Villarreal vann borta över Racing, Mallorca knep en sen pinne hemma mot Malaga och alldelels nyss gjorde Getafe 4-3 på Sevilla i en makalös match!

Dessa resultat försatte Athletic tillfälligt på en 8e plats med en match mindre spelad samtidigt som kampen om Europaplatserna blev än jämnare.

Om Athletic vinner imorgon är man endast 4 poäng från Mallorca som för tillfället håller den sista CL platsen och om en vecka möter Athletic.... ? 

Jo givetvis Mallis hemma på San Mames! I samma omgång möter Villarreal- Barcelona och Sevilla tar emot ett fullständigt oberäkneligt Atletico... ja ni ser ju vilken kamp in på målsnöret det kommer att bli... om vi bara vinner imorgon...

Med detta i tanken känns givetvis match imorgon som årets viktigaste match och skall man nån gång ha lite flyt så vore det ta mig f.. på sin plats att ha det i Pamplona!

Exter X antal matcher med mängder av chanser och uteblivna mål får man verkligen hoppas att marginalerna är med oss!

Förlust? Ja då blir det nog tufft att ens ta en Europa League plats...

Caparros har tagit ut följande trupp! 

Iraizoz, Armando.
Koikili, Ustaritz, Amorebieta, San José, Castillo.
David López, Yeste, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez, Iturraspe.
Toquero, Llorente, Muniain, De Marcos. 

Avstängd: Iraola.
Skadade: Aitor Ocio, Zubiaurre, Ion Vélez.
Petade: Muñoz, Díaz de Cerio, Etxeberria.

Caparros har i princip bästa möjliga mannskap att förfoga över förutom evighetsmaskinen Iraola som är avstängd. Givetvis ettt stort avbräck och för tillfället lutar det åt att mittbacken Ustaritz tar platsen som Iraola vanligtvis äger.

Vi gissar på följande upptsällning:
Ustaritz tar troligtvis Iraolas plats och Castillo får förhoppningsvis fortsatt förtroende då han var bland de bättre för en vecka sedan när man mötte Zaragoza

Mittbacksparet är som vanligt Amorebieta och San Jose där pojken som heter som en hel stad förväntas skriva på ett permanent kontrakat med Athletic de närmaste dagarna!

Mycket goda nyheter må jag säga!

Mittfältet från höger formeras av snabbe Susaeta som denna gång tyvärr inte kommer att få någon som helst hjälp som han är van vid då Ustaritz knappast lär gå över mittlinjen.

Stort offensivt ansvar på ynglingen!

Centralt blir det krig med Gurpegi och ligans mest underskattade spelare Javi Martinez medans det till vänster borde bli ett systemskifte. 

Frågar ni mig så skickar vi upp Gabilondo på läktaren och sätter in Yeste och passar samtidigt på att förlänga hans kontrakt med 5 år medans vi ändå är igång!

Frågar vi Caparros och Macua verkar det tyvärr som träbocken Gabilondo får fortsätta smyga omkring i total anonymitet på vänsterkanten medans Yeste förpassas till Turkiet eller nåt skitlag i England.

Som tur är verkar jag och Yeste ha resten av spelarna bakom oss så vi kastar inte in handuken än! Kanske får kungen av Baskiska vänsterfötter till och med spela från start...

På topp är äntligen fyrtornet och släpvagnen tillbaks, Toquero har missat 2 matcher pågrund av skada  och under tiden har måltorkan varit total.

Nu är han tillbaka och tillsammans med Llorente skall dem sprida skräck i Osasuna försvaret!

Där har ni den, 11 som skall ta oss ut i Europa igen!

Osasuna:

José Antonio Camacho har tagit ut följande trupp:
Osasuna: Ricardo, Roberto, Azpilicueta, Roversio, Josetxo, Oier, Sergio, Echaide, Masoud, Puñal, Juanfran, Camuñas, Calleja, Vadócz, Rúper, Pandiani, Galán and Aranda.

Osasuna ligger för tillfället i ingemansland och borde inte ha mycket att spela för men samtidigr är dett ett derby man gärna inte förlorar.

Räkna med en riktigt tuff  och jämn match och jag skulle bli förvånad om det blir mer än 1 mål som skiljer lagen åt när domaren blåser för full tid.

2-1 till Athletic och jag tror att Yeste gör det avgörande målet, Athletic behöver en hjälte och just nu hade Yeste varti perfekt i den rollen!
 
Kan ju knappast låta bli att länka till den otrolig vändningen Athletic gjorde most Osasuna för några år sedan då man hämtade upp ett 0-3 under läge för att till slut vinna med 4-3.

Vem var hjälte  och 2 måls skytt då? Japp ni gissade rätt... Yeste!

Klicka här

Låt kampen börja...

Var: Estadio Reyno de Navarra
När: Avspark kl 21.00
Domare: Teixeira Vitienes
TV: TV4 sport 21:00