Efter att ha fått en smäll under senaste landskampen med Argentina är Cavalleros medverkan i den mycket viktiga matchen mot Real Sociedad ytterst osäker. För alla som har följt Celta under säsongen kan det inte råda någon tvekan om vikten av Cavalleros deltagande för Celtas räkning. Som tidigare konstaterats i artiklar här på sidan har Celtas normalt så starka försvar visat på stor osäkerhet i hans frånvaro och om detta inträffar mot sådana habila forwards som Kovacevic och Nihat kommer Celta givetvis vara illa ute.

Real Sociedad får dessutom tillbaka sin store talang Xabi Alonso som har kommit att framstå som något av Sociedads egen Pep på senare tid och med säkerhet kommer att vara en nyckelfigur i matchen. Nihats återkomst ger dessutom laget den fart man så väl behöver i sitt anfallsspel för att kunna luckra upp Celtas solida försvar. Celta å sin sida ställer sitt hopp till den offensiva trojkan Mostovoi, Edu och Mido för att åstadkomma farligheter framåt. Landslagsbacken Juanfrans frånvaro kommer att ligga laget till last i såväl defensiv som offensiv, då denne ofta utgör ett farligt vapen med sina kantlöpningar.

Avbräcken till trots så bör ändå Celtas chanser betecknas som någorlunda goda; man är i normala fall ett mycket hemmastarkt lag och med både Edu och Mido tillgängliga ska man kunna skaka om även ett robust försvar som Real Sociedads. Det kanske kan skänka en gnutta hopp åt nervösa Madridistas?


Troliga laguppställningar:

Celta: Pinto, Velasco, Sergio, Berizzo, Sylvinho, Luccin, José Ignacio, Giovanella, Mostovoi, Edu och Mido.

Real Sociedad: Westerveld; López Rekarte, Jauregi, Kvarme, Boris; Xabi Alonso, Aranburu, Karpin, De Pedro; Nihat och Kovacevic.

Domare: Megía Dávila.

Spelplats: Balaídos

Tidpunkt: 21.00

Källa: www.marca.com