Ja vi som gillar Yeste ska kanske inte ropa hej riktigt än men helt plötsligt känns det faktiskt som det finns en öppning i de strandade kontraktsförhandlingarna.

Bakgrunden till allt är att Yestes kontrakt går ut nu under sommaren och Athletic med Macua i spesten har erbjudit Yeste ett 1-årskontrakt med halverad lön (900 000 Euro).

Yeste å sin sida tycker att han förtjänar betydligt bättre än så och kontrade med att han skulle behålla sin nuvarande lön på 1 800 000 Euro.

Ganska stora skillnader som ni ser, hur som helst la Athletic ett nytt bud på bordet den 13 januari och höjde också lönen blygsamt till 1 miljon Euro.

Yeste svarade med att han stod fast vi sitt första bud på 1,8 miljoner och där tog det stopp.

Under våren har det sedan ryktats om flyttar till såväl Sundeland som  Fenerbache och även  Getafe och Deportivo har visat intresse.

Nu ber alltså Yeste klubben att återigen sätta sig vi förhandlingsbordet för att lösa kontraktet, det ryktas också att Yeste är villig att gå ner till 1,2 miljoner såvida han bara får ett kontrakt på längre än 1 år.

Helt plötsligt är man "bara" 200 000 Euro ifrån varandra, ett problem kvarstår dock och det är president Macuas envishet då han säger att det enda som kan ändra situtationen är om Yeste godtar kontraktsförlaget från den 13 januari...

Vi får verkligen hoppas att Macua vänder i sin ställning och nu i veckan har också resten av truppen gett sitt stöd till Yeste.

Llorente säger bla.

"Yeste är en av det bästa spelarna i laget och han är en kvalitéts spelare som den här truppen behöver"

"han har problem med sina kontraktsförhandlingar men alla spelarna vill se honom är i många år till"

Amorebieta fortsätter:

"laget vill att han stannar, han har visat nog kvalité för att spela här och det vore goda nyheter om han stannade"

Även Orbaiz har uttalat sig och förklarar att laget står bakom honom och att alla vill att han stannar.

Pressen på Macua ökar...

Låt kungen avsluta sin karriär i Athletic!

AUPA YESTE