Startelvan:

Iraizoz
Iraola-San Jose-Amorebieta-Aurtenetxe
David Lopez-Itturaspe-Javi MArtinez-Muniain
Igor Martinez-Llorente


Ja så blev det äntligen ungdomarna som fick starta, San Jose(21), Aurtenetxe(18), Itturaspe(21), Javi Martinez(22), Muniain(17) och nyförvärvet Igor Martinez(21) lyckades äntligen hamna i startelvan samtidigt.

Men ungtupparna startade inte speciellt bra och i princip hela första halvlek var ett sömnpiller där ett gult kort på San Jose var det enda som fick en att höja på ögonbrynen.

Men precis innan man tänkt gå och sätta på kaffe inför halvtidsvilan slår en av  "gamlingarna" till med ett riktigt drömmål... eller nja ett riktigt skitmål men alla mål rälknas ju...fråga bara Sporting..

David lopez bryter in från sin högerkant och slår ett knähögt inlägg mot en framstormande Llorente som inte når bollen, Auoaete i mallismålet står och funderar på vad han skall äta till kvällsmat och ett turligt 1-0 är ett faktum. 

Se målet här:

Målet kommer perfekt rent psykologiskt och det blir också det sista som händer i första halvlek.

Athletic börjar bättre i andra halvlek och får med sig några hörnor i inledningen, dock skall det dröja till den 60e minuten innan det bränner till ordentligt igen.

Aurtenetxe kastar ett inkast mot en straffområdesplacerad Llorente som skarvar bollen vidare men bollen tar på handen på en försvarande Mallis spelare och domaren pekar på 11 meterspunkten.

San Jose gör inget misstag(som de flesta gjorde förra säsongen) och det är 2-0 till hemmalaget!

Gör domaren rätt och är straffen bra, kolla här


Efter 2-0 känns det som Mallorca gett upp samtidigt som Athletic sparar på krafterna och spelar av matchen.

Några byten i Athletic höjer dock intensiteten något, kvällens bäste Igor Martinez får stående ovationer från publiken då han byts ut i 71 minuten och in kommer Susaeta.

David Lopez lämnar plats för Oscar De Marcos och Muniain får kliva åt sidan och in kommer Inigo Perez.

Matchen börjar lida mot sitt slut men nyss nämde Inigo Perez  blir andra halvleks behållning när han 2 gånger om står för helt suveräna framspelningar till frilägen i bästa Yeste-klassen(Ja han är vänsterfotad också)

Llorente visar prov på stor egoism när han skall förvalta första framspelningen och istället för att spela 2 meter i sidled till en helt fristående De Marcos på egen hand försöker chippa över en utrusande Mallis målvakt som givetvis räddar, dåligt dåligt...

Andra framspelningen hamnar just hos De Marcos som tyvärr prickar stolpen men unge Perez är inte färdig än. Inigo startar ytterliggare ett anfall med en fin genomskärare och efter ett skott av Llorente som en försvarare blockar hamnar bollen rätt och ynglingen tvekar inte en sekund utan trycker in bollen på volley utan chans för Auoate.

Se Perez första mål i Athletictröjan:

Matchen slutar 3-0 och känns helt rättvist då Mallorca knappt mäktar med att skapa en enda vettig chans under 90 minuter.

För mig kändes laget ganska jämnstarkt med 2 utropstecken, nyförvärvet Igor Martinez var bäst på plan igen och hans målfarlighet,snabbhet och teknik kommer ställa till mycket problemn för motståndarlagen framöver. Frågan är också om inte Toquero hamnar på bänken på bortamatcherna nu?

Utropstecken nr 2 är verkligen vår "framtida Yeste" Inigo Perez, han fick visserligen bara 10 minuter men han hann med mer än de flesta gör på 90 och 2 framspelningar till frilägen samt ett eget mål på ett anfall han själv startade talar sitt tydliga språk. Inigo Perez måste få mer speltid, påminner också om att han har klubbens absolut bästa frisparksfot nu när Yeste lämnat...

Härlig seger och den får en faktiskt att tro på en möjlig skräll på lördag!


Aupa Athletic!

Matchfakta

Athletic club - Rcd Mallorca    3-0     David Lopez 44´, San Jose63´, Inigo Perez 90´
Avslut:10-8
Avlut på mål:6-3
Hörnor:9-3
Bollinnehav:46-54
Gula kort: 1-0