På måndagen meddelade Celta Vigo att Paco Herrera inte får fortsätta som tränare för Celta Vigo. Klubbens president och vicepresident har tidigare uttryckt sitt stöd för Herrera men Celtas dåliga form och många matcher utan seger blev till slut för mycket.
     Lördagens förlust mot Getafe innebar klubbens tredje raka förlust och Herrera var uppgiven efter matchen.
     - Om laget hade samma tro som jag skulle vi spela bättre. Det är mitt jobb att övertyga spelarna om att vi är tillräckligt bra, jag måste försöka vända den nuvarande trenden, sa Herrera efter förlusten och han insisterade på att han skulle arbeta hårdare än någonsin för att ändra den nuvarande situationen.
    Dagen efter höll Herrera ett krismöte med sina spelare, något som lagkaptenen Borja Oubiña bekräftade till medier.
     - Jag tror att det är bra att prata i sådana situationer, vad som än behöver göras måste göras. Men nu behöver vi prata mindre och jobba mer. Jag vill att fansen ska veta att alla kommer jobba hårt för klubben och jag vet att tränaren kommer göra allt han kan för att förändra situationen som vi befinner oss i, sa Oubiña.

Men tränaren Paco Herrera skulle inte hinna göra mycket och på måndag morgon ryktades det om att han skulle få sparken och ersättas av Abel Resino.
    Klubbledningen kände att något nytt behövde hända för att få Celta bort från botten av den spanska ligan och ryktena spreds i medier. Men Herrera själv visste inte mycket om vad som hände i klubben.    
     - Olyckligtvis har ingen från klubben ringt mig. Efter nästan tre år i klubben tycker jag att klubben i respekt borde kommunicera med mig, sa Herrera.
     Senare på måndagen bekräftade klubben i ett pressmeddelande på sin hemsida att Herrera fått sparken och att Abel Resino var ny tränare för de himmelsblå. I pressmeddelandet tackades Herrera för sin tid i klubben som resulterade i uppflyttning förra säsongen.
     Abel Resino kommer närmast från Granada som han tränade förra året och han har tidigare tränat Levante, Valladolid och Atlético Madrid.
     Han presenterades på en presskonferens på tisdagen efter att ha hållit sin första träning med laget.
    - Det här är en svår utmaning men jag är övertygad om att vi ska försöka med allt till sista stund för att stanna kvar. Jag har en bra trupp, men vi behöver bli ett starkare lag och spela mer intensivt, sa Resino.
    Celta Vigos president Carlos Mourino uttalade sig om tränarbytet.
     - Herrera gav oss mycket och jag vill tacka honom, han har ett stort erkännande hos klubben. Han kommer alltid vara sammankopplad med Celta, inte bara sportsligt även också på ett personligt sätt, sa presidenten.
     Paco Herrera gav själv en känslosam presskonferens samma dag. Herrera är 59 år gammal och har tränat Celta de senaste tre åren.
     - Jag gråter på insidan. Det har gått tre år och jag vill säga tack. Till fansen vill jag säga att jag kommer komma ihåg alla matcher vi spelat de senaste tre åren och hur de reste med oss för att visa sitt stöd, sa Herrera.
    Den före detta tränaren sa även att han är en kämpe och att han skulle ha jobbat vidare till sista minuten av säsongens sista match.
     - Jag är en del av Celta, från och med nu som supporter. Och vad de gör bra är bra för alla, sa Herrera.

Senare efter presskonferenserna blev det diskussioner när Abel Resino ville utnämna Salva Ballesta som sin assisterande tränare.
    Det ville inte några Celta-fans som protesterade och Ballesta har tidigare varit kontroversiell av olika anledningar. Ballesta har starka politiska övertygelser och han har gått hårt åt spelare i andra lag. I sociala medier var det flera Celta-fans som uttryckte sina åsikter och inte ville ha Ballesta till klubben.
    Till slut blev Ballesta inte utnämnd till assisterande tränare och Ballesta hävdade att det var på grund av "politiska skäl". Klubbens president Carlos Mourino motiverade beslutet med att inte anställa Ballesta med att klubben anställer folk utifrån ett mänsklig perspektiv och sedan ett sportsligt.
    - Vi undersöker och frågar alltid runt om vi ska anställa någon. Efter det beslutade vi att han inte kunde komma till Celta. Vi analyserade problemen som han haft i andra lag som spelare och han har för lite erfarenhet. Vi analyserade allt och bestämde oss för att den här personen kunde vi inte anställa, sa Mourino.
     Mourino förnekade att beslutet påverkats av sociala medier och att klubben inte är politisk.
    - Klubben är inte politisk och kommer aldrig att vara. För mig handlade frågan om Ballesta inte om det, beslutet om att anställa honom eller inte fattades i samband med ett antal yttranden och förfrågningar, avslutade presidenten.

Det har varit några händelserika dagar i Celta som innebär att Abel Resino är ny tränare för klubben och att Paco Herrera inte är kvar.
    Till slut vill vi tacka Paco Herrera för hans tid i klubben och för nye tränaren Abel Resino blir det direkt upp till bevis i helgens viktiga match mot Granada.

Analys:

Spelet har inte stämt för Celta och något måste förändras om laget ska vara undvika nedflyttning. Spelarna har sett mindre engagerade ut och som de har tappat tron på spelet och segrar. Förhoppningsvis kan Abel Resino ändra det och få igång spelarna igen. Det behövs mer poäng och redan till helgen spelas en viktig match mot Granada.
    Det är ändå tråkigt att Paco Herrera får gå, han har gjort och betytt mycket för Celta under de senaste tre åren. Uppflyttningen kommer han att kommas ihåg för men det var dags för honom att lämna. Han verkar inte ha spelarnas förtroende längre och han har inte fått igång spelet de senaste veckorna.
    Sedan verkar kommunikationen från klubbledningens sida inte vara på topp och det är tråkigt. Herrera förtjänar bättre än att få veta att han kanske ska få sparken från medier.
    Det var en jobbig och känslosam presskonferens som Herrera höll när han tog avsked av klubben och fansen. Förhoppningsvis blir det här ett bra beslut för båda parterna och vi önskar Herrera lycka till i framtiden.