Det blir en ganska kort matchrapport då jag faktikst slog av tvn efter dessa 20 hyfsade inledningsminuter, redan innan matchen hade jag en olustig känsla när jag läste vilken domare som skulle sätta pipan i munnnen på Santiago Bernabeu. 

Varför då? Jo var faktiskt tvungen att youtuba herr Fernandez och förstod då genast vad som skulle hända. För er som kommer ihåg var det han som dömde matchen mellan just Athletic och Real för något år sedan fast då på San Mames.

2-5 slutade den matchen och Muniz Fernandez visade ut 2 och varnade 7 något övertända Athleticspelare.

Här har vi ett klipp ni bara inte får missa!Hur som helst började Athletic rätt bra, man hade vaskat om i startelvan då matchen rent poängmässigt hade ganska liten betydelse.

Llorente satt tex på bänken och De Marcos fick istället chansen från start, tyvärr var han riktigt dålig det lilla jag såg.

Bästa Athletic chansen innan målet och utvisningen fick annars Toquero när han snodde bollen från en real back och skapade sig själv ett friläge. 

Tyvärr hade han gjort en lång defensiv löpning i momentet innan så han var rejält trött när han närmade sig Casillas och lyckade bara toffla bollen till inspark.

Efter ett visst Madrid tryck kommer vi till den avgörande situationen, Higuain skjuter någon meter utanför straffområdet och strax innanför försöker Amorebieta täcka skott. 

Athletic backen får bollen solkart på handen och straffen här hur självklar som helst men det som händer är att han samtidigt får ett direkt rött kort som inte kan beskrivas på annat sätt en en stor skandal.

Muniz påstår att det är en "målchans utvisning" men jag har då aldrig sett något liknande och kommer troligtvis aldrig få se det igen.

För det första är bollbanan på väg upp när den träffar Amoretbietas hand som han håller i huvudhöjd, hade bollen inte hindrats hade den garanterat hittats på de översta raderna på Bernabeus läktare.

För det andra kan man ju fråga sig varför ingen annan domare i världen  använt sig av den regeln när det gäller hands i straffområdet? Hur många gånger har inte en boll tagit på någons hand där det möjligtvis skulle handal om en "målchans" i momentet efteråt.

Skrämmande domslut men jag hade det på känn...

TV-OFF

Ronaldo gjorde givetvis mål men Yeste dribblade sig senare igenom och satt 1-1 innan halvtidsvilan.

Real dominerade sedan stort av naturlig skäl men det dröjde ända till den 73e minuten innan man tog ledningen igen, efter lite flipperspel i straffområdet kunde Higuain nicka in 2-1.

Det var proppen ur och Ramos, Benzema och Marcelo ökade sedan på till slutreslutatet
5-1.

För Athletic hade det ingen betydelse då både Getafe och Villarreal van sina matcher och får nu strida om den sista Europa platsen.

Athletic möter Deportivo i sista omgången men 8e platsen kommer att stå sig oavsett resultat. Bästa placeringen på 6 år men det är svårt att glädjas då vi för några veckor sedan hade guldläge på en Champions League plats...

Förhoppningsvis får vi en fin avslutning hemma på San Mames om en vecka och sen börjar ju VM och Silly Season.

Vem kommer och vem går? Förhoppningsvis förstärkte Yeste sina aktier efter gårdagens solomål.

AUPA ATHLETIC!

Tyvärr blir det inga kommentarer då de unga Real supportrarna inte kan vårda sitt språk!