Historiskt och historiskt men vad jag vet så är det första gången Athletic spelar på en måndag så vi får se om Bilbao publiken kan bryta sina vanor och stötta sitt lag även på en veckodag.

Efter den lite snöpliga förlusten mot Atletico i veckan trodde jag nog att Athletic skulle tappa i kampen om europaplatserna men icke, Mallorca, Sevilla och Deportivo fick alla stryk och helt plötsligt har Athletic bra läge att ta in på konkurrenterna.

Det enda som oroar är att lagen strax bakom kryper närmare och närmare.

Med bortamatcher mot Barcelona och Valencia inom det närmaste är det givetvis på hemmaplan man skall vinna för att hålla kontakten och komma bland de 6 första.

Racing är tänkta att bli det första offret och förhoppningsvis blir det någon form av ketchup effekt då man fått extremt dålig målutdelning sett till skapade chanser på senaste matcherna.

Caparros har tagit ut följande trupp till matchen:

Iraizoz, Armando.
Iraola, San José, Amorebieta, Ustaritz, Koikili, Castillo.
Gurpegi, Gabilondo, David López, Iturraspe, Susaeta, Javi Martínez.
Toquero, Llorente, Muniain, Díaz de Cerio.

skadade: Zubiaurre, Aitor Ocio, Ion Vélez.
Avstängda: Orbaiz. , Yeste
Petade: Muñoz, Etxeberria.

Inga överraskningar i truppen där Orbaiz och Yeste är avstängda och en trio är långtidsskadade.
 
Vi gissar på att Caparros ställer upp med...Backlinjen känns gjuten nu när Amorebieta är tillbaka dock skall väl nämnas att annars hyllade San Jose haft ett par jobbiga matcher det senaste.

Först var han inblandad i Getafes båda mål förra helgen och och även i torsdagens match mot Atletico gjorde han 2 väldigt tveksamma ingripande som ledde till motståndar mål, dags att snäppa upp igen!

Mittfältet är som vanligt det stora frågetecknet, i Orbaiz frånvaro har Iturraspe gjort det bra och jag hoppas innerligen att han får starta igen. Lugn 2 vägsspelare med bra bollkontroll och passningsspel och känns för mig som ett betydligt bättre alternativ än gamle Orbaiz.

Javi Martinez är den kanske mest självklara spelare i Athletic för tillfället, otroligt bra och det är tveksamt om vi får se honom i Athletic tröja i höst om han fortsätter på samma vis, inte heller helt omöjligt att han får följa med till Sydafrika också.

Yttermittfältarna då? Ja till vänster lär det nog tyvärr bli Gabilondo som varit hopplöst dålig de senaste matcherna och ibland undrar man hur en del spelare kan få hur många chanser som helst medans andra petas efter en dålig halvlek. 

Med lite tur kan vi och resten av tv publiken  kanske kanske få se en offensivare och roligare fotboll om både Muniain och Susaeta får starta på var sin kant. 

Kanske väl chansartat av defensivtänkande Caparros men visst vore det spännande.

På topp lär det se ut som vanligt och inte mig emot att Toquero spelar när det handlar om match på San Mames, Toquero har nämligen gjort 6 mål i år och alla har kommit till på hemmaplan!

Som evig parhäst lär Toquero få torsdagens store målsumpare Llorente jämte sig och nu skall det väl äntligen lossna för vår fixstjärna? Gör det inte det snart har han nog bränt alla broar till att komma med i truppen till Sydafrika...

Vi hoppas och tror på ett offensivt Athletic på måndagskvällen som sätter full fart framåt från första början och då tror jag inte Racing hänger med.

Llorentes måltorka är över och han göra alla målen i 3-0 segern!

Formen! 

Athletic

Förlust     2-0 (a) Atletico Madrid (Liga, Mars 25)

Oavgjort  2-2 (h) Getafe (Liga, Mars 20) 

Oavgjort  0-0 (a) Sporting de Gijon (Liga, Mars 13)

Vinst        2-0 (h) Valladolid (Liga, Mars 7)

Oavgjort  0-0 (a) Sevilla (Liga, Februari28)

Racing

Oavgjort  0-0 (h) Mallorca (Liga, Mars 24)

Vinst        3-1 (a) Osasuna (Liga, Mars 21)

Oavgjort  0-0 (h) Zaragoza (Liga, Mars 14)

Oavgjort  0-0 (a) Valencia (Liga, Mars 8) 

Förlust    2-0 (h) Almeria (Liga, Februari 28)

Inga formdemoner direkt...


Vi gissar att Racing ställer up med:
Coltorti; Pinillos, Henrique, Oriol, Christian; Colsa,
Diop; Munitis, Canales, Serrano; Tchite


Alltid kul att se min personliga favorit Munitis och även nya stjärnskottet Canales såklart!


Var: San Mames, Bilbao
När: Avspark kl21.00
Domare: Pérez BurVelasco Carballo (Madrid)rull
TV: TV4 SPORT