Celta har haft en knackig säsongsinledning, det har nästan känts som man inte kommit igång efter försäsongsträningen. Lotinas mannar har agerat slarvigt och ointresserat i många matcher men efter förra omgångens bragdartade upphämtning mot Valladolid och insatsen mot Milan i Champions League (0-0 får ändå betecknas som ett fullt godkänt resultat mot ett så rutinerat storlag) kan man kanske våga hoppas på en vändning.

Det är dock ett sargat Celta som åker ner till Málaga, bland de många tunga avbräcken finns namn som Edu, Berizzo och Mostovoi. Skadeläget underlättar knappast uppgiften, men elvan som Lotina troligtvis mönstrar ser faktiskt riktigt habil ut. Cáceres och Sergio är ett stabilt mittbackspar och Juanfran och Sylvinho (om denne kommer till start) tillför backlinjen snabbhet. På mittfältet står Luccin för mycket av tyngden, han har utvecklats till något av Celtas egen Patrick Viera (med alla de för- och nackdelar det för med sig). Offensivt är det trojkan Jesuli, Gustavo López och Milosevic som Lotina främst ställer sitt hopp till, detta skulle kunna vara en mycket lyckad kombination om man förmår utnyttja Gustavo López fina inlägg genom Milosevic erkänt högklassiga huvudspel.

Man måste dock komma ihåg att Málaga är ett mycket svårslaget lag på La Rosaleda; att få med sig tre poäng från den här matchen blir en tuff uppgift för Celta. Men laget har nått fina resultat i Málaga förr, och bli inte förvånade om man lyckas igen.


Preliminära laguppställningar:

Málaga: Arnau; Josemi, Sanz, Litos, Valcarce; Gerardo, Miguel Angel, Romero, Duda; Edgar och Salva.

Celta: Cavallero, Angel, Sergio, Cáceres, Sylvinho, Juanfran, Luccin, Vagner, Jesuli, G. López och Milosevic.

Domare: Lizondo Cortés

Spelplats: La Rosaleda

Tidpunkt: 17.00

Källa: www.marca.com