Något annat resultat än vinst är otänkbart för hemmalaget på Balaídos. Senast Celta fick vinna på hemmplan var den 8 februari i 23 omgången när laget vann mot Villareal med 2-1. Nu elva omgångar senare i 32 omgången av La Liga har laget alla tänkbara bekymmer. Om inte något görs åker laget ur serien med hull och hår. Många huvuden har på sista tiden hängt på sned i Celta-lägret och vissa fans har redan givit upp.

I förra veckan avgick tränaren Antic med svansen mellan benen och Celtas andretränare och Celtas huvudtränare för B-laget utsågs som ersättare. Några spelare i Celta uttalade sig negativt om Antic avhopp och stora förhoppningar lades på det nya tränarparet Camero och Saéz. Dock kan ingen tränare i världen göra något åt alla skador som Celta tvingats att leva med under säsongen.

Debuten för Celtas nya tränare Carnero och Saéz slutade inte med en välbehövlig vinst mot Athletic Club de Bilbao som många Celta-fans hade drömt om men tack och lov slapp de åka hem som förlorare. Tränarduons inledning fick godkänt trots att Celta inte lyckades skapa några farliga målchanser. Resultatmässigt var ett oavgjort resultat på bortaplan ett bra resultat - särskilt med tanke på alla bänkade spelare i Celta.

Mot Bilbao fick tränarduon Carnero/Saéz trimma in sitt försvar. Spelmässigt spelade Celtas försvar mer organiserat och sammanhållet än tidigare. Framför allt gjorde målvakten Cavallero en mycket stark insats som räddade laget från förlust med en mirakelräddning på övertid.

Inför helgens match mot Sevilla är det dags att ta nästa steg. Då ska lagets anfall framträda på nytt. Spelare som Mostovoi, Jesuli och Milosevic - som fick vila mot Bilbao - kommer åter att vara i spel med förhoppningsvis friska och pigga ben. Draget från Carnero/Saéz, att låta sina stjärnor vila, kan visa sig väldigt klokt. Mot Sevilla kommer Celtas resurser inte att hållas igen. Laget planerar satsa framåt. Förvaret kommer Celta att lämna orört och i anfallet har Carnero/Saéz flera att välja mellan. Milosevic är ett tvärsäkert kort på topp. Bland de övriga anfallarna Edu, Jesuli, Mostovoi, Ilic och Gustavo López måste två väljas bort.

Spelare i Celta som ännu inte hunnit återhämta sig från sina skador är Giovanella, Sergio, Luccin och Israel. Vagner skadade sig under en träning i veckan och kommer inte att kunna spela. Méndez är tveksam. Sylvinho är tillbaks i truppen efter sin skada men kommer troligen inte att ingå i startelvan eftersom Juanfran har tagit hans plats.

Även om Celta-spelarnas optimism inte är helt på topp så talas det försiktigt om en efterlängtad pånyttfödelse i laget. Troligen kan en vinst mot Sevilla förbyta den pestliknande stämningen som laget har dragits med så länge. Vad en förlust skulle ge vill ingen spekulera i...

För att ta komma ikapp Mallorcas fyra poängsledning råder det inga tvivel om att Celta måste vinna alla sina hemmamatcher och samtidigt ta en och annan poäng på borta plan. Tyvärr har Balaídos -den här säsongen- rykte om sig att vara en håla för motståndarlagen. Inget lag har förlorat så mycket som Celta på hemmaplan i hela La Liga.

Trots Celtas orubbliga inställning att vinna på Balaídos trotsar Sevilla lagets tydliga framhålling. Sevilla har också starka motiv till att ge allt på Balaídos. Sevilla behöver en vinst på bortaplan för ta en plats i UEFA-kuppen. För Sevilla är bortamatchen mot Celta ett ypperligt tillfälle att putsa till poängen i tabellen.

Sevillas trupp är skadefri bortsett från Podestá. Tränaren i Sevilla Joaquín Caprrós kommer troligen att röra om en del i startelvan efter att Javi Navarro avstängdes på grund av att han dragit på sig för många gula kort. Aitor Ocio kommer troligen att ersätta Navarro. Eventuellt kommer Alves att få vila i matchen vilket innebär att Redondo få spela.

Med tanke på förutsättningarna förväntas matchen sluta oavgjort.

Troliga startelvor enligt tidningen Marca:

Celta: Cavallero, Velasco, Méndez, Berizzo, Juanfran, José Ignacio, Angel eller Jesuli, Mostovoi, G. López, Edu och Milosevic.
Sevilla: Esteban; Redondo, Pablo Alfaro, Aitor Ocio eller Oscar, David; Gallardo, Martí, Casquero, Antonio López; Julio Baptista och Antoñito.
Domare: Téllez Sánchez
Plats: Balaídos.
Avspark: 22.00 lördag 10 april.

Källor: Marca och AS