Hela Celta håller fortfarande andan inför söndagens match mot Osasuna. Förra veckan tog Celta sin första seger på flera månader. Trots att mycket pekar uppåt befinner sig laget fortfarande i en mycket kritisk situation. Mot Osasuna måste Celta vinna - något annat räknas inte. För självförtroendet skulle en vinst på hemmaplan betyda oerhört mycket.

Med tanke på Celtas dåliga säsong kan allt avgöras mot Osasuna. Formen är på uppgång med vinst i förra veckan mot Albacete på bortaplan. Dessutom har laget inte släppt in ett enda mål på tre omgångar. På söndagen får Celta visa om den sensate tidens resultat bara beror på tillfälligheter eller om vändningen är på riktigt.

Celta har haft det mycket svårt på sin hemmaarena Balaídos under säsongen. Om laget kunde prestera en vinst på sin egen arena skulle detta ge kraft och förhoppningar. Av fem återstående matcher behöver Celta minst nio poäng för att säkra kontraktet i La Liga. För att summera nio poäng krävs tre vinster eller två vinster och tre oavgjorda. I övriga fall är Celta beroende av övriga lagens resultat. En vinst är därför ett minsta krav för laget.

Av fjorton spelade matcher på Balaídos har Osasuna aldrig vunnit någon. Tio matcher har laget förlorat och fyra har slutat oavgjort. Statistiken pekar uppenbarligen ner för gästerna.

Försvaret i Celta ser mycket stadigt ut. Fyrbackslinjen består av Velasco, Berizzo, Méndez och Juanfran. Méndez, som från början var reserv, fick chansen att spela i startelvan när skadorna stod som spön i backen - en möjlighetn han inte har försuttit.

Juanfran, som varit skadad i fyra månader, har gjort en succé come back i Celta. Från att han kom tillbaks för tre matcher sedan har laget inte förlorat en enda match. Dessutom har laget inte släppt in ett enda mål under hans närvaro på plan. Juanfran fick också vara den spelare som spräckte måltorkan när han gjorde det första målet i senaste matchen mot Albacete. Juanfran tog en stor risk när han högljutt protesterade mot förre tränarens Antic sätt att leda laget. Juanfran var också den spelare som pratade varmast för att den nuvarande tränarduon skulle få chansen att leda laget.

Tränaren i Celta, Carnero tyckte om sin gamla roll som andretränare. Som huvudtränare måste Carnero ta en hel del obekväma beslut och klä skott för all kritik. Särskilt upplever Carnero det jobbigt att ta ut startelvan berättar han i AS. Dock anser tränaren att det var nödvändigt att träda fram i rampljuset efter att den förra tränaren Antic lämnat klubben.

Peter Luccin i Celta kan vara tillbaks i truppen inför nästa match efter sitt långa skadeuppehåll. Redan i förra omgången mot Albacete rapporterades det att han var i princip frisk. Luccin hade dock en hel del att bättra på sin fysik för att ta en plats i laget. I veckan har Luccin gjort nya tester och det ser ut som att spelaren är näst intill fullt återhämtad. Men i det nya skedet blir det svårt för Luccin att omedelbart ta en plats på mittfältet. På mittfältet har Giovanella och Oubiñas samspel visat sig vara extra lyckad. Giovanellas kämparglädje på mittfältet gör hans plats är ohotad. Dessutom är José Ignacio tillbaks efter sin avstängning och Mostovoi tilbaks efter sin axelskada. Trots att Luccin med stor sannolikhet inte kommer att ingå i startelvan kan vi med all säkerhet räkna med hans inhopp.

I onsdags råkade Cáceres i Celta ut för en bilolycka. Trots en häftig frontalkrock som totalförstörde bägge bilarna klarade sig Cáceres praktiskt taget utan skador. Olyckan kommer inte att förhindra spelaren från spel.

När denna artikel skrivs är det fortfarande osäkert om Jesuli kan spela i Celta på söndag. Vissa källor gör gällande att Jesuli är spelklar på söndag medan andra gör gällande att Sevillanaren kommer att vara borta i minst en vecka på grund av sin streckning. Det vi kan konstatera med all säkerhet är att Jesuli drabbades av en streckning i matchen mot Albacete och fick lämna planen och att han inte är uppsatt i den officiella uttagningen.

Uttagna spelare i Celta är:

Målvakter: Cavallero och Pinto.

Backar: Juanfran, Israel, Mendéz,, Sergio, Velasco och Berizzo.

Mittfältare: Edú, Borja Oubinña, Gustavo López, José Ignacio, Giovanell, Ángel, Luccin och Ilic.

Anfallare: Milosevic och Pinilla.

Troliga startelvor:

Celta: Cavallero; Velasco, Méndez, Berizzo, Juanfran, Giovanella, Oubiña, Angel, Edú, G.López och Milosevic.

Osasuna: Sanzol; Izquierdo, Cruchaga, Josetxo, Antonio López; Valdo, Muñoz eller Alfredo, Pablo García, Moha; Webó eller Bakayoko och Morales.

Domare: César Muñiz Fernández.

Plats: Balaídos.

Avspark: 17:30.

Källor: AS, Marca, La Voz de Galicia, Celtas officiella hemsida.