Med en stark laguppställning kom baskerna till start mot Madrid-laget Alcorcon och första halvlek hoppas jag var ett sömnpiller då jag inte hade möjlighet att se den. Med tanke på resultatet 0-0 så långt så kan jag inte tänka mig att det var speciellt upphetsande fotboll de första 45 minuterna. Bra tryck på läktarplats i Alcorcon med ett par hundra tillresta bortafans bland de betalande.

 Med en uppställning med bara Castillo och Gabilondo som nya startmän från förra matchen, så skulle Alcorcon manövreras ut underskattning undvikas. Det märktes att man inte tänkte gå på samma mina som Real Madrid gjorde här förra säsongen. Vi minns väl alla de bilderna på mål efter mål som ramlade in bakom Dudek.

Sen när andra halvleken drog igång så var det Athletic som förde spelet men hade ganska svårt att få till de riktigt farliga chanserna. Det skulle krävas en riktig projektil från Bilbaos egen Dolph Lundgren (Gurpegi) för att spräcka nollan.

Alcorcon hade inte mycket att sätta emot men försökte ändå att få in bollarna i straffområdet på sina forwards men det kändes aldrig riktigt farligt förrän sista minuterna då de trycker upp allt folk för att få till en kvittering.

Athletic tog inga onödiga chanser och tar en komfortabel bortaseger mot ett lag som man ska vinna mot. I returen borde det kunna bli större siffror och en större möjlighet att spela ut. Men man vet aldrig.