Startelvan är bekräftad och vi kommer få se nyförvärvet Igor Martinez från start, Kul!
Däremot inte lika kul att vi gissade rätt ang det oerhört tråkiga mittfältet...

Iraizoz;
Iraola, Amorebieta, San José, Aurtenetxe;
Gurpegui, Javi Martínez, Orbaiz, Gabilondo;
Igor Martínez, Llorente.


Athletic
reser som sagt vad norrut för att möta erkänt svårspelade Sporting på El Molinon men det är något som inte stämmer. Bra hemmalag + Athletic borta brukar betyda 0 poäng men inte i detta "derby"möte...

Faktum är att annars realtivt bortasvaga Athletic inte förlorat El Molinon19 år, ja jag skrev 19 år! Visserligen har Sporting spelat i andraligan emellanåt men senaste 8 matcherna har Athletic vunnnit 5 och spelat 3 oavgjorda.

Härlig statistik som vi gärna behåller eller öka på....

Vilka av Caparros gubbar skall då göra det?

Jo farbror feg har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Iraola, Iturraspe, Ion Vélez, San José, Amorebieta, Aurtenetxe, Javi Martínez, De Marcos, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Balenziaga, Raúl, Aitor Ocio, Llorente, Igor Martínez & Gabilondo. 

Athletic
dras ju med lite skador och saknar spelarte som bla  Toquero & Muniain vilket ger plats till några nya och nygamla namn i truppen.

Ion Velez gör comeback efter ett långt skadehelvete och fartexpressen från Tafalla måste nog göra ett gott intryck om han får chansen annars är det nog tack och bock inför nästa säsong.

Får han bara ordning på sina 2 vänsterfötter kan han nog bli användbar i Athletic...

En annan snabb kille som får chansen är försäsongens skyttekung och nyförvärv Igor Martinez. Efter 4 mål i de inledande träningmatcherna var det nog en hel del inkluderat mig själv som såg honom som en möjlig startspelare men sen har det varit stopp.

Ocio och Balenziaga gör också comeback dock utan någon större chans att få spela.

Vi gissar tyvärr att Caparros ställer upp med följande defensiva 11a
Som vanligt en lite trist 11a men vi som följer Athletic vet att Caparros ALLTID fegar på bortaplan  oavsett motsånd, jag är ganska övertygad om att laget skulle se likadant ut när man möter Barca på Nou Camp som om man mötte ett flicklag i 10 års åldern.

Tråkigt men ganska ofta effektivt tyvärr...

Försvarslinjen är intakt som vanligt och unge Aurtenetxe fortsätter imponera på sin vänsterkant. Mittfältet blir dock ändrat och Orbaiz kliver in centralt jämte Javi Martinez och Gurpegi hamnar då på höger mittfält vilket ju är ett  fullkomligt  självmord spelmässigt men dert har vi ju klagat på förr.

Förhoppningsvis får Itturaspe chansen på Orbaiz bekostnad och kanske kanske tar Caparros sitt förnuft till fånga och placerar Susaeta på platsen där han hör hemma.

Om inte så spelar alltså Susaeta nån form av släpande anfallare bakom Llorente.

Vi får se...

Motståndet då?

Ja som jag redan skrivit kommer Sporting från staden Gijon som är den största staden i Austurien ligger i princip så långt norrut man kan komma i Spanien.

klubben startades 1905 och största framgången kom säsongen 78/79 då man kom 2a bakom Real Madrid i ligan.

Sporting har fått behålla stommen från förra säsongen och också fyllt på med några spännanden namn.

Svenskbekantingen Eguren har anslutit och också  anfallaren Nacho Novo som ju spenderat några år i Skottland. Om inte annat har ju den sistnämda ett riktigt coolt namn...

Goal.com tror att Sporting ställer upp med en 11a
Juan Pablo; Lora, Gregory, Botia, Canella; Carmelo, Rivera, Eguren, Diego Castro; De las Cuevas; Barral 

Håll ett extra öga på De las Cuevas och Diego Castro.


Aupa Athletic!


Datum: 18/9
Matchstart: 20:00
Plats: El Molinon
TV: Canal +  Fotboll
Stream: bet365
Tips: 0-0 ligger ganska nära till hands.