Att hämta in 0-1 från ett bortamöte med Celtic är inte dte lättaste. Det gäller verkligen att inte släppa in mål för hemmalaget, ett Celtic som var starkt i luften på Celtic Park kan mycket väl forcera in ett mål och då måste Celta göra tre. Tre mål utan vare sig skadade regissör Mostovoi eller avstängde skyttekung Catanha låter nästan omöjligt för ett lag som sällan åstadkomemr tre mål med dessa herrar på planen.

Ändringarna som aviseras är att Edú som brukligt tar hand om Mostovois plats och att Wagner kliver in på högersidan, vilket visar på att den i säsongsinledningen lyckosamme Jesulí tycks vara en bit ifrån en ordinarie plats nuförtiden.

Skottarna har inga nya skador, alltså är fortfarande Larsson den ende ur den svenska trion som deltar. Celtics tränare O'Neill, som utvisades i första mötet, får dispans att coacha sitt lag i Vigo.

Tipset blir att Celtic går vidare från vad som lär bli en ytterst tuff match. Särskilt för den danske domaren Larsen.

Troliga lag

Celta: Pinto; Méndez, Cáceres, Berizzo, Sylvinho; Luccin, José Ignacio; Wagner, Edú, G. López; McCarthy

Celtic: Douglas; Agathe, Valgaeren, Balde, Laursen; Guppy, Lennon, Thompson, Petrov; Larsson, Hartson

Celta-Alavés 2-1

Helgens ligaseger tog upp laget på tredje plats i tabellen efter en sett till målchanser jämn match. Lagen gjorde mål på varsin straff, båda till synes billiga sett till de snabba TV-bilder undertecknad sett.

Även ledningsmålet var märkligt; Edú frispelas av Catanhas nick och avslutar med karmona i hasorna. Bollen rakt på tidigare Celtamålvakten Dutruel, tillbaka på Karmona och in i mål.

Hos gästerna märktes mest Ilie, som förutom straffmålet hade två-tre riktigt bra lägen, bland annat ett skott från halva planen i matchöppningen. Skottet studsade över Cavallero men smet sedan strax över ribban. Kanske gamle Ilie är på väg tillbaka till det storspel han visade upp för några år sedan?

Trots att chanserna var jämnt fördelade var segern inte riktigt hotad med tanke på matchutveckling och i vilken ordning målen föll. I slutskedet hade Jesulí ett skott i målställningen, vilket var det närmaste ett ytterligare mål som inföll efter 2-1.

Matchfakta
Celta: Cavallero; Méndez, Cáceres, Berizzo, Sylvinho; Luccin, José Ignacio (Wagner 74); Coudet (Jesuli 78), Edu, G. López (Juanfran 90); Catanha

Alavés: Dutruel; Geli, Karmona, Abelardo, Lloréns; Desio, Turiel Astudillo (Mara 43), Ilie; Magno (Edu Alonso 79), Rubén Navarro (Iván Alonso 78)

Mål:
1-0 (21) självmål
2-0 (24) Luccin, straff
2-1 (49) Ilie, straff

Utvsining: Desio

Varningar: Cáceres, Berizzo, Catanha, Jesuli (Celta) och Turiel, Abelardo, Ilie (Alavés)