Jo visst var det så att 4-1 var i överkant och hade Barcelona varit lika effektiva i matchen mot Arsenal i onsdags hade de gått till halvtidsvila med 6-0.

Athletics tränare Caparros summerade det ganska bra, "om man inte är effektiv framför mål mot Barcelona eller mot Real Madrid har man aldrig någon chans att få med sig ett bra resultat"

Detta är något som förföljt Athletic på bortaplan under 2010, vi såg det mot Sporting, mot Atletico och vi såg det igår.

Athletic ställde upp med:

Iraizoz
Iraola-San Jose-Amorebieta-Koi
David Lopez-Gurpegi-Javi Martinez-Gabilondo
Llorente-Susaeta

Som vanligt äger Barca boll i inledningen men det är ändå Athletic som sticker upp och ser farligast ut, både Susaeta och Javi Martinez har bra lägen utan att få till några riktigt bra avslut.

Klockan tickar på ända fram till 27e minuten innan det blir tiktigt hett framför Iraizoz, Messi (vem annars) hittar en framrusande Abidal som slår en smart boll mot bakre stolpen.

Koi tappar helt markeringen och en fri Jeffren kan enkelt glidtackla in 1--0.

Strax efter dyker en utomordentlig kvitteringschans upp, Gabilondo måttar ett markinlägg som en Barcelona back får en tå på men inte bättre än att den hamnar hos en helt fri Llorente.

Llorente får givetvis felträff och bommar målet, ska man ha någon som helst chans får man bara inte missa så klara målchanser.

Givetvis kommer 2-0 målet som ett brev på posten bara 3 minter senare och det är en riktig bjudning.

Efter ett inkast på egen planhalva är Athletic redo att sätta igång en kontring då Javi Martinez  slår en riktig indianpassning som Puyol snappar upp, Bojan förvaltar Puyols genomskärare och sätter 2-0 och återigen får man inte bjuda på sådant slarv mot topplagen.

Dåligt dåligt dåligt!

Domaren blåser för halvtid och i det här läget känns det ganska hopplöst.

Caparros ger dock inte upp utan byter direkt in Yeste och Toquero när andra halvlek startar.

Byten ger effekt direkt och Yeste hittar Toquero på en hörna som i sin tur nickar i stolpen, strax efter har både Llorente och Gurpegi riktigt bra lägen att nicka in en reducering men det vill sig inte.

När reduceringen hänger i luften kommer givetvis dödsstöten och det är återigen Bojan som står för avslutet. 

Messi står för förarbetet till Abidal som i sin tur spelar bakåt till Bojan, 19 åringen gör inget misstag utan avslutar snyggt med en höger i krysset.

3-0 och matchen är givetvis avgjord och det känns lite snopet då Athletic verkligen förtjänade ett mål i början av andra halvlek.

Hade varit kul att se hur Barcelona och Athletic spelarna hade reagerat på en reducering, nu blev det inte så utan matchen spelas mer eller mindre av och Messi samt Susaeta hinner med att fast ställa slutresultatet till 4-1.

En välförtjänt vinst för Barcelona men Athletic borde gjort mycket mer med sina chanser.

Spelarkritik då?

Bäst i Athletic tycker jag att Susaeta tillsammans med de 2 inhopparna Yeste och Toquero var.

David Lopez var usel både offensivt och framför allt defensivt, var var han vid båda tillfällena då Abidal stod för förarbetet vid 1-0 och 3-0?

San Jose verkar vara helt under isen och hamnade fel i positionsspelet  gång på gång och verkade dessutom ha valt fel skor då han halkade stup i kvarten.

Javi Martinez  såg också ovanligt blek ut och bjöd i princip på 2-0 målet.

Gabilondo hoppas jag man skickar hem till San Sebastian nu när Yeste är tilbaka då han ändå aldrig  syns. ( har iofs gjort ett par hyfsade matcher i år)

Annars får väl resterande del av laget knappt godkänt.


 Matchfakta:
Barcelona - Athletic 
Bollinehav: 62-38%
Avslut: 15-13
Avslut på mål: 6-5
Gual kort: 1-1
Hörnor: 7-10

Som ni ser på statistiken var inte matchen så ojämn som resultatet visar, hur många lag har ex vunnit hörnstatsistken på Nou Camp?

Hur som helst handlar ju fotboll om att göra  mål och det gjorde Barcelona betydligt bättre än Athletic helt enkelt.

Nu hoppas vi givetvis att Almeria får sota för detta hemma på San Mames om en vecka!

Aupa Athletic!