En ganska väntad startuppställning från Athletics sida med Gurpegi i mitten bredvid Javi Martinez och Gabilondo på vänsterkanten. Athletic gick som vanligt ut hårt på hemmaplan mot bra motstånd och satte hög press på bortalaget från huvudstaden.

Mycket bollinnehav men få riktigt farliga målchanser. Det är i stället Atlético som får första målchansen i elfte minuten då Aguero tar sig förbi två rödrandiga spelare och skickar in bollen i mitten och den hamnar hos Forlan som förstås aldrig missar en målchans mot Athletic och det är 0-1. En jobbig start på matchen.

Athletic fortsätter att försöka få till inlägg från kanten in mot Llorente och Toquero och det är hyfsat nära ett par gånger under första halvlek men inga riktigt heta lägen för utjämning av resultatet. Stundtals ganska tufft spel från båda lagen.

Toquero försöker med vilja och löpstyrka att nå ett inlägg som han istället lyckas få på handen, samtidigt som han ständigt är på motståndarnas backlinje och stör. Han tvingas tyvärr sent i första halvlek att lämna planen med vad som såg ut som en skada i baksidan av låret. Tråkigt, eftersom det var han som var hetast framåt.

Men man är ju inte allt för besviken med tanke på att det är den stora talangen Muniain som tar hans plats. Han hinner dock inte uträtta allt för mycket innan domaren blåser av första halvlek. Det känns som att Atlético har kontroll på matchen och har spelat smart och framför allt satt sina chanser.

Andra halvlek präglas av samma oförmåga att få till de riktigt vassa målchanserna. Inlägg kommer från Iraola och Susaeta men det blir för lättläst och varken Llorente eller Javi Martinez kommer riktigt rätt till inläggen idag.

Caparrós byter in Iturraspe och De Marcos istället för Gurpegi och Gabilondo för att få mer offensiv kraft men det resulterar bara i fler inlägg, några resultatlösa hörnor och i mellanåt många farliga kontringar från Forlan & Co.

Athletic trycker på för en kvittering men då kommer en sådan där blixtrande kontring från bortalaget och ett skott som inte Iraizoz räddar hamnar på Tiagos huvud och han nickar enkelt in 0-2.

Llorente bredsidar sedan in 1-2 från ett inlägg från De Marcos på vänsterkanten men närmare än så kommer inte Lejonen ikväll. Det är förvisso väldigt nära på stopptid, men det är Amorebieta som får skottläget och går för mycket på kraft och träffar inte bollen rent och den går utanför. Väldigt bra kvitteringsläge.

Atlético fick matchen dit de ville och kunde ligga och lura på kontring, samtidigt som Athletic inte riktigt kunde dyrka upp ett förstärkt Atléticoförsvar. Bortalaget satte sina chanser och spelade smart, och de blir att räkna med i toppstriden i år. I Athletic så tycker jag ändå att det ser hyfsat ut. Om än lite enkelspårigt.

Pluspoäng för Aurtenetxe på vänsterbacken som visar på fin teknik och följer med upp i alla anfall. Ser lovande ut på backsidan nu. Hoppas han får vara skadefri under säsongen så kan han nog utvecklas mycket.