Som konstaterades här på sidan redan inför matchen var Osasuna ett par klasser för dåligt för ett Celta i form, trots stort bollinnehav under långa stunder förmådde inte hemmalaget skapa de riktigt heta chanserna framför Cavallero i Celta målet. Undantaget var när Rosado i slutet av första halvlek lyckades få nätkänning, men blev avblåst för att ha tagit hjälp av handen. Osasuna har nu för övrigt inte vunnit på åtta omgångar och lever mycket farligt i bottenstriden.

Celta spelade över lag stabilt, som vanligt byggde man sitt spel på en stark defensiv, och när nu också Mido levde upp till våra högt ställda förväntningar med sina två mål så var segern ett faktum. Midos första mål kom redan i den 14:e matchminuten efter ett mycket bra samspel mellan Edú och Gustavo López. Osasuna hade sedan en ganska bra period med ett antal halvchanser men när Mido i den 50:e minuten prickade in 0-2 kändes matchen tämligen avgjord. Trots att Osasuna fortsatte sina offensiva försök skapade man faktiskt mindre under den andra halvleken än man gjort under den första, och i slutet av matchen var det närmare 0-3 än 1-2 då både Mostovoi och Catanha hade fina möjligheter att utöka Celtas ledning.

Celta gick i och med segern förbi Valencia i tabellen och befinner sig därmed just nu på Champions League-plats. Vi får dock akta oss för att redan nu börja blicka framåt mot stormatcher i Europa nästa höst; det finns många poäng kvar att spela om och Celtas avslutning är den tuffast möjliga: Deportivo, Real Madrid, Real Sociedad och Barcelona i nämnd ordning. Kan man upprätthålla den effektivitet man visade i söndags lever inte desto mindre drömmen om Champions League kvar i allra högsta grad. Vi går en mycket spännande säsongsavslutning till mötes!


Matchfakta:

Osasuna: Sanzol, Valdo, Cruchaga, Josetxo, Antonio López, Puñal (Brit 54), Pablo García, Rivero (Morales 80), Gancedo, Manfredini (Moha 59) och Iván Rosado.

Celta: Cavallero, Velasco, Cáceres, Berizzo, Juanfran, Luccin, José Ignacio, Edú (Jesuli 68), Mostovoi, Gustavo López (Angel 46) och Mido (Catanha 77).

Mål: 0-1 Mido (14). 0-2 Mido (50).

Domare: Megía Dávila. Visade gula kort till: Puñal (30), Josetxo (80) och José Ignacio (32).

Publik: 13 771 på El Sadar.

Källor: www.marca.com och www.celtavigo.net