När: Torsdag 15 april kl 22:00
Var: Mestalla, Valencia
Hur: TV4 Sport / Canal+Sport HD

Valencia på tredje plats och Athletic på sjätte plats i ligans toppskikt. Det är upplagt för en match som gäller mycket.

Valencia har ändå åtta poäng till godo på baskerna men det har gått lite knackigt på senare tiden. Man har åkt ur Europa League mot Atlético Madrid och förlust mot Champions League-konkurrenten Mallorca i söndags.

Athletic har vunnit hemma och förlorat borta men har skapat ganska mycket chanser i sina bortamatcher. De har dock haft svårt att förvalta lägena. Det är där nyckeln till framgång ligger imorgon kväll, om lejonen vill få med sig en köttbit hem. Effektivitet framåt, samtidigt som man inte får släppa till enkla mål som man gjort i en del matcher.

Athletic kommer allt närmare en Champions Leugue-plats och kommer nog att spela med den vanliga borta-uppställningen med Gurpegui som högermittfältare. Det är en ganska defensiv uppställning så det gäller att ta vara på de chanser som man får. De rödvita har bar gjort hälften så många mål på bortaplan som hemma i Bilbao.

Toquero är skadad så det blir gissningsvis Susaeta som tar plats lite bakom Llorente i anfallet som han gjort vid enstaka tillfällen den här säsongen. En roll som passar honom ganska bra med löpningar i djupled.

Orbaiz fick avbryta träningen i veckan med skadeproblem och åker inte med laget till Valencia. Det blir säkerligen Iturraspe som spelar centralt bredvid Javi Martinez på mittfältet med Gabilondo på vänsterkanten. Backlinjen blir den vanliga.

Truppen:
Iraizoz, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Etxeberria, Gurpegi, Castillo, De Cerio, Javi Martínez e Iturraspe.

Laget:
Iraizoz
Iraola - San José - Amorebieta - Koikili
Gurpegui - Iturraspe - Javi Martínez - Gabilondo
Susaeta - Llorente

Valencia har gått lite som en berg- och dalbana på senaste tiden. Vinster varvat med förluster mot tex Zaragoza med 3-0. Det verkar vara lite osämja i laget. Senast med Banega och Emery i huvudrollerna i matchen mot Mallorca.

Men man får inte glömma att Valencia inte har förlorat på hemmaplan i ligan sedan 12 december då man föll mot Real Madrid. Samtidigt så kan nog lite bråk sluta med att man samsas och kommer stärkta ur situationen. 

Vi får se hur Banega, Emery och resten av Valencia tacklat det hela. Jag kan inte hitta någon officiell laguttagning från deras sida. Emery ställde upp förra matchen med ett aning annorlunda spelsystem, som inte var speciellt lyckat om man får tro Valenciaredaktionen. 

Vi får se hur han formerar styrkorna när Athletic kommer på besök. Valencia har ju en bra chans att ta tredjeplatsen och de har bara ligan att fokusera på nu. En svår match att ta poäng i för bortalaget.

Spelare att hålla ett extra öga på är naturligtvis Javi Martinez. Efter förra omgångens uppvisning i mångsidighet och artisteri så ska det bli kul att se om han kan göra en liknande insats på bortaplan mot ett mycket bättre lag.

I Valencia är som alltid Villa och Silva de farliga figurerna. Det är svårt att veta hur Valencia väljer att ställa upp mittfältet, men oavsett vilka spelare som står ombytta så är det spelare av absoluta toppklass. De har mycket bra spelare på mittfältet men det har Athletic också. 

En bra match att vänta.
Aupa Athletic!