Det är inte sällan man kallar matcher för måstematcher, det här är egentligen inte en match som är lika viktig som om Celta var tvunga att klara sig kvar i ligan eller så. Men det är en match som kan betyda allt för det fortsatta CL-spelet. I en jämn grupp har resultaten med inbördes möten blivit sådan att det kan bli riktigt krävande för Celta att ta sig vidare. Först och främst krävs seger i denna match, mot ett Brügge som svarat för den största skrällen hittills i höst när man slog Milan på bortaplan. Visserligen fick Milan sin revansch i Belgien men Brügge såg med segern i Milano till att gruppen blivit ännu jämnare än vad den ansågs på förhand.

Celta måste nog plocka tre poäng för att sedan i sista omgången även stjäla poäng på San Siro. En svår väg till åttondelsfinal, men ändå säkert en skön och behövlig paus från det ligaspel där man går rejäl kräftgång. Champions League får ändå betraktas som en bonus där man förhoppningsvis kan utvecklas (istället för att utbrännas). Brügge går det heller inte så bra för nationellt så det är två lag som försöker hitta ett vinnande spel att ta med sig "hem".

Denna gång har man Luccin med (det är ju nästan ovanligare än motsatsen) medan Wagner som spelat en del på sistone inte ingår i truppen.

Följande startelva gissar Marca på:

Pinto; Angel, Cáceres, Sergio, Sylvinho; José Ignacio, Luccin; Jesuli, Mostovoi, Gustavo López; Milosevic

Med i truppen är även: Cavallero, Berizzo, Mendez, Juanfran, Giovanella, Jandro, Catanha

Källor: www.celtavigo.net och www.marca.es