester United sonderat terrängen och kollat upp Oblaks egna tankar kring en potentiell övergång till England, men slovenen har meddelat United att han inte tänker pressa Atlético och om de verkligen vill ha honom måste de komma överens med Atleti om en övergång. Slovenen trivs väldigt bra i den spanska huvudstaden och har slagit till sig ro även på det sportsliga planet efter insatserna i röd-vitrandigt under slutet av förra säsongen. 

 Mario Suárez
(24.02.1987, 188 cm, 80 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
14.07.2015: José Luis Caminero genomförde en ganska lång konversation med Mario under gårdagskvällens träning i Los Ángeles de San Rafael. Det är visserligen okänt vad de två pratade om, men det mesta tyder på att den handlade om spelarens potentiella övergång till en annan klubb under sommarens övergångsfönster. Möjligtvis Fiorentina som är intresserade av Marios tjänster där han i så fall skulle ingå i en bytesaffär med Stefan Savic. 
13.07.2015: Atlético har väntat på att någon skall dyka upp med ett anbud för Mario som tillfredsställer samtliga parter, men det har varit trögt på den fronten under sommarens övergångsfönster. Nu kan dock ett sådant ha inkommit till den sportsliga ledningens kontor. Enligt uppgifter i dagens pappersupplaga av MARCA räknar Mario med ett anbud från Fiorentina som är beredda att göra en bytesaffär där canteranon lämnar för spel i Serie A och Stefan Savic går i motsatt riktning. Tidningen uppger också att Mario ser positivt på spel i Fiorentina då de spelar Europa League den kommande säsongen samtidigt som det redan finns många spanjorer i spelatruppen. Bytesaffären mellan Atlético och Fiorentina hänger nu på om Mario accepterar Fiorentinas kontraktsförslag och om så är fallet så väntas de båda klubbarna komma överens om en affär inom loppet av några dagar. 
12.07.2015: Samtidigt som Mario tränar med Atlético väntar de båda parterna alltjämt på en lösning på spelarens situation. En sådan kan dock närma sig om 28-åringen är beredd att gå med på att flytta till Fiorentina. Serie A-klubben är nämligen väldigt intresserad av Mario och parallellt med förhandlingarna mellan Atlético och Fiorentina gällande Stefan Savics potentiella övergång till den spanska huvudstaden har Atleti undersökt möjligheten att inkludera just Mario i samma affär för att få ned priset på montenegrinen. I nuläget funderar Mario på en sådan lösning och spel i Fiorentina är rätt väg att gå. 
06.07.2015: Inters sportchef Piero Ausilio skall enligt uppgifter till Corriere dello Sport och Calciomercato åkt till Madrid för att försöka ro hem Mario till Milano-klubben. Samtidigt har Marios agent Manuel García Quilón uttalat sig om spelarens framtid och avslöjat att det finns intresse från annat håll än endast Inter: "Vi väntar på att Inter och Atlético ska prata med varandra. Vi har även ett annat anbud som kommer från Premier League" sade García Quilón till Calciomercato under måndagen. Han vill dock inte avslöja vilket lag det rör sig om i nuläget. 
05.07.2015: Mario kommer med stor sannolikhet återvända till Majadahondas träningsanläggning den 8 juli som saker och ting är idag. Inter är hans primära alternativ när det gäller en övergång under sommarens övergångsfönster, men Milano-klubben har bett om tid för att lösa några ärenden som väntas dra ut på tiden. Man letar en ny destination till två av lagets mittfältare och är dessutom på jakt efter en anfallare innan man vill fortsätta förhandlingarna om Mario. Diego Simeone ville visserligen inte släppa Mario under vinterns övergångsfönster, men den situationen har förändrats i och med att Atlético behövde 28-åringen under en tung period där matchningen var väldigt hård i januari. Simeone och Mario är överens, men man väntar på Inter och potentiellt på andra klubbar som skulle vara intresserade av att gå in i budgivningen. 
02.07.2015: Mario vill lämna Atlético och Atlético vill sälja Mario, men ingen klubb har ännu hört av sig med ett formellt anbud. Det är vad MARCA rapporterar i sin pappersupplaga under torsdagen. Inter har visserligen kollat upp Marios situation, men deras förslag om en inlåning av 28-åringen förkastades av Atlético. Från röd-vitrandigt håll väntar man sig dock att Inter skall försöka värva Mario och i så fall lämnar canteranon på permanent basis, inte på lån. 
01.07.2015: I dagens pappersupplaga av La Gazzetta dello Sport rapporterar den Milano-baserade tidningen att Inter vänder blickarna mot Mario Suárez sedan man förlorat kampen om Giannelli Imbula. Enligt uppgifter till tidningen värderar Atlético spelaren till €10-15 miljoner, men det Gazzetta dello Sport verkar ha missat är att Mario har en utköpsklausul på €12 miljoner. Marios nurvarande lön i Atlético ligger på ungefär €1,7 miljoner per säsong och vill ha ett kontrakt som sträcker sig över de fyra kommande säsongerna. Inter är beredda att kompromissa och har föreslagit ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger med option på ett fjärde år samt en lön på €2,3 miljoner. När det gäller själva övergången kan det bli så att Inter återigen använder sig av ett lån med en obligatorisk köpoption, men det återstår alltjämt att se om Atlético accepterar en sådan lösning. 

 Miguel Ángel Moyà
(02.04.1984, 189 cm, 82 kg, högerfotad, målvakt)
05.07.2015: Atléticos sportsliga ledning har meddelat Miguel Ángel Moyà att man inte har några som helst planer på sälja honom under sommarens övergångsfönster, men i samma veva är det upp till huvudpersonen själv att avgöra vart han spelar sin fotboll under den kommande säsongen. En potentiell försäljning av Moyà kommer med stor sannolikhet sänka det slutgiltiga priset på Jackson Martínez, men i och med att Atlético redan har meddelat Porto att man kommer betala colombianens utköpsklausul så framstår en försäljning av Moyà snarare som ett problem än en god affär. Den spanska huvudstadsklubben vill inte gå ut på övergångsmarknaden i jakt på en ersättare till Moyà och det är framförallt ett problem eftersom den viktigaste delen av försäsongen börjar om ungefär en veckas tid. I vilket fall som helst vill klubben visa respekt gentemot Moyà eftersom man anser att han förtjänat det med sin professionella attityd och därför är bollen hos 31-åringen. Om han vill lämna kommer Atlético inte stå ivägen, men klubben vill ha ett slutgiltigt beslut så fort som möjligt för att på så vis leta potentiella ersättare. Moyà funderar alltjämt över vad som är bäst för hans karriär samtidigt som han befinner sig på smekmånad. 

 Óliver Torres
(10.10.1994, 175 cm, 67 kg, högerfotad, offensiv mittfältare)
03.07.2015: Samtidigt som Atlético förhandlar med Porto om betalningsmetoden för Jackson Martínez vägrar portugiserna ge upp Óliver Torres och klubbens president Pinto da Costa gör sitt yttersta för att 20-åringen skall tillbringa ytterligare en säsong på Estádio do Dragão. Atlético ställning är glasklar: inga beslut tas innan Diego Simeone bestämt sig för vad han vill göra med spelaren i fråga. Sett till de uttalanden som argentinaren har gjort om Óliver verkar det mer än klart att spelaren stannar, men ingenting är 100% säkert och i Simeones fall är det ofta träningsplanen som avgör om en spelare stannar eller lämnar. Huvudpersonen själv är osäker på sin roll i Atlético. Han vill vara en viktig spelare i Simeones lagbygge, men den enda garantin i nuläget är knuten till Porto. Där vet Óliver att han kommer vara en viktig spelare. 

 Ángel Correa
(09.03.1995, 174 cm, 70 kg, båda fötterna, släpande anfallare/ytterforward)
05.07.2015: Atléticos tränarstab med Diego Simeone i spetsen har hela tiden viljat se att Ángel Correa skall stanna i klubben och utgöra en del av spelartruppen nästa säsong, men det är något som beror på tre saker: spelarens insatser under försäsongen, Simeones syn på landsmannens insatser under just försäsongen och sättet som man går till väga på när det nya lagbygget skall slutföras. Mundo Atlético rapporterar att inget beslut är taget ännu, men att klubben tittar på samtliga alternativ. Correa har två primära handikapp gentemot sina lagkamrater: han saknar EU-pass och är efter rent fysiskt i jämförelse med de som han slåss om en plats med. 20-åringens största problem i nuläget är det faktum att Arda bestämt sig för att lämna klubben och Atléticos primära val är Nico Gaitán. Benfica-spelaren saknar också EU-pass, något som i så fall gör att Correa tvingas lämna Atlético på lån under sommarens övergångsfönster. Det andra handikappet har helt enkelt att göra med det faktum att Correa inte har spelat regelbundet sedan han lämnade San Lorenzo i slutet av maj ifjol. Atléticos tränarstab har jobbat hårt med argentinaren för att han skall vara i så bra slag som möjligt, men enligt de rapporter som just tränarstaben sammanställt kommer det ta sex månader till innan Correa kan börja utmana om en plats i startelvan på allvar. Samtidigt rapporterar portugisiska Record att Correa skulle kunna inkluderas i Nico Gaitán-affären, precis som TyC Sports rapporterade under lördagskvällen. 

 Raúl Jiménez
(05.05.1991, 190 cm, 76 kg, högerfotad, anfallare)
14.07.2015: Raúl Jiménez semester lider mot sitt slut och det börjar bli dags att bestämma sig för vart mexikanen skall spela den kommande säsongen. 24-åringen analyserar alltjämt de anbud som inkommit för hans tjänster, men något slutgiltigt beslut har ännu inte tagits. Intresset är ganska stort för anfallaren: Benfica, Porto, Monaco, Villarreal och Espanyol har samtliga antingen kommit med ett anbud (de tre första) eller frågat om spelarens situation (de återstående klubarna). På söndag väntas Raúl Jiménez återvända till Atlético för försäsongsträningen. 

 Emiliano Velázquez
(30.04.1994, 185 cm, 79 kg, högerfotad, mittförsvarare)
02.07.2015: Atlético kommer låna ut Emiliano Velázquez till Getafe under den kommande säsongen. Det är visserligen inte officiellt ännu, men Getafes president Ángel Torres har bekräftat att uruguyanen kommer stanna ytterligare en säsong. I sådana fall har Getafe lyckats slå flertalet klubbar i kampen om Velázquez. 

  Lucas Hernández
(14.02.1996, 180 cm, 75 kg, vänsterfotad, mittförsvarare/vänsterback)
06.07.2015: Atlético har en verbal överenskommelse om att Lucas Hernández spelar i Rayo Vallecano om Diego Simeone slutligen skulle bestämma sig för att släppa försvarsspelaren på lån i sommar. Det rapporterar MARCA i sin pappersupplaga under måndagen. 
05.07.2015: Lucas Hernández är Atléticos mest talangfulla försvarsspelare på många år, men det är alltjämt oklart vart fransmannen spelar sin fotboll under den kommande säsongen och mycket har att göra med det faktum att de båda parterna inte riktigt verkar överens om vad som gäller. Atlético har mer eller mindre meddelat 19-åringen att man räknar med honom som fjärde mittförsvarare och potentiell back-up till vänsterbacken, men huvudpersonen själv vill spela regelbundet på högsta nivå för att på så vis samla på sig erfarenhet och fortsätta utvecklas. Han har gott om anbud från såväl Spanien som utlandet där framförallt Rayo Vallecano och Bayer Leverkusen visat intresse. Under söndagen publicerade France Football en intervju med försvarsspelaren där han uttalade sig om sin situation: "Jag har tre år kvar på mitt kontrakt som sträcker sig till 2018. Jag ville lämna på lån under den här sommaren för att få mer speltid, men det verkar som om Diego Simeone vägrar släppa mig. Det här är verkligen ett tecken på förtroende från hans sida. Det pågår förhandlingar om en förlängning, men det är inte säkert att jag kommer förlänga ännu. Jag trivs väldigt bra i Madrid och har inga planer på att lämna för tillfället. Det har funnits klubbar som visat intresse för mig, men jag tänker inte på det för närvarande. I år har Simeone verkligen börjat lita på mig. Under försäsongen sade han till mig att han förbereder mig mentalt för vad som komma skall. Han har dessutom givit mig chansen att spela i sex matcher. Jag är väldigt glad" sade Lucas till France Football. Försvarsspelaren kommer göra Atlético sällskap lite senare under försäsongen eftersom han spelar U19-EM med Frankrike de kommande veckorna. 

 Borja Bastón
(25.08.1992, 191 cm, 79 kg, högerfotad, anfallare)
08.07.2015: Málaga-redaktionen på El Desmarque rapporterar att Málagas sportsliga ledning jobbar på att ordna fram en anfallare till Javi Gracia i samband med att försäsongen skall sätta igång. Javi Guerra är visserligen Solkustklubbens förstaval, men det faktum att han inte kan bryta sig loss från Cardiff City har gjort att Málaga måste vända sig till nya alternativ. Det är här som Borja Bastón kommer in i ekvationen. Anfallaren har en överenskommelse med Atlético om att han skall lånas ut till en klubb i Primera División under sommarens övergångsfönster. Málaga är väldigt intresserade av anfallaren och kontakten mellan såväl klubbarna som spelaren och andalusiern har intensifierats under det senaste dygnet. Förutom just Málaga är även UD Las Palmas väldigt intresserade av anfallaren, men Borja vill helst spela sin fotboll på Solkusten. Det stora problemet mellan Atlético och Málaga i nuläget är anfallarens lön. Det gäller att komma överens med Atlético om hur stor del av lönen som Málaga är beredda att betala. 

 Javi Manquillo
(05.05.1994, 180 cm, 78 kg, högerfotad, högerback)
14.07.2015: Atlético ligger i förhandlingar med Roma om att Javi Manquillo spelar sin fotboll på lån i Serie A den kommande säsongen. 21-åringen har gott om alternativ att välja mellan i Spanien, Italien och England. Inom de spanska gränserna är det Getafe, Rayo Vallecano och Granada som hört av sig för att kolla upp spelarens tillgänglighet och även om Manquillo har vissa erbjudanden från såväl Premier League som Serie A så föredrar han själv spel i Roma. Precis som fallet var med Liverpool och Arsenal ifjol vill Roma inkludera en köpoption i Manquillos lånekontrakt som man sedan kan använda sig av om han slår igenom, men Atlético vill inte förlora högerbacken. Därför återstår det att se hur man löser situationen kring försvarsspelaren. Ett alternativ är att inkludera en återköpsklausul som man gjorde med Toby Alderweireld. Slutligen rapporterar även France Football att Olympique Marseille återigen är mycket intresserade av högerbacken och detsamma skall gälla Benfica, men i portugisernas fall verkar det redan som att de har en högerback, nämligen Sílvio. 
08.07.2015: Javi Manquillo återvänder till Atlético de Madrid efter en misslyckad säsong i Liverpool. Det har den spanska huvudstadsklubben bekräftat på sina officiella hemsida. Atlético bekräftar på sin hemsida att högerbacken har anbud och att han kommer ta ställning till de när han genomfört en närmare analys av sin situation. Atlético har gett grönt ljus för att spelaren återigen skall lånas ut. 
03.07.2015: Det verkar inte bli någon fortsättning i Liverpool för Javi Manquillo. Enligt uppgifter till The Telegraph har 21-åringen inte lyckats övertyga på Brendan Rodgers vilket i sin tur gör att Liverpool nu vill avbryta högerbackens lån i förtid. Det faktum att Liverpool köpt loss Nathaniel Clyne för €17,5 miljoner säger också en del om Rodgers intentioner med Manquillo. Engelsmännen måste nu komma överens med Atlético om hur man skall göra med försvarsspelaren och det kommer kräva förhandlingar. Liverpool har till den 15 juli på sig att bestämma sig för vad det är som gäller och huvudpersonen själv skall vilja återvända till Spanien i jakt på speltid. 

AVSKRIVNA RYKTEN

 Rodrigo Caio (São Paulo FC)
(17.08.1993, 182 cm, 70 kg, högerfotad, mittförsvarare/defensiv mittfältare)
04.07.2015: Efter två resor tvärsöver Atlanten, tre läkarundersökningar och flera dagar av förhandlingar står det numera klart att Rodrigo Caio fortsätter spela sin fotboll i moderklubben São Paulo. 21-åringen accepterade inte Atléticos villkor som innebar att han skulle lånas ut till den spanska huvudstadsklubben och efter att ha hållt ett möte med São Paulos president under fredagskvällen klargjorde den brasilianska storklubben att man ställer sig på spelarens sida.