Fernando Torres läge är stabilt och han är vid medvetande. Anfallaren dras inte heller med några skador enligt de undersökningar som gjorts på Modelo de A Coruñas sjukhus och han väntas lämna detsamma under fredagen, men det har framkommit ytterligare detaljer kring 32-åringen via Depor-spelaren Álex Bergantiños. Det var nämligen Bergantiños som vann nickduellen som sedermera resulterade i Torres fall och otäcka smäll mot huvudet. Bergantiños besökte Torres på sjukhuset några timmar efter att Atlético-spelaren förts dit och undersökts. 

Bergantiños åkte till sjukhuset för att han var orolig för Torres situation och kände sig skyldig till det inträffade. Väl på plats träffade han anfallaren och såg till att prata ut om stuationen som ledde till den otäcka smällen. 

På väg ut från sjukhuset intervjuades spelaren av Cadena COPE:s utsända som tog del av nya detaljer: "Han mår väldigt bra och han är nöjd. Han stöttade mig och sig själv. Han har fått ta del av det inträffade och han förstod vad som hänt. Han ville att jag skulle vara lugn och han sade även att det är sånt som kan inträffa på en fotbollsplan. Fernando berättade att något liknande har hänt honom för några år sedan. Han var lugn och log till och med. Torres minns en målchans som han hade och andra delar som inträffade under matchen, men han har inget minne av vår nickduell. Fernando befinner sig i en 'box' i UCI:n. Han kommer övernatta där och under morgondagen skickar de hem honom" sade han till COPE. 

Samtidigt har huvudpersonens eget mediateam tweetat ut att allt är i sin ordning efter den otäcka smällen.