Ja det blev faktikst så, hade nog trott att det skulle vara kört efter kvällen matcher men Villarreal fick stryk av Almeria och Getafe tappade poäng hemma mot Sporting.

Båda resultaten rejält överraskande men otroligt glädjande!

Detta gert oss följande förutsättningar...

6.Villarreal  52 poäng  & 2 matcher kvar, Valencia (H) och Zaragoza (B)
7.Getafe      52 poäng  & 2 matcher kvar, Malaga (H) och Atletico (B)
8.Athletic     50 poäng  & 3 mathcer kvar, Malaga (H) R.Madrid (B) och Deportivo (H)

Spännande som tusan och jag vågar inte ens spekulera i hur det kommer sluta, en sak är dock säker och det är Athletic MÅSTE vinna sina 2 hemma matcher för att ens ha en chans.

Med tanke på senaste veckornas spel och resultat är det en svår nöt i sig att knäcka.

Vi hoppas att Caparros tar sitt förnuft tillfånga och ställer upp med ett offensivt lag för Malaga kommer slita som djur för att rädda sig från nedflyttning.

Caparros har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Etxeberria, Gurpegi, Castillo, Iturraspe, Muniain and De Marcos. 

Värsta avbräcket är givetvis Javi Martinez som är tvungen att stå över pågrund av skada men annars är truppen i princip komplett.

Caparros urdefensiva lagupptsällningar är jag så förbannat trött på att jag vägrar publicer dem här, istället ser ni nedan den startelva JAG vill se på plan i en måstematch hemma på San Mames!
Backlinjen är inte mycket att säga omförutom att jag mycket hellre ser Castillo på vänsterbacksplatsen än Koi. Han är kanske inte riktigt lika bra defensivt  men det vägs upp av hans offensiva kvalitéer som är långt bättre än Koikilis, solklar startspelare på hemmaplan!

I min startelva placeras Gurpegi som defensiv mittfältare och INTE högermittfältare, obegripligt hur Caparros spelat honom där match efter match trots att han inte mäktat med att slå ett enda inlägg...

Istället får misshandlade Susaeta givetvis starta där han borde starta varje match.
Yeste får ta hand om bollen på mitten så att vi för en gångs skull har mer bollinnehav än motståndarna och kvicksilvret Muniain får givetvis äntligen starta en match!

Llorente och Toquero på topp får trycka in bollarna i nätmaskorna!

Finns givetvis risk för några bollar i egen kasse men det gör inget för denna startelva gör garanterat minst ett mål mer än motståndarna!

Malaga ligger på 17 plats och samma poäng som Tenerife och måste givetvis likt Athletic vinna matchen för att inte riskera att halka nedanför strecket.

Trolig startelva:

Málaga:
Munúa;
Jesús Gámez, Iván González, tepanov, Mtiliga;
Juanito, Apoño;
Fernando, Benachour, Duda;
Baha 

En tuff match med mycket nerver kan vi nog räkna med men jag tror Athletic drar det längsta strået och vinner med 1-0. LLorente målskytt igen och får till slut en plats i Spaniens VM-trupp!

Var: San Mames, Bilbao
När: Avspark 20:00
Domare: Rubinos Pérez
Stream: Bet 365