Celta lyckades äntligen ta tre poäng efter att inte ha fått poängutdelning i paritet med matchbilderna i tidigare matcher. Nu hade man istället flytet på sin sida efter bland annat en tveksamt dömd straff i mitten av den första halvleken.

Milosevic vände fram och tillbaka i straffområdet mot Yakubu, som var på serben med foten. Milosevic föll en stund därefter och fick med sig straffen (som Celta aldrig fick i Amsterdam). Distinkt av Luccin och därmed blev det tuffare för Ajax att försöka safespela sig till en poäng. Innan målet hade i och för sig Ajax haft mycket boll och skapat ett par bra chanser, bland annat genom Ibrahimovic som sköt strax utanför med vänstern fem minuter innan straffmålet.

Efter målet blir mdet lite mer Celltaövertag och sex minuter före paus utökas ledningen efter ett fint vänsteranfall som avslutas med ett stenhårt inlägg av Sylvinho rakt på Milosevics panna som är van vid att expediera bollen i mål. Så även denna gång.

I en match med många tuffa dueller är Galásek nära att bli utvisad efter flera incidenter strax innan pausvilan. Celtas opolerade fransman Luccin skulle också ha kunnat åka ut under matchen, men fick liksom Galásek nöja sig med ett av de åtta gula kort som delades ut. Bortaspelaren Grygera var den ende som tilldelades två och följaktligen visades ut, men det var först i minut 90 och påverkade knappast resultatet. Ett resultat som innebär att Ajax tar sig vidare på fler gjorda bortamål i de inbördes mötena om Celta och Ajax hamnar på samma slutpoäng. Van der Vaarts reducering med tio minuter kvar kan därför vara ett mycket viktigt mål trots förlusten för Ajax.

I den andra halvleken var Juanfran mycket nära att helt avgöra matchen men nicken går i stolpen. Istället får Ajax kontakt efter ett fint förarbete av Maxwell - mycket duktig för dagen - och enkelt nickmål av Sonck. Matchen avgjordes istället efter en dryg timmes spel då Wagner väl enkelt fick passera matchens olycksfigur Yakubu och rulla in 3-1.

Celta spelade mycket bra och flera spelare gjorde toppinsatser. Till och med Mostovoi - som mest sett loj ut hittills i höst - skötte sig bra i en match som underhöll och innehåll en del kvalitetsinslag.

Celtas lag
Pinto; Angel, Sergio, Cáceres, Sylvinho; Wagner (Contreras 86), Luccin; Jesulí (G. López 82), Mostovoi (Borja 93), Juanfran; Milosevic

1-0 (25) Luccin, straff
2-0 (39) Milosevic
2-1 (53) Sonck
3-1 (63) Wagner
3-2 (82) Van der Vaart