0-0 slutade vad som på förhand såg ut att kunna bli en målrik match, ett resultat som både Espanyol och Celta hade anledning att vara besvikna över. I en tillknäppt match hade Celta de två farligaste chanserna i två stolpskott; ett av Mostovoi och ett av, den för kvällen främste spelaren på planen, Mido. I första halvlek förlades annars lejonparten av spelet till mittfältet och Espanyol saknade nästan helt chanser fram till den 39:e minuten då Tamudo fick ett fritt läge med Cavallero, vilket dock inte resulterade i mer än en hörna. Då Milosevic byttes in för Espanyol i den 66:e minuten fick man lite mer fart på anfallsspelet och avslutade matchen starkt med ett par farliga lägen. För Celtas del var matchen i stort en besvikelse då man inte tog tillvara på tillfället att gå upp på samma poäng som Valencia som föll tungt i Sevilla. Ljuspunkten för Celta var att Mido även fortsättningsvis verkar kunna bli en stor tillgång för Vigo-laget, han visade prov på sin giftighet i straffområdet vid ett flertal tillfällen.


Espanyol: Toni, Torricelli, Lopo, Soldevilla, David García, Domoraud, De la Peña (Morales 59), Maxi, Roger (Velamazán 81), Oscar (Milosevic 66) och Tamudo.

Celta: Cavallero, Velasco, Cáceres, Berizzo, Sylvinho (Juanfran 68), José Ignacio, Luccin, Edu (Wagner 73), Gustavo López (Catanha 85), Mostovoi och Mido.

Domare: Losantos Omar visade gula kort till Roger (25), José Ignacio (43), Berizzo (53), Mido (58), Soldevilla (65), David García (70) och Luccin (86).

Publik: 17.800 på Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona

Källa matchfakta: www.marca.com