Peter Luccin och Sylvinho, som skadade sig i onsdagens match mot Arsenal, kommer inte att kunna delta mot Valencia i helgens 28:e omgång i La Liga. För Luccin kan skadan i knät innebära fyra veckors frånvaro. Till skadelistan kan tilläggas att Giovanella och Juanfran är på bättringsväg men att båda spelarna inte kommer att kunna spela på söndagskvällen. Utan brassen Sylvinho och Juanfran saknar tränaren Antic en vänsterback. Som en motåtgärd åt skadeproblemen är det troligt att Antic gör spelarna Borja Oubiña och Israel startklara eftersom båda gjort goda insatser för laget när de väl fått möjligheten. På torsdagens eftermiddagsträning tog Pinilla och Oubiña det försiktigt för att inte riskera överansträngningar. En ytterligare tråkig nyhet är att Sebastián Méndez sprang ihop med Contreras på träningen varpå Méndez riskerar att utebli från söndagsmötet på Balaidos. Tränaren Antic kommer dessbättre att ta med Milosevic och argentinaren Berizzo som reserverades inför onsdagsmötet mot Arsenal.

I Valencia, som spelar utan en skadad Aimar, diskuteras den oväntade förlusten mot Genclerbirligi i Turkiet. Bortsett från terroristhandlingarna som skakade Spanien och hela övriga världen i veckan bör laget inte ha några bekymmer att ladda om; En seger mot Celta är vad som behövs för att ha häng på Real Madrid som nyligen dragit ifrån i tabellen. Dessutom är det viktigt för Valencia att behålla distansen till Deportiv la Coruña och Barcelona som annars riskerar att knappa in.

På söndag jagar Celta en seger för att bryta sin onda förtrollning och därmed ta sig upp till ytan från nedflyttningszonen där syret är tunt. Vi kommer att se två lag som har olika anledningar att kämpa mot varandra: Valencia som åker till Balaídos för att - om möjligt - vinna La Liga och Celta som spelar på hemmaplan för att inte försvinna ur serien.

Källor: Marca, As, Celta Vigos officiella hemsida.