Celta Vigo:

Det har varit en händelserik vecka för Celta Vigo. På måndagen blev det känt att klubben sparkar Paco Herrera och ny tränare för klubben blev Abel Resino. I ett pressmeddelande på sin hemsida tackade klubben Herrera för hans säsonger i klubben och uppflyttningen förra säsongen men Celtas dåliga form och segerlösa svit blev till slut för lång och Herrera fick gå.
    Abel Resino presenterades dagen efter på en presskonferens och han har tidigare tränat Granada, Valladolid och Atlético Madrid. Sedan blev det även diskussioner efter att Resino ville ha Salva Ballesta som assisterande tränare.
    Det ville inte några Celta-fans som protesterade och Ballesta har tidigare varit kontroversiell av olika anledningar. Ballesta har starka politiska övertygelser och han har gått hårt åt spelare i andra lag. Till slut blev Ballesta inte utnämnd till assisterande tränare.

Därför blir det nu upp till Abel Resino att ändra Celtas dåliga form. Laget är inne i en tung period i ligan med få segrar och den dåliga formen fortsatte i senaste matchen mot Getafe. I den matchen blev det förlust med 3-1, de himmelsblåa har nu förlorat sina tre senaste matcher i ligan. Det gör att laget kämpar på i botten av tabellen och behöver poäng för att undvika nedflyttning.
    Spelet har ibland sett bra ut, som i första halvlek mot Valencia och delvis mot Getafe då laget tog kontroll över bollen och spelade runt den. Men ett problem som Celta har haft de senaste matcherna är att laget har gjort få mål. Flera offensiva spelare måste höja sig om laget ska vinna matchen.
    Michael Krohn-Delhi har varit ojämn under säsongen men mittfältaren kan göra riktigt bra matcher ibland. Iago Aspas har inte gjort mål sedan januari och skulle behöva få igång målskyttet igen, frågan är om flyttryktena påverkade anfallaren mer än vad han säger.
     Mario Bermejo har sett lite långsam ut och tappat sin plats i startelvan. Inlånade Chu Young-Park har inte lyckats ta en ordinarie plats i startelvan och inte presterat som laget hoppades när han lånades in från Arsenal.
     Sedan behöver de offensiva spelarna får mer stöd framåt av ytterbackar och andra spelare. Då kan Celta skapa mer tryck framåt och få fram fler spelare. På Celtas senaste sju matcher har laget gjort tre mål och det är för få. Försvaret har sett bättre ut även om det i förra matchen mot Getafe inte var bra.
    Celta Vigo tappade i förra omgången ytterligare poäng till lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Nu är det fyra poäng upp till Zaragoza och fem poäng upp till Osasuna.  Det ska bli spännande att se vad Abel Resino gör med Celta som ny tränare och om han får igång laget samt spelet. För det behövs om Celta ska vara kvar i högsta divisionen.

Vi får se om Resino ställer upp laget på ett annat sätt men truppen som är uttagen till matchen är följande:

Sergio Alvarez, Roberto Lago, Borja Oubina, Jonathan Vila, Alez Lopez, Mario Bermejo, Iago Aspas, Danijel Pranjic, Gustavo Cabral, Javi Varas, Vadim Demidov, Carlos Bellvis, Chu Young-Park, Fabian Orellana, Toni Rodriguez, Quique De Lucas, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernandez, Natxo Insa, Jonny Castro.

Andres Tunez, Samuell Llorca och Hugo Mallo är alla fortfarande skadade och vi kan även notera att anfallaren Santiago Mina, som i förra matchen fick göra sin debut för Celta, inte är med i truppen. Mina har gjort det bra i Celtas ungdomslag och gjorde ett piggt inhopp förra matchen. Det vore kul att se mer av honom.

Granada:

Granada kämpar liksom Celta Vigo i botten av spanska ligan och vann förra mötet mot Celta med 2-1. Laget ligger fyra placeringar före de himmelsblåa och är på säkrare mark. De är även i bättre form än Celta.
    I januari hände det grejer i Granada, Lucas Alcaraz utnämndes till ny tränare och klubben värvade nya spelare som bland annat Diego Buonanotte och Recio från Malaga samt Nolito som lånades in från portugisiska Benfica.
   Nye tränaren Alcaraz fick en drömstart när han i sin första match med Granada slog Real Madrid med 1-0 efter att Cristiano Ronaldo gjort ett självmål. Granada vann även nästa match mot Deportivo La Coruña med 0-3.
    I matchen efter det tog Granada emot Barcelona på hemmaplan. Hemmalaget inledde matchen starkt och hade ett farligt läge efter cirka sju minuter men sedan tog Barcelona över spelet. Granada hade ett samlat försvar och kunde ta sig fram på offensiv planhalva ibland.
    Det gjorde att hemmalaget tog ledningen i den tjugosjätte matchminuten genom Odion Ighalo. En ledning som Getafe höll första halvlek ut men tidigt i andra halvlek kvitterade Lionel Messi på en målvaktsretur. Messi skulle kom sedan att göra ett mål till på frispark och Granada förlorade till slut med 1-2.
   Men Granada har sett bättre ut under nye tränaren Lucas Alcaraz och laget har fått in nya spelare som förbättrar laget.

Om matchen:

Det är en viktig match som spelas i helgen. Nye tränaren Abel Resino sätts direkt på prov, förhoppningsvis ger den nya tränaren nytt mod och hopp till spelarna. Det finns kvaliteter i laget och Resino får försöka få fram dem.
    I de senaste matcherna har inte Celta Vigo har inte varit bra på hörnor eller andra fasta situationer och det är en del av spelet som laget kan förbättra. Förhoppningsvis ser det bättre ut till denna ligaomgång.
    Men det kan bli en jämn match och Celta får se upp för Granada som har farliga spelare framåt som Diego Buonanotte och Nolito.