Dags att andas ut, det gick vägen till slut trots att marginalen inte var stor. Det är inte ofta man får chansen att jubla över en 2-0-förlust men denna gång så var man lättad över det slutresultatet. Celta hade flera chanser att sätta spiken i kistan genom att göra ett mål på bortaplan, men både Mostovoi och Edu misslyckades.

I stället fann sig kelterna i 2-0-underläge efter bara 30 minuter och Slavia kände att matchen levde och kämpade för ett tredje mål som skulle ta matchen till förlängning. När sedan Mostovoi drog på sig sitt andra gula kort i 81:a minuten så var det dags för 10 nervösa minuter där dom obligatoriska tidsödande bytena tog plats.

Hur som helst så höll det sig hela vägen och äntligen är det dags för Celta Vigo att spela i Champions League. Lottningen udne torsdagen var väl kanske inte den allra bästa. Mästarna Milan och svårslagna Ajax tillsammans med ett lättare byte i Club Brugge från Belgien. Men Celta brukar kunna prestera bra mot de bästa men faller ibland mot de sämsta så det blir en spännande höst framför TV:n. Första matchen går den 16 September, borta mot Brugge. Tre poäng där och allt är möjligt.

Matchfakta

Slavia: Kozacik, Lukas Dosek, Zacharias, Bejbl, Petrous, Hrdlicka (Latka 72), Pitak (Fort 81), Dostalek, Skacel, Tomas Dosek, Kuka (Adauto 59).


Celta: Cavallero, Velasco, Sergio, Cáceres, Sylvinho, José Ignacio, Giovanella (G. López 57, Contreras 84), Angel, Mostovoi, Edu, Milosevic (Catanha 91).1 - 0 (18)Skacel
2 - 0 (30)Hrdlicka

Källor: Marca.es, Uefa.com