Uppdateringar i blått!

För ett lag som Athletic är kontraktsförlängningar av viktiga spelare minst lika viktiga (kanske viktigare) som köp av nya spelare så vi väljer givetvis att presentera dem här också.


Bekräfade In: 

Iago Herrerín
En Bilbaofödd(1988) målvakt som spenderat de senaste två åren i Atletíco de Madrid B, har skrivit på ett tvåårskontrakt. Dock försvinner han iväg till Numancia med vändande post fram till nästa sommar då Athletic har möjlighet att ta tillbaks honom. En värvning för framtiden snarare än för nuet. Har en tidigare karriär i både Baskonia och Bilbao Athletic så man får förmoda att det är en kille man har koll på ute på Lezama.

Aduriz (Valencia) Anfallare
Om Llorente lämnar eller blir skadad eller liknande finns det ju inte så många etablerade Baskiska anfallare att välja mellan och Aduriz är väldigt omtyckt i Bilbao. Nu är det alltså klart och han ansluter till Bilbao-laget. Nu har vi Baskiens två bästa anfallare (om Llorente stannar förstås).

Ismael López (Real Zaragoza B)
Bielsa skall enligt säkra källor sagt att han velat ha en utpräglad vänsterytter/forward då Muniain trivs bäst centralt. Eftersom Real Sociedads Griezmann inte kvalificerar sig policymässigt eller prismässigt så är plan B att köpa tillbaka Ismael, som är utlånad till Lugo i Segunda 2B denna säsong. Han är född i Pamplona men kommer från en uppfostran i Lezama. Nu det alltså bekräftat och här har vi en lovande spelare som kommer att öka konkurrensen på vänterkanten. Bekräftade ut: 


Javi Martínez
Har presenterats som Bayern Munchens nyförvärv. Utköpsklausulen på 40 miljoner euro gjorde Martínez till Bundesligas dyraste värvning genom tiderna. Oklart juridiskt efterspel, men klart är att Athletic aldrig ville sälja sin försvarsgeneral. Athletic president Urrutia kommer att hålla en presskonferens på måndag 3 september för att klargöra hur Athletic ser på övergången.

David López
Mot bakgrund av att spelaren förklarats som överflödig av tränare Bielsa har David López och Athletic kommit överens om att säga upp spelarens kontrakt som sträckte sig ytterligare ett år. Han skrev sedan på för Brighton and Hove Albion redan dagen efter.
Igor Gabilondo
Vänsteryttern tackades av i sista hemmamatchen mot Getafe och får nu lämna klubben. Vi tackar för många snygga mål och bra insatser. 35-årige Gabilondo har kritat på för cypriotiska AEK Larnaca. 

Aitor Ocio
Lämnar klubben efter att dragits med mycket skador och lägger av med fotbollen då han hunnit bli 35 år nu. Vi tackar Aitor för den här tiden.

Koikili Lertxundi
Koi har varit med i truppen många gånger under säsongen men inte en enda minut har det blivit. Trots att alla gillar honom så får han nu tyvärr lämna klubben efter trogen tjänst. Även han tackades av mot Getafe. Koikili har skrivit på för Segunda-nykomlingarna CD Mirandés.

Iñigo Díaz de Cerio
"Iñigol" bryter sitt kontrakt och flyttar till Mirandés där han förhoppningsvis kan komma igång med målskyttet igen. Mycket jobbig tid i Athletic då både han och klubben hoppades på att han skulle komma tillbaka efter benbrottet som förändrade hans karriär radikalt. 

Pablo Orbaiz
Har skrivigt kontrakt med ryska Rubin Kazan. Han var utlånad till Olympiacos förra säsongen och fick inte heller denna säsong chansen i unga Athletic. Vi tackar för allt hårt arbete på mittfältet Pablo!


Ustaritz
Klubben och Ustaritz har beslutat att gå skilda vägar och avsluta den skadebenägne försvararens kontrakt.Rykten in:

Natxo Monreal
Enligt media sägs Athletic vara mycket intresserade av Malagas baskiska vänsterback. Ett bud på ca 5 miljoner euro ska ha lagts. Även Valencia är dock med och drar i spelaren.

Beñat Etxebarria (Betis) Mittfältare
Benat har gjort ett succé i Betis med bla mål mot just Athletic vilket gjort att Athletic fått upp ögonen för den spelskicklige mittfältaren. Beñat är ju fotbollsfostrad i Lezama och gjorde 3 säsonger i B-laget innan han debuterade i A-laget mot Osasuna i oktober 2006. Detta blev tyvärr också den första och hittils enda matchen för Athletic. Efter div utlåningar och sedan genom Betis B-lag tagit sig upp som nyckelspelare i Sevillalaget kan han alltså vara på väg tillbaka där han en gång började.

Presidenten i Betis säger sig inte villig att släppa honom för någonting lägre än utköpsklausulen, vilket gör honom till ett väldigt dyrt köp.

Mikel Rico (Granada)
Central mittfältare, född 1984 i Barakaldo och spelat i Basconia, som spelat senaste säsongen i Granada med bra resultat. Vet inte mycket om honom och han verkar ganska dyr om han inte säljs till rabatterat pris.

Raúl Garcia (Atlético de Madrid)
Det sägs att Athletic intresserar sig för för mittfältaren som gjorde en kanonsäsong, på lån, i Osasuna den här säsongen, men frågan är om det inte kostar mer än det smakar? Det verkar i alla fall som att spelaren är uppsatt på transferlistan av Atlético. Spelaren har dock varit föga intresserad av att gå till Athletic, men vi får se vad som händer där...

Kontraktsförlängningar

Markel Susaeta
Har förlängt sitt kontrakt till 30:e Juni 2017 med en utköpsklausul på 35 miljoner euro. Något som visar att att både spelaren och klubben ser långsiktigt på relationen.

Oscar De Marcos
Årets succe så här långt belönas med ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2016, utköpsklausluen ligger på 32 miljoner Euro.

Inigo Pérez
Pérez som till en början ratades av Bielsa har kämpat sig tillbaka in i truppen och får också han sitt kontrakt färlängt till 2015.

Raúl Fernández
Reservmålvakten och Bilbao-sonen har skrivit på ett nytt kontrakt som binder honom till klubben till 30 juni 2015.

Ibai Gómez
En av säsongens bästa spelare i slutet av säsongen har skrivit på ett nytt kontrakt till 30 juni 2014. Mycket glädjande då han gjort mycket bra ifrån sig med sin energi, teknik och känsliga högerfot.

Marcelo Bielsa
Argentinaren har skrivit på för ännu ett år med Athletic och projektet lever vidare och det är vi otroligt glada för.

Ugående kontraktRykten ut 


Fernando Llorente
Målskytten nummer ett och anfalsspelets nav har varit aktuell för flytt till England eller de två största lagen i Spanien under flera säsonger nu och frågan är när budet med stort B kommer och när han väljer att lämna klubben för en ny utmaning? Stannar han en säsong till under Bielsa eller lämnar han klubben under sommaren?

På en presskonferens i början av augusti meddelade president Urrutia att Fernando Llorente inte kommer att skriva på nytt kontrakt. Samtidigt så säger han att klubben inte kommer att sälja spelaren för något lägre än utköpsklausulen och att Llorente får gå gratis till valfri klubb i till sommaren om han inte ångrar sig och skriver på. Ett tydligt tecken på att Athletic inte är en säljande klubb och att klubben håller sig till sina ekonomiska ramverk och policys utan att kompromissa.

Media rapporterar att klubbar som Arsenal, Manchester City eller Juventus gör försök att värva spelaren. Italiensk media gör gällande att Juventus erbjudit 20 mijloner euro men fått nobben av Athletic. Oklart om Llorente nu har att se fram emot ett år utan att få spela någonting.

Amorebieta
Liverpool har visat intresse för den reslige mittbacken som ännu inte skrivit på ett  nytt kontrakt vars nuvarande går ut nästa sommar. Amorebietas agent lugnade dock fansen i veckan när han förklarade att Fernando vill stanna i Athletic och att ett nytt kontrakt förhandlas fram i detta nu.

Iker Muniain
Juventus sägs vara mycket intresserade av "Baskiens Messi", men något konkretare än rykten finns inte.