Derbyt på lördag mellan Depor och Celta innebär att Celta som vanligt spelar på liv och död - en premiss som Celta inte kunnat undgå på länge. Depor åt andra sidan har knappast något att spela för vilket bör vara till fördel för Celta.

Dock finns det spelare i Depor som kommer att ge järnet för att sänka Celta. Spelaren Sergio i Depor, som har speciella känslor för Espanyol, kommer att arbeta stenhårt för att förhindra Celtas framfart. Det samma gäller för Munitis som vill sänka Celta för att ge fördel åt Racing.

Trots den viktiga matchen finns det få saker att rapportera. Medierna i Spanien kännetecknas för tillfället endast av diskussioner kring RFEF's beslut att inte flytta fram matchen. De båda lagens officiella tysnad tyder på en ordentlig uppladning som inte får störas av nyfikna reportrar.

Skadeläget ser dystert ut i båda lagen. I Depor saknas viktiga spelare som Romero, Naybet, Scaloni, Mauro Silva, Djalminha, Molina och Tristán. I Celta saknas Jesuli, Juanfran och Vagner.

Giovanella kommer att spela för Celta trots att hans far är allvarligt sjuk. Everton Giovanella kommer därför att framskjuta sitt flyg till Brasilien för att häls på sin far som ligger i coma.

Det var länge sedan man hörde något uttalande från Salo Milosevic. Till tidningen AS uttalade han dock i veckan att Depor inte kommer att ge något gratis till Celta. Spelaren tror att Celta däremot har en stor fördel: -"I derbyn vinner lag som är mest motiverade."

Celtas ansökan om att lägga matcherna Mallorca-Espanyol samtidigt som Depor-Celta fick oönskda effekt. RFEF sade nej till förslaget. Celta hävdar att Espanyol och Mallorca kan gynnas av att känna till resultat av matchen Depor-Celta eftersom matcherna inte går samtidigt. Celta har därför försökt påverka federation att låta båda matcherna spelas samtidigt så att ingen får någon fördel.

Tränaren i Celta Rafa Sáez försöker lugna sina spelare efter vinsten mot Barca i förra helgen. Sáez uppmanar spelarna att inte ta några segrar i förväg och sopa bort euforin bland spelarna.

I Albacete pressas målvakten Almunia. Målvakten är utlånad av Celta till Albacete och har åter hamnat i en lojalitetskonflikt mellan lagen. Om Almunia släpper in många mål skulle detta stärka Celta. Almunia försvarar sig med att han inte förstår kritiken då Celta måste vinna i vilket fall som helst oberoende hur det går för Albacete.

Troliga startelvor:

Deportivo: Munúa, Héctor, Andrade, Pablo Amo, Capdevila, Sergio, Duscher, Munitis, Valerón, Fran och Pandiani.
Celta: Cavallero, Velasco, Méndez, Cáceres, Sylvinho, Luccin, Oubiña, Ángel, Mostovoi, Gustavo López och Milosevic.
Domare: Lizondo Cortés (C.Valenciano)
Plats: Estadio Riazor
Avspark: 20.00.