Startelvor bekräftade enligt fölajnde:

Iraizoz
Iraola-San Jose-Amorebieta-Aurtenetxe
Susaeta-Gurpegi-Javi Martinez-Gabilondo
Toquero-Llorente

Unge Aurtenetxe har alltså återhämtat sig och tar hand om vänsterbacksplatsen samtidigt som Caparros säkrar upp lite defensivt med Gurpegi istället för Itturraspe på mitten.

lite fegt om du frågar mig men Caparros har ju aldrig varit nån gambler diretk.

Ja trots ett fantastiskt VM med 2 guldmeddaljer till Athletic har man ju ändå längtat och väntat på att Liga BBVA skall sätta igång, nu gör den det och det blir spännande direkt.

Athletic reser nämligen till Alicante för mötet mot nykomlingen Hercules. Hercules tog sig upp rätt dramatiskt efter att till slut hamnat på en 4e plats i Liga Adelante

Det var 14 år sedan laget begav sig till högsta ligan senast och för att hitta lite längre vistelse i finrummet får man leta sig tillbaka till mitten av 70-talet och in i början av 80-talet.

Det är historia nu och Hercules kan bli en obehaglig överraskning för många men det kommer jag till lite senare.

Först ut är ju givetvis Athletic....

Vad har hänt i sommar?


Med Athletic ögon sett har egentligen ingeting spektakulärt hänt överhuvudtaget under sommaren bortset då från att man fått 2 världsmästare i Javi Martinez och Llorente.

Man har värvat framtidslöftena Igor Martinez & Ibai Gomez samt blivit av med 2 Athletic symboler i Yeste och Etxeberria. Förlusterna av Athletic ikonerna är väl just sentimentala och påverkar inte lagets kvalité ett smack trots att vänsterkungen Yeste gjorde ett fint mål för Al Was i helgen. Se målet här

Det mest intressanta är väl istället de spelare som lyfts upp i A-truppen.

Muniain, Aurtenetxe, Ramalho, Iñigo Pérez & målvakten Raúl är alla unga och redo att kliva in i hetluften.Muniain behöver jag väl knappt nämna då Spaniens största talang redan visade framfötterna förra säsongen. Vem minns inte målet i sista omgången.... kolla här

Aurtenetxe är ytterligare en extraordinär talang som debuterade förra säsongen. 18 år nu och har enligt uppgifter från försäsongen tagit en ordinarie plats som vänsterback. Mycket spännande att följa honom, omöjligt dock att lära sig namnet....

Ramahlo är endast 17 och ses redan nu som ersättare till Iraola på högerbacken.

Inigo Perez är några år äldre och fick några chanser redan förra säsongen utan att göra några större avtryck tyvärr. Bilbaos bästa vänsterfot nu när Yeste försvunnit och en del påstår till och med att den är bättre än när Yeste hade sin storhetstid...

Raul har tagit över reservmålvaktsstället efter gamlingen Armando lagt skorna på hyllan och han känns hur stabil som helst eller vad sägs om 196 cm och 88 kg tung 22 åring?

Spännande framtid minst sagt...

Träningsmatcher.

Försäsongen har också den sett bra ut 

18-07 SC Olhanense-Athletic Club 1-3
Ustartiz, Igor Martinez, De Cerio

21-07-2010 Sporting Braga-Athletic Club 1-3
Igor Martinez, Susaeta, San Jose

28-07-2010 Alavés-Athletic Club 2-2
De Cerio, Igor Martinez

31-07-2010 Lens-Athletic Club 0-2
0-1 (20') Susaeta0-2 (68') Aurtenetxe 

07-08-2010 Wolverhampton-Athletic Club 2-1
David Lopez

13-08-2010 Genoa-Athletic Club 1-0

18-08-2010 UD Logroñés-Athletic Club 0-3
LLorente, Susaeta, David Lopez

22-08-2010 Catania-Athletic Club 0-3
San Jose, De Marcos, Silvestre(OG) 

Laget & truppen då?

Vilka spelare har då gjort gott intryck på Caparros under försäsongen?

Tja truppen till premiären ger nog en fingervisning...
Iraizoz, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Muniain & Aurtenetxe. 

Slutsatser? Ja till att börja med kan vi se att båda nyförvärven är petade, inget konstigt med Ibai Gomez men borde inte Igor Martinez vara med? 3 mål på 4 träningsmatcher borde väl ge en plats i truppen...

Den omdiskuterade platsen till vänster i försvaret verkar gå till unge Aurtenetxe då han fått spela samtlgia "viktiga" träningsmatcher. Dett gör att Koi och Balenziaga får sitta på läktaren och där den senare troligtvis blir utlånad igen.

Gamle Ocio verkar ha gjort sitt i Athletic... tack & lov för det...

Tyvärr verkar det också som Yestes arvtagare Inigo Perez inte riktigt faller Caparros i smaken.

Troligtvis får vi då denna 11a  i premiären:Aurtenetxe har varit på U-19 turnering i Japan och har precis kommit tillbaka därför tar nog Castillo hans plats tillfälligt. 

Muniain kan förhoppningsvis ta Gabilondos plats och ev säkrar Caparros med Gurpegi istället för Itturraspe på mitten.

Resterande platser känns ganska säkra såvida ingen spelare har några skadekänningar.

Motståndet:

Åter till Hercules då, om Athletic satsar på ungdomlig entusiams gör väl Hercules motsatsen men för att hålla sig kvar som nykomling är rutin livsviktigt och det har man gott om.

Rutinen har man dessutom kryddat med ett gäng högintressanta spelare, VM stjärnan Nelson Valdez är en personlig favorit och Tiago, Thomert och Aguilar kommer också tillföra en hel del.

Sen har vi ju kompetenta spelare i Tote, Portillo och gamle Valencia kungen Rufete. Dessa 3 herrar är iofs rejält på väg ner i karriären men kanske flytten upp i seriesystemet ger en nytädning!

Vi har ingen bekräftad trupp från Hercules så ni får helt enkelt knalla in här om ni vill hålla koll.

Matchen:
Båda lagen kommer nog att starta relativt försiktigt men trot nog att Athletic kommer ta tag i taktpinnen relativt snabbt. Frågan är hur Hercules försvar kommer att kunna tampas med Llorente. Håll också ett extra öga på Susaeta som varit bäste Athletic spelare under försäsongen, stora genombrottet för honom kanske?

Athletic får dock absolut inte underskatta motståndet då en nytänd nykomling på hemmaplan kan vara det svåraste motstånd man kan få när de får vind i segeln!

Llorente gör 1-0 och Munian kontrar in 2-0 i andra halvlek.

AUPA ATHLETIC!

När: Lördag 18.00
Var: José Rico Pérez 
TV: Canalplus +, start 18:00
Stream: Gratis på bet 365
Tips: 0-2 

Ursäkta för den något korta inför rapporten....