Tyvärr fick inte Celta avsluta med flaggan i topp trots att laget hade mängder av målchanser i matchen mot Mallorca. Förutsättningarna att få stanna kvar i La Liga var från början dåliga för Celta. Laget kunde åka ner i Segundan även om de vann mot Mallorca. Celta behövde lita på årets jumbo som sedan länge var uträknad.

Nödraketen hette Murcia och behövde spela oavgjort eller vinna mot Espanyol för att inte Celta ovillkorligen skulle åka ur serien. Ett trevligt faktum var att Murcia, trots sin sista plats i tabellen, faktiskt hade spöat upp Real Madrid i förra omgången samtidigt som Espanyol hade visat prov på dåliga nerver i när de förlorade mot Mallorca trots en 2-0 ledning. Trots allt fans ett litet hopp kvar för Celta att Murcia skulle ge sig på Espanyol med samma entusiasm som mot Madrid.

Celta som för övrigt envisats med att inte åka ur serien kunde i praktiken ha varit uträknade för flera månader sedan om inte tränarparet Carnero/Saéz gjort en mirakelprestation och lyft laget till en högre nivå.

Celta ställde upp utan sina skadade spelare som Giovanella, Vagnar, Mostovoi och Jesuli, dessutom med mittbackarna Méndez och Berizzo avstängda. I Mallorca saknades Etoo och Leo Franco.

Under första halvlek spelade Mallorca avslappnat och Celta kämpade utan framgång. Laget fick inte till några avslut och spelarna var frustrerade. I slutet av första halvlek fick Etú en chans att göra mål men sköt ovanför - en miss som skulle visa sig inte vara den enda.

Andra halvlek började med nya möjligheter för Celta men som inte riktigt fick till det. I 54 minuten tar Peneya i Mallorca bollen med handen och domaren blåser straff. Eftersom Milosevic missade en straff för en tid sedan och Luccin - som annars också är en självklar straffläggare - missade mot Barcelona gick ansvaret att förvalta straffläggningen till Etú.

I detta läge stod det 0-0 mellan Espanyol och Murica varpå ett mål av Etú på straffspark skulle innebära att Celta fick stanna kvar i La Liga. Etú la upp bollen framför Miki's mål, tog sats och slog bollen över ribban på målet. Efter denna miss kom fler missar och Celtas öde började sakta men säkert ta form.

Någon gång efter 70:e minuten kom rapporter från Montjuït att Espanyol gjort mål mot Murcia. Senare kom även rapporter om mål nummer två. Celta började spela på chans och lämnade till slut Cavallero helt ensam mot Mallorcas kontringsspel. I slutminuten kom därför rent logiskt Mallorcas första och andra mål. När Celta reducerade till 2-1 var spelet över.

I Montjuïc firades det för fullt när Espanyol tog hem segern mot Murcia och därmed säkrade kontraktet i La Liga inför nästa säsong.

En mycket tråkig händelse var att spelarna i Celta fick ta bakvägen efter att fansen tagit sönder stolar och kastat flaskor mot vakterna. Lagkaptenen Juanfran grät och bad åskådarna om ursäkt för Celtas dåliga spel.

Tråkigt nog fick inte Celta avsluta säsongen med en vinst på Balaídos. Till nästa säsong kommer laget tillbaks och höjer nivån i Segundan.

Startelvor (med byten inom parantes)

Celta: Cavallero, Velasco, Sergio, Cáceres, Juanfran, Luccin, Oubiña, Angel (Jandro m.87), Edu, G. López (Sylvinho m.74) och Milosevic (Pinilla m.56).
Mallorca: Miki, Cortés, Lussenhoff (Ramis m.75), Nadal, Poli, Campano, Marcos (Colsa m.50), Pereyra (Nagore m.56), Nené, Perera och Bruggink.

Källor: La Voz de Galicia, AS, Marca