Athletic kom till start med debutanten Igor Martinez som släpande forward bakom Llorente. Annars var det en väntad uppställning a la Caparrós med Gurpegi som yttermittfältare. Gabilondo på andra kanten.

Hemmalaget Sporting tar tag i taktpinnen från start. De får även en smakstart med mål redan i 13:e minuten av De las Cuevas efter en jättetavla av Iraizoz i målet. Problemen fortsätter för baskerna då pigge argentinaren Sangoy utökar ledningen till 2-0 i den 23 minuten.

Sporting ser alertare ut och hemmapubliken gillar vad de ser. Desto tystare bland de 1500 tillresta Athletic-supportrarna. Det såg svajigt ut i försvaret, men en positiv överraskning i Igor Martinez som skapade en hel del med sin kvickhet och teknik.

Det är också han som kommer runt på vänsterkanten strax innan halvtimman gått av första halvlek och serverar Gurpegi som störtar på bortre stolpen och nickar in reduceringen. Det var ett litet uppvaknande för lejonen som inte hade rutit till speciellt mycket innan dess.

Sporting bäst i första halvlek med ett härligt stöd från hemmasupportrarna. Dock så fick Athletic häng strax innan halvtidsvilan. Viktigt mål från Gurpegis huvud.

I andra halvlek så kommer ett helt annat Athletic ut på El Molinón. Man sätter hög press på Sporting och skapar direkt farliga lägen till kvittering. Offensiv kraft i form av Susaeta sätts in istället för Gabilondo.

Athletic skapar läge efter läge och i 59:e miuten så nickar Llorente in en hörna från Orbaiz och underläget är upphämtat. Efter det är det nästan bara Athletic som skapar chanser. Sporting ser skakat ut. Tappat ledning 2-0 på hemmaplan och blir vita i ansiktet varje gång Athletic får hörna eller frisparkar nära deras straffområde.

Llorente har nog sedan den bästa chansen att sätta 3-2:an men chippar bollen en decimeter utanför. Väldigt nära. Susaeta har ett par lägen också men har inte riktigt siktet inställt ikväll.

Sporting hade första halvleken och Athletic den andra, och kunde med lite tur kommit tillbaka till Bilbao med tre poäng. Men som vanligt på bortaplan så missas det allt för många bra målchanser. Effektivare målskytte och lite stabilare försvar efterlyses framöver. Bra debut av Igor Martinez.