Veckans absolut största nyhet är att tränaren Antic lämnade klubben med omedelbar verkan efter förlusten mot Zaragoza med 0-2. För dem som ansåg att budet inte kom helt oväntat bör tilläggas att Antic hade varit tränare i Celta i bara två månader. Under dessa månader fick Antic uppleva en hel drös av bakslag och anklagelser om barskandaler, domartavlor, mutmisstankar och inte minst av allt -alla skador i laget.

I samma andetag som Antic lämnade klubben startade spekulationerna om vem som skulle bli hans ersättare. Flera bud gick till mallorquinen Lorenzo Serra Ferrer som många hoppades kunde bli Celtas nya frälsare. Presidenten Horacio Gómez frångick dock allmännhetens spekulationer och valde till slut att internrekrytera Moncho Carnero som tidigare varit andretränare och Rafa Sáez, tränare för Celta B. Tränarduons första budskap var att be laget hålla ihop i den svåra stunden. Kontraktet med duon gäller säsongen ut.

Reaktionerna efter Antic avhopp har inte väntat på sig och många spelare har öppet förklarat sina synpunkter kring den förre tränarens plötsliga avsked. Målvakten Cavallero, som för övrigt blev mycket kritiserad för sin senaste insats när Argentina mötte Ecuador i VM-kvalet, utryckte för tidningen AS att Celtas nederlag till stor del beror på att laget tagit alltför mycket stryk av matcherna i Champions League.

Uttalandet flyttar inte över ansvaret från den förra tränaren eftersom många spekulerade i att Champions League var Antic största inspirationskälla. När nu det internationella spelet är över vill Antic inte sitta kvar menar en del elaka tungor.

Gustavo López blev förvånad när han hörde om beslutet och menade att det kom för tidigt när laget hade massor kvar att ge. Méndez talar om att han respekterar tränarens beslut men försäkrar samtidigt att han aldrig skulle kunna göra en sådan sak som att hoppa av, vilket kan antyda om en viss skepsis över det personliga beslutet. Spelarna Israel och Giovanella är också diplomatiska i sina uttalanden men utlyser även en viss negativ inställning till beslutet.

En spelare som inte döljer sin besvikelse är Juanfran. I flera medier uttalade sig spelaren mycket negativt om Antic och målade upp bilden av en svikare: -"Antic har skrattat åt en klubb och åt en stad", förklarar han i en intervju i Onda Cero. Juanfran går senare till nytt angrepp: -"Han kom bara för Champions" och "Man kan inte bara överge oss i den situationen vi befinner oss i". Det är svårt att missuppfatta vad Juanfran anser om sin gamle tränare.

Utan att dra för stora växlar av tränarbytet kommer det bli mycket intressant att följa Celtas utveckling på plan av händelserna som inträffade i veckan. På söndag åker Celta till San Mamés och möter Athletic de Bilbao på bortaplan.

Källor: AS, Marca, La Voz de Galicia, Onda Cero, El Mundo Deportivo, Celtas officiella hemsida.