Veckans omgång blev inte räddningen som många i Celta hade hoppats på utan snarare dödsstöten. Söndagens möte mot Valencia innebar att Celta befäste sin usla form med ytterligare en förlust på hemmaplan. För statistikerna, som sedan tidigare har pratat om lagets form i historiska termer, kom förlusten dock väntat. Dessutom tog Mallorca ett stadigt kliv uppåt i tabellen efter vinsten mot Deportivo la Coruña och lämnade Celta kvar i träsket. Kvar under strecket spelar nu Celta och Espanyol i en egen kategori medan Murcia praktiskt taget är helt uträknad med sina ynkliga 17 poäng. Celta har nu fem poäng upp till närmaste lag i La Liga.

För Valencias del fick vinsten i 28:e omgången trevliga konsekvenser. Bakom sig lämnade de Deportivo la Coruña som föll borta mot Mallorca och framför sig tog de in på Real Madrid som spelade oavgjort mot Zaragoza.

Första halvlek startade långsamt för båda lagen och med få målchanser för Celta. Tränaren Antic i Celta valde att spela med ett fysiskt lag vilket också syntes i det stundtals tuffa spelet. Målet från Valencia, som gjordes av Rufete, kom i 39:e minuten efter en frispark som ledde till en misslyckad rensning.

Under andra halvlek jagade Celta en kvittering vilket fick Valencia att anpassa sitt spel. I slutminuten hade Celta flera möjligheter. I absoluta slutminuten kom sedan tröjdragningen på Jesuli i straffområdet som idag fyller rubrikerna i den spanska fotbollspressen. Enligt en samlad presskår borde domaren ha blåst straff till fördel för Celta. Straffsituationen var så klar att den till och med erkändes av Valencias tränare Benítez vid en intervju för tidningen Marca. Ögonblicket som kunde blivit en straff och en enkel kvittering för Celta vändes till ett kontringsmål för Valencia och matchen slutade istället 0-2.

Startelva med byten inom parantes:
Celta: Cavellero, Sergio, Velasco, Berizzo, José Ignacio, Bouzón (80), Ángel López, Motvoi (66), Ilic, Israel, Milosevic, Gustavo López, Jesuli(66), Edú.

Valencia: Cañizares, Carboni, Marchena, Pellegrino, Curro Torres, Angulo, (Zisco 76), Baraja, Rufete, Albelda, Vicente (Sánchez 89), Mista (Sissoko 68).

Domare: Ramiréz Domínguez

Stadion: Balaídos

Publik: 26 076

Varningar: Baraja, Ilic, Curro Torres, Rufete och Berizzo.