När: Tisdag 21 september
Var: San Mamés
Hur: Canal+ Extra

Athletic lyckades att vända underläge senast borta mot Sporting och nu krävs det stabilare försvarsspel mot ett Mallorca som vi inte riktigt vet vart de står i år. Athletic är naturligtvis sugna på att ta sin första seger för säsongen på hemmagräs. Det har bara blivit en 1-2 förlust mot Atlético i andra omgången.

Athletics laguttagning ser ut så här:

Iraizoz, Aitor Ocio, Orbaiz, Iñigo Pérez, Muniain, Javi Martínez, De Marcos, Gurpegi, Iraola, David López, Llorente, Amorebieta, Iturraspe, Raúl, Aurtenetxe, Susaeta, Igor Martínez, San José.

Borta i Gijón senast så var det näst intill en 4-5-1 uppställning men på hemmaplan brukar vara en aning mer entusiastisk och vi kan gissa oss till att Igor Martinez får förnyat förtroende efter en övertygande insats senast i Toqueros frånvaro.

Ett frågetecken är nog vänsterkanten i Gabilondos frånvaro. Vi hoppas och tror att unge Muniain får den platsen. Eller kommer den att ges till den mer rutinerade David Lopez? På något sätt känns det lite orutinerat för att falla Caparrós i smaken, med Aurtunetxe och Muniain på den kanten. Men vi får se.

En uppställning enligt nedan borde vara en realistisk gissning. Om än en lite mer vågad då enligt resonemanget ovan.

Iraizoz
Iraola – San José – Amorebieta – Aurtenetxe
Susaeta – Orbaiz – Javi Martinez – Muniain
Igor Martinez - Llorente

Ser onekligen väldigt intressant ut med denna uppställningen. Man kanske saknar lite energi och pådrivande egenskaper i Toquero, men det man sett av Igor Martinez så får man nog igen det i teknik och fart.

Vad Mallorca beträffar så har jag inte haft möjligheten att se dem spela så här långt denna säsong, men de har onekligen förlorat en del tongivande spelare som Aduriz och Borja Valero tex. Vi gläds otroligt åt att Aduriz inte finns med i den här matchen mot sina forna kamrater i Bilbao, då han haft en tendens att ställa till det ordentligt för Athletics backlinje med sina djupledslöpningar och framför allt sina mål.

Nu får vi istället hålla ögonen på Nsue och Cavenaghi kanske? Vet inte vilka som förväntas starta för ö-laget, men på något sätt känns de inte lika farliga framåt den här säsongen. Dock så har de värvat starkt bakåt vad jag förstår. Det ska bli intressant vad Michael Laudrup kan åstdkomma med Mallorca den här säsongen.

Mallorcas trupp till Bilbao:

Lux, Joao Víctor, Ramis, Rubén, Pereira, Emilio NSue, Webó, Cavenaghi, Castro, Aouate, Nunes, Víctor, Pep Lluis, De Guzmán, Martí Crespí, Pau Cendrós, Kevin, Sergi Enrich, Pina.

Athletic behöver en vinst nu för

Jag gissar som vanligt inget slutresultat, men jag är övertygad att Athletics taktik ser ut som den alltid gör hemma. Full fart framåt och förhoppningsvis får de första målet och jag tror inte Mallorca har det i sig att vända underläge på bortaplan. Eller har de?

Aupa Athletic!