Ja man säger ju ofta att det där de stora spelarna som gör skillnaden i jämna matcher, Llorente är en stjärna och visade sig också vara skillnanden melan 2 ganska jämna lag.

Athletic ställde enligt mig upp med ett lite för defensivt lag men Caparros var nog mer rädd för att förlora och hade nog nöjt sig med 1 poäng.

Iraizoz
Iraola-San Jose-Amorebieta-Aurtenetxe
Susaeta-Gurpegi-Javi Martinez-Gabilondo
Toquero-Llorente
 

Matchen började ganska trögt med försiktigt spel av båda lagen och utan att det skapades några riktigt heta chanser.

Vad hände då mer i första halvlek?

Toquero skadade sig i en duell och fick utgå och David Lopez tog märkligt nog hans plats.

Susaeta sköt en frispark i burgaveln där många tillresta Athletic supportrar nog trodde det var mål och domare  Rubino Perez delade ut några gula kort samt några halvchanser för båda lagen.

0-0 i halvlek och det kändes nog ganska rättvist.

Däremot hann knappt andra halvlek börja innan Athletic gjort 1-0, direkt efter avspark får Athletic en frispark som Gabilondo skruvar in bakom Hercules backlinje och Llorente touchar bollen vidare in i nät!

Efter dettta böljar matchen fram och tillbaka en stund och snart känns det som Athletic och Caparros är väldigt nöjda med resultatet och låter således Hercules föra matchen. 

Ett tag känns det lite som 1-1 är på gång men ungefär då snubblar Fritzler och ramlar in i Llorente och domaren skickar upp det gula kortet. Gult + Gult blir rött och det i sin tur tar död på alla möjligheter för Hercules att kvittera.

0-1 står sig matchen ut och som Athletic supporter tycker jag nog att det var ganska rättvist trots att matchen var relativt jämn. Kändes lite som Athletics 2 VM spelare gjorde skillanden i matchen.

Javi Martinez var bäste Athletic spelare och  unge Aurtenetxes riktiga debut lovade gott inför framtiden.

Positivt också att Muniain kom in och kändes riktigt pigg, tyvärr är vi nog lite för beroende av Gabilondos frisparks/hörn-fot för att kunna peta honom till förmån för Muniain.

Hur som helst 3 otroligt sköna poäng trots en väldigt medioker match!

Har nog ockå kommit till insikten att jag måste beställa Canal + då upplevelsen inte är den samma genom Bet 365s stream.

Nån som såg Canal + ligasändningar igår, bra eller dåligt?

Matchfakta:
Avslut: 8-14
Avslut på mål: 3-4
Bollinnehav: 52-48%
Gula kort: 5-4
Röda kort: 1-0
Hörnor: 10-1