Inför mötet mellan Celta de Vigo och Espanyol står mycket på spel. Båda lagen är beroende av tre poäng för att ta sig ur nedflyttningszonen. Spanska medier uppmärksammar båda lagens kamp om att hålla sig kvar i La Liga.

Nättidningen As.com rapporterar att Celtas öde avgörs under mars månad då tre av fyra matcher kommer att spelas på hemmaplan. Förutom mötet mot Espanyol möter hemmalaget både Valencia och Zaragoza - som för övrigt är ett lag som också ligger risigt till i tabellen. Det enda lag som Celta möter på bortaplan under mars månad är Racing. Tar Celta nödvändiga poäng i några av dessa matcher kan det innebära en fribiljett ur farozonen.

Även Marca uppmärksammar ödesmatchen mellan Celta och Espanyol. Tidningen tar även upp en alarmerande beskrivning över Celtas fortsatta skadeproblem med trasiga spelare som Jesuli, Juanfran och Giovanella. Jesuli förklaras dessbättre vara på bättringsväg och eventuella inhopp är att vänta mot Arsenal erfar As. En stor nyhet är att argentinaren Gustavo López kommer att spela från start efter en tids avbrott. Enligt Marca kommer tränaren Radomir Antic att ställa upp mot Espanyol med ett offensivt lag med Savo Milosevic på topp, uppbackad av fyra offensiva mittfältare som Alexander Mostovoy och Sasa Ilic i mitten och med Ángel och Gustavo Lopez på höger respektive vänster kant.

El Mundo Deportivo rapporterar att Espanyol känner sig tvingade till att vinna mot Celta för att hålla sig vid fortsatt liv. Tidningen skriver att Espanyol fick självförtroende över vinsten mot Valencia och att laget nu jagar formtoppen mot Celta. Dock förklarar man i artikeln att en söt seger mot Celta inte automatiskt innebär att Espanyol räddas kvar i La Liga men att en vinst är ett stort steg i rätt riktning.

Den regionala tidningen La voz de Galicia skriver att Celta måste förbättra sin form på hemmaplan för att undvika nedflyttning. Tidningen förklarar också att laget står inför ett mörkt kapitel i Balaídos-stadions historia.

Förväntade startelvor enligt Marca:

Celta: Pinto, Velasco, Sergio, Berizzo, Sylvinho, Luccin, Ángel, Mostovoi, Ilic, Gustavo López och Milosevic.

Espanyol: Lemmens, Domoraud, Lopo, Pochettino, David, Morales, Fredson, Wome, De la Peña, Hadji och Tamudo.