Det var ett mycket tänt Celta som efter de dåliga resultaten i ligan och fiaskot i cupen tog emot Espanyol hemma på Balaidos. Det var dock mer hjärtat än hjärnan som styrde Celtaspelarna och det var formstarka Espanyol som dominerade bollinnehavet och även skapade de flesta målchanserna.

Pressen på Celtatränare Lotina har varit hård efter cupförlusten och det mediokra hemmaspelet ledde till att spridda bussvisslingar, riktade mot de egna hemmaspelarna, tidigt kunde höras från hemmafansen. Den enda i hemmalaget som visade normal klass var spelfördelaren Mostovoi som i princip ensam styrde upp Celtas mittfält.
Om nu Espanyol spelade bäst, skapade mest, varför noll poäng med hem till Barcelona? Svaret på denna fråga hittas hos forwardsduon Milosevic-Tamudo. De normalt fruktade målskyttarna påminde mer om Osmanovski än Batistuta när de misslyckades att ta vara på någon av de fina framspelningarna från framförallt de la Peña och matchens lirare Posse.

Sett med Celtatögon är det egentligen bara de tre poängen och målet av Ignacio i den 17:e minuten som är någonting att ta med sig från den nionde omgången. Det som talar för att Celta inom en snar framtid kan komma upp i den klass som gjort spelet beundrat i hela Spanien är Mostovois återkomst och att kantspringre Lopez spelade 69 minuter och inom kort borde nå respektabel form.

Celta: Cavallero; Velasco, Méndez, Berizzo, Sylvinho; Luccin, José Ignacio, Edu, Mostovoi; G. López, Catanha.
Espanyol: Argensó; Navas, Soldevilla, Domoraud, David García; Morales, De la Peña, Posse, Maxi Rodríguez; Milosevic, Tamudo.
Mål: 1-0 (17) José Ignacio.
Dommare: Undiano Mallenco.
Utvisning: Alex Fernández (Espanol) 86 min.
Gula kort: Berizzo, Morales, Velamazán, Luccin och José Ignacio.Källor: www.marca.es www.sport.es