När: Söndag 18 april kl 19:00
Var: San Mamés, Bilbao
Hur: TV4 Sport / Canal+ Sport 2

Det är stenhårt i kampen om fjärdeplatsen i ligan. Sevilla på 54 poäng innehar den positionen efter att ha vunnit med 3-0 hemma mot Sporting ikväll. Mallorca är bara en poäng efter. Sevilla och Mallorca har en litet försprång till Athletic på sjätte platsen med 48 poäng.

Sen lurar även Getafe och Villarreal i vassen med 47 respektive 48 poäng. Villarreal spelar hemma mot Atlético Madrid ikväll. Det blir en väldigt spännande slutspurt här i vår. Athletic vägrar släppa Champions Leauge-drömmarna och då gäller det verkligen att bli mer effektiv och ta poäng på bortaplan.

Ännu viktigare är att vinna hemma. På San Mamés har ”Los Leones” visat mycket fin form och gjort mycket mål. Uppställningen brukar ställas upp på hemmaplan är betydligt mer offensiv men nu verkar hemmafavoriten Toquero fortfarande skadad. Så frågan är vem som kommer att spela i anfallet bredvid Llorente?

Elcorreo.com skriver att det lutar åt att Susaeta tar den positionen, men vem kommer då att spela på till höger på mittfältet? Gurpegui är ju ett alternativ som används på bortaplan men det brukar bli allt för defensivt. Särskilt när inte Toquero inte är med heller. Han brukar ta mycket löpningar ute på högern.

Det är dock svårt att hitta några riktigt bra alternativ. Det bästa alternativet skulle vara att spela Susaeta på högern och Muniain i anfallet bredvid Llorente, men Caparrós har använt den unga talangen väldigt sparsamt. Åtminstone i startelvan. De Marcos är lite matchotränad men så jag vet inte om han kommer att starta. De Cerio ska jag nämna också, men han har aldrig setts som en startman, men man vet aldrig med Caparrós.

Backlinjen är inte helt självklar heller. Ustaritz spelade senast istället för San José och Koikili är borta så det blir förmodligen Castillo som går in och spelar vänsterback igen. Han har skött sig bra tidigare, men har fått stått åt sidan när Koi varit frisk.

Det är en viktig match om man ska hoppa sista tåget mot Champions League så det gäller att ta tre poäng mot ett Zaragoza som kämpar för att hänga kvar i högsta divisionen. Så här ser truppen och den förmodade uppställningen ut:

Truppen:
Iraizoz, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Castillo, Díaz de Cerio, Javi Martínez, Muniain, De Marcos.

Uppställningen:
Iraizoz
Iraola - San José - Amorebieta - Castillo
Susaeta - Orbaiz - Javi Martínez - Gabilondo
Muniain - Llorente

Zaragoza då? De har haft lite skadebekymmer på nyckelspelare. Både Suazo och Ander Herrera var osäkra till start, men de finns med i truppen båda två. Frågan är om båda spelar från start. Enligt Zaragoza-redaktionen så ser det ut som det blir Colunga som blir deras enda anfallare istället för Suazo som annars imponerat stort.

Truppen:
Roberto, Carrizo, Jarosik, Contini, Pulido, Paredes, Ponzio, Obradovic, Pablo Amo, Abel Aguilar, Ander, Gabi, Edmilson, Jorge López, Eliseu, Suazo, Babic, Pennant, Colunga.

En viktig match båda lagen. Zaragoza måste ta poäng i bottenstriden och Athletic måste vinna för att fortfarande ha chans på fjärdeplatsen. Annars blir det att satsa på Europa League nästa säsong.

Aupa Athletic!