Celta mobiliserar sina supportrar som åker i busskaravan för att stödja laget när motgångarna mot klubben tycks stå som spön i backen. Även om spelarna av naturliga skäl visar tecken på besvikelse över tidens senaste motgångar visar klubbens anhängare att de ännu inte tänker ge upp hoppet. I svåra stunder sätts människor på prov heter det och på lördagen hade hundratals Celta-fans skrivit upp sig för att följa med busståget som går mot El Sardinero. Förlusten i Champions League, de massiva skadeproblemen, domarmissen mot Valencia, alla hemmaförluster etc, tycks snarare stärka moralen bland fansen. Bland spelarna är optimismen dock inte lika påtaglig.

Av olika intervjuer som gjorts för spanska medier framgår det att många spelare har svårt att släppa domarmissen i senaste mötet mot Valencia på Balaídos när Celta gick misste en klar straff på övertid. För vissa spelare tycks missen bero på otursförföljelse. Ángel Lopez som visade stor offervilja och kämparglöd mot Valencia har varit utsatt för en liknande situation när han spelade för Las Palmas säsongen 2001/2002. I en intervju för tidningen Marca uppmanar han sina egna spelare att visa moralisk styrka.

Statistikerna redovisar att Celta aldrig någonsin har vunnit borta i Santander under spel i högsta ligan. Under de senaste 20 matcherna har Celta endast åstadkommit ett fåtal oavgjorda resultat. Bland samtliga lag är det svårt att hitta en mer ofördelaktig motståndare för Celta än Rayo meddelar tidningen Marca.

När det såg ut som att tränaren Antic i Celta äntligen skulle få tillbaks en mängd skadade spelare slogs han av ytterligare nederlag. När Celta möter Racing borta på El Sardinero är sex spelare uppsatta på skadelistan. Peter Luccin är skadad sedan matchen mot Arsenal och kommer inte att kunna delta under ett tag framöver. Sergio Fernández skadade sig i matchen mot Valencia och i tisdags konstaterades att han kommer att vara borta i två veckor. Den senaste drabbade i laget är Israel Delgado som ådrog sig en skada i onsdags i en träningsmatch med Celta B. Israel kommer att vara borta två till tre veckor. Med övriga spelare borta som Juanfran Garcia och Sebastián Méndez ville tränaren Antic spela på att brassen Sylvinho skulle komma tillbaks för att täcka upp vänsterkanten i backlinjen. Dessvärre har det nu konstaterats att Sylvnho behöver mer tid för att återhämta sig från sin tidigare skada. Under säsongen har totalt 18 spelare drabbats av skador i Celta rapporterar La Voz de Galicia. I Racing-lägret ser det ut som att tränaren Lucas Alcaraz har alla spelare tillgängliga inför mötet.

Tabellen visar att Celta släppt in hela 54 mål under säsongen vilket är i särklass illa. Inget annat lag i La Liga har fler mål i baken. Jämför man med super jumbon Murcia har Celta släppt in nästan tio mål mer. Det enda lag som kommer i närheten är Espanyol med 50 insläppta mål. Imponerande är dessbättre Celtas statistik över gjorda mål. Med 37 gjorda mål ligger Celta över både Athletic Bilbao och Atlético Madrid som befinner sig på fjärde och femte plats i ligan.

Trots Celtas dystra utsikter inför 29:e omgången ser läget även svårt ut för övriga nedflyttningshotade lag. Espanyol som ligger och lurar med en poäng under Celta möter Zaragoza på bortaplan. Zaragozas vinst mot Real Madrid i spanska kuppen kan dock både vara både till fördel som till nackdel. Mallorca, som ligger en placering över Celta med fem poängs marginal, möter Valencia borta. Mallorca brukar ha bekymmer på Mestalla-stadion vilket innebär en fördel för Celta. Albacete som ligger på samma poängplats som Mallorca - och därmed fem poäng över Celta - möter Valladolid hemma.

Enligt båda tidningarna Marca och AS kommer Celta att spela med en 4-2-3-1 formation. Pablo Cavalleros mål försvaras av mittbackarna Cáceres och Berizzo. Rollen som vänsterback får Juan Velasco som byter kant med anledning av Sylvinho frånvaro. Som högerback placeras Ángel eller Bouzón (motstridiga uppgifter). På mittfältet spelar José Ignacio och Giovanella som är tillbaks i spel efter en månads skadefrånvaro tillsammans med Ilic som spelar en bit upp. På vänsterkanten finner vi Gustavo López och på högerkanten Jesuli. Längst upp på topp är serben Sabo Milosevic. Övriga uttagna i Celta-truppen är Edú, Oubiña, Pinto, Mostovoi, Contreras, Pinilla.

I Racing-truppen spelar målvakten Ricardo. Försvaret består av Cristian och Ayoze på kanterna samt Pablo Casar och Juanma som mittbackar. Mittfältet kommer att bestå av Morán och Regueiro på kanterna, Diego Mateo och Nafti på mitten med Benayoun en bit upp. Javi Guerrero eller Bodipo spelar på topp.

Startelva enligt tidningen Marca:

Racing: Ricardo; Cristian, Pablo Casar, Juanma, Ayoze; Nafti, Diego Mateo; Morán, Benayoun, Regueiro; och Javi Guerrero eller Bodipo.

Celta: Cavallero, Velasco, Cáceres, Berizzo, Bouzón, José Ignacio, Giovanella, Jesuli, Ilic, G.López och Milosevic.

Domare: Carlos Megía Dávila.

Stadion: El Sardinero.

Avspark: söndag 17:00.

Källor: Celta Vigos officiella hemsida, Marca, AS, La Voz de Galicia, El Mundo.