Det hängde i luften länge trots Yestes egna uttalande om att han ville avsluta sin karriär i Athletic. Det fanns inget kvar för Yeste att uträtta i Athletic. En karriär som nått sin pik och dalat en aning vilket gått hand i hand med motivationsproblem, avstängningar och skador. Han har inte hittat sin roll. Inte som laget spelat de senaste säsongerna med tränaren Caparrós.

Klubben och spelaren hade inte samma syn på vad ett samarbete skulle innebära. Yeste hade relativt höga lönekrav medan klubben ville sänka lönen för spelaren på grund av tajt budget och en lägre värderingen av ”speldirigenten”.

Jag ska inte gå in mer på vad Yeste betytt för klubben, då jag har svårt att omsätta det i ord. Alla har sin egen syn på Yeste och hans speciella sätt. En mångfasetterad person med en av nationens bästa vänsterfötter.

Jag har inget speciellt favoritminne av Yeste utan det är mer en serie av otroliga frisparkar, passningar och finesser. För några säsonger då ingen fick tag i honom och han kunde skruva in en frispark från vilka vinklar som helst. En spelare som alla anfall gick genom.

Jag tänkte att detta inlägg kunde fungera lite som en ”Yeste Wall of Fame”. Så gräv fram era favoritminnen eller favoritbilder/klipp av Yeste och posta dem här.

Vi önskar i Yeste all lycka i mellersta östern och vi kommer att sakna profilen med nummer 10, Francisco Yeste. 

Länkar till relaterade webbplatser på temat och källor:

http://bilbao.theoffside.com/team-news/saying-goodbye-to-fran-yeste.html
http://www.marca.com/tv/?v=GXrDsFJNzws
http://www.soccernews.com/al-wasl-sign-francisco-yeste/39954/